Preživnina ločenih staršev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 06. Mar. 2008 12:39

Ja in verjemi, da nekaterim veliko več pomeni mir kot pa denar. Praksa tako kaže! Delat moraš v tem, šele potem razumeš.
Uporabniški avatar
Blossom
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Blossom » 06. Mar. 2008 12:58

No, tudi moja preživnina je bila predlani zvišana iz bivših 25.000 sit na 40.000, dobivala sem jo nekaj mescev, potem pa je "moj preljubi očka" naredu sranje v službi (kot že neštetokrat), pa so ga odpustili...zdaj nimam pojma kje je, baje da je še eni ženski naredu otroka, ampak ga tožim za preživnino že od leta 2003, in letos se je končno začelo nekaj premikati. Ima neko hišo, ki jo je podedoval od staršev, pa ne živi tam, tako da je hipoteka na hiši in se tudi prodaja. Aja, nazadnje sem pa ga videla pri svojih 13. letih, pa ga sploh več nimam želje videt! Najbolj bedno mi je pa to, da se spravijo otroka delat, pol pa ne skrbijo zanj! :?
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 06. Mar. 2008 13:00

Živim z atijem.Mami pa zame plačuje 60€ preživnine na mesec.Al pa če nebi nč :evil:
Uporabniški avatar
maybee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a maybee » 06. Mar. 2008 13:00

moja dva sta se ločla pred 17 leti pa je blo preživnine takrat 15.000 SIT, zdaj je mam pa 100 evrov
you don´t have to be crazy to be my friend...but it sure helps...
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 06. Mar. 2008 13:04

MilkyWay napisal/-a:
Mogoče bi si pa lahk delo poiskal tisti brezposelni.

lol, kakor da si je tako lahko najti delo. moj fotr si skos išče šiht in sem pa tja tudi kaj najde, ampak zgolj za določen čas in s tako nizko plačo, da ima komaj za hrano.
da bi tožila lastnega fotra za denar, se mi zdi pa že absurdno.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 06. Mar. 2008 13:18

ah tud če ne bi nč plačvou ga ne bi tožila, pač zato ker se mi ne splača še živcev s tem zgublat in dnrja skoz okn metat, pa tud že gonjenja po sodiščih smo mel v zadnih 6 letih zard dedovanj tolk, da mam vsega že čez glavo... tud v tem primeru smo se po njegovi smrti s podlajemniki v delu njegove hiše tožarl gor pa dol, 2,5 let je pa rabl d se je usaj nekm premaknil use skup... bajta je sicr zdej v naši lasti, sam je pa skor v ruševinah :? ni mi jasno kako loh člouk vs zaslužen keš zagon za pjačo, a na bajti niti strehe ki pošten zamaka ne more dat popraut... eni so šač 'naravni talent' za pizdarije in ignoriranje lastnih otrok... mam pa srečo d ga niti poznam ne, niti ga nism hotla nikol spoznat...
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 06. Mar. 2008 13:21

ceprav je blo zmenjeno da bom dobila, ne dobim nic.. niti nocem iz enih osebnih razlogov.. brat dobi nekje 130e se mi zdi. te prezivnine bi morale po mojem mnenju bit od 150-200e. vse odvisno od tega kolko otrok potrebuje denarja da gre mesecno skozi
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 06. Mar. 2008 14:50

mirella napisal/-a:ceprav je blo zmenjeno da bom dobila, ne dobim nic.. niti nocem iz enih osebnih razlogov.. brat dobi nekje 130e se mi zdi. te prezivnine bi morale po mojem mnenju bit od 150-200e. vse odvisno od tega kolko otrok potrebuje denarja da gre mesecno skozi

Zdaj si pa ti predstavljaj mojo sestro, da bi morala plačevati 200 eur preživnike, ko zasluži 400 eur. (saj nima takšnih problemov, ker so srečna 4 članska družina, ampak za primer)

Mislim,da je jasno, da je o zneskih brezveze govoriti, ker so plače zelo različne!
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 06. Mar. 2008 15:57

No js pa moja sestra tud naj bi dobivale preživnino..no zgodba ja taka, da je moja sestra nikol ni dobivala, meni pa že 7 let nakazuje isti denar, kljub zvišanju, ki se določi vsako leto. In stvar je taka, moja sestra dokler se je še šolala, je potem na vsake 2 leti vložila pritožbo in potem čaz kako leto dobila denar. In to tako vsake 2 leti. Js pa tud na vsake tolko vložim pritožbo za tist denar, ki ga ne dobivam-preživnina je zdaj za ene 60 evrov večja js pa še zmer dobivam enako. S tem, da ni problem, da ne bi imel denarja, tega ma še preveč, sam je vse prepisano na drugo osebo in potem težko dobijo denar. Ponavadi se sodišče "vsede" na račun in ko kaj prikaplja, mu to pač vzamejo. And so the story goes on and on :(
Uporabniški avatar
luna22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 8. 2006
Kraj: sončni gozd

Neprebrana objavaNapisal/-a luna22 » 06. Mar. 2008 16:26

to so ful dolgi postopki ko sem živela pr mami je oče za naju z bratom dajal okoli 25.000 sit za vsakega in je to pobasala moja mati,potem sem se preselila k očetu (spori z mamo :roll: ) in tako njo tožila 2 leti in potem dobila 450.000 sit obresti pa še dans ne ven kje so..potem sem se sicer še šolala in se mi ni več dalo jo tožit,sedaj pa že delam..ammm takrat mislim da so rekli naj bi plačevala 33.000 sit vem pa da gledajo na otrokovo starost in temu primerno potrebo po denarju..dolgi in zakomplicirani postopki :?
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 06. Mar. 2008 17:34

ena pač napisal/-a:Res škoda,da se ene ne borite zato akr vam pripada...no razumem pa,da več pomeni mir,kot pa dnar.

verjetno bo kr to...nevem js si ne predstavljam d bi mogla enga od mojih staršev tožarit po sodiščih...je preveč komplikacij, in živcu predvsem... :?
Uporabniški avatar
Flammable
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Flammable » 06. Mar. 2008 18:22

Nevem kok daje moj ati zame, mislm pa da tm okol 100€, sva pa itak v dobrih odnosih, oziroma smo tko da se kadr rabim kkšne dražje stvari že zmenta..
Mislm da nm kr štima
1,2,3,4 tell me that you love me more..
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 06. Mar. 2008 21:31

matjazd napisal/-a:
mirella napisal/-a:ceprav je blo zmenjeno da bom dobila, ne dobim nic.. niti nocem iz enih osebnih razlogov.. brat dobi nekje 130e se mi zdi. te prezivnine bi morale po mojem mnenju bit od 150-200e. vse odvisno od tega kolko otrok potrebuje denarja da gre mesecno skozi

Zdaj si pa ti predstavljaj mojo sestro, da bi morala plačevati 200 eur preživnike, ko zasluži 400 eur. (saj nima takšnih problemov, ker so srečna 4 članska družina, ampak za primer)

Mislim,da je jasno, da je o zneskih brezveze govoriti, ker so plače zelo različne!

sej pravim, odvisno kolko rabi otroku da gre mesecno skozi, ce ima tvoja sestra majhno placo dvomim da bi otroci imeli neke ogromne potrebe ker so verjetno navajeni na "skromnost".
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 06. Mar. 2008 22:29

Meni je najbolj grozen ko mamice izkoriščajo svoje otroke, da dobijo še več denarja. Dobivajo normalo preživnino, potem pa vsak drugi vikend otroka pripeljejo brez oblek, brez igrač, brez vsega - samo eno umazano trenirko imajo gor.

Zato morajo potem očki vsakič ko imajo otroka mu vse na kupit :? Ne vem kdo ima od tega korist? Ali očetje ko morajo poleg preživnine plačati še vse igrače, obleke, plenice..? Mamice, ki preživnino zapravijo za svoje potrebe? Ali otroci, ki trpijo že zaradi ločitve, potem pa še zaradi nenehnih sporov tudi po ločitvi?

Verjamem, da gledam zelo ozko, ampak tale izkušnje imam.. Vem, da obstajajo mamice, ki bi za otroke naredile vse in očetje, ki jih otroci sploh ne zanimajo.. Vem vse to.. Ampak vseeno je grozno, da nekatere mamice se preko otrok maščujejo bivšemu partnerju..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 06. Mar. 2008 22:42

seveda je možno, da nekatere to delajo... se maščujejo in izkoriščajo otroka samo zato da bi se nekako spravile na očeta in mu škodile... men se sam otroci smiljo tle, bogi nič krivi otrok rojen v takšno moteno družino...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov