prijateljice...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 26. Apr. 2008 13:29

GeorgeConstanza napisal/-a:Na to ti jaz težko odgovorim, ker sem tip. Predvidevam pa da je to nekaj takega kot pravi prijatelj - nekdo, kateremu lahko zaupaš pa veš da ti ne bo obrnil hrbta ko ga boš potreboval. Veš da te ne bo namerno zajebal.

Skoraj vsi moji moški prijatelji imajo pravega prijatelja, medtem ko ženske prijateljice praktično tega nimajo. Še tiste, ki imajo najboljšega prijatelja, je ta ponavadi moškega spola - največkrat povsem nevede.

No sej, jst utd o tem govorim. Jst mam par prjatlc, ki lahko da se tud ne vidmo par mescev, sam to nima veze. Če jo bomo kadarkoli poklicala, mi bo pomagala. In teh par mi ni nikol (po 10 in več letih) obrnil hrbta... In zato bojo zmer v mojem življenju, pa tud če parkrat na let.
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 26. Apr. 2008 13:32

če hočeš toto prijateljstvo še rešit, se pogovorite med sabo... razloži jima, da pač rada veliko časa preživiš s fantom... ampak tukaj bi jaz tudi tebe malo okarala, ker morda te tvoji prijateljici ne šimfata zastonj... morda pa res preveč časa preživiš s fantom in si čisto pozabila na njiju... vsako prijateljstvo protrebuje pozornost ravno tako kot zveza s fantom...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
Bauc*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Bauc* » 26. Apr. 2008 14:04

srčica* napisal/-a:če hočeš toto prijateljstvo še rešit, se pogovorite med sabo... razloži jima, da pač rada veliko časa preživiš s fantom... ampak tukaj bi jaz tudi tebe malo okarala, ker morda te tvoji prijateljici ne šimfata zastonj... morda pa res preveč časa preživiš s fantom in si čisto pozabila na njiju... vsako prijateljstvo protrebuje pozornost ravno tako kot zveza s fantom...

se mi zdi da je vedno na začetku zveze tako da se bolj posvečaš fantu-ta prva zaljubljenost, saj te potem mine, sam začetek ne .. :)
maš prav treba se je vsemu enako posvetit, bom že nekako uskladila
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 26. Apr. 2008 19:41

Bauc* napisal/-a:
srčica* napisal/-a:če hočeš toto prijateljstvo še rešit, se pogovorite med sabo... razloži jima, da pač rada veliko časa preživiš s fantom... ampak tukaj bi jaz tudi tebe malo okarala, ker morda te tvoji prijateljici ne šimfata zastonj... morda pa res preveč časa preživiš s fantom in si čisto pozabila na njiju... vsako prijateljstvo protrebuje pozornost ravno tako kot zveza s fantom...

se mi zdi da je vedno na začetku zveze tako da se bolj posvečaš fantu-ta prva zaljubljenost, saj te potem mine, sam začetek ne .. :)
maš prav treba se je vsemu enako posvetit, bom že nekako uskladila

ja saj te razumem... ker jaz sem bila ista... prve mesece... samo sem o njem govorila, samo sem z njim preživljala čas... ampak sem imela po eni strani srečo,da so me moje prijateljice mirno prenašale in me poskušale razumeti, po drugi strani pa sem bila jezna, ker sem sama bila tako zaljubljena, da nisme opazila, da se njim več ne posvečam toliko, same pa me na to niso opozorile... ampak zdaj mislim da mi je uspelo razporediti čas za njih in za fanta... no pa še fajn je, da se tudi fant razume s kolegicami, tako da včasih lahko ubijem kar dve mah, ko gremo skupaj na pijačo :)
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 27. Apr. 2008 9:16

tvoja zgodba se mi zdi nekam znana. tudi meni se je zgodilo isto v srednji šoli. ko sem dobila fanta so me prijateljice enostavno ignorirale, nismo se mele o ničemer za pogovarjat in smo se oddaljile. takrat sem se ful sekirala zaradi tega, prav depresivna sem bila...potem sem pa spoznala, da ni vredno se sekirat, ker prijatelji pridejo in grejo...spoznala sem novo prijateljico, ki sva še danes nerazdružljivi. tako da, pusti jih pri miru, ker vidiš, da te niso vredne.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 27. Apr. 2008 9:40

Eh jaz mam tut eno kolegico, ko sma ble prej ko rit pa hlače, pa si baba dobi deda, pa je pozabla da sem jaz nekje :D . Enostavno me je zbrisala. Ma tipa, nove kolegice, kolege... Pač gre naprej, kaj ji čem. Meni ne manjka nič, četudi se ne slišiva nič.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 27. Apr. 2008 11:00

Smreka napisal/-a:Moja zelo dobra prjatlca je pred kratkim končala 7-letno vezo, se na hitro zaljubila v drugega zdej je pa s tem človekom že zaročena. Videla in slišala je nisem par mesecev, zadnjič pa se mi je oglasila in sem bla ful vesela. Skratka zamenjala je fanta, mal skočila okol po svetu, zamenjala službo skratka vse se je obrnilo. Zdaj so se zadeve normalizirale in se bova spet videle. Zamerim ji niti malo ne, ker mi je jasno, kaj se dogaja ko spreminjaš vse. Meni je pravo prjateljstvo to, da si za prijetelja srečen, da ohraniš stike, pa četudi se vidiš parkrat na leto. In predvsem da ne obsojaš in da razumeš, kaj se dogaja v njihovih življenjih. Meni največ pomeni to, da vem, da ja lahko pokličem ko bo v stiski in bo pomagala.
Da bi pa pričakovala od prijateljice, ki je sveže zaročena, da posveča cele dneve oz. vikende meni je pa skrajno egoistično in nima veze s prijateljstvom.

evo, tole je pa zaenkrat najboljša obrazložitev..
sej se razume, da je časa manj, ko si sveže zaljubljen.. tut js dajem fantu prednost, jebiga, mal manjkrat smo na kavici, se imamo pa takrat res fajn.. je pa tko da so vse moje prjatlce, že od male šole dalje.. vse majo tut fante, tko da mamo vse razčiščeno, brez kakšnih zamer, če kdaj ktera ne more na kavico..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 02. Dec. 2008 11:58

Bom mal obnovila tole temo, ker sm prov jezna na žensko populacijo..mislim, nobena več nezna bit prijateljica.
Primer je moja prijateljica, kije nekaj časa nazaj ostala brez tipa in sm jo zdej par mescev skoz tolažila, hodila k njej sred noči, k me je klicala, vozila okol, ma vse...kaj sm dobila nazaj? Čisto NIČ. Sej me posluša ne rečem, sam ko pa iščem kkšn komentar, nasvet..pa moj problem sploh ni pomemben in pretiravam...
Zdej mam resne zdravstvene težave, kmal moram na operacijo..a je mogoče enkrat poklicala pa vprašala kaj mi je..niti enkrat..zadnjič ji povem, da sm bila ponoči na urgenci...mi prbije nazaj, joj mene je pa strah ker morm prvič k ginekologu..mislim haloooo
Potrebna sem bila, ko jo nobena druga ni opazila, zdej k se pa spet družijo pa tud pokliče ne več.
Pa sej ni edina..ostale, vseko se vidimo, ja res mormo na kofe gor dol...se slišimo..js kličem, enkrat, dvakrat..nobena časa, vedno rečejo bodo poklicale..no v treh letih me ni ena poklicala nazaj na kofe...

Res nevem, več kot poklicat, povabit na kofe, biti prijazen do nekoga, ga poslušat ko mu je težko in tolažit ne morem. Res kaj je potrebno naredit, da dobiš isto nazaj????
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 02. Dec. 2008 15:16

*purple* napisal/-a:
Lejla86 napisal/-a:Če te bosta zarad tega, ker boš iskrena z njima, odj***le, pač nista prave prijateljice...sem se pa tud jst na podobn način oddaljila od prijateljic iz srednje šole...se mi zdi, da se kr dost spremeniš, ko greš enkrat na faks...pa se nimaš več kej pogovarjat z nekaterimi...tko da tud če ne boste več tok skupaj, se ne sekiraj, ker boš spoznala še tok enih novih ljudi, da ne boš mela časa mislt nanju...

Drgač pa na tvojem mestu, bi se jst pogovorila z njima...

ja sej to se ponavad zgodi, ko pač skušaš kolegicam dopovedat, da pač bi namesto da bi jkot prej kofetkala v nedeljo cel dan z njimi, šla raje na izlet s fantom.tega pa pote sploh ne morejo razumet :roll:

marypa...ko imaš enkrat fanta se velik stvari spremeni.prej si skos s kolegicami žural naokol, počel stvari ki jih počnejo samski ljudje, imel prosti čas samo za njih....ampak ko imaš fanta pa pač tko ne gre.vsaj jst nebi mogla furat istega načina žiulenja kot sem ga ko sem bila samka, kot zdaj ko imam fanta.Oboje se da lepo zdržit, ampak gre se za nekak fifty-fifty varianto.nekatere kolegice pa tega nočejo razumet da kr naenkrat nisi ves "njihov".ja sori, jst sm s takimi končala, ker nimam kej.Imam zdaj druge kolegice, ki te stvari prkleto dobro razumejo in se imamo superfinofajn. :)
s takimi ki pa sa težijo, zakaj nisi skos z njimi, pa sori, teženja ne maram, če ne razumeš, pote pač sploh ne bom imela časa zate, tud za en kafe ne.
je pa res, da je moj fant naredil v treh letih zame velik več, kot one v desetih.tko da mu gre absolutne prednost..

Ko se človek resno veže več itak ne more živet po starem.Tud sama sm bla huda žurmaherca,vsak petek,soboto bla zunaj s "frendicah",sam ko sm začela resno zvezo z mojo največjo ljubeznijo so se stvari kr same od sebe avtomatsko spremenile.nehala sm s pregostimi izhodi in se posvetila fantu,kajti sm raje čakala,da me on pokliče,da se kje dobiva,kot pa da grem pit z njimi.pa tud na kavice z njimi več nism pogosto šla.dobivala sm se sam z eno frendico,ostale pa so potegnle surle in me od...ale.sam ni mi žal.če nekdo ne more sprejet mojega fanta in mojega načina življenja me sploh ne zna sprejet tako kot sem,ampak le tako,kot oni hočejo,da sem.
Ko se ti enkrat vežeš se moraš malo umaknt iz vod,kjer si bla prej in kot je purple rekla,delit fifty-fifty.Jaz s tipom pol leta živim,tak da sm še bolj mogla spremenit način življenja in od folka včasih slišim opazke(bivši frendi)na moje življenje,kao da sm se zaprla v zlato kletko,kar sploh ni res.še vedno grem kje kak viknd ven,še vedno zažuram za stare dobre cajte,sam ne več v merilih,v kakih sm.
ja nekateri tega nočejo razumet...oziroma ti zavidajo.sam na take ne gledat.
in purple...tak je tud moj zame naredu več v tem času,kot so one v celem lajfu.
jaz sm včasih znala bit malo jezna,če mi je tašča rekla,da od kolegic ne bom mela nč...in ni se motla.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 02. Dec. 2008 15:22

tanika* napisal/-a:Bom mal obnovila tole temo, ker sm prov jezna na žensko populacijo..mislim, nobena več nezna bit prijateljica.
Primer je moja prijateljica, kije nekaj časa nazaj ostala brez tipa in sm jo zdej par mescev skoz tolažila, hodila k njej sred noči, k me je klicala, vozila okol, ma vse...kaj sm dobila nazaj? Čisto NIČ. Sej me posluša ne rečem, sam ko pa iščem kkšn komentar, nasvet..pa moj problem sploh ni pomemben in pretiravam...
Zdej mam resne zdravstvene težave, kmal moram na operacijo..a je mogoče enkrat poklicala pa vprašala kaj mi je..niti enkrat..zadnjič ji povem, da sm bila ponoči na urgenci...mi prbije nazaj, joj mene je pa strah ker morm prvič k ginekologu..mislim haloooo
Potrebna sem bila, ko jo nobena druga ni opazila, zdej k se pa spet družijo pa tud pokliče ne več.
Pa sej ni edina..ostale, vseko se vidimo, ja res mormo na kofe gor dol...se slišimo..js kličem, enkrat, dvakrat..nobena časa, vedno rečejo bodo poklicale..no v treh letih me ni ena poklicala nazaj na kofe...

Res nevem, več kot poklicat, povabit na kofe, biti prijazen do nekoga, ga poslušat ko mu je težko in tolažit ne morem. Res kaj je potrebno naredit, da dobiš isto nazaj????

Zame je tukaj več možnosti. Ena je, da imaš prav in si ji bila fajn ko te je rabila. Druga pa je, da mogoče niti ne ve, da jo rabiš. To napako sem sama delala včasih, ker sem mislila, da če bo kaj narobe bojo pa vsi kr opazili pa ni res. Včasih smo ljudje zaposleni sami s sabo ins vojim življenjem in nismo toliko pozorni na druge. Zato je treba povedat kadar kaj rabiš. Recimo meni je bilo tud bedno, ko je bila moja najboljša prijateljica že uf let kar naprej bizi, vsakič ko sem jo klicala ni mela časa niti za 5 min itd. No in potem sem ji rekla, če si lahko vzame 5 min. in ji povedala, da vem da je bizi in, da se ji ful dogaja ampak da jo tudi jaz rabim, ker so se mi takrat res bad scene dogajale. Ok pa tudi obratno je že bilo, da jaz kdaj nisem vedela, da me ona rabi in zdj sva zmenjeni, če je katerea v gužvi in druga kliče pač prva vpraša a je kej nujnga in, če je si pač vzameš tiste par minutk, če pa ne pa pokličeš nazaj ko imaš malo več časa.
Dejansko je ljudem potrebno povedat kaj in kako in ne pričakovat, da je vse samoumevno.
Uporabniški avatar
*Penelope*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Penelope* » 02. Dec. 2008 16:38

Jst razumem da se velik spremeni ko dobiš partnerja in da ne more biti kolegica več toliko s tabo. Ampak moja kolegica je odkar fant en mesec živi pri njej dobesedno izginila. V tem mesecu se nisva niti enkrat videli pa živiva 200 metrov narazen. Zakaj? Ker nima časa. 1 uro v tem celem mesecu pa bi si ga lahko vzela..le če bi hotela.Ampak očitno ne rabi več nikogar razen njega. Pa imam tudi jaz fanta, ampak vseeno se trudim da ohranim stike s prijateljicami, ker se mi zdi da je prijateljstvo nekaj kar rabi vsak človek. Eni se tega ŠE zdaj ne zavedajo.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 02. Dec. 2008 19:32

*Penelope* napisal/-a:Jst razumem da se velik spremeni ko dobiš partnerja in da ne more biti kolegica več toliko s tabo. Ampak moja kolegica je odkar fant en mesec živi pri njej dobesedno izginila. V tem mesecu se nisva niti enkrat videli pa živiva 200 metrov narazen. Zakaj? Ker nima časa. 1 uro v tem celem mesecu pa bi si ga lahko vzela..le če bi hotela.Ampak očitno ne rabi več nikogar razen njega. Pa imam tudi jaz fanta, ampak vseeno se trudim da ohranim stike s prijateljicami, ker se mi zdi da je prijateljstvo nekaj kar rabi vsak človek. Eni se tega ŠE zdaj ne zavedajo.

ja res je.sam taki,ki s etega ne zavedajo,če zveza poči tenko piskajo in se hočejo nazaj anvezat s frendi,a včasih to ne vpali.ena moja frendica tud zgleda da ne more brez tipa nit scat it.pa se zmenimo,da gremo nekam same na kavo...jaz pridm sama,brez tipa,ona pa znjim in se pol jaz čist glupo počutim,ker ne mormo met prave babje debate.pač so stavri,o kerih se mi ne da menit pred moških.pa se redkokdaj vidim z njo,ker dela v vojski in ful na redko pride domov.pa s tipom mata skupej stanovanje kar pomeni da nion stop visijo skup,pol pa še na akvo ne more brez njega.itak da za normaln lajf rabiš malo lufta,sam ne moreš več bit na istih tirih,kot ko smo ble samske.moraš met cajt za partnerja,prave frende in tud zase.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Pussy_ka_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Pussy_ka_ » 02. Dec. 2008 21:41

Bauc* napisal/-a:no, sem nova na forumu in bi vas rada prosila za en nasvet..
Problem je sledeč: imam dve res fuul fajn frendici, vse si povemo, skupaj se zezamo, amapk nihče ni popoln :) zdi se mi da se vedno bolj oddaljujemo, no mogoče tudi zaradi tega ker imam fanta in veliko časa preživim z njim. ne vem tako se mi zdi kot da jima nisem več fain. saj vedno hočem začet pogovor da bi se malo pomenle o tem vendar nekako nikoli ne zberem poguma - strah me je tega da če jima povem kar mi leži na dušu, da me pa bosta dokončo od*****e
prosim za kak nasvet, hvala lepa!

Pozdravček :cool:

ne wem kak je za vas ampak za mene so kolegice na 1. mestu in vedno bojo.. z mano so že 9 let, fant pa le 2 leti.. jaz uskaldim to tak da si 1 dan v vikendu vzamem za kolegici, med tednom pa sem s fantom.. probi nekak uskaldit da se bote weč vidle pa bo bolše.. odkrito povedano pa če bi kira od njiju na enkrat preživljala več časa s fantom, bi jo tudi odjebala kr prej je mela ves čas za mene zaj na 1x pa nič, pol ko jo bo pa pusto se bo pa k meni hodla jokat.. moje mnenje je pač to da zarad fanta ne smeš zanemarjat kolegic..
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 02. Dec. 2008 22:35

kolegica z faksa..skupaj sedimo, ne gre drugače, ampak ne vem kaj ji dogaja?

Ni neke "kemije" med nama, kadar jo kaj vprašam mi redko odgovori, kot da ne bi slišala, želela slišat, jo vprašam glasneje pa odgovori tako pesimistično, brezvoljno,,sm misla da ma sam slab dan, ampak očitno ima več takih slabših dni, prav tako me ne gleda v obraz kadar se menimo, kr nekam mim, kot da sem nepomembna. Ja ja malo sem res občutljiva, ampak te stvari so pogoste in so me začele motit pa ne vem kaj si naj mislim.

Jaz se ne želim zaradi nje umikat, kr smo skupina, niti to ni izvedljivo..zakja je tako?
Always look on the bright side of your life.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 02. Dec. 2008 23:34

Marcela123 napisal/-a:kolegica z faksa..skupaj sedimo, ne gre drugače, ampak ne vem kaj ji dogaja?

Ni neke "kemije" med nama, kadar jo kaj vprašam mi redko odgovori, kot da ne bi slišala, želela slišat, jo vprašam glasneje pa odgovori tako pesimistično, brezvoljno,,sm misla da ma sam slab dan, ampak očitno ima več takih slabših dni, prav tako me ne gleda v obraz kadar se menimo, kr nekam mim, kot da sem nepomembna. Ja ja malo sem res občutljiva, ampak te stvari so pogoste in so me začele motit pa ne vem kaj si naj mislim.

Jaz se ne želim zaradi nje umikat, kr smo skupina, niti to ni izvedljivo..zakja je tako?

Ej ne se sekirat!;)

Verjemi, spoznaš take ljudi.. pojdi naprej, meni se z drugimi, s kako se bosta že kolikor toliko ujeli, če ne celo full :)))

Drugače pa.. mogoče se čez čas malo spremeni, omehča.. ampak glede na to, da ti brezvoljno odgovarja.. in se ti nikoli ne nasmehne, pojdi raje proč nevem... Definitivno se ne rabiš z njo ukvarjat, če preveč trpiš v njeni družbi...

Je pa seveda fajn, da se s kolegicami v letniku razumeš- ni nujno da ste zdj najboljš frendice.. Sj zato pa se tudi jaz na nek način zaj** z enimi ženskami, ki pač niso tok perfect, pa tko razumevajoče, kot je npr. moja naj kolegica.. Je pa velik fajn ljudi, sm najdit jih moraš.. ;) Se je pa kdaj ful bedno prilagajat pa požret besedo, al pa se izogibat prepiru :roll: :? Pa še eni so tako prekleto občutljivi pa glede nečesa tako zavzeti Ah :roll:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov