Preveč zadržana, brez samozavesti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- whitelion
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 3. 2010
nanamiša napisal/-a:monique* napisal/-a:Če nekoga poznaš in ti njegovo mnenje dosti pomeni je še težje biti to kar si, pa čeprav veš da bi bilo tako bolje.
V tem ne vidim smisla
jah smisla .. jst pa ga . oz probelm -- mah pro odvisno od situacije
bodi to kar si
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
Problem pa je ja. Ke je ponavadi ravno tko da pred tujci nisi ravno to kar si in svoje mnenje bolj težko izražaš. Pri prijateljih pa ravno obratno.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
- whitelion
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 3. 2010
nanamiša napisal/-a:Problem pa je ja. Ke je ponavadi ravno tko da pred tujci nisi ravno to kar si in svoje mnenje bolj težko izražaš. Pri prijateljih pa ravno obratno.
Dži ja .. mam eno dobro prijatlejico in v njeni družbi sem res to kar sm .. ok ne bom rekla, da ji povem vse kar me teži . ampak vem da se lahko hecam in vse pa tud vem da mi ne bo zamerla .
Zase vem da potrebujem dosti časa in stikov z neko osebo da sem ob njej to kar sem. Ok.če sem v družbi frendov ki jih dobr poznam me ne moti če je zraven en xy.. obnašala se bom tako kot se. Če pa bi bla z nekom ki ga ne poznam bi bila zadržana in sploh ne bi pokazala svojega Jaz.
No verjetno sem malo zašla iz začetne teme. Pardon.
bodi to kar si
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Men se to dogaja pred neznanci, ker ne vem kako me bodo sprejeli, obravnavali, kaj si bodo mislili o meni. Medtem, ko pred domačimi nimam treme. Tudi pred najboljšimi prijateljicami ne. Tako, da mislim, da čas premosti ovire. Potrudit se moraš, ko se z nekom dovolj spoznaš pa je lažje tako doma, kot v službi, med prijatelji, pri fantu. Torej čas in vstrajnos pa bo
-
Maruša Habot - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
Res, da ko spoznavaš novo družbo si v zadregi. Ne veš ali jim boš všeč, kaj pričakujejo od tebe, kako se obnašati...
Najboljše je, da se prepustiš, ne sekiraš in si preprosto to kar si. Tako sčasoma pozabiš na zadrego.
Je pa res, da smo si ljudje različni. Vsak ni všeč vsakemu, zato se tudi ne smeš sekirati če komu ne boš všeč, ne boš zanimiva ali podobno. Važno je,da tvoji prijatelji in bližnji vedo kakšna oseba si in so radi v tvoji družbi
Najboljše je, da se prepustiš, ne sekiraš in si preprosto to kar si. Tako sčasoma pozabiš na zadrego.
Je pa res, da smo si ljudje različni. Vsak ni všeč vsakemu, zato se tudi ne smeš sekirati če komu ne boš všeč, ne boš zanimiva ali podobno. Važno je,da tvoji prijatelji in bližnji vedo kakšna oseba si in so radi v tvoji družbi
-
Irma-Samantha Martinšek - Sramežljivka
- Kraj: Črnomelj
ja sm čez vsa ta leta že ugotovila, da sem skos neka "izločena" osebnost v družbi - od začetka, ko pa preteče nekaj časa me ljudje opazijo, kot res nekaj koristnega in vidijo da rada pomagam in tudi da znam pomagat.
Ampak neznam zk, to mnogi vidijo šele čez dooollgo časa :S
Zgleda nism dost odprta oseba al kaj...
Ampak neznam zk, to mnogi vidijo šele čez dooollgo časa :S
Zgleda nism dost odprta oseba al kaj...
-
Nastja Krivec - Sramežljivka
- Kraj: Rogoza
whitelion napisal/-a:Jah nevem a je to prava tema ... oz pod pravo temo . ampak ok .
jah tko je pr men je pa vedno ta problem da nisem samozavestna.
Če sm sama takrat mi ni nič problem ... npr. bila sem v domu imela sem cimro vedno je ona sesala prah in to . pa ne da jaz ne znam ali da se mi ne da .. ampak kar enostavno sm zadržana ,samo čakam kdaj bo ona naredila , ker si pač mislim da če bom jaz potem mogoče ne bo to pravi trenutek.
Nevem če sem ta primer dobo opisala oz opisuje to kar me teži. Mogoče bo kdo razbral iz tega. Uglavnem problem je da če sm sama bom pucala, šla na sprehod, v trgovino .. če je pa kdo z mano pa samo čakam da bo kaj rekel da gremo sm pa sm ..al da naredim to pa to. In to je kar velik problem. Imela sam tudi fanta in problem je biu isti , spet sm bla zadržana in nikol o ničemer odločala. Prašal me je da kam bova šla jest ..moj odgovor je biu nevem meni je vseeno , nism lačna... itd. pa mi je rekel na danes jas povem kam greva ... kakšen je moj odgovor takrat bil si verjetno mislite.
Upam da mi bo kdo vsaj s kakšno besedo pomagal
Samozavest, se večinokrat navezuje na naš zunanji videz in koliko smo zadovoljni s sabo. Bila sem precej nesamozavestna, pa mi je enkrat ena prijateljica na morju tako pomagala, da se danes redko kdaj negotova. Če sem pa sem tudi predvsem zaradi svoje zunanjosti. Najlažje je pridobiti svojo samozavest tako, da se preprosto začenš imeti rad. Se razvajaš in lepo oblečeš kamorkoli in kadarkoli greš. V nekaj v čemer se počutiš lepega in si si v tem všeč. Namaži se, pa če tudi samo maskaro in to doma. Preden greš ven ali v šolo stopi pred ogledalo in si reči da si lepa. Čez čas zares pomaga. In preprosto nisi več tako negotov v svoje odločitve. če ne spoštuješ sebe in se nimaš rada,... potem te tudi drugi ne bodo. bodi odločna... vsaj delaj se nekaj časa da si,... slej kot prej boš tudi postala
-
janeva - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2009
Js sm mela podobne probleme. Sam pri men je blo bolj tko, da sem na nekatere osebe gledala kot na ˝večvredne˝ in sem bila ful zadržana in tiha pred njimi. Npr. bolj popularne sošolke (s katerimi sem se družila). Pred njimi nisem nikoli upala izražati svojega mnenja (vedno so bli moji odgovori ne vem, mi je vseeno, kak ti hočeš...) in sem se vedno počutila nekak nevidna.
Hkrati pa sem mela prijateljice, ki so ble bolj preproste, ne ravno popularne in pred njimi sem bila čist drugačna, samozavestna, odprta, odločna; bila sem to kar sem. In tudi v odnosih z mlajšimi. S sestrino družbo (2 leti mlajši) sem se vedno ful štekala, tud z mlajšimi fanti...počutla sem se enakovredno in stvari so bile takoj popolnoma drugačne.
Tak da res izhaja iz občutka manjvrednosti.
Tud js se še vedno spopadam s tem, sploh pri odnosih s starejšimi, kao večvrednimi (al wtw). Zavedat se moreš, da nisi nič manj vredna...razvij samozavest, reč si, da te ne bo ubilo, če boš povedala to kar si ti misliš al pa nardila kar ti hočeš. Ne bodi vedno siva miška, tud ti si pomembna
Hkrati pa sem mela prijateljice, ki so ble bolj preproste, ne ravno popularne in pred njimi sem bila čist drugačna, samozavestna, odprta, odločna; bila sem to kar sem. In tudi v odnosih z mlajšimi. S sestrino družbo (2 leti mlajši) sem se vedno ful štekala, tud z mlajšimi fanti...počutla sem se enakovredno in stvari so bile takoj popolnoma drugačne.
Tak da res izhaja iz občutka manjvrednosti.
Tud js se še vedno spopadam s tem, sploh pri odnosih s starejšimi, kao večvrednimi (al wtw). Zavedat se moreš, da nisi nič manj vredna...razvij samozavest, reč si, da te ne bo ubilo, če boš povedala to kar si ti misliš al pa nardila kar ti hočeš. Ne bodi vedno siva miška, tud ti si pomembna
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov