Prijateljica in njen fant

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lutkica* » 28. Avg. 2010 22:20

a dajte no, punce!

jaz sem bila že na obeh straneh, tko da se lahko poistovetim tako z libido., kot z M.

V srednji šoli sem jaz tudi na ta način izgubila najboljšo prijateljico. Ona je namreč dobila fanta, jaz sem takrat bila samska, še nikoli v resni zvezi, in teh relacij punca-fant sploh nisem razumela. Zamerila sem ji, ker ona ni bila iz lj, in kadar sva se midva menili za izlete/žure, je blo zelo težko tko skoordinirat, da sva se lahko dobili. Ko pa je dobila fanta, je naenkrat mela veliiikoo časa zanj, in je tudi vikende preživljala pri njemu, tako da se je meni zdela čisto hinavska. Poleg tega je spremenila stil oblačenja, in se tudi osebnostno začela spreminjati. jaz tega nisem želela sprejeti, in tako sva se oddaljili.

Čez nekaj let, z novima najbojlšima prijateljicama, se je zgodba ponovila, le da sem jaz tokrat dobila fanta, želela biti non stop z njim, oni2 pa sta bili že dolgo časa sami in nista meli sreče v ljubezni. Meni se ni dalo več toliko hodit ven in žurat z njima, sem raje bila doma, in bi raje hodila na kave in pijače. Tako sta me popolnoma izključili iz družbe (to, kar zdaj namerava libido.). Tudi mojega fanta nista marali, iz skupne družbe sem izvedela, da mi je moj opral možgane.

Sčasoma smo se tako s prvo, kot z drugima dvema ponovno našle, tako da sem zdaj z vsemi v dobrih odnosih. Zdi se mi, da je v prvem primeru šlo za mojo napako, v drugem pa za njuno.

Tudi jaz se strinjam, da prijateljica M. ne ravna prav, ko jih tako zapostavlja. Ampak to pač naredi ljubezen, mogoče jo ima prvič nekdo rad in ima ona prvič nekoga rada. sčasoma bo itak spoznala, da je naredila napako, in ji bo žal. In če ima libido res rada svojo prijateljico, bi ji v teh časih zmanjšane prištevnosti morala stati ob strani. lahko se zgodi, da bo kmalu ona na drugi strani, ko njene prijateljice ne bodo razumele, koliko njej njen novi fant pomeni.
when you wake up it's a new morning,
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 28. Avg. 2010 22:22

Sem bolj na kratko prebrala temo, ker je res dolg prispevek. Takšnih zgodb je mnogo. Dogajajo se pogosto. Sploh pa ni treba delat panike in pojdite same, če ona noče it. Jaz bi rajši videla, da jo ni zraven kot, da vedno privleče še tipa ali pa da skoz visi na telefonu.
Nivea
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Avg. 2010 16:09

Ne vem, zakaj ene ženske mislite, da je kul, da takrat, ko dobite tipa, običajen način druženja s prijateljicami poskušate nadomestit s kavicami, po možnosti ob nekih obskurnih urah.
Prej lahko hodite skupaj žurat, na koktejle,... potem se vam pa kao "ne da več žurat" in prepričujete sebe in druge, da je ravno tako kul, če greste namesto babjega večera na eno pijačko v torek ob 11ih dopoldne, ko je hanibani ravno na treningu in imate itak čas.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 29. Avg. 2010 16:17

^^ker se hodi ven žurat & stuff zato, da se ujame kšnega tipa.. :roll: (<- izkazuje moje nestrinjanje s to miselnostjo)
lutkica* napisal/-a:Čez nekaj let, z novima najbojlšima prijateljicama, se je zgodba ponovila, le da sem jaz tokrat dobila fanta, želela biti non stop z njim, oni2 pa sta bili že dolgo časa sami in nista meli sreče v ljubezni. Meni se ni dalo več toliko hodit ven in žurat z njima, sem raje bila doma, in bi raje hodila na kave in pijače. Tako sta me popolnoma izključili iz družbe (to, kar zdaj namerava libido.). Tudi mojega fanta nista marali, iz skupne družbe sem izvedela, da mi je moj opral možgane.

Sčasoma smo se tako s prvo, kot z drugima dvema ponovno našle, tako da sem zdaj z vsemi v dobrih odnosih. Zdi se mi, da je v prvem primeru šlo za mojo napako, v drugem pa za njuno.
Pa si še s tem fantom?
Če ne - a je blo vredno za ta čas "izgubit" prijateljice? Men je včasih še vedno žal, da sem v času nore zaljubljenosti zgubila stike z nekaterimi..
Če ja - well, "sreča", bi jz rekla, da si se spet spametovala in se najdla s tistimi ter da je fant "obstal". :) (osebno (trenutno) rajši verjamem, da prijatelji ostanejo, fantje se pa menjajo)
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 29. Avg. 2010 16:48

lutkica* napisal/-a:
.....Ampak to pač naredi ljubezen, mogoče jo ima prvič nekdo rad in ima ona prvič nekoga rada/.../lahko se zgodi, da bo kmalu ona na drugi strani, ko njene prijateljice ne bodo razumele, koliko njej njen novi fant pomeni.

ja, mogoče, če si stara 15.

pri Libido je problem to, da ta prijateljica sicer pride ko se zmenijo, ampak s sabo pripelje tipa. vedno. za znoret. OK, dobiš fanta in ga predstaviš, lepo, tud logično da imaš manj časa za druge (manj =/= nič), ampak da sta pa skos nalimana en na drugega, je pa grozno. daj predstavljaj si 4 prijateljice, ki se zmenijo za babji čvek, pol pa hodi skoz en štulc zraven. ne moreš se ne sprostit do konca (ker te tip moti), ne moreš se pogovarjat tega kar si hotela...zarad mene je lahko tipo največja faca, ampak jst bi imela tega hitro dosti.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lutkica* » 31. Avg. 2010 19:05

Ja, ponavadi se to zgodi pr prvem (resnem) fantu, in ponavadi to punce tut izuči. Pa razumem čist situacijo, in da je glupo met štulca zraven. Samo na živce mi gre ta logika, da ko se prijateljica spremeni, da jo pa takoj odvržemo in najdemo novo, ki bo hotla žurat. al pa jo kaznujemo, in je ne povabimo nikoli več zraven, zato k se je spremenila. To se mi zdi zlo nezrelo in otročje.

Jaz sem se pač spremenila in se naveličala žuranja, ker je blo prej že vsega mal preveč in mi je pasalo met eno mal bolj umirjeno obdobje. Po mojem mnenju moraš delat tisto, kar tebi paše, in se mi še zdaj zdi, da se ne bom silila it žurat in potem tam trpela do 6h zjutraj, če se ne počutim tko. Na kave sem pa hotla še vedno hodit zato, ker sem mela rada svoje prijateljice in sem hotla vseen vedet kaj se dogaja z njimi... No saj, zdaj ko mata obe fante, mamo približno enake želje po žurih in zdej se super razumemo.

Se pa pomoje 90% folka mal umiri, ko pride v zvezo. Vsaj na začetku. Razen če so že od samega začetka bolj zapečkarjil.

CMok*
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lutkica* » 31. Avg. 2010 19:07

off topic: rinca, hud komad.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 01. Sep. 2010 20:31

Problem je v tem, da običajno ni ravno tako, kot ti opisuješ, da se kolegica malce spremeni, druge pa potem reagirajo po nepotrebnem. Pri teh mojih treh kolegicah je bilo tako, da je ena stalno visela na telefonu z njim, še takrat, ko se zelo dolgo nismo videle in bi res lahko bila en večer brez njega, drugi dve sta ga pa samo začeli vedno imeti s sabo - pri eni je bilo to malo bolj razumljivo, ker sta bila oba del širše družbe, ampak je bilo precej grozno, ker vsakega posebej sploh ni šlo dobiti, ko sta bila pa skupaj, se pa ni dalo z njima pogovarjat dlje kot par minut, preden sta se začela pogovarjat kaj med sabo in nas ostale povsem izključila. Druga je pa vsakič, ko smo se kaj videli, rekla, da je 'takrat ravno z njim, ampak lahko prideta skupaj kaj pogledat', če smo pa želele organizirati kaj samo za dekleta, pa ni imela časa.

Tako da ja, če imaš ti rada svoje prijatelje, jih ne odvržeš takoj, ko se ti posvečajo malo manj, hkrati pa se jim tudi ti ne nehaš posvečati samo zato, ker si vsa navdušen nad enim tipom. Po pol leta neposvečanja se tudi zelo dobra prijateljica lahko ohladi do tebe, sploh, če ti kar pričakuješ, da bo ona 'razumela, če je dobra prijateljica'.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 02. Sep. 2010 13:10

To da ene vozjo svoje tipe povsod zraven je totalen "no-go" pri meni. Ne vem, zakaj bi potem kar naenkrat mogla svojo kolegico imet v package dealu z njenim fantom zato ker je ona zaljubljena?
Hudiča, tut js sm bla zaljubljena - in ja, priznam, da sem na začetku zveze hotla ves čas preživet samo s fantom, pa nisem, daleč od tega, da bi ga vozila na vse žurke, ženske večere, niti na kavice. pravzaprav, če greva kam, greva ponavadi sama, če grem js s kolegi, grem pa s kolegi, če že greva skupaj s kolegi, so pa to najini skupni kolegi še od predenj sva bila skupaj.
Žurat pa nehajo tisti, ki so se hodil vn kazat pa iskat gospoda pravega. Jaz še vedno žuram - toliko manj, ker se ne počutim več dolžno it vsak petek in soboto ven - kot smo to počeli ko smo bli stari 16 let, kar pa nima nobene veze s partnerji, bolj z odraščanjem.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a RoNcoLiNo » 02. Sep. 2010 15:55

Čisto ista scena kot pri moji bivši rpijateljici.Dokler je bila samska smo se imele norofajn,potem je spoznala enega totalno zamorjenega,ljubosumnega tipa in od takrat pozna samo še njega. Ko ga je pripeljala na moj bday sta cel večer sedela v kotu in se mečkala,in ko sem ji povedala da je totalna prasiii,da mi to naredi za bday in da ji zamerim je samo rekla,da pač ga ima rada :eek: .
Tudi ko smo skupaj z ostalimi frendicami (pa smo vse v zvezi) ona konstantno govori samo o njem in nič drugega.Pa tega res ne počne nobena,saj omeniš včeraj sva šla pa tja pa tja...

Tudi ko smo jo še vedno povabile na kekšne žurkice,kino,vikende...če smo rekle da brez tipa,je karf naenkrat našal izgovor,da pa ne more ipd.

Tudi jaz imam že nekaj časa tipa in če gremo vse ven skupaj s tipi prav,če ne pa gremo ločeno.Jaz v tem ne vidim nobenega problema (je pa res,da ne jaz ne moj nisva neka bolna ljubosumneža,ki bi nekomu konstantno dihala za vrat)

No po pol leta nimamo več konkretnega sike,ona je ostala brez vseh prijateljev in samo s svojim ljubosumnim tipom. In najbol defektno mi je to,dako bo spoznala da je izgubila vse frende bo že zdavnaj prepozno.

Libido edino pravilno,kar ste naredile!
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 02. Sep. 2010 18:59

Libido. ...vas kolegica še kaj pokliče oz. kontaktira?
ana_ancy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ana_ancy » 04. Sep. 2010 20:29

poznam to zgodbo..
imam ´prijatlco´ ki je zelo dvolična..ko ima fanta se obnaša kokr d ns ne pozna..ko pa je sama nas kliče na usake 2 ure..naj povem to d je zelo vihrava...ne zdi s emi pošteno da zaradi fantov zanemarjajo svoje prijatleje !!
Slika
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 04. Sep. 2010 22:44

Tudi jaz sem imela nekaj takih prijateljstev, ki so se koncala, ko so spoznale tipe. Tale zgodba z rojstnim dnevom me je spomnila na eno punco, ki je nekaj casa prezivela ogromno casa z mano, bila full prijazna in pozorna do mene in mojih bliznjih. Ajde, rojstni dan je za en mesec zgresila pa bohpomagi. :wink:
No, potem sem jo povabila, ce bo imela cas, naj se oglasi za moj r.d. na kaksno pijaco in tortico. Ni bila zabava, pac familija in par druzinskih prijateljev razlicnih starosti, kavica, buteljka, tortica. Bolj intimno ozracje torej. Med tem casom je ona ze zacela delati v neki zakotni gostilnici in se drasticno spremenila. Na ta dan pa uleti z nekim tipom, za katerega sem kasneje dobila namige o njegovem slabsem slovesu (sicer je tudi meni deloval malce cudno, ampak lahko bi bile krive tudi okoliscine, v katerih sem ga spoznala). Videla sem ga seveda prvic. No, njo pa takrat zadnjic. Sicer ji nisem rekla nicesar, tipa sem pogostila enako kot njo, ampak nekaj ji je ocitno dalo vedeti, da nimava vec nic skupnega. Z njo so odsle se nekatere moje stvari, ki si jih je v casu prijateljevanja sposodila in mojim prosnjam navkljub pozabila vrnit.
Na sreco so me ze prejsnje izkusnje izucile, da se zaradi taksnih ljudi ne splaca sekirat. Zanima pa tudi mene, kako se nadaljuje zgodba od Libido.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov