Preživnina ločenih staršev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 05. Mar. 2008 19:37

Bodite tak dobre/i in mi zaupajte kolk dobite preživnine,če živite v familiji ločenih staršev. Za odgovor bi prosla tud mamice al pa očkote,ki so ločeni,kolk dejansko dobijo preživnine od bivšega partnerja.

In še eno vprašanje...kaj mislite,kolk je realna višina preživnine??

Hvala za odgovore. :D
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 05. Mar. 2008 19:56

jst je sploh ne dobivam, ker je moj oče, razen priložnostnih del, brezposeln, tako da ima komaj zase. sicer pa dobim nekaj od dedka po njegovi strani, vendar ne mesečno, ampak recimo 2x letno, kadar ga obiščem. tako da to smatram kot preživnino ... koliko dobim težko rečem, ker je vedno drugače, recimo ene 300-500 € ...
Zadnjič spremenil kajira, dne 05. Mar. 2008 19:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 05. Mar. 2008 19:56

kolkr se spomnem je mami zame dobivala še u tolerjih ene 20.000 al neki... se ne spomnem, niti me ni zanimal tolk... zdej pa nič več preživnine ni, ker dobivam že dve leti pa pol penzjon po takoimenovanem očetu (dolga zgodba...)... točn znesek preživnine pa kolkr vem ni točno določen, razn tiste najnižje meje, te pa nažalost ne vem...
realno ali ne, men osebno je useen...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Mar. 2008 19:58

na enem konkurenčnem forumu sem ravno prej brala, da se za otroka rabi 400 evrov mesečno, tako da je okvirna preživnina 200 evrov. čeprav se mi zdi malo neumno tako posploševat, ker je odvisno, koliko je otrok star, pa na dohodke staršev bi bilo verjetno tudi treba malo gledat.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 05. Mar. 2008 20:00

Preživnina je odvisna predvsem od starševih dohodkov. Starš, katerega dohodki znašajo 1000€ nebo plačal enako, kot pa starš, ki ima dohodkov za 4000€.

Pa odvisno koliko otrok je v družini itd.....

Recimo, da nekdo zasluži povprečno slovensko plačo(okrog 1000€), predvidevam, da bi za enega otroka plačal okrog 150€-200€.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 05. Mar. 2008 20:50

Jaz dobim preživnino in sicer trenutno jo dobivam 200€ mesečno. Vsako leto se mi poviša za nevem koliko %. Seveda pa gledajo plačo...
Imam jo sam zase...ker živim sama...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 05. Mar. 2008 20:55

Od prijateljice fant mora za dva otroka iz prejšnjega zakona skupno plačevati 60000 bivših sit.. Menda je najmanja kar je sploh možno 25 000 Sit..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a missT* » 05. Mar. 2008 21:22

Moj "očka" pa mi ne plačuje in mi tudi nikoli plačeval preživnine :roll: tako, da se mi ne sanja koliko znaša.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 05. Mar. 2008 21:53

ena pač napisal/-a:Bodite tak dobre/i in mi zaupajte kolk dobite preživnine,če živite v familiji ločenih staršev. Za odgovor bi prosla tud mamice al pa očkote,ki so ločeni,kolk dejansko dobijo preživnine od bivšega partnerja.

Jaz prezivnine ne dobivam, niti je nisem čeprov je blo ob ločitvi določen da dobiva mami zame najnizjo prezivnino pa potem še pač dodatno za šolske knjige pa da me oče pelje na počitnice. Hja seveda.
Neki časa sm ga še poklicala vsake tok časa pa je imel vedno neke izgovore plus da je vse premozenje prepisu na zdejsno zeno kr pomen da mu nc ne morjo vzet tudi ce bi ga tozila za prezivnino.
Uporabniški avatar
Inčaa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Inčaa » 05. Mar. 2008 22:00

jaz in moj brat dobivava vsak po 110€..
*urškica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *urškica* » 05. Mar. 2008 22:09

najnižja je bla 5 tisoč,to jo dobiš če je starš na borzi al pa minimalne dohodke,moja prjatlca jo dobiva,kr ima oče invalidnino...no js mam državno,kr ma fotr probleme,da ne plačval zard tega kr se je mami poročila na novo :? ...mam jo pa 60 evrov
I'm an angel, I'm a devil..I am sometimes in between..I'm as bad it can get..And good as it can be..Sometimes I'm a million colors..Sometimes I'm black and white..I am all extremes..Try figure me out you never can..There's so many things I am..
Uporabniški avatar
oleander
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006
Kraj: In My World

Neprebrana objavaNapisal/-a oleander » 05. Mar. 2008 22:15

moja trenutno znaša 105 €
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 05. Mar. 2008 22:27

ena pač napisal/-a:Bodite tak dobre/i in mi zaupajte kolk dobite preživnine,če živite v familiji ločenih staršev. Za odgovor bi prosla tud mamice al pa očkote,ki so ločeni,kolk dejansko dobijo preživnine od bivšega partnerja.

pred 4 leti sem si zborila 40.000 sit, zdaj pa znasa 190,95 € (inflacija nardi svoje).
Kolko je realna visina prezivnine? Hm, asisitentka za druzinsko pravo na pf mb mi je rekla, da imam kr visoko prezivnino, glede na slovensko povprecje. Vedno je dobro zahtevati vec (moj zahtevek je bil 70.000 sit, ampak seveda moj dragi foter tega ne bi dal :roll: za svojo edino hcer). Tako, da zame bi blo realno nekje ...250 € mesecno. Spostujem pa vse starse, ki dajo otroku vec, kot je doloceno po odlocbah.
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 05. Mar. 2008 23:03

Hm...mi je kr mal čudn pri srcu,ko sem prebrala par postov,da ene sploh ne dobite preživnine,kr je kao brezposeln al pa, ker kao nima premoženja.Res je lahk sram takšne fotre. :?

Drgač pa tiste,ko dobite res malo al pa čist nič, zakaj se ne borite kar vam pripada?
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 05. Mar. 2008 23:06

ena pač napisal/-a:Hm...mi je kr mal čudn pri srcu,ko sem prebrala par postov,da ene sploh ne dobite preživnine,kr je kao brezposeln al pa, ker kao nima premoženja.Res je lahk sram takšne fotre. :?

Drgač pa tiste,ko dobite res malo al pa čist nič, zakaj se ne borite kar vam pripada?

js jih ne bi tko obtoževala...če nimajo niti zase, nevem zkej ni mogli še mene preživljat...sicer moji niso ločeni, ampak mislim, d tud če ne plačujejo preživnine, vam učasih vseeno kej kupijo, kej pomagajo finančno ko rabiste...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov