Prijateljica deli moje skrivnosti s fantom

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 22. Feb. 2011 13:18

Sem že doživela, da se je fant od moje zelo dobre prijateljice na eni pijači malo sprostil in začel govorit o nekaterih zadevah, ki so intimne, jih ne razglašam okoli in jih ve samo prijateljica. Pa to res ni lep občutek, ko vidiš, da vse kar naj bi bilo samo med nama s kolegico, on ve. Nikoli pa nisem informacije določala s 'top secret' in 'lahko poveš naprej', ker ni neumna, da ne bi vedela oz. videla razlike. Tako da tiste, ko to počnete upam, da saj izbirate o tem kaj povete in kaj ne.
Breakfast is my religion! (The Mask)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 22. Feb. 2011 13:30

she-devil napisal/-a:Sem že doživela, da se je fant od moje zelo dobre prijateljice na eni pijači malo sprostil in začel govorit o nekaterih zadevah, ki so intimne,

Nikoli pa nisem informacije določala s 'top secret' in 'lahko poveš naprej', ker ni neumna, da ne bi vedela oz. videla razlike.

a ni to dvoje nasprotujoče?
najprej rečeš, da je blebetala fantu, potem pa v naslednji povedi poveš, da ona tega ne dela. WTF?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 22. Feb. 2011 13:32

*SunFlower* napisal/-a:@nixie: ta zanka, ki jo je predstavila Unix, je meni brezvezna oz. pride v poštev samo, če se fant in dekle gibljeta v čisto isti družbi, kjer se med sabo vsi poznajo.

Zanka i niti ni tako brezvezna, ampak je zelo resnicna.
Povem kaj se je meni zgodilo. Grem na obisku k moji najboljsi prijateljici, njen fant je imel povabljeno tudi svojega najboljsega prijatelja, ki je pripeljal zraven svojo prijateljico, namrec tisto punco sem prvic vidla.
Pac tista punca potem je sla domov, ostal je njen prijatelj, ki zacel cvekati kako ona je noro zaljubljena v enim tipom, ki je sam iskorisca za sex, pac govoril je stvari, ki mu je ona povedala.., seveda je govoril, ker mislil, da mi tisto punco ne poznamo, najmanj pa njenega tipa,da on ne bo naredil nic slabega, ce prestavi tisto punco na taksen nacin. Ne vem zakaj ni povedal lepe stvari o njej, ampak je bilo potrebno povedat s kom se ona daje dol.
Potem pa jaz uprasam, kdo je tisti tip, s katerim se ona daje dol, in zvem da je to moj bivsi.
Tako da nikoli ne ves, kdo koga pozna.
To je cisto opravljanje, in cista nekultura. Sploh nocem imeti taksnih opravljivih prijateljev.
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 22. Feb. 2011 15:22

claire napisal/-a:
a ni to dvoje nasprotujoče?
najprej rečeš, da je blebetala fantu, potem pa v naslednji povedi poveš, da ona tega ne dela. WTF?

Ja si nasprotuje. V prejšnjih postih so punce govorile o tem, da treba jasno povedat kdaj je kaj strogo zaupno in kdaj ne, jaz pa sem želela reči, da vsak (posebaj če je dober prijatelj) ve kaj je občutljivo/intimno brez da bi mu moral nekdo skos govoriti: aja pa tega ne povedat nikomur. In ona je itak da vedela, da mi ne bi bilo prav, če kdo drug zve pa da je vse skupaj nerodno zame, ampak mu je vseeno povedala. V tem je point.
Breakfast is my religion! (The Mask)
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 22. Feb. 2011 16:00

nixie napisal/-a:Ja ti pa 100% veš kaj se tvoj tip pogovarja s svojim frendom...ti naredi spisek preden gre na drink, kaj bo na dnevnem redu?
Sploh ga ne zanimajo tvoje kolegice in jih ne pozna, vseeno pa predebatiraš z njim stvari o njih....jao

Moj tip nima časa za neumnosti, ker večino časa dela. In ko se dobi enkrat na mesec ali dva s frendom, govorita o njunih stvareh. O tem kako bo kdo avto kupil, kako sta s punco probleme imela, kam na počitnice, kako so stvari doma,...
Seveda, da predebatiram stvari z njim, če to v meni sproži temo za pogovor. Mislim, ne vem kaj vam ni jasno, lahko še enkrat moje prispevke prebereš. Js sem si blizu z fantom in mu povem stvari, ki se mi podijo po glavi. Glede na to, da sva že 4 leta skupaj, očitno ne delava tako narobe in nama laufa, ter imva ob tem še prijatelje.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 22. Feb. 2011 17:02

Kake čreve so iz tega vuna ratale :D

Glede na konkreten primer uporabnice Unix, mam rečit sam za to: očitno tvoja prijateljica ni sposobna sama presoditi, kaj je zaupno in kaj ne, zato ji pač a) ne zaupaj več stvari, za katere nočeš da ''grejo naprej'' ali pa b) jo opozori, da je to med vama in samo vama.

Jaz lahko povem da kar se mene tiče, ne trosim naokoli stvari, ki mi jih zaupajo prijateljice, za katere presodim sama, da so zaupne, brez da mi to eksplicitno poudarijo. Še najmanj pa jih govorim mojemu tipu, ker prvo kot prvo, večine mojih kolegic ne pozna, se ga to ne tiče in se imava miljon drugih stvari za pogovarjat. Če že, mu edino kaj rečem, naprimer da me kliče prijateljica po telefonu ko je on zraven, pa vpraša iz vljudnosti če je kaj narobe, in rečem samo eh, ta in ta ima neke probleme pa sva se mogle mal pogovorit.

In obratno, probelom ki se tičejo mene in mojega fanta razrešujema midva in nihče drug. Podrobnosti ne rabi nihče vedet, razen če prosim za nasvet, pa še to se mi redkokdaj zgodi.
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 22. Feb. 2011 17:11

Pri meni je tako, da se je še marsikatero prijateljstvo končalo klavrno oz. sem v najslabšem primeru v celoti prekinila stike, tako da že nekaj časa glede teh "skrivnosti" dajem na prvo mesto fanta, ker tudi on meni pove kakšno stvar, ki mu jo je povedal kolega. Ne gre sicer za neke velike skrivnosti, gre pa včasih za bolj osebne stvari. Sicer bi bilo zanimivo vedet, če tudi tipi dorečejo, da naj se neka stvar ne pove naprej, ker se mi zdi, da smo ženske glede teh stvari bolj občutljive, lahko pa da se motim.

Skratka, midva sva preživela že marsikaj, kar ni zdržalo do zdaj še nobeno prijateljstvo. Zanimivo je tudi to, da je za dve prijateljici čisto pravilno domneval, da nista ravno osebi, ki bi si ju vsak želel za najboljši prijateljici, in čez čas se je res izkazalo tako.
In ne, ne zdi se mi hinavsko tudi največjo skrivnost povedat fantu, ker če gre za nek velik problem, ne moreš tega zadrževat v sebi, ampak jo zaupaš nekomu, ki je vreden zaupanja in predebatiraš z njim o tem. V takem primeru se lahko še kaj reši, če se rešiti da. :wink:
Uporabniški avatar
angie55
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a angie55 » 23. Feb. 2011 1:45

jaz sem se pa družila včasih z eno kuro, ki
vse pove kar ji pade na pamet, sem pa
malo pozno dojela, da
je v bistvu čudna in nesramna, popolnoma brez vesti, da se pogovarja o
vsakem z vsemi o vsem z vsakim...
Gre z 10imi ljudmi ven se začno pogovarjati o določeni osebi (katero njeni prijatelji le na videz poznaj) in govori kar ji pade na pamet (oz. kokošjo glavo-ne opamet)... In se vam zdi to normalno? Jaz nekako ne bi v večji družbi ljudi, povedala o kakšni osebi vse kar mi pade na misel..
Torej si lahko nekdo ustvari o osebi, o kateri se pogovarjajo predsodke, nepreverjene, čeprav je resnica povsem drugačna.
Mislim, da je to res zelo nesramno in se sprašujem ali taki osebki to počnejo zavestno, zanalašč,
ali pa so res tako tupi, da ne razmišljajo nič..
Jaz sem z leti spoznala, kakšne ljudi hočem ob sebi in takšnih def.
nikoli več ne toleriram

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov