Preveč zadržana, brez samozavesti

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 15:33

purple_rain napisal/-a:^^aja, zdej sem pa jz iz tega dobila drugačen vtis: je pri tebi problem u splošnem pred drugimi uveljavljat svoje mnenje/voljo/karkol, al je bolj "ozko", te matra, ko moraš/želiš govorit o svojih problem (ki jih, po tvoje, nihče ne razume)?

Tistole o skakanju v besedo pa tud mene vedno pogreje. :evil: ..sem se počasi sprijaznila s tem, da pogosto pač nimam kaj narest v takih situacijah, ker probat preglasit se mi enostavno ne da, sekirat se pa se tudi ne splača - sicer bi si že zdavnej čir na želodcu pridelala. :?

in eno in drugo.. probleme si puščam zase no vseh rauno ne. Tiste ki se dejansko nanašajo name npr. da še kr mislm na bivšega ... zakaj naj bi to komu sploh govorila,prebolet ga moram sama in nobeden drug. In morda bi tudi bil odziv koga ob mojih besedah ...aaa še kr misliš nanj po 1letu.
tko da pustim zase in to je to .
bodi to kar si
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 15:36

Sicer pa ne vem zakaj vse to lahko pišem na forum kar me muči.. in to berejo tujci ki me sploh ne poznajo . Zanimivo ampak lažje zaupam probleme nekomu ki me ne pozna kot pa komu ki mi je frend.

Nekdo ki te ne poznam mislilm,da ti pove bolje kot nekdo drug .
bodi to kar si
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 22. Mar. 2010 15:48

Si se kdaj kaj poglobila, da bi ugotovila naravo tistega, česar se bojiš? Te je strah odgovornosti?

Recimo, da bi predlagala, da se nekam gre, potem pa tam ne bi bilo v redu. Kaj bi te v tem primeru bolj grizlo: strah, da ti bodo drugi očitali, da se zaradi tebe nimajo v redu? Ali pa bi se počutila krivo, tudi če so do tebe vsi prijazni?

Ko govoriš, te verjetno prekinjajo ljudje, ki želijo komunicirati hitreje, glasneje, odločneje, kot se izražaš. Če povečaš hitrost, glasnost, odločnost svojega izražanja, bo do prekinjanja redkeje prišlo.

Sicer je v redu, da je človek deloma prilagodljiv; ni pa v redu, da se v prav vsaki situaciji prilagajaš. Da bi to presegla, rabiš samozavest. Začeti moraš verjeti v upravičenost svojih želja in ceniti svoje želje vsaj toliko, kot ceniš želje drugih. Tako te bodo drugi tudi bolj cenili. Krpe, s katero se da brisati po tleh, nihče preveč ne spoštuje, medtem ko je zdrava samozavest ljudem všeč.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 22. Mar. 2010 15:58

Alwaleed ful dobro napisano!
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 16:05

Razmišljam kaj naj odgovorim na tvoja vprašanja . Dejansko sploh ne vem .
Mah kaj pa vem ni me strah odgovornosti .. učasih si želim tega,ker bi se pokazala močnješa. In ne tudi to ni da bi se kdo počutil slabo oz da jim ne bi bilo všeč. Ampak preprosto čakam. . . malo pa je povezano moje odločanje tudi s tem ali jim bo všeč ali ne ..ampak najverjetneje bo bilo ob sami pobudi na neko stvar mogoče odgovor NE. in se seveda tja sploh ne bi odpravili.
Npr. da me nekdo vpraša kam gremo danes jest (sem študentka tako da imamo študencke bone) in ob tem vprašanju bi meni hodilo veliko vprašanj .. npr. ta restavracija je mogoče preslaba, bon je predrag, daleč je ...
bodi to kar si
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 22. Mar. 2010 16:26

whitelion napisal/-a:Npr. da me nekdo vpraša kam gremo danes jest (sem študentka tako da imamo študencke bone) in ob tem vprašanju bi meni hodilo veliko vprašanj .. npr. ta restavracija je mogoče preslaba, bon je predrag, daleč je ...

Zakaj se ti vsa ta vprašanja postavljajo, ko te vpraša kdo drug, ne pa tudi, če si sama?

Ali pa se odločaš med vsemi temi vprašanji tudi takrat, ko si sama, ampak imaš takrat čas to premleti, ko si z drugimi, pa si pod časovnim pritiskom?
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 16:37

Alwaleed napisal/-a:
whitelion napisal/-a:Npr. da me nekdo vpraša kam gremo danes jest (sem študentka tako da imamo študencke bone) in ob tem vprašanju bi meni hodilo veliko vprašanj .. npr. ta restavracija je mogoče preslaba, bon je predrag, daleč je ...

Zakaj se ti vsa ta vprašanja postavljajo, ko te vpraša kdo drug, ne pa tudi, če si sama?

Ali pa se odločaš med vsemi temi vprašanji tudi takrat, ko si sama, ampak imaš takrat čas to premleti, ko si z drugimi, pa si pod časovnim pritiskom?

am ne če bi sama izbirala me ne bi nič motilo .
mah sej za taka vprašanja pa ne rabiš dosti časa :) ja vem neumna so in braz vezna. In če sm predlagala se je moj stavek končau z ''no nevem, meni je vseeno''
bodi to kar si
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 22. Mar. 2010 16:40

nehaj se tolk ozirati na druge
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 16:43

nanamiša napisal/-a:nehaj se tolk ozirati na druge

ja dejansko je to to. samo če neko osebo poznam in vem kaj ma rada in kaj ne se je še težje odločat.. če poznaš njen karakter. ''vedno po njeno''
Predlagaš to al to nikol ne velja tvoja.
bodi to kar si
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 22. Mar. 2010 16:46

whitelion napisal/-a:In če sm predlagala se je moj stavek končau z ''no nevem, meni je vseeno''

Pa ti je dejansko vseeno?

Če ti je dejansko vseeno, ni problem. Problem je v tem primeru samo takrat, če je tudi drugim vseeno. V tem primeru mora nekdo izbrat nekaj naključnega, da se potem sploh kam gre. Če bi pa kdorkoli v družbi rad nekam posebej šel, ostalim je pa vseeno, potem pa zakaj ne.

Kako je pa v primerih, ko ti ni vseeno?
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 16:48

Alwaleed napisal/-a:
whitelion napisal/-a:In če sm predlagala se je moj stavek končau z ''no nevem, meni je vseeno''

Pa ti je dejansko vseeno?

Če ti je dejansko vseeno, ni problem. Problem je v tem primeru samo takrat, če je tudi drugim vseeno. V tem primeru mora nekdo izbrat nekaj naključnega, da se potem sploh kam gre. Če bi pa kdorkoli v družbi rad nekam posebej šel, ostalim je pa vseeno, potem pa zakaj ne.

Kako je pa v primerih, ko ti ni vseeno?

Ja če si pa nekam dejansko ne želim in mi tisi kraj ne paše pa povem, da ne bi šla ker mi pač to ni.
bodi to kar si
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 22. Mar. 2010 16:49

ma jaz s takšnim človekom po pravici povedano ne bi mogla shajati. Takšnim je treba dopovedati da vedno pa ne bo šlo po njihovo. Povej jasno in glasno kaj ti ni všeč in kaj želiš, ne glede na to kaj si bo oseba mislila in kakšen karakter ima. Zgubiti nimaš kaj. In tudi ti ne potrebuješ vedno slediti ostalim ampak pojdi nekaj po svoji želji tudi če se ostali ne bodo strinjali ( magari sama)
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 22. Mar. 2010 16:50

Če nekoga poznaš in ti njegovo mnenje dosti pomeni je še težje biti to kar si, pa čeprav veš da bi bilo tako bolje.
Ni nujno da vedno velja tvoje, če poveš odločno in razlog zakaj in večkrat izraziš tvoje mnenje, bo tudi večkrat upoštevano.
Le če poveš svoje mnenje so možni kompromisi.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 22. Mar. 2010 16:51

monique* napisal/-a:Če nekoga poznaš in ti njegovo mnenje dosti pomeni je še težje biti to kar si, pa čeprav veš da bi bilo tako bolje.

V tem ne vidim smisla
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 22. Mar. 2010 16:52

nanamiša napisal/-a:ma jaz s takšnim človekom po pravici povedano ne bi mogla shajati. Takšnim je treba dopovedati da vedno pa ne bo šlo po njihovo. Povej jasno in glasno kaj ti ni všeč in kaj želiš, ne glede na to kaj si bo oseba mislila in kakšen karakter ima. Zgubiti nimaš kaj. In tudi ti ne potrebuješ vedno slediti ostalim ampak pojdi nekaj po svoji želji tudi če se ostali ne bodo strinjali ( magari sama)

:) hvala za te nasvete .. bom poskušala delat na tem.
Npr. če si želim na kak koncert ..nism tiho in povem . Pa prašam če bi šli.
Mah prou odvisno. Drgač pa hvala !
bodi to kar si

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov