prazniki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ena_rožca - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2011
Lady_Cristina napisal/-a:Oprosti, ampak kaki oče je to če dopusti da se mama do tebe tak obnaša?!
amm, recimo tako da je pri nas doma glavna mama in se tut ona dva ne razumeta. karkoli jje v povezavi z mano, je takoj kreganje, tudi ko sliši da se jaz z njim menim po telefonu, kar se usak dan, jo slišim zadaj da začne neki p* tako da se včasih sploh ne morva pogovarjat. ona ima doma use pod kontrolo, dobesedno terorizira. in kako da pol grem domov. ne morem. mi je pa žal zaradi očeta.
Take chance. Make a change. And breakaway.
-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
Mislim, da ena_rožica ni odprla teme zato, da bi vi zdaj sodili o tem kakšni so njeni starši in da bi jo zasliševali, zakaj se z mamo ne razumeta. Punca je vprašala samo za kakšno idejo, kako preživet božič. Ker očitno je se je s tem odnosom z mamo že sprijaznila (in jaz jo razumem, da se najde kdo, s katerim pač preprosto ne moreš furat. Pa sta lahko obe osebi čist fajn, ampak ena z drugo pač ne moreta normalno funkcionirat. Žal je v tem primeru to pač mama).
Nimam kakšnih novih idej, večinoma takšne kot so jih drugi že napisali. Mogoče pa se ti tukaj oglasi kdo, ki prav tako rabi družbo za božič. Tudi meni bi bilo neprijetno, če bi bila sama za božič, bi si raje poiskala kakšno družbo za kino, čaj, sprehod. Zdaj ko to pišem, sem se pa spomnila, da bi si v takem primeru raje splanirala tako, da bi tisti večer delala (če slučajno delaš v kakšnem lokalu ali kje drugje, kjer se dela tudi na božični večer).
Nimam kakšnih novih idej, večinoma takšne kot so jih drugi že napisali. Mogoče pa se ti tukaj oglasi kdo, ki prav tako rabi družbo za božič. Tudi meni bi bilo neprijetno, če bi bila sama za božič, bi si raje poiskala kakšno družbo za kino, čaj, sprehod. Zdaj ko to pišem, sem se pa spomnila, da bi si v takem primeru raje splanirala tako, da bi tisti večer delala (če slučajno delaš v kakšnem lokalu ali kje drugje, kjer se dela tudi na božični večer).
Ko bom velika, bom Lara Croft.
- AtomicKitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2006
no jaz bom pa nekaj svojega vpisala v to temo, ker če odprem novo jo bodo po vsej verjetnosti zaklenili. no mene pa morijo tej prazniki. stara sem 27 let, na žalost samska že preveč časa, prijatelje, prijateljice, znance imam več ali manj vse poparčkane. 3 leta nazaj mi to ni predstavljalo problema, sedaj pa vsako leto postaja težje. dejansko ostajaš sam /
kam se dat za novo leto? :S :S
da pa bi se dala v neko zvezo, samo zato da bi bila v zvezi pa ne bom naredila. jaz želim biti srečna in želim da bi bil tudi moj fant srečen.
kakorkoli je kje še kdo s podobnim problemom in da ga tej prazniki enostavno morijo?
kam se dat za novo leto? :S :S
da pa bi se dala v neko zvezo, samo zato da bi bila v zvezi pa ne bom naredila. jaz želim biti srečna in želim da bi bil tudi moj fant srečen.
kakorkoli je kje še kdo s podobnim problemom in da ga tej prazniki enostavno morijo?
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
Ne vem, jst sem isto stara 27 in samska že doolgo, pa s prazniki nimam problemov. Prejšnja leta je bil malo beden občutek, ampak zato ker nisem bila zadovoljna sama s sabo. Letos so mi pa prazniki ful všeč, ker sem se nehala obremenjevati s svojim statusom, odkrila kaj sem počela narobe in izboljšala svojo samopodobo. Tudi moje prijateljice so vse poparčkane, živijo skupaj s fanti itd., ampak to ni problem. Še največ časa se družim z najboljšo prijateljico in njenim možem, velikokrat smo tudi samo mi trije pa nikoli nisem dobila občutka, da sem odveč. Tudi za novo leto in ostale praznike, podaljšane vikende itd. je samoumevno, da bomo skupaj kaj počeli. Ne vem, zame so dobri prijatelji taki, ki se družijo s tabo ne glede na tvoj status in ti ne dajejo občutka, da si peto kolo.
Jst bi prej rekla, da se ti že nasplošno obremenjuješ s svojo samskostjo, nisi zadovoljna sama s sabo, mogoče to dojemaš kot ogromen neuspeh (še posebej če ti je ostalo vedno laufalo - vsaj pri meni je bilo tako), prazniki pa to samo še potencirajo, sploh ker je to "tipično" družinski praznik (vsaj tako nam ga prodajajo) in se imajo vsi oh in sploh radi. Imaš povsem prav, riniti v zvezo zato, da nekoga imaš, je največja traparija. Edini nasvet, ki ga imam, je, da letos več časa nameniš družini/prijateljem, potem pa delaš na tem, da postaneš bolj neobremenjena glede samskosti. Sam ne obupuj, ni tako črno kot mogoče zdj zgleda
Jst bi prej rekla, da se ti že nasplošno obremenjuješ s svojo samskostjo, nisi zadovoljna sama s sabo, mogoče to dojemaš kot ogromen neuspeh (še posebej če ti je ostalo vedno laufalo - vsaj pri meni je bilo tako), prazniki pa to samo še potencirajo, sploh ker je to "tipično" družinski praznik (vsaj tako nam ga prodajajo) in se imajo vsi oh in sploh radi. Imaš povsem prav, riniti v zvezo zato, da nekoga imaš, je največja traparija. Edini nasvet, ki ga imam, je, da letos več časa nameniš družini/prijateljem, potem pa delaš na tem, da postaneš bolj neobremenjena glede samskosti. Sam ne obupuj, ni tako črno kot mogoče zdj zgleda
- AtomicKitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2006
majchy84 napisal/-a:Ne vem, jst sem isto stara 27 in samska že doolgo, pa s prazniki nimam problemov. Prejšnja leta je bil malo beden občutek, ampak zato ker nisem bila zadovoljna sama s sabo. Letos so mi pa prazniki ful všeč, ker sem se nehala obremenjevati s svojim statusom, odkrila kaj sem počela narobe in izboljšala svojo samopodobo. Tudi moje prijateljice so vse poparčkane, živijo skupaj s fanti itd., ampak to ni problem. Še največ časa se družim z najboljšo prijateljico in njenim možem, velikokrat smo tudi samo mi trije pa nikoli nisem dobila občutka, da sem odveč. Tudi za novo leto in ostale praznike, podaljšane vikende itd. je samoumevno, da bomo skupaj kaj počeli. Ne vem, zame so dobri prijatelji taki, ki se družijo s tabo ne glede na tvoj status in ti ne dajejo občutka, da si peto kolo.
ful ti hvala za tvoje mnenje <3 ne morem verjet, da si v bistvu glede na to da me ne poznaš ful zadela. dejansko je res, da se v sebi s tem obremenjujem, ker mi ostale stvari gredo dokaj vredu....mogoče pa nimam pravih prijateljev konec koncev nevem zadnja leta se nisem obremenjevala s temi prazniki razen zadnjih par par let ( oz. zadnji 2), ko me je začelo vse skupaj morit in nekako si potihem pač želim, da bi počasi to spremenila in bila v zvezi. vem da ni to point do sreče, zato se pa ne butnem v eno zvezo brezveze .....no vsekakor je bilo lepo prebrat tvoje mnenje lepe praznike ti želim
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
Jap, sem bila na istem Ampak se stvari vedno obrnejo, ne pravijo zastonj, da je vsaka stvar za nekaj dobra (kakor koli se zlajnano sliši) Razmisli, zakaj nimaš sreče, kaj je tvoja napaka in potem zavestno delaj na tem, da jo odpraviš. Pa glavo gor, sigurno te čakajo lepi trenutki, samo včasih se je treba mal potrudit pa pregnat oblačke. Lepe praznike tudi tebi
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
Jaz sem tut samski, pa nimam problema s tem, kam se dat. Dekletom je v takih primerih težje, brez dvoma.
Tisto, da pa pravi prijatelj bo imel tudi ob praznikih čas zate, pa ne more držati...če si je ustvaril svojo družino, bo takrat ob njih, ne pa s tabo okoli hodil.
Tisto, da pa pravi prijatelj bo imel tudi ob praznikih čas zate, pa ne more držati...če si je ustvaril svojo družino, bo takrat ob njih, ne pa s tabo okoli hodil.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
^Pravi prijatelj te bo povabil praznovat k sebi z druzino, se posebej, ce ve, da ne mores praznovat s svojo druzino. Midva z mozem nimava nobenih sorodnikov v blizini, tako da bi bila sama, ampak naju je prijatelj povabil na bozicno vecerjo k sebi domov, skupaj s priblizno 12 svojimi sorodniki in smo se imeli prav fajn. Tako da druzina in prijatelji se ne izkljucujejo ob praznikih.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
CaliLove* napisal/-a:^Pravi prijatelj te bo povabil praznovat k sebi z druzino, se posebej, ce ve, da ne mores praznovat s svojo druzino. Midva z mozem nimava nobenih sorodnikov v blizini, tako da bi bila sama, ampak naju je prijatelj povabil na bozicno vecerjo k sebi domov, skupaj s priblizno 12 svojimi sorodniki in smo se imeli prav fajn. Tako da druzina in prijatelji se ne izkljucujejo ob praznikih.
Aha, povabi te za Božič, za Silvestrovo, 4ga junija, pa še vse ostale praznike?
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
Ja, praznike vecinoma praznujeva s prijatelji. Silvestrovo itak ni strogo druzinski praznik, tako da vecinoma se ga praznuje v vecjih druzbah, za 4. julij ima pa vecina ljudi BBQ za tako druzino kot prijatelje in ponavadi dobiva par povabil, tako da lahko celo izbirava. Itak imava kar nekaj prijateljev, ki imajo sorodnike na drugih koncih drzave, tako da taki se ponavadi skupaj najdemo za praznovanja.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Men se zdi pa to neumno. Si ne predstavljam, da bi za božič jedla z prijateljevo mamo in babico, namesto da organiziram kosilo z svojo mamp in babico. K da je point, da je nekogaršnja družina. Če ni moja družina, nima haska.
Je pa res, da se mi ne zdi noben kraj tako zelo daleč, da si ne bi privoščila obiska družine enkrat letno (vsaj za božič).
Me je pa prešinilo....Cali, če bi vidva imela otroka, bi potem tudi šli k prijateljevi družini za božič, ali bi imela "svojo družinsko večerjo", pač vi trije?
Je pa res, da se mi ne zdi noben kraj tako zelo daleč, da si ne bi privoščila obiska družine enkrat letno (vsaj za božič).
Me je pa prešinilo....Cali, če bi vidva imela otroka, bi potem tudi šli k prijateljevi družini za božič, ali bi imela "svojo družinsko večerjo", pač vi trije?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
Ce bi bila sama, bi se me verjetno se prej kdo "usmilil", ce bi slo za praznovanja z druzbo seveda. Ce pa njeni prijatelji vsi praznujejo v dvoje, potem je pa to res druga situacija.
Drugace pa so ta nasa druzenja obicajno t.i. potluck, kar pomeni, da vsak nekaj prispeva s tem, da prinese eno jed (ki jo obicajno sam pripravi), tako da brez skrbi, ne zivim zmeraj na racun drugih.
Barbie, ne moreva si ravno pogosto privoscit leta na drug konec drzave (midva sva v Kaliforniji, vecina njegove druzine je v NY). Ce bi si lahko, bi verjetno si. Drugace pa na tej vecerji ni bilo niti mam niti babic, ampak vecinoma bratranci z zenami pa en stric z zeno. Tudi ce bi imela otroka, se mi ne zdi nic narobe, da bi praznovala s prijatelji, ce ne bi mogla z druzino.
Drugace pa so ta nasa druzenja obicajno t.i. potluck, kar pomeni, da vsak nekaj prispeva s tem, da prinese eno jed (ki jo obicajno sam pripravi), tako da brez skrbi, ne zivim zmeraj na racun drugih.
Barbie, ne moreva si ravno pogosto privoscit leta na drug konec drzave (midva sva v Kaliforniji, vecina njegove druzine je v NY). Ce bi si lahko, bi verjetno si. Drugace pa na tej vecerji ni bilo niti mam niti babic, ampak vecinoma bratranci z zenami pa en stric z zeno. Tudi ce bi imela otroka, se mi ne zdi nic narobe, da bi praznovala s prijatelji, ce ne bi mogla z druzino.
Zadnjič spremenil CaliLove*, dne 26. Dec. 2011 0:39, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
vsak praznuje kakor njemu paše.
če je njima in prijatelju ter njegovi družini pasalo, da za božič jedo skupaj, pač naj jedo. pravila, ki so nenapisana, gor ali dol...
meni so večji reveži tisti, ki na ta dan/večer delajo. oz. še večji pa tisti, ki ne morejo delati, ker nimajo službe...
če je njima in prijatelju ter njegovi družini pasalo, da za božič jedo skupaj, pač naj jedo. pravila, ki so nenapisana, gor ali dol...
meni so večji reveži tisti, ki na ta dan/večer delajo. oz. še večji pa tisti, ki ne morejo delati, ker nimajo službe...
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Cali, sej verjamem. Govorim iz svojega stališča. Če bi moja družina živela daleč stran, bi jo najverjetneje vseeno vsaj enkrat letno obiskala, ali oni mene. Bi organizirala tako, da bi bilo za praznike.
Če to ne bi bila opcija, bi praznovala z sekundarno družino, torej jaz in mož. Ali jaz in mož in otrok. V družinskem krogu.
Definitivno pa ne bi izbrala opcije, da svojo družino pripeljem k prijateljevi razširjeni družini. Sej nima veze, če so ble al niso ble babice. Kot da so zdej babice mišljene kot nekaj slabega. V mislih sem imela na splošno razširjeno družino, pa naj bo to žena od prijateljevega bratranca al pa babi.
Kosilo dveh družin z ožjimi družinskimi člani si še predstavljam (dva para, dva para plus otroci ipd), tako kot je bilo pri vas, pa ne.
Pa ne mislim, da je to narobe, samo meni bi bilo neobičajno in ne bi tega prakticirala (za Jochie-ja). Sploh pa sem ljubitelj romantičnih večerov v dvoje, in božič bi bil prekrasen, preživet ob kaminu z dragim (vsaj zame). ne bi šla na kosilo h prijatelju in sestričnam.
PS Če imaš moža in otroka, težko rečeš, da ne moreš praznovati z družino. Oni so tvoja družina, vsaj naj bi bili
S prijatelji bi mogoče tud jst praznovala (oz moja družina). S sorodniki od prijatelja ne. Jst sem taka - že lastni sorodniki mi znajo it na živce, kaj šele prijateljevi Čim manj tet in stricev, če je potrebno, lastni še nekak po potrebi, da pa grem prostovoljno h tujim....a-a
Če to ne bi bila opcija, bi praznovala z sekundarno družino, torej jaz in mož. Ali jaz in mož in otrok. V družinskem krogu.
Definitivno pa ne bi izbrala opcije, da svojo družino pripeljem k prijateljevi razširjeni družini. Sej nima veze, če so ble al niso ble babice. Kot da so zdej babice mišljene kot nekaj slabega. V mislih sem imela na splošno razširjeno družino, pa naj bo to žena od prijateljevega bratranca al pa babi.
Kosilo dveh družin z ožjimi družinskimi člani si še predstavljam (dva para, dva para plus otroci ipd), tako kot je bilo pri vas, pa ne.
Pa ne mislim, da je to narobe, samo meni bi bilo neobičajno in ne bi tega prakticirala (za Jochie-ja). Sploh pa sem ljubitelj romantičnih večerov v dvoje, in božič bi bil prekrasen, preživet ob kaminu z dragim (vsaj zame). ne bi šla na kosilo h prijatelju in sestričnam.
PS Če imaš moža in otroka, težko rečeš, da ne moreš praznovati z družino. Oni so tvoja družina, vsaj naj bi bili
CaliLove* napisal/-a: Tudi ce bi imela otroka, se mi ne zdi nic narobe, da bi praznovala s prijatelji, ce ne bi mogla z druzino.
S prijatelji bi mogoče tud jst praznovala (oz moja družina). S sorodniki od prijatelja ne. Jst sem taka - že lastni sorodniki mi znajo it na živce, kaj šele prijateljevi Čim manj tet in stricev, če je potrebno, lastni še nekak po potrebi, da pa grem prostovoljno h tujim....a-a
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov