Preživnina ločenih staršev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 108 prispevkov
• Stran 6 od 8
•
Prejšnja
1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
Naslednja
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Dokler sem še živela doma, je bilo tako, da je od mojega 18. rojstnega dneva naprej meni mama nakazovala preživnino (ki je bila isto 130€ ) na bančni račun, oče mi pa ni dal nič denarja, ampak hkrati mi pa ni bilo treba plačevati za položnice/hrano/bivanje. Meni se je zdelo to čisto fer, imela sem pa tudi štipendijo, tako da nisem imela hudih težav, ko je bilo treba priti skozi mesec.
Sicer pa punkie_, 200€ na mesec je zelo veliko za preživnino. 'Standardna' preživnina je okoli 80€ na mesec, jaz sem pa do pred kratkim dobivala 130€ (zdaj dobivam 150). Pa moja mama še zdaleč ni brezposelna, niti se mi ne zdi, da mi daje malo.
Sicer pa punkie_, 200€ na mesec je zelo veliko za preživnino. 'Standardna' preživnina je okoli 80€ na mesec, jaz sem pa do pred kratkim dobivala 130€ (zdaj dobivam 150). Pa moja mama še zdaleč ni brezposelna, niti se mi ne zdi, da mi daje malo.
Every rose has its thorn
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
vem, da je velika, in se tudi ne pritožujem nad njo. kar pa še vedno ne pomeni, da si z njo pokrijem vse svoje stroške, daleč od tega. dobivam jo nekje tri leta, prej pa je zame finančno in drugače skrbela vglavnem mami, skrajni cajt je, da tudi foter kaj prispeva.
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
če ne prašam preveč: kako pa tvoj brezposelni oče lahko da 200€? glede na to da sta ločena predvidevam da mora plačevati svoje račune, najemnino,...? Meni se zdi to full denarja. Si sploh ne predstavljam da bi meni doma mesečno dajali toliko.
Our passion is our strength <3
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
živi pri svojih starših, ki mu že od nekdaj vse financirajo in podpirajo njegovo lenobo, dela na črno sem pa tja, poleg tega pa dobiva še socialno. mislim, da lahko od njega brez najmanjše slabe vesti terjam tolikšno preživnino.
- Izida
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 3. 2010
- Kraj: somewhere
wooow Kakšne cifre preživnin??? Jaz sem se 2 leti po sodišču "bockala", da sem sploh dobila preživnino. In mi plačuje 90 €, a to se mi zdi zelo malo, kakor ste rekle, glede na to, da sem študenta. Najprej oče sploh ni hotel plačevati preživnine; zgovarjal se je na svojega otroka, češ koliko stroškov ima z njim, a ker je do ločitve prišlo, ko še otrok ni bil rojen, mu to ni pomagalo. Nato se je zgovarjal, da so ga odpustili, čeprav je moja odvetnica dokazala, da so ga takoj zatem vzeli nazaj na delo, pa je zavrnil. Nazadnje si je odprl samostojno podjetje in prikazal čisto nulo. Pa smo tudi to izvohali. Po že tretji odločbi s sodišča in policijski prijavi,je končno dojel, da MORA, a je velikokrat "pozabil". Sva 2 sestri, mama nima velike plače.
Vsaki od naju s sestro plačuje oče 90 €, pa še to ne bi, če ne bi bila nuja.
To me je res utrujalo in jemalo energijo, ker vem kako stvari stojijo, koliko denarja kdo porabi, ampak se mi ni dalo več...tako da sem se spijaznila z dejstvom, da sem pač samo ena izmed semenčic, vredna 90€.
Vsaki od naju s sestro plačuje oče 90 €, pa še to ne bi, če ne bi bila nuja.
To me je res utrujalo in jemalo energijo, ker vem kako stvari stojijo, koliko denarja kdo porabi, ampak se mi ni dalo več...tako da sem se spijaznila z dejstvom, da sem pač samo ena izmed semenčic, vredna 90€.
It`s just me
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Kolk ste pa za odvetnika plačal in podobne sodniške stroške?
No, js ne dobivam preživnine. V bistvu se moj oče pretvarja, da to ni (v bistvu misli, da tud js ne vem da je moj fotr). Jah...
No, js ne dobivam preživnine. V bistvu se moj oče pretvarja, da to ni (v bistvu misli, da tud js ne vem da je moj fotr). Jah...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Preživnina na papirju (odločbi) je okoli 80€ (+/-4 €). Prežvnina, ki jo mesečno prejemam je 0€. Vsota vseh prežvinin, ki sem jih prejela odkar sem uporavičena do preživnine, je 0€.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Navsezadnje če je kot oče podpisan, lahko za začetek na izvršilnem sodišču zahtevaš sprotno preživnino in potem urejaš da ti vrne vse za nazaj, ker ti navsezadnje to pripada.Na prvem ne potrebuješ odvetnika, ker se vse reši osebno, s sodnikom.
The world is as you are.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
To je meni tako bolano ... kako lahko narediš froca, potem pa ne moreš dati zanj niti 100€ na mesec
Meni se ta emanuelina rešitev zdi v redu. Poskusite, mogoče pa kateri uspe
Meni se ta emanuelina rešitev zdi v redu. Poskusite, mogoče pa kateri uspe
Every rose has its thorn
-
monique* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2009
Moj fotr ima tri hčerke (vsaka od druge mami) in je za vse plačeval preživnino, čeprav minimalno ampak je rekel da nam vsaj to pripada od njega.
In eni moji sošolki je uspelo dobiti preživnino za nazaj, ampak nevem koliko časa in denarja je porabila za to.
In eni moji sošolki je uspelo dobiti preživnino za nazaj, ampak nevem koliko časa in denarja je porabila za to.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ponavadi gredo te stvari kar hitro.
Samo vztrajnost je potrebna.
Minimalna v mojem primeru je 100€, računa se pa na podlagi plače.Sodnik je kar sam rekel, da se mu to zdi premalo ampak sem znižala da dobim štipendijo.Tako da so ti kar na strani otrok.
Samo vztrajnost je potrebna.
Minimalna v mojem primeru je 100€, računa se pa na podlagi plače.Sodnik je kar sam rekel, da se mu to zdi premalo ampak sem znižala da dobim štipendijo.Tako da so ti kar na strani otrok.
The world is as you are.
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Moj fant ima tudi probleme s to preživnino. Je prišlo že tako daleč, da njegova mama toži očeta, tako da že nekaj let parkrat na leto hodi do sodnice, kjer pa vedno najdejo nekaj, da lahko zavlačujejo postopke. Poleg tega so se pri njegovem očetu doma pozanimali in so hišo ter vso parcelo z darilno pogodbo prenesli na očetovo sestro, tako da moj fant od tega ne more nič dobit. Nazadnje, ko so imeli sodno obravnano je prišlo že tako daleč, da mu mora sedaj v enem letu izplačati 6.000€, s tem da je določen del že zastaral. Če ne izplača, bo pač moral v zapor. Ampak najbolj žalostno pri vsem tem pa je to, da njegov oče dela na črno, kar je že priznal sodnici, samo zato, da se izogne vsem stroškom. Sicer do danes ni fant dobil še niti €, ima pa še pol leta časa da njegov oče nabere toliko denarja.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
*mala* napisal/-a:^^ Kolk ste pa za odvetnika plačal in podobne sodniške stroške?
vloži tožbo za priznanje očetovstva
drugače pa sem jaz do tega meseca delala na izterjavi preživnin na sodišču, tako da če koga kaj zanima, just ask...
Houd de wereld tegen
Prvi neprebran prispevek • 108 prispevkov
• Stran 6 od 8
•
Prejšnja
1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
Naslednja