Prijateljica in droge

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nassst.93
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2008
Kraj: MP

Neprebrana objavaNapisal/-a nassst.93 » 19. Maj. 2008 20:35

js mislm da droga ni rešitev pa tut če ma kake težave doma, v šoli, al pa u lubezni...
tut js nevem kako bi reagirala na tvojem mestu.mislim da si prav naredila.kako pa je sedaj z njo?
lp
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 24. Maj. 2008 14:05

p!ka napisal/-a:Druga pa je, da prekineš stike z njo in si najdeš nove prijatelje.

Samo v to se bom vtaknila.
Prijatelja se ne sodi po tem kaj dela v svojem prostem času.
Če avtorica teme smatra, da njena kolegica škodi samo sebi, ne pa avtorici teme, ne vem, zakaj bi si sploh iskala druge kolege?
Sploh pa ni napisala točno, kaj jemlje njena kolegica, tako da nima smisla ne vem kaj palamudit. Za moje pojme pa punca samo ekspreimentira.
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: Where the streets have no name

Neprebrana objavaNapisal/-a *little girl* » 24. Maj. 2008 14:25

No, stikov z njo ne mislim pretrgat,ker je pač moja prijateljica že vrsto let,ampak nekako ji hočem pomagat. ker so jo droge& družba tako spremenile,da je postala čisto druga oseba. včasih je bila izredno pridna v šoli, letos je zelo pod vprašajem,če sploh naredi letnik. ja, eksperimentira z drogami, toda na travi je že nekaj časa... večina je prepričanih,da jo bo minilo...kaj če je ne? kaj če nadaljuje s tem in si zavozi življenje?
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 24. Maj. 2008 15:21

Trava? A samo to? Trava kot trava, pa skuna pa haš? In to je to?
In zaradi trave je popusla v šoli oz. je pod vprašanjem, če bo sploh naredila letnik? To ni nič trava kriva, ampak deklina sama, ker namesto, da bi se vsedla za mizo za kako uro, dve, tri, raje gre ven, ker v tem pač vidi smisel.
V tem smislu je brezveze drogo (a je trava sploh droga hmmm) krivit za to.
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Karja » 24. Maj. 2008 15:36

ne preostane ti nč druzga kokr pa da ji stojiš ob strani pa upaš da mine, pa probaš preprečt da gre na kšne trše droge...
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: Where the streets have no name

Neprebrana objavaNapisal/-a *little girl* » 24. Maj. 2008 16:20

ja,trava redno...vse drugo pa ko le lahko! travo lahko vedno dobi, in Tonja mislim da jo je dejansko trava spremenila. po šoli hodi kot senca,pogledaš jo v oči in vidiš da je zadeta! sory,men ni normalno,da gre človek med odmorom na joint! in zaradi tega je popušila v šoli. sama nisem neka pridna punčka, ob vikendih ga žuram pa vse, in vem kje so meje! ona je sedaj še samo senca sebe, senca tistega kar je bila prej. totalno se je spremenila, v razmišljanju, v odnosu do drugih ljudi (sedaj se izredno nesramna,egoistična,včasih zelo žaljiva brez razloga)... mislim da je to naredila njena nova družba, v kateri je droga najvišja vrednota.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 24. Maj. 2008 16:37

Veš kako je z drogo...droga sama po sebi ne uničuje človeka ampak način ki ga človek živi na drogi. Droga je dolgoročno škodljiva zaradi tega ker ljudje jemljejo njo brez občutka odgovornosti in živijo temu primerno življenje.
Jaz sem celo srednjo šolo kadil travo...stalno sem bil zadet med poukom...ampak sem zdelal šolo. Še sam ne vem kako ampak sem jo brez učenja(recimo temu inteligenca, da se bom bolje počutil) :lach:
Ogromno podjetnikov, politikov in medijskih ljudi je na kokainu in ostalih podobnih substancah...ampak so uspešni...če bodo zanemarili svoje življenje in preveč zapadli v te sfere bodo zašli ne bo več discipline in fokusa.

Včasih so šamani jemali nore gobe kakor jih sedaj ljudje imenujejo...in so dajali mladim fantom da pridejo v odraslo obdobje in ratajo možje s to preizkušnjo.
Beg pred resničnostjo in zloraba drog pa dela to kar dela.
Jaz sicer droge ne jemljem, ker je ne potrebujem...trava mi je ogabna, potrebe po večjem egotu na kokainu ne rabim(sem že tako poln samega sebe in bi me kokain samo spustil iz višav), možgani mi pa tudi sto na uro delajo in ne rabim nekih substanc za večanje le tega(ponavadi ljudje jemljejo speed in efedrin da se lahko učijo potem pred izpiti saj zbistri um in zbudi telo), tudi tovornjakarji so dostikrat jemali speed da so lažkje peljali toliko in toliko ur(mogoče bo tonja več vedela o tem povedati)...amfetamini(speed) je ustvarila farmacija da so dali pilotom da so lahko zdržali vse napore...vsa droga prihaja iz farmacevtskih krogov po večini...pa jo legalno prodajajo na ulici pa je pač nelegalna(eni služijo legalno drugi pa ne smejo...dvojna morala)

Droga za moj okus sax in je ne odobravam...jo pa ne odobravam ne zaradi tega ker mi je nekdo to rekel da to ni kul ampak zato ker vem kakšne posledice ima če jo zlorabljaš in jo jemlješ z namenom da boš od nečesa pobegnil in ne zato da se boš soočil sam s seboj.
Razmišljam o tem da bom enkrat probal mdma ali pa nore gobe, če bom seveda domislil.Nimam težnje po tem ampak nikoli ne reci nikoli...verjetno ne bom probal če sem iskren. Ampak če že bom..bom to naredil da dosežem neko drugo stopnjo razmišljanja ki mi bo morda odprla neke druge sfere in bom svet videl še iz kakega drugega obzorja...kaj več pa ne pričakujem od nje :gruebel:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 24. Maj. 2008 16:42

ryu10kyu napisal/-a: tudi tovornjakarji so dostikrat jemali speed da so lažje peljali toliko in toliko ur(mogoče bo tonja več vedela o tem povedati

Tonja ni na špediciji, tak da v tem primeru speeda ne rabi :) .
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 24. Maj. 2008 16:48

Aja še to...90% natakarjev je na drogah...zakaj? Zato da zdržijo tempo ki ga živijo...noben normalen človek ne zmore delati od 18-6h zjutraj cele dneve...saj se mu scufa čez čas. V Ljubljani so po vseh klubih po večini natakarji na substancah...brez pretiravanja!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 24. Maj. 2008 17:36

Ja pa saj se tak ve, da so droge povsod. V gledališču, v takih in drugačnih poklicih, v visokih in nizkih krogih. Problem je le, da večina dela tak halo iz tega jemanja drog.
Problem jemanja drog je, ko jih nekdo začne izrabljat (o čemer je že pisal ryu).
Jz od vseh teh reči, ki so, ne toleriram samo horsa, ker sem vidla pr kolegu, kam ga je hors pripeljal.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 24. Maj. 2008 17:44

jaz sem delala vcasih tudi po 18ur kot kelnarca, pa nisem bila na nobeni drogi :D ob vikendih sem se edino napila :D
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 25. Maj. 2008 14:55

Ma sem jaz tut delala zaporedoma po 12 ur nočnih, od tega sem mela eno uro vožnje na šiht pa nazaj (se pravi 14 ur vsega skup), pa spanja povprečno 3,4 ure... Pa sem delala po 19 ur tudi, skos na nogah...To je trajalo cca 1 leto. Pa sn delala še kr neki časa od 5 zjutro do 22,23ih zvečer (dober mesec), pa tut nisem bla taj na nubenih drogah.
Ma če nekdo dela to več let oz. daljšo časovno zaporedje in če noče da ga zvije skupaj, si pač poišče neko rešitev. Tako ali pa drugačno.
Če hoče človek preživet, more delat. Ker smo preobremenjeni, se je treba znajt, kako boš delal.
Kalipsso
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 4. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Kalipsso » 27. Maj. 2008 23:29

tud sam imam take prijatelje in sam hodim na partije...poznam velik različnih ljudi k so jemel drogo pa so zdej čist ok...dokončal šolo, majo dobre službe,družine...
ja neki jih pa je k so šli naprej-na iglo.
odvisno je od nje kako si bo stvari uredila v glavi...ne ti, ne noben ji ne more odpret oči...na žalost je ta svet drog zelo krut.
tud sam sem zgubil ogromno kolegov zardi teh stvari...

glavo gor punca!
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 28. Maj. 2008 8:36

Smreka napisal/-a:Draga moja...NIČ ne boš mogla narest. Človek, ki začne s partiji, konča takrat, ko sam hoče. Ampak naj te potolažim - kar jaz poznam takih ljudi, ki so leta in leta hodili na partije, z mano vred, in se drogirali, jih je danes 90% čisto ok, so se zresnili, furajo ok jobe, familije itd... 10 % jih je pa šlo na horse.
Upaš lahko samo, da ne bo pristala med slednjimi 10%. Verjemi, občutki tukaj so taki, da je ne boš z ničemer prepričala, da neha.
To bo nardila sama, ko bo začela opažat, kako to nanjo deluje.. Prej se ne bo zamislila.

podpis.

fuuul je takih primerov ko eksperimenitrajo.. tudi po par let. in se pol vseeno spravijo k sebi in živijo "normalno" življenje. zdaj v tej fazi, ko je najbolj not ji nebo znal niti kakšn psihoterapevt pomagat.. kr zdaj ji to najbolj sede..ampak hvalabogu to ne traja večno.. govorim iz lastnih izkušenj.

obstajajo tudi hard eksperimentaši.. moja sestrična je začela s tem pri 14ih.. včasih je bi bla po cel tedn zdoma in se je zadevala s kolegi.. babici je kradla ogromne vsote denarja, da je lahko šla na parti in na vlko zapravljala za droge.. 2x je padla 1. letnik SŠ in vsi so jo že odpisali ker je bila nemogoča.
ampak se je spravla k sebi,potem ko je malo premislila kaj si resnično želi v življenju..dejansko bo tudi tvoja kolegica rabila največ pomoči in pogovora takrat, ko se bo odločila prenehat s takim life-stylom.
.. no sestrična je danes stara 19 let in končuje 2. letnik gimnazije s pravdobrim uspehom. doma so se pošlihtali, se ful razumejo in je čist kul..
okej priznam da se ne rešijo vse zgodbe s takim happy-endom.. ampak ni pa treba totalne panike zganjat..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
ElektroKat
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 3. 2008
Kraj: neverland

Neprebrana objavaNapisal/-a ElektroKat » 12. Jun. 2008 12:17

Pontifex Maximus napisal/-a:Imaš nekaj variant:

1. pustiš in čakaš, da se uniči do konca, še prej pa se moraš nehat sekirat, ker a ni vseen, a umre zdj al pa čez 50, 60 let (važno, da v polnosti izživi svoje življenje).

2. pustiš in čakaš, da pride do tazga podna, da bo sama spoznala, da to pa ni za nikamor in bo sama začela iskat pomoč.

3. da poveš njenim staršem, ki te bojo pa čudno gledali, te nahrulili, da grdo govoriš o njihovi "zlati punčki" itd. (torej tipično sprenevedanje staršev, ko gre za te zadeve)

4. pokličeš to kolegico, se zmenta, da greš še ti zraven ven in ko se začnejo zadevati, rečeš, da moraš na WC in od tam pokličeš 113, poveš kod si in zakaj kličeš in kje zadevo najdejo, kar se mi pa zdi še najboljša varianta.

2.

nič je ne bo spremenil dokler ji v glavi ne bo kliknilo.pust jo..ona že doug ni tvoja BF.sprijazni se. to so flesherji..j*** ga.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov