preverjanje...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mala.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mala. » 05. Sep. 2008 11:16

Že lep čas spremljam ta forum in sem se sama odločila, da se prijavim in zaprosim za nasvet...

Težava je v tem...s fantom sva že 2 leti in pol skupaj...imava se zelo rada in nekako oba čutiva, da bi lahko bilo to to...ampak pri sebi vidim en problem...sem izredno ljubosumna in jezava, zato ga venomer preverjam mu težim in ga s tem spravljam ob živce...ko se skregama in nato pobotama, jaz še kar nemorem odnehat in ga naprej izzivam, mu kar naprej nekaj mečem pod nos, dokler se končno ne umirim...težava je v tem, da sama preveč razmišljam in me neka stvar, ki sma jo že zdavnaj razrešila kar naprej jezi...imam občutek, da se lahko ravno zaradi tega skrha najina zveza, kar pa seveda nočem...kaj se kateri to tudi dogaja, da kar nemorete pozabit kakšnega problema in to kar naprej obujate in se zaradi tega kregate?? je bil že pri kateri to vzrok, da vas je partner zapustil?? kako naj končno umirim živce in utišam dvome v sebi??
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 05. Sep. 2008 11:28

Začni delati na sebi. Opazuj se, popravljaj se, kontroliraj se, sprejmi se. Preberi kakšno literaturo na to tematiko. Predvsem pa se pogovarjaj s partnerjem. ;) Super je že to, da si priznaš problem. :)
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 05. Sep. 2008 11:35

Če gre načeloma za en in isti problem (razlog), zaradi katerega te razjeda ljubosumje, potem ni nič nenavadnega, da ti ne da miru. Premisli, če imaš sploh kakšno realno podlago, za tvoje ljubosumje.

V nasprotnem primeru pa - ja, pustil te bo, če boš tako dolgo nadaljevala. Mogoče si že ogleduje potencialne kandidatke. :twisted:
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
xxwoman
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a xxwoman » 05. Sep. 2008 11:38

Ja, fantje res ne marajo tega. Če si ljubosumna, s tem kažeš, da nisi samozavestna. In da misliš, da lahko on hitro najde boljšo. Potem ti pa sčasoma še začne verjet. :)
Uporabniški avatar
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Lorelai20 » 05. Sep. 2008 12:35

Js se bom obesila predvsem na tole, da je enkrat v preteklosti nekaj bilo, sta se pogovorila, razčistila, ti se pa še zdej na to obešaš in maš zaradi tega pomisleke ... Če nisi zmožna odpuščat, potem tole nima glih najbolj rožnate prihodnosti. Kar je bilo je bilo, če si pripravljena začet znova mu moraš tudi ponovno zaupat. Ok, ne slepo zaupat, ampak vsak sms, kava, telefonski klic, mail oz kej podobnega pa res ni treba da vzameš kot nekaj kar moraš nujno vedt oz preverjat.

Dej mu mal dihat. Dej mu vedt, da veš da si TI tista, ki jo hoče, v nasprotnem primeru ne bi mel razloga, da bi bil s tabo, a ne?
:wink:
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 05. Sep. 2008 12:35

Predn boš kej zinla da nebi smela (pardon izrazu) se zadži. Tud če boš mela na koncu jezika. Tko jst delam. . predpostauljam da ga bo stavek razjezu zato se zadržim.. pol pa on,, kaj si tela rečt ? nič nič. . in gre mimo. Težko, ma počasi bo uspelo.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Lorelai20 » 05. Sep. 2008 12:40

[She.] napisal/-a:Predn boš kej zinla da nebi smela (pardon izrazu) se zadži. Tud če boš mela na koncu jezika. Tko jst delam. . predpostauljam da ga bo stavek razjezu zato se zadržim.. pol pa on,, kaj si tela rečt ? nič nič. . in gre mimo. Težko, ma počasi bo uspelo.

Jp, temu moja mami pravi ugrizni se v jezik. V ogromno situacijah zlata vreden nasvet, sploh če si mejčken preveč inpulzivna oseba :D
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 05. Sep. 2008 12:59

glede preverjanja sm bla js včasih ista.. iz preprostega razloga, ker me je blo grozno strah da bi me prevaral in grozno strah da bi ga izgubila.. in to je tista stvar, ki jo moraš rešit pri sebi.. če si sama ne znaš pomagat, ti predlagam pogovor s strokovnjakom, da ti približno pove, kako se boš rešila tega problema.. js sm to sicer storila sama, s tem da sm si začela dopovedovat, da on ni središče mojega sveta, da lahko živim tut brez njega in da to da me prevara, ni najhujše kar se mi lahko zgodi.. če boš kdaj rabila kakšen pogovor alpa kej, mi pa lahko pišeš na zs, ti dam mejl ;)
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 05. Sep. 2008 13:24

Če ga torej to jezi in spravlja ob živce, mu bo 1x prekipelo. To ti jaz zagotavljam! Ljubosumje ne muči samo tebe, ampak tud njega, ker mora to prenašat. Če ti je kaj do njega, ga nehaj psihirat!!!!!
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 05. Sep. 2008 13:38

Ah...ista zgodba pr men. Naredu je par "sumljivih" stvari, pa sva se o tem že tisočkrat pomenila, pa še kr ne morm nehat razmišljat o tem. In potem mu vedno naprej vržem, ko se kaj prepirava, al pa tut kr tko. :roll: Sj sm že dojela, da tko pač stvari ne morjo funkcionirat, pa se velikrat zadržim - ugriznem v jezik. :wink: Sam bi se lahk še večkrat. Ker vem, da men tut ne bi blo fajn, če bi on men skos utrujal z že stokrat razčiščenemi stvarmi.
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 05. Sep. 2008 17:55

ljubosumje nikoli ni dobro... z njegove ali s tvoje strani... jaz vem, da ce bi bila tvoj fant, ne bi dolgo vec zdrzala... poskusi nehati s tem, ker drugace ne vem, kako bo... jaz sem bila v obratni situaciji in mi je slabo, ko slisim besedo ljubosumje...
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 05. Sep. 2008 18:19

Če se zavedaš problema... Zakaj se potem ne moreš zadržat?
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 05. Sep. 2008 18:22

iluzija napisal/-a:Če se zavedaš problema... Zakaj se potem ne moreš zadržat?

Ker eni ljudje se težko kontrolirajo ( mo ). Nardiš brez, da bi pomislu kaj delaš. Šele ko nardiš, se zavedaš kaj je blo in ti je žau.
Ni tolko lahko se kontrolirat, sploh ljubosumje.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 05. Sep. 2008 18:25

p!ka napisal/-a:
iluzija napisal/-a:Če se zavedaš problema... Zakaj se potem ne moreš zadržat?

Ker eni ljudje se težko kontrolirajo ( mo ). Nardiš brez, da bi pomislu kaj delaš. Šele ko nardiš, se zavedaš kaj je blo in ti je žau.
Ni tolko lahko se kontrolirat, sploh ljubosumje.

Že, že, ampak če se nekaj konstantno ponavlja... Jaz bi se močno začela trudit, da ne bi prišlo do izpadov. Ne rečem - do občasnih, če pride, je nekako razumljivo, človeško. Ampak... Ves čas? Ne bom tega razumela - sploh zato, ker vem, da s tem sam sebi še najbolj otežuješ življenje.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 05. Sep. 2008 18:42

Men je tovrstno obnašanje skrajno otročje in ga sama ne bi douk prenašala (ne pr seb, pr partnerju pa še mnj).

Verjem, tut najbl potrpežljivim prekipi. In ne prhaji takrt jokat, da te je pustu "čez noč" in da ne veš čist dobr zakaj ...

To, da te ena stvar vrže s tira, se o njej pogovorita, ampak te še usen žul in se težko spravš nazaj u stanje "pred dogodkom", razumem, sm tut jst (bla) taka. Ampak da ga greš pa izzivat, žiucirat, težit in mu (še kr) naprej metat tisto, kar sta dejansko že dorekla, oh, punca, kaj bi rada s tem dosegla? Kej drucga kt to, da boš čez en mesec sitnarla u temi "tako zelo ga pogrešam", najbrž ne.

Če ga maš res tok zlo rada (kot si pač omenla), si probi predstaulat, da ga ni več ob teb, da te ne mara več videt, kr si mu predouk žrla žiuce in da je to glauni razlog, da je prešaltu na tisto simpatično bejbo, za kero se teb zdi, da ni čist nč posebnga, ma pa mogoče eno lastnost, k je ti nimaš - človeku pusti dihat.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov