Premalo časa zame

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 26. Jul. 2010 11:46

tmis_ napisal/-a:
v-e-s-n-a napisal/-a:Oz. ce vztrajas skupaj zaradi otrok, se dejansko odpoves lastni sreci na nek nacin.

Ko take berem se res sprašujem, ali ene res mislite, da bodo v zakonu z otroci same rožice al kaj in da boste ve vedno na prvem mestu.

Ko 1x postaneš starš, nikoli več nisi ti tisti, ki si na prvem mestu. Ampak otroci. In tako kot ima vsaka zveza vzpone in padce ima dobre in slabe trenutke tudi kasnejše življenje ( po poroki, ko se rodijo otroci....)

Jaz sploh ne mislim tega tmis_
.... da bodo v zakonu z otroci same rožice al kaj in da boste ve vedno na prvem mestu.

Ne sama ne mislim tega!

Se pa sprašujem, ali je boljše da kljub slabemu zakonu vztrajaš...ker imaš pač skupaj otroke, pa čeprav med vama že dolgo več ne štima kot bi moglo, sta postala bolj tujca kot karkoli drugega, živita en mimo drugega in se sploh več ne trudita....je v takem primeru še vedno boljše ostati skupaj za voljo otrok, ki bodo neglede na vse, enkrat tudi sami odrasli....ali ločiti se?
To je bilo tisto, kar je mene zanimalo....
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 26. Jul. 2010 11:51

Pomoje je boljše, da se ločiš, če v zakonu ni tak kot bi moglo bit in se non-stop prepiraš, ker delaš s tem otroku več škode kot koristi-mislim, da nobenemu otroku ni fajn gledat starša, ki se prepirata in sta čisto hladna drug do drugega (tudi, če se npr. ne prepirata pred njim, pomoje otrok čuti, da ni vse tak kot bi moglo bit). Pa tud za partnerja je boljše-lahko potem vsak zaživi svoje življenje in je dejansko srečen, kot pa da celo življenje trpi v zakonu zaradi otrok.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 26. Jul. 2010 11:53

Kar se pa tiče tega kar je napisala claire in nekateri ostali uporabniki tukaj....

Seveda da življenje ni pravljica in ne moreš kar vedno slepo verjeti ''to je to in nama je tako lepo, in se imava tako rada, da midva pa sigurno ne bova šla nikoli narazen.''

V vezo stopiš in jo neguješ, daješ in prejemaš in moraš tudi verjeti vanjo....''da, lahko ostaneva skupaj!''. Če tega ne verjameš in ne delaš na tem, zakaj potem sploh it v neko vezo, če že vnaprej itak vidiš propad zveze.

Je pa res da nikoli ni garancije. Nič ni 100 % in dovolj je da se zavedaš tega....in delaš na tem, da bi bilo čimmajn možnosti, da se kaj zalomi.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 26. Jul. 2010 12:34

sarchika09 napisal/-a:Pomoje je boljše, da se ločiš, če v zakonu ni tak kot bi moglo bit in se non-stop prepiraš, ker delaš s tem otroku več škode kot koristi

Še dobro, da te v kreganje nekdo prisili, še posebej v kreg pred otrokom, a ne :roll:
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 26. Jul. 2010 13:38

Nikjer nisem napisala, da kdo koga sili v kreganje, še posebej pred otrokom-napisala sem, da tudi, če sta starša toliko uvidevna, da se ne kregata pred otrokom, otrok po mojem mnenju vseeno občuti, da nekaj ni vredu. Ampak ne gre se samo za golo kreganje (sej v vsaki zvezi slej ko prej pride do kakšnega prepira), gre se za to, kar je napisala v-e-s-n-a: da med partnerjema že dolgo ni več tak kot bi moglo bit, da sta postala tujca, živita en mimo drugega, se niti ne trudita več ohranjat odnos...v takem primeru mislim, da je bolje it narazen (ali se ločit) kot pa vztrajat skupaj, zato, da bo kao otrok srečen (ker bo vrjetno še bolj nesrečen, če bo gledal kako se ati in mami niti pogovarjata ne in je v hiši neka konstantna napetost).
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 26. Jul. 2010 16:15

Sej ni treba vsega točno napisat, da se iz posta razbere, kaj si mislila.
Napisala si:

Pomoje je boljše, da se ločiš, če v zakonu ni tak kot bi moglo bit in se non-stop prepiraš, ker delaš s tem otroku več škode kot koristi-mislim, da nobenemu otroku ni fajn gledat starša, ki se prepirata in sta čisto hladna drug do drugega

Tole zveni, kot da je kreganje nekaj neizbežnega, nekaj, česar človek sploh ne more kontrolirat (in se pogovarjat o stvareh na nekem nivoju) in so zato prepiri dovolj dober razlog, da se ločiš. In zato me zanima: A te kdo sili, da se kregaš, še posebej pred otrokom, da uporabljaš to kot argument?
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 26. Jul. 2010 16:36

Še dobro, da citiraš samo tisti del napisanega, ki tebi odgovarja (še tisto, kar sem napisala za tem v oklepaju si izpustila in praviš, da se je vedno treba kregat pred otrokom).

Ne, kreganje ni zadosten razlog za ločitev (in tega nisem nikjer izrecno napisala v smislu "če se kregaš se moraš ločit"-to je (bila) tvoja domneva). Jaz sem govorila o konstantnem (non-stop) prepiranju in za konstantno prepiranje je verjetno nek globji razlog. Ne, nihče te ne sili, da se kregaš in ja, včasih, samo včasih, je tudi prepir nekaj neizbežnega. Sploh v situaciji, ki jo je opisala v-e-s-n-a (in, ki jo ti očitno vedno spregledaš in na katero se je sploh od začetka nanašal moj post): živeti v takšnih razmerah z nekom, ki očitno ne kaže interesa uredit zvezo, slej kot prej pripelje tudi do prepira. Lahko je to 1x na dan, ampak slej kot prej so nesoglasja vedno bolj pogosta in jim je tudi otrok priča (priča v direktnem smislu, ali pa v indirektnem-čuti, da je nekaj narobe). In ja-v takih primerih je zame ločitev edina dobra rešitev (tako za otroka, kot za starša in dobrobit nekih normalnih odnosov med njima).
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 26. Jul. 2010 17:40

Claire, tebi ti je fajn, da tako dobro poznaš tvojega tipa, da veš kje vse je mel tiča? ti je fajn, da je iz iste vasi kot ti, in da veš s katero je sexal in jo še osebno poznaš?
ja, meni je fajn sexat z jebači, ki ne vem kje so ga imeli. nočem vedet. to me ne zanima. to je zadnja stvari ki me zanima.
in nikoli ne bi bla z lokalnim tipom, zato ker ga bolj poznam in se da bolj preverit kakšen je in s kom je bil.

in ker tako omenjaš ta usodna 30.leta in kako bom jaz takrat še zmeraj sama...
kaj pa bo, če boš ti ostala sama pri 30ih, ki se ti zdi to taka katastrofa?
IloveCoffee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a IloveCoffee » 26. Jul. 2010 18:05

delusional super razmišlaš, mi je všeč
IloveCoffee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a IloveCoffee » 26. Jul. 2010 18:09

claire napisal/-a:če bi šel pa še naslednji vikend BREZ POSEBNEGA RAZLOGA (torej razni rojstni dnevi, obletnice... so izvzeti) pa še naslednji pa še naslednji... je pa to znak da v zvezi nekaj ne štima.

Ob takih izjavah mi grejo kr kocine po celmu telesu pokonc...
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 26. Jul. 2010 18:53

^^ ja pa dobr no.. kokr ma pač kdo zmenjen.. ti najbrž ne boš s Claire, zato ne vem kaj te tako gane kako ma ona v razmerju pošlihtano.. samo da njima paše pa je vse ok.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 26. Jul. 2010 19:03

claire napisal/-a:sanjaanja, mklarnovc in sneguljčica. ali vi mislite, da bodo vaše zveza razpadle (če ste v zvezi)? :eek:

Vprašam te zakaj?
IloveCoffee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a IloveCoffee » 26. Jul. 2010 19:46

Roberta R. napisal/-a:^^ ja pa dobr no.. kokr ma pač kdo zmenjen.. ti najbrž ne boš s Claire, zato ne vem kaj te tako gane kako ma ona v razmerju pošlihtano.. samo da njima paše pa je vse ok.

Seveda ne bom z njo. Problem je samo, da ni edina, ki tako razmišlja :cry:
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 26. Jul. 2010 20:24

Ja in, pa si najt eno ki ne.. verjem, da je tut takih dost..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 26. Jul. 2010 20:55

sarchika09 napisal/-a:Še dobro, da citiraš samo tisti del napisanega, ki tebi odgovarja (še tisto, kar sem napisala za tem v oklepaju si izpustila in praviš, da se je vedno treba kregat pred otrokom).

Ne, kreganje ni zadosten razlog za ločitev (in tega nisem nikjer izrecno napisala v smislu "če se kregaš se moraš ločit"-to je (bila) tvoja domneva). Jaz sem govorila o konstantnem (non-stop) prepiranju in za konstantno prepiranje je verjetno nek globji razlog. Ne, nihče te ne sili, da se kregaš in ja, včasih, samo včasih, je tudi prepir nekaj neizbežnega. Sploh v situaciji, ki jo je opisala v-e-s-n-a (in, ki jo ti očitno vedno spregledaš in na katero se je sploh od začetka nanašal moj post): živeti v takšnih razmerah z nekom, ki očitno ne kaže interesa uredit zvezo, slej kot prej pripelje tudi do prepira. Lahko je to 1x na dan, ampak slej kot prej so nesoglasja vedno bolj pogosta in jim je tudi otrok priča (priča v direktnem smislu, ali pa v indirektnem-čuti, da je nekaj narobe). In ja-v takih primerih je zame ločitev edina dobra rešitev (tako za otroka, kot za starša in dobrobit nekih normalnih odnosov med njima).

Ti sploh ne štekaš mojega posta in kaj sem hotla povedat, ker ne pogledaš na problem malo bolj na široko. Že to, da praviš, da js trdim, da se je vedno treba prepirat pred otrokom (šlo je namreč za vprašanje,v mojem prvem odgovoru pa za sarkazem) mi da vedet, da you just don't get it.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov