prijateljice...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Bauc*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Bauc* » 25. Apr. 2008 20:56

no, sem nova na forumu in bi vas rada prosila za en nasvet..
Problem je sledeč: imam dve res fuul fajn frendici, vse si povemo, skupaj se zezamo, amapk nihče ni popoln :) zdi se mi da se vedno bolj oddaljujemo, no mogoče tudi zaradi tega ker imam fanta in veliko časa preživim z njim. ne vem tako se mi zdi kot da jima nisem več fain. saj vedno hočem začet pogovor da bi se malo pomenle o tem vendar nekako nikoli ne zberem poguma - strah me je tega da če jima povem kar mi leži na dušu, da me pa bosta dokončo od*****e
prosim za kak nasvet, hvala lepa!

Pozdravček :cool:
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 25. Apr. 2008 20:59

Če te bosta zarad tega, ker boš iskrena z njima, odj***le, pač nista prave prijateljice...sem se pa tud jst na podobn način oddaljila od prijateljic iz srednje šole...se mi zdi, da se kr dost spremeniš, ko greš enkrat na faks...pa se nimaš več kej pogovarjat z nekaterimi...tko da tud če ne boste več tok skupaj, se ne sekiraj, ker boš spoznala še tok enih novih ljudi, da ne boš mela časa mislt nanju...

Drgač pa na tvojem mestu, bi se jst pogovorila z njima...
Uporabniški avatar
Bauc*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Bauc* » 25. Apr. 2008 21:56

hvala...
očitno se bo treba prav pomenit sem glih zvedla da me šinfajo za mojim hrbtom.. toliko o prijateljstvu :(
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 25. Apr. 2008 21:58

če jih zanemarjaš. jih pokličeš, ko nisi s fantom, ko on nima časa.. potem jim dam prav ;) pa ne delam isto, da nau pomote. V tem primeru bi jaz tej dotični ženski, ki se tako obnaša (kot mogoče ti) rekla, fu** off. :) Kakšna frendica pa si. ne rabim wannabe frendov

V primeru, da jih ne zanemarjaš, se opravičujem. ajde, pozdravi fanta
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Apr. 2008 9:36

Lejla86 napisal/-a:Če te bosta zarad tega, ker boš iskrena z njima, odj***le, pač nista prave prijateljice...sem se pa tud jst na podobn način oddaljila od prijateljic iz srednje šole...se mi zdi, da se kr dost spremeniš, ko greš enkrat na faks...pa se nimaš več kej pogovarjat z nekaterimi...tko da tud če ne boste več tok skupaj, se ne sekiraj, ker boš spoznala še tok enih novih ljudi, da ne boš mela časa mislt nanju...

Drgač pa na tvojem mestu, bi se jst pogovorila z njima...

ja sej to se ponavad zgodi, ko pač skušaš kolegicam dopovedat, da pač bi namesto da bi jkot prej kofetkala v nedeljo cel dan z njimi, šla raje na izlet s fantom.tega pa pote sploh ne morejo razumet :roll:

marypa...ko imaš enkrat fanta se velik stvari spremeni.prej si skos s kolegicami žural naokol, počel stvari ki jih počnejo samski ljudje, imel prosti čas samo za njih....ampak ko imaš fanta pa pač tko ne gre.vsaj jst nebi mogla furat istega načina žiulenja kot sem ga ko sem bila samka, kot zdaj ko imam fanta.Oboje se da lepo zdržit, ampak gre se za nekak fifty-fifty varianto.nekatere kolegice pa tega nočejo razumet da kr naenkrat nisi ves "njihov".ja sori, jst sm s takimi končala, ker nimam kej.Imam zdaj druge kolegice, ki te stvari prkleto dobro razumejo in se imamo superfinofajn. :)
s takimi ki pa sa težijo, zakaj nisi skos z njimi, pa sori, teženja ne maram, če ne razumeš, pote pač sploh ne bom imela časa zate, tud za en kafe ne.
je pa res, da je moj fant naredil v treh letih zame velik več, kot one v desetih.tko da mu gre absolutne prednost..
Zadnjič spremenil *purple*, dne 26. Apr. 2008 9:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 26. Apr. 2008 9:55

Moja zelo dobra prjatlca je pred kratkim končala 7-letno vezo, se na hitro zaljubila v drugega zdej je pa s tem človekom že zaročena. Videla in slišala je nisem par mesecev, zadnjič pa se mi je oglasila in sem bla ful vesela. Skratka zamenjala je fanta, mal skočila okol po svetu, zamenjala službo skratka vse se je obrnilo. Zdaj so se zadeve normalizirale in se bova spet videle. Zamerim ji niti malo ne, ker mi je jasno, kaj se dogaja ko spreminjaš vse. Meni je pravo prjateljstvo to, da si za prijetelja srečen, da ohraniš stike, pa četudi se vidiš parkrat na leto. In predvsem da ne obsojaš in da razumeš, kaj se dogaja v njihovih življenjih. Meni največ pomeni to, da vem, da ja lahko pokličem ko bo v stiski in bo pomagala.
Da bi pa pričakovala od prijateljice, ki je sveže zaročena, da posveča cele dneve oz. vikende meni je pa skrajno egoistično in nima veze s prijateljstvom.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 26. Apr. 2008 10:02

Jst mam tudi dve prijteljici (one dve se še vedno fuld ružijo) s katerimi sm se občasno družla celo srednjo šolo. Pa nekako je blo vedno napeto ko smo se po dolgem času dobila (zdej med počitnicami se mamo spet za dobit).. nekako ne vem kaj govorit čeprav jih mam za uredu frendice in so res fajn.. samo se meni zdi da je neki narobe kr je vedno napeto.. bi pa rada ohranla z njimi stike tko da pomoje se bom mogla tudi jst pogovrit glede tega.. nvem :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Apr. 2008 10:09

Jaz bom pa samo tole rekla: vsi se pomalem oddaljimo od prijateljev, ko imamo partnerja, sploh ko smo še na sveže zaljubljeni. Poznam to. Razlika je le v tem, da se nekateri bolj oddaljijo od prijateljev, drugi pa manj. Težko se je namreč odločiti ali postaviti na prvo mesto prijatelje ali partnerja, zato v takšnih situacijah ne gre zameriti nikomur. Če že, potem prijateljicam, če te obrekujejo. Ko imaš fanta, se kaj hitro lahko zgodi, da so morda tudi ljubosumne, kaj pa vem. Sem to že sama izkusila in se je zato razdrlo prijateljstvo med mano in tremi puncami. Še to: prijateljstva so lahko resnična, četudi se z osebo ne vidiš vsak dan, ampak ohranita stik in zaupanje ter razumeta, da se je nekaj spremenilo (če je katera dobila fanta), da pa se zato prijateljstvo vseeno ne spremeni. :wink:
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 26. Apr. 2008 10:32

Groza, ko jaz pomislim na tisto obdobje, ko sva s fantom začela... Kolegici se nista mogli nikakor sprijaznit s tem. Pa sem preživela oz. smo preživele. Ena od njiju me je kmalu popolnoma razumela in dojela, da je celo ne zanemarjam tako močno kot ostale, ki dejansko skenslajo prijatelje, ta druga kolegica je pa itak zgodba zase... (zanimivo, da me je prav ona odj*, ko je spoznala resnega fanta, jaz pa sem v povprečju na začetku moje zveze več časa posvečala njej kot pa fantu :roll: ) Ostale kolegice niso imele problemov, ker so bile ali tudi same v zvezi, ali pa niso občutile, ker se pač nismo videvale vsakodnevno.

Vsaka taka prijateljica mora malo pri sebi razčistit kako in kaj. Razumet pa moraš tudi ti, da je bila to za njih velika sprememba in da je razumljivo, da te malo "opravljajo", čeprav bi bilo fer od njih, če bi ti to povedale naravnost. Če bi te hotele odjebat, bi te že, tako da kar načni ta pogovor.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 26. Apr. 2008 12:15

eno mojo boljšo prijateljico je za kakšen mesec čisto obsedel en fant. Vedno mu je pisala, ga klicala, čez vikende ni imela časa, ker sta bila skupaj ali pa je odpovedal, z njim se ga je 1. napila za nov let. No, naslednje leto se nam je opravičevala, ker zarad njega ni bila z nami.. ki se poznamo že celo življenje. Šla pa je s tipom, ki ga je poznala 2 tedna. No, potem po novem letu jo je odpisal.

Nisem ji pa nič očitala. Jo razumem, ker jo poznam in ji ne bi zamerila, če se kakšen mesec ne bi videle, ker sem videla tist žar v njenih očeh itd. in sem bila v bistvu vesela zanjo :) obenem pa se bala, da jo bo prizadel glede na to, da ji je govoril, da ma neke težave z bivšo itd.
Zadnjič spremenil marypa, dne 26. Apr. 2008 12:20, skupaj popravljeno 1 krat.
spelca112
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a spelca112 » 26. Apr. 2008 12:19

hja, meni pa gre malo na živce, ko prijateljici ponudiš ramo ko ima z fantom težave in potem naenkrat si misli, da bi moralo biti vse po njeno oz da imam samo njo za prijateljstvo.
GeorgeConstanza
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a GeorgeConstanza » 26. Apr. 2008 13:07

heh nikoli ne bom razumel kaj je z vami zenskami, da ne morete imeti res pravih prijateljic.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 26. Apr. 2008 13:12

GeorgeConstanza napisal/-a:heh nikoli ne bom razumel kaj je z vami zenskami, da ne morete imeti res pravih prijateljic.

kaj pa je zate prava prijateljica? ker jaz mislim da ene par jih mam....
*Tinka*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 4. 2008
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a *Tinka* » 26. Apr. 2008 13:21

Sicer je malo off topic, a vseeno..

Včasih smo bile nerazdružljive..klepetale in dobivale smo se dan za dnem, sprva kot osnovnošolske smrklje, ki smo tudi po tri ure sedele v tišini, in nam je blo fajn.. Skupaj smo rolale, se smejale, jokale za fanti, marsikatero ušpičile, začele kaditi.. Srednja šola je odnose le še okrepila..ob vikendih smo žurale skupaj, vsak dan smo se videle tudi na kavi.. Prišli so fantje (ou yeah, istočasno smo se nekak popračkale), še vedno smo tičale skupaj.. Pa je prišel moj faks in njun tretji letnik.. Pa se je ena zapletla z bad boyem,ki je dajal vtis mirnega in pridngea fantka.. In ne vem, zakaj mi je tega treba bilo.. videla sm, da ni tak, za kakršnega se izdaja..ji povedala... in tako so se naše poti deloma razšle.. Približno pol leta se nismo videle ne slišale, živimo pa komaj 2 km narazen.. In približno 2 meseca nazaj je spet poklicala (tretja, ki trenutno ni omenjena, je moja sestra, s katero včasih še vedno pošteno zažurava)..smo se dobile in od res dobrih prijateljic, ki so si povedale čisto vse, ni ostalo nič.. Le kako si, kaj pa kej šola..pa drugač, a kje delaš... Niti besede o fantu, s katerim je še vedno skupaj...kot da ga ne bi bilo.. Spet smo sedele tiho, a tokrat je bila tišina mučna in za vse nelagodna..

Priznam, da bi jo včasih še potrebovala, saj bi ji rada zaupala kakšno stvar..a ne morem.. Bila je moja najboljša prijateljica, bila mi je kot sestra,a po osmih letih prijateljstva je ostala le še znanka, za katero se mi zdi, da jo le bežno poznam...
GeorgeConstanza
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a GeorgeConstanza » 26. Apr. 2008 13:23

Na to ti jaz težko odgovorim, ker sem tip. Predvidevam pa da je to nekaj takega kot pravi prijatelj - nekdo, kateremu lahko zaupaš pa veš da ti ne bo obrnil hrbta ko ga boš potreboval. Veš da te ne bo namerno zajebal.

Skoraj vsi moji moški prijatelji imajo pravega prijatelja, medtem ko ženske prijateljice praktično tega nimajo. Še tiste, ki imajo najboljšega prijatelja, je ta ponavadi moškega spola - največkrat povsem nevede.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]