Preživnina ločenih staršev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 07. Mar. 2008 10:40

mirella napisal/-a:
matjazd napisal/-a:
mirella napisal/-a:ceprav je blo zmenjeno da bom dobila, ne dobim nic.. niti nocem iz enih osebnih razlogov.. brat dobi nekje 130e se mi zdi. te prezivnine bi morale po mojem mnenju bit od 150-200e. vse odvisno od tega kolko otrok potrebuje denarja da gre mesecno skozi

Zdaj si pa ti predstavljaj mojo sestro, da bi morala plačevati 200 eur preživnike, ko zasluži 400 eur. (saj nima takšnih problemov, ker so srečna 4 članska družina, ampak za primer)

Mislim,da je jasno, da je o zneskih brezveze govoriti, ker so plače zelo različne!

sej pravim, odvisno kolko rabi otroku da gre mesecno skozi, ce ima tvoja sestra majhno placo dvomim da bi otroci imeli neke ogromne potrebe ker so verjetno navajeni na "skromnost".

Mislim, da ima vsak otrok nekako iste potrebe,...
Le starši jim lahko različno nudijo glede na svoje zmožnosti.

Ne pomeni pa, da imajo otroci bogatih staršev velike potrebe, otroci revnih pa male.
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 07. Mar. 2008 10:50

Pa kaj vm to preživnino pohopsajo starši al vi sami??Ker jst tega dnarja v svojem življenju še nism vidla.Itak sej 60€ ni nč ne,k gre itak use za hrano pa to.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 07. Mar. 2008 11:09

Preživnino naj bi dobili starši, za preživljanje otrok. Le v primeru, ko se otrok preživlja sam, preživnina pripada njemu. Lahko pa se izplača nekaj žepnine. Odvisno od staršev kako zmorejo.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 07. Mar. 2008 11:19

matjazd napisal/-a:
mirella napisal/-a:
matjazd napisal/-a:
mirella napisal/-a:ceprav je blo zmenjeno da bom dobila, ne dobim nic.. niti nocem iz enih osebnih razlogov.. brat dobi nekje 130e se mi zdi. te prezivnine bi morale po mojem mnenju bit od 150-200e. vse odvisno od tega kolko otrok potrebuje denarja da gre mesecno skozi

Zdaj si pa ti predstavljaj mojo sestro, da bi morala plačevati 200 eur preživnike, ko zasluži 400 eur. (saj nima takšnih problemov, ker so srečna 4 članska družina, ampak za primer)

Mislim,da je jasno, da je o zneskih brezveze govoriti, ker so plače zelo različne!

sej pravim, odvisno kolko rabi otroku da gre mesecno skozi, ce ima tvoja sestra majhno placo dvomim da bi otroci imeli neke ogromne potrebe ker so verjetno navajeni na "skromnost".

Mislim, da ima vsak otrok nekako iste potrebe,...
Le starši jim lahko različno nudijo glede na svoje zmožnosti.

Ne pomeni pa, da imajo otroci bogatih staršev velike potrebe, otroci revnih pa male.

pomoje je ona hotla rečt za želje.. hoče hčerka barbiko, sinček hoče avto na dalinca.. če sm prou razumela.. potrebe pa itak majo pa res več ko ne enake..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 07. Mar. 2008 11:38

kamis napisal/-a:Pa kaj vm to preživnino pohopsajo starši al vi sami??Ker jst tega dnarja v svojem življenju še nism vidla.Itak sej 60€ ni nč ne,k gre itak use za hrano pa to.

men je včasih mama, npr. za kakšen kos pohištva, zdaj pa sama. ampak je res, da si moram večino stvari (razen hrane iz hladilnika in stroškov) plačat sama (čeprav temu ne morem ravno rečt preživnina).
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 07. Mar. 2008 18:42

Js nekatere mame so zelo smotane al kako naj se izrazim saj kot ste že napisale tisti denar poberejo in ga porabijo zase...
Pri sodnici je ati rekel, da bo denar meni dajal...Tako, da imam jaz preživnino...
Itak sama živim...

pa sigurno lahko kaj več dobite...punce...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 07. Mar. 2008 20:44

ma mislila sem in želje in potrebe.. tko ko primerjam bogatega in revnega otroka v svoji okolici se tudi potrebe razlikujejo (pa ne tiste osnovne), pac ves kko je ko otroka navadis da "vse dobi". pol pa mora ocka dosti vec placevat.. hehe vsaj to je v primeru ki ga js poznam
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *daddy's girl* » 08. Mar. 2008 13:45

Moj oče pa nakazuje mami mislm da okol 150€.Glede tega ni blo nikol problemov,tud redno nakazuje.Mi pa oče tud da zmeri dnar,kadar se vidva..
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 09. Mar. 2008 17:22

Tigi napisal/-a:Js nekatere mame so zelo smotane al kako naj se izrazim saj kot ste že napisale tisti denar poberejo in ga porabijo zase...
Pri sodnici je ati rekel, da bo denar meni dajal...Tako, da imam jaz preživnino...
Itak sama živim...

pa sigurno lahko kaj več dobite...punce...

sej če otrok ne živi sam ubistvu je prav da dobi mami denar.. konec koncev majo mame dost stroškov z nami.. in zarad mene če ga moja mami tut zase porab, ker si zasluž.. mogoče gre pa cela njena plača samo za otrokove potrebe..
seveda je drugo če je otrok na svojem itak
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 09. Mar. 2008 17:29

Ja to vem ja...
Jaz sem ostala v stanovanju in tako, ko je mami zahtevala za višjo preživnino se je moj ati upiral...in je reku, da bo dal preživnino ampak če jo jaz dobim...ker tudi če bi z mami skupaj živeli bi jo on meni dal je rekel...ker mami nemara in je rekel, da noče da ima ona njegov denar čeprav je namenjen meni...

S tem, da ga nekatere matere porabijo pa zase sem pa mislila tako, da otroku rečejo, da ni denarja in je resnično za marsikaj prikrajšan pa zase veliko stvari nakupijo...
To je pa tudi možno, da se dogaja...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 09. Mar. 2008 17:54

Moj fotr,da s zame pa za tamauga usega skup 127€ će se ne motm. Ne dobim dnarja jst(u takem smislu,da ga direktno men nakaže al pa da na roke)..mami ga prejema..sicr pa gre use nekak to za naju..za najine potrebe(npr.hrana,obleke,kake dejavnosti..)..k so velik večje kukr taka usota denarja ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Mar. 2008 19:57

Tigi napisal/-a:S tem, da ga nekatere matere porabijo pa zase sem pa mislila tako, da otroku rečejo, da ni denarja in je resnično za marsikaj prikrajšan pa zase veliko stvari nakupijo...

Ah s tem denarjem ne verjamem, da si lahko kaj veliko kupijo. :)

Prav tako tudi ne verjamem, da lahko preživnina dejansko pokrije polovico stroškov, ki jih ima nek starš z otrokom. Ne more.
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 09. Mar. 2008 22:47

Ja no sej zato ja.Kaj fotr recimo zame od mt dobi 60€,pa recimo polovico preživnine zame da še on pa je skupi 120€.Oprosti samo za 120€ na mesec da odplača use stroške+hrano.Mislm da u enm letu bi se glih tok nabral da bi mi lahko kupu majčko pa kavbojke se mi zdi.Sramota.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 09. Mar. 2008 23:28

men so pa sramota tisti starši, k se po tolkih letih skupnega življenja ne morjo normaln zment tako da bo za oba najboljš.. konec koncev se gre le za dobro otrok..
sicer hvala bogu, mi smo se dobro zmenili..
(__/)
( o.O)
(")_(")
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 10. Mar. 2008 21:14

Tigi napisal/-a:S tem, da ga nekatere matere porabijo pa zase sem pa mislila tako, da otroku rečejo, da ni denarja in je resnično za marsikaj prikrajšan pa zase veliko stvari nakupijo...

ja js poznam tak primer od moje prijateljice...oče nakazuje mislim da 100€ njeni mami na račun, ona pa to use sama porabi...še dobro d moja prijatlca dela, d si lhko stroške doma sama poravna... :?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov