Prijateljica deli moje skrivnosti s fantom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Le kdo bi vedel, ce fant pove naprej ali ne.
Tisti, ki zatrjujete, da fant ne bo nobenemu povedal, kako lahko tega veste?
Vas fant ziher ima tudi svoj najboljsi prijatelj, in ce tudi on razmislja, tako da misli, da njegov prijatelj ne bo povedal nobenemu, lahko odda informacijo naprej, se posebej ce gre za kaka zanimiva informacija.
Vsak pove svojemu najboljsemu prijatelju, na koncu pa zve, celo mesto.
nanamiša, lepo si povedala in se strinjam s tabo.
Tisti, ki zatrjujete, da fant ne bo nobenemu povedal, kako lahko tega veste?
Vas fant ziher ima tudi svoj najboljsi prijatelj, in ce tudi on razmislja, tako da misli, da njegov prijatelj ne bo povedal nobenemu, lahko odda informacijo naprej, se posebej ce gre za kaka zanimiva informacija.
Vsak pove svojemu najboljsemu prijatelju, na koncu pa zve, celo mesto.
nanamiša, lepo si povedala in se strinjam s tabo.
- Unix
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 2. 2011
Tukaj se ravno skriva zanka. Tako kot je kolegica mislila, da lahku zaupa meni, tako jaz mislim da zaupam fantu, tako fant misli da lahko zaupa nekomu drugemu. In informacija potuje. Namest fanta je lahko tud kakšna druga oseba, če želite...
No, na splošno mislim, da se večini fantov itak ne da ukvarjat z čvekami in že naslednji trenutek pozabijo. Ampak poanta sploh ni v tem... Če je nekaj zaupano meni, zakaj bi dalje presojala komu lahko jaz povem?! Kolegica je povedala meni in ne mojemu fantu, ker pač ona njemu ne zaupa. In to spoštujem, kljub temu da sama zaupam fantu.
No, na splošno mislim, da se večini fantov itak ne da ukvarjat z čvekami in že naslednji trenutek pozabijo. Ampak poanta sploh ni v tem... Če je nekaj zaupano meni, zakaj bi dalje presojala komu lahko jaz povem?! Kolegica je povedala meni in ne mojemu fantu, ker pač ona njemu ne zaupa. In to spoštujem, kljub temu da sama zaupam fantu.
-
nixie - Debatorica
- Na forumu od: 17. 10. 2009
Ma sej ni fora v temu, da tip ni vreden zaupanja. Jaz lahko mojemu čisto vse povem res, ampak se mi zdi nesmiselno govorit nekaj, kar mi je bilo zaupano in se tiče življenja drugih, ki z mojim fantom nimajo dosti veze.
Poleg tega pa ob tem čvekanju še predpostavljat: moj fant je pameten, lahko mu zaupam, ne bo se zarekel, naša zveza je super, vse si zaupava...
Še to: te, ki vse zaupate fantu, kaj bi bilo v primeru, da vas zapusti ali obratno? Ne, da je on izvedel ogromno stvari samo o vašem življenju ampak še kup stvari o vaših kolegicah...To se meni zdi nesmiselno
Poleg tega pa ob tem čvekanju še predpostavljat: moj fant je pameten, lahko mu zaupam, ne bo se zarekel, naša zveza je super, vse si zaupava...
Še to: te, ki vse zaupate fantu, kaj bi bilo v primeru, da vas zapusti ali obratno? Ne, da je on izvedel ogromno stvari samo o vašem življenju ampak še kup stvari o vaših kolegicah...To se meni zdi nesmiselno
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Bumerang napisal/-a:Tananda napisal/-a:Če ti človek ne reče, da bodi tiho, ne kršiš nobene njegove pravice, če stvar poveš naprej.
Ok tole se mi zdi tudi mimo, da moram prijateljico strogo opozoriti, da skrivnosti ne pove naprej, kajti v nasprotnem primeru bi mi lahko očitala, da ni bila opozorjena, da drži jezik za zobmi. Jah, to je zame kr neki. Mislim, da se vsak razumen in objektiven človek zaveda, kaj je smiselno obdržati zase in kaj gre lahko na ušesa drugim ljudem. Kdor tega ni sposoben presoditi in kogar je potrebno na to opozarjat, je zame nezrela osebnost, pred katero je bolje držati jezik za zobmi.
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
nixie napisal/-a:Še to: te, ki vse zaupate fantu, kaj bi bilo v primeru, da vas zapusti ali obratno? Ne, da je on izvedel ogromno stvari samo o vašem življenju ampak še kup stvari o vaših kolegicah...To se meni zdi nesmiselno
Ja in če me zapusti? Dobro ve, da vem stvari o njem, ki jih noben drug ne in bi dost bil samo en pogled, če bi se začel kej repenčit ali en simpl pogovor. Fora je o tem, da njega stvari o mojih kolegicah ne zanimajo, vseeno predebatirava kakšno stvar. Da bi on takšne stvari pravil svojmu frendu , večjega nesmisla še ne. Niti se ne pogovarjata o takih stvareh, še manj ga pa zanimajo moje frendice, ki jih sploh ne pozna.
Še neki. Saj znaš presodit kaj je skrivnost in kaj ne. Če mi frendica pove, da je bila posiljena, ne bom nobenmu povedala. Če mi frendica pove, da je zadnjič na žurki bila s tipi in snifala, pa to ve zih kar neki folka in če povem še to mojmu fantu, ki z razliko od unih na žurki, ne bo povedal naprej, ni nobene škode ... Bi mu pa povedala, če bi me stvar mučila (posilstvo) in bi frendica nujno rabila pomoč. Še to ne poimensko, če ne bi bilo potrebno.
A goal without a plan is just a wish.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
..Evelyn.. napisal/-a: Pač mamo različna mnenja, pa zrd mene, če sem jaz v vaših očeh zanič prijateljica, važno, da svojim prijateljem nisem.
ker ne vejo, da pri tebi štejejo leta.
ne, zdaj pa resno. a si lahko še bolj kruta, kot da skrivnost osebe A (5 let poznanstva) poveš osebi B (345 let poznanstva)? in kako za hudiča bi B vedela, da veš nekaj o A? - ne evelin, ta koncept ti res ne dela usluge.
kaj ima veze to, da moj fant ne ve, da trenutno moja naj frendica spet sexa z bivšim FF in mojim zaupanjem fantu??? a če mu ne povem, da se je sosedov pes lihkar poscal na našo parcelo, ker sploh ni pomembno mu tudi ne zaupam?
in evelin: nismo več otroci in se ne igramo na način "jaz pa nekaj vem, pa ti ne povem!" halo! valda ne bom rekla fantu, "vem skrivnost o klari, a ti ne povem". pa daj no. saj več ne vem al se delaš norca al resno misliš. skrivnost je skrivnost. zdaj pa, če je tebi ful kul mega zakon, da vse tvoje prijateljice + njihovi fantje (in po tvojem konceptu še najboljši prijatelji teh fantov in njihove punce ter najboljše prijateljice njihovih punc... - pač pretiravam, ampak tak je tvoj koncept) vejo, da imaš na riti mozolje, da po britju dobiš rdeče pikice, da ti je najljubši pasji položaj, da ______________ (vstavi poljubno intimno težavo) pa ti res svaka čast. (jaz ti ne verjamem).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Vi peljete te stvari v ekstreme. Mislm, da je blo že dostkrat poudarjeno, da se ne gre kr takoj laufat k tipu in mu povedat absolutno vse, kar ti pade na pamet.. Niti nimam take potrebe, da bi šla tipu govorit o mozoljih na riti kolegice, kaj ma on od tega, kaj mam jaz? Gre se za kakšne stvari, za katere čutiš, da bi jih rad povedal(nevem naleti debata, pa je nekdo od prijateljev "primer"- npr. tudi njej se je to že zgodilo blablabal) in se pomenil o stvari s fantom. To ni v smislu čenčanja o vsaki stvari. Npr če me bo fant vprašal o čem sva se pogovarjale s kolegico in se mi bo zdela kakšna stvar pomembna, bodisi samo v stilu "hehe veš kaj je rekla" ali "joj, nevem kako nej ji pomagam", jo bom fantu povedala.. Torej teli argumenti - zakaj bi neki brezveznga, kar se ga ne tiče, povedala tipu- ne zdržijo, ker očitno vi to vidte kot neko konstantno blebetanje o težavah kolegic. Pa ni tko. Je samo dejstvo, da če bom hotla neki povedat fantu, mu vsekakor bom, me ne bo nič omejevalo.
It was forever..but it didnt last long..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
In dodala potem "vse o vsem", kar se mi zdi pomembno. Se mi zdi nekak logično.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jaz še vedno ne vidim povezave med zaupanjem fantu in osebnimi zadevami prijateljice... ne zato, ker fantu ne bi zaupala, da ne bi govoril naprej, ampak zato ker se ga to. da je npr. moja kolegica snifala in se dala dol s tremi naenkrat, čisto nič ne tiče. kaj takega mu res nikoli ne bi šla govorit. pa mislim da me fant nikoli ni spraševal kaj se pogovarjam s prijateljicami na kavi...
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Heh ah. Ok.
-
nixie - Debatorica
- Na forumu od: 17. 10. 2009
Ajča napisal/-a: Da bi on takšne stvari pravil svojmu frendu , večjega nesmisla še ne. Niti se ne pogovarjata o takih stvareh, še manj ga pa zanimajo moje frendice, ki jih sploh ne pozna.
Ja ti pa 100% veš kaj se tvoj tip pogovarja s svojim frendom...ti naredi spisek preden gre na drink, kaj bo na dnevnem redu?
Sploh ga ne zanimajo tvoje kolegice in jih ne pozna, vseeno pa predebatiraš z njim stvari o njih....jao
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
*mala* napisal/-a:Me pa zanima, koliko punce poveste prijateljicam o svojih fantih?
Al je sam tak, da prijateljice lahko vedo vse o fantu, fantje pa nič o prijateljicah?
Jaz povem obojim približno enako, mogoče prijateljicam o fantu včasih malo več, glede na to, da večkrat govorim prijateljicam o mojem odnosu s fantom kot pa fantu o mojem odnosu do določenih prijateljic.
Se mi pa to zdi pomemben point v tem pogovoru. Meni je sicer edino normalno, da fantu povem na kratko (in včasih v detajle), kaj se z mojimi kolegicami dogaja, razen če gre za kaj, kar me je prosila, da ne povem, ali kaj, za kar sama presodim, da ne rabi vedet. Bi mu pa še vedno lahko razkrila kaj o prijateljici, kar mu sicer ne bi kar tako povedala, če bi potrebovala nasvet - npr. 'Nina je začela na veliko snifat koko, skrbi me zanjo in nimam pojma, kako naj ji pomagam'.
Ampak kaj pa obratno? A razlagate svojim prijateljicam podrobnosti o vaši zvezi? Ker če se držite tega, da se ničesar ne pove naprej, potem ta prijateljski odnos malo šepa. Kolegica vam težko svetuje ali vas tolaži glede težav, če ji vi ne poveste, kakšne so, ker je to zasebno/skrivnost.
@nixie: ta zanka, ki jo je predstavila Unix, je meni brezvezna oz. pride v poštev samo, če se fant in dekle gibljeta v čisto isti družbi, kjer se med sabo vsi poznajo. V takem primeru bi fantu tudi sama morda povedala kaj manj (in obratno). Ampak glede na to, da sta najini družbi praktično 100% ločeni (oba se druživa z obojimi, ampak 'moji' kolegi se z 'njegovimi' ne in obratno), moj fant nima nobenega razloga, da bi govoril karkoli o mojih prijateljicah naprej. Saj verjetno bi lahko še vedno, ampak verjamem, da taka huda čveka pa ni, pa tudi za osebo, ki ji to razkrije, ta informacija nima prav nobenega smisla.
Every rose has its thorn
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov