Presenečena nad sabo

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 06. Jul. 2011 10:37

Mahagonij napisal/-a:
Tezej napisal/-a: ko sem pri izbirnih predmetih izbral najlažje možne :P

Zato je ideja izbirnih predmetov v celoti zgresena. Ne vem kateri kreten se je tega spomnu.

Se ne strinjam, izbirni predmeti znajo bit v nekaterih primerih koristni. Jaz bi brez njih ostala brez izobrazbe o področju, v katerega se usmerjam. Problem so študenti, ki vzamejo social paket, ker vedo da bojo prišli tako mimo po liniji najmanjšega odpora. Tak da, kreten je kdor vandra po svetu s tako miselnostjo, ne pa tisti, ki so se tega domislili.
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 06. Jul. 2011 12:27

resnično naj bo tvoja naloga zdej, da boš delala na tem, da boš zadovoljna sama s seboj, npr. lahko si napišeš seznam vseh tvojih pozitivnih lastnosti, ki jih cenš in na kere si ponosna, navedi tudi tiste stvari, ki te motijo in so ti ovira ter vzrok nezadovoljstva...
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 06. Jul. 2011 14:04

Kot so že punce rekle, normalno, da kak izpit padeš. Konec koncev ga je drugič lažje narediti. Nekaj snovi se spomniš še od prejšnjega učenja, s tem, da zdaj bolj veš, kaj je treba utrditi. Kadar sem jaz padla izpit, sem ga v drugo hitro naredila.
Glede ljubosumnosti na prijateljice. Včasih se je to tudi meni dogajalo. Potem sem se pa pogovorila sama s sabo, da se me te stvari popolnoma nič ne tičejo. Jaz nisem nič na slabšem, če nekaj uspe mojim prijateljicam. Tako sem sedaj iskreno vesela, če nekomu nekaj uspe.
Preteklost pa pusti za seboj in veselo in pogumno naprej.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 06. Jul. 2011 21:58

Tearjerker napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
Tezej napisal/-a: ko sem pri izbirnih predmetih izbral najlažje možne :P

Zato je ideja izbirnih predmetov v celoti zgresena. Ne vem kateri kreten se je tega spomnu.

Se ne strinjam, izbirni predmeti znajo bit v nekaterih primerih koristni. Jaz bi brez njih ostala brez izobrazbe o področju, v katerega se usmerjam. Problem so študenti, ki vzamejo social paket, ker vedo da bojo prišli tako mimo po liniji najmanjšega odpora. Tak da, kreten je kdor vandra po svetu s tako miselnostjo, ne pa tisti, ki so se tega domislili.
Aha torej sistem, ki ga 90% folka na polno izkorisca je dober, ker ga 10% ne. A lahko se kej bolj neumnega prbijes.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Brighter_than_the_sun
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Brighter_than_the_sun » 06. Jul. 2011 22:08

poškodovana prek vseh meja? hvala...
Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tezej » 07. Jul. 2011 0:04

Tearjerker napisal/-a:

Ni to zdaj tema o študijih pa vseeno..
Dejstvo je, da je moja diploma vredna ravno toliko, kot diploma nekoga, ki si je izbral same težke predmete. Ker pa sam nisem mazohist sem si pač izbral linijo najmanjšega odpora :P
Ne vidim poante v tem, da bi si študij podaljševal za pol leta, če pa lahko v tem času že nekaj zaslužim.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 07. Jul. 2011 12:38

Brighter_than_the_sun napisal/-a:poškodovana prek vseh meja? hvala...

Mogu si je mal ego dvignit :D

Pojdi na CSD, povej svojo zgodbo (čustvenost, težave ipd). Tam imajo psihologa (ne psihiatra - Mahagonij - psihiater je za psihične bolezni), ki se bo pogovoril s tabo. Če se mu bo zdelo, da potrebuješ nadaljne posvete s psihologom, ti CSD to lahko uredi brezplačno. Boš videla, samo pogovor ti bo vzel 20 kg problemov stran :wink:

Omenjaš depresijo. Ko zjutraj ne boš imela volje vstati in se umiti - to je depresija. Občasna žalost še ni depresija.

Želja po biti popoln, najboljši, izvira iz pomanjkanja zdrave samozavesti. Po mojem laičnem mnenju izvira iz časov, ko si mislila, da se moraš "boriti" za pozornost in ljubezen mame (tvoj nasprotnik je bil njen partner), ko si z ločitvijo izgubila varnost in se začela počutiti "ogroženo".

Res, priporočam psihologa.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 07. Jul. 2011 14:21

Mahagonij napisal/-a:Aha torej sistem, ki ga 90% folka na polno izkorisca je dober, ker ga 10% ne. A lahko se kej bolj neumnega prbijes.

Ne, ker po tvoji super (ziher empirično podkrepljeni) statistiki je pač 90% folka lenih in glupih, 10% pa takih, ki hočejo od faksa celo kaj odnesit.
Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tezej » 07. Jul. 2011 14:24

barbie_girl_85 napisal/-a:
Omenjaš depresijo. Ko zjutraj ne boš imela volje vstati in se umiti - to je depresija. Občasna žalost še ni depresija.

Ne vem no, če je res tako..

Depresija je zelo pogosta čustvena motnja, ki se kaže na različne načine, vselej pa vpliva na človeka v celoti – na njegovo razpoloženje, počutje, mišljenje in vedenje. Vpliva na to, kaj mislite o sebi in svojem življenju, kako čutite in kako doživljate svet okrog sebe, vpliva na vaš spanec, apetit in razna telesna dogajanja. Depresija ni le prehodna slaba volja ali bežno žalostno razpoloženje. Prav tako ni posledica človekove šibkosti, zato je ni mogoče premagati le z močno željo in voljo. Depresivni ljudje sami sebe ne morejo prisiliti, da bi se počutili bolje. Zanje je značilno, da močno občutijo posamezne znake in mučnost depresije, medtem ko drugi ljudje teh znakov pri njih skorajda ne opazijo. Tudi zdravnik večine znakov, s katerimi se kaže depresija, z običajnimi preiskavami ne more odkriti.

Če vas prizadene depresija, je zelo pomembno, da se o svojih težavah pogovorite z drugimi ljudmi. Čim bolj podrobno jih opišite tudi zdravniku, pri katerem boste poiskali pomoč. Razkrijte mu vse svoje težave, tudi tiste, ki se vam zdijo nepomembne.

Najpogostejši znaki depresije so:

-dolgotrajna žalost, tesnoba ali občutek praznine,
-črnogledost, občutja brezupa,
-občutja nemoči, brezvrednosti in krivde,
-izguba zanimanja in veselja do stvari in dejavnosti, ki ste jih nekoč radi počeli,
-izguba zanimanja in veselja do spolnosti,
-nespečnost, zgodnje jutranje zbujanje ali pa pretirano dolgo spanje,
-izguba apetita in telesne teže ali pa pretirana ješčnost in pridobivanje teže,
-pomanjkanje energije, utrujenost in splošna upočasnjenost,
-misli o smrti, o samomoru,
-nemir, razdražljivost,
-otežena koncentracija, spominjanje in odločanje.

Vsi znaki skoraj nikoli niso izraženi hkrati

Vir: http://www.ezdravje.com/si/
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 09. Jul. 2011 12:45

barbie_girl_85 napisal/-a: Omenjaš depresijo. Ko zjutraj ne boš imela volje vstati in se umiti - to je depresija. Občasna žalost še ni depresija.

Sej ni nikjer rekla, da je bila sam občasno mal žalostna, očitno je bilo dost hudo vse skupaj in verjetno so jo diagnosticirali tudi v bolnišnici in pri psihologinji:

...postala depresivna..depresivna sem bila eno leto, bilo je grozno..vsak dan sem se jokala, rezala sem se...zaradi tega pristala tudi v bolnici, kjer so me morali šivati, očetu sem celo ukradla par 10 tisočakov...(tega me je tako sram, da ne morem verjeti, da to dejansko pišem...zelo zelo zeloo sram...)...

+ mislim, da tisto umivanje ni ultimativni pokazatelj za depresijo :D ccc, vedno, ko debatiramo o tem, se oglasi kdo s tem zlajnanim umivanjem:) Sej vem, kaj hočeš povedat, sam sej imaš več stopenj depresije oz. se ta kaže pri različnih ljudeh na različne načine (npr. kot eni ne morejo jest in hirajo, drugi se pa bašejo cele dneve s sladkorjem ipd.).
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 09. Jul. 2011 13:00

Ni bilo mišljeno kot "ultimativni pokazatelj", ampak namerno pretiravanje. Ker depresivni smo vsi občasno, kronična depresija, ki zahteva psihiatrično zdravljenje in je diagnosticirana kot duševna motnja, pa pač ni občasna žalost. Sem pa "karikirala" in hotela povedati, da najverjetneje ni tako hudo.

No, če pa si kronično depresivna, pa k splošnemu zdravniku, nato z napotnico k psihiatru in po antidepresive. Problem solved. Če je pa zelo hudo, pa mogoče tud hospitalizacija v psihiatrični bolnišnici.

Moj point je bil v tem, da se itak 80% žensk kdaj tako počuti, ni pa lih vsaka psihiatrični bolnik oziroba oseba z duševno motnjo. Avtorica izgleda je, moja napaka. Duševno motnjo je treba zdravit, tako da .... kar k zdravniku.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 09. Jul. 2011 13:05

^^ Jp, to je res, nekaj časa je bilo skor ''moderno'' jamrat, da si depresiven, čeprav folk niti ni vedel točno, kaj to pomeni :? :)

Ja sej, avtorica ima očitno težave, tako da bi bilo priporočljivo v vsakem primeru obiskat psihologa za nasvet, pa niti ni pomembno, a se njeno stanje imenuje tako ali drugače, pomoč bi bila dobrodošla :)
Brighter_than_the_sun
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Brighter_than_the_sun » 10. Jul. 2011 19:54

Treba bo iti po napotnico in k psihologu. danes sem dobila popoln dokaz, da je to nujno potrebno!
jutri imam izpit, spet imam svoje izpade...ne bom opisovala...važno je, da sem res videla, da moje reakcije nisi približno niso normalne, še mama me je opozorila na to dejstvo... sem se tudi pogovorila z njo (sama je imela tudi podobne probleme s samozavestjo, tudi "cmok v grlu" ko je hodila v prvi letnik faksa...) in mi rekla, da je mogoče res pametno, da obiščem psihologa.
nočem več biti takšna, samo sebe mučiti...

jutri imam ta nesrečni izpit...
učiti se nisem mogla...preveč sem utrujena od meseca junija, ko sem bila skoraj skozi za knjigami, pod stresom..preprosto ne morem več... izčrpana sem od učenja, stresa, ki ga doživljam zaradi faksa...
po eni strani sem jezna na sebe, ker se vseeno nisem potrudila, stisnila zobe in učila..ampak preprosto ne morem več...l

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov