Prava ljubezen

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 05. Sep. 2008 10:31

v romantično ljubezen kot je prikazana v filmih in knjigah jst ne verjamem,ker je preprosto nemogoča.hja,pa še res je da tam zgodba konča,ko se par poroči,čeprav je to šele začetek skupnega življenja.priznam pa,da si včasih tud jest želim,da bi bil moj fant vsaj malo romantičen na tak način.
sicer pa si jest ljubezen predstavljam kot partnerstvo.seveda je predpogoj privlačnost, kemija, komunikacija itd.,ampak so tud problemi,prepiri,monotonost itd.,ki jih je treba skupaj premagat.in itak,da če si z nekom celo življenje,da ne moreš pričakovat zaljubljenosti in metuljčkov do 80. leta.
Uporabniški avatar
xxwoman
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a xxwoman » 05. Sep. 2008 11:10

Jaz trenutno čutim pravo ljubezen. Rada ga imam, moj prijatelj je, vse mu lahko zaupam, ljubim ga, zaljubljena sem vanj, želim si ga... vse hkrati. Vem, da ni popolen. Ima kar nekaj napak, ampak rada imam tudi njegove napake. Simpatične so mi. :D Ne pričakujem, da mi bo vsak dan prinesel rože, ker se dostikrat spomni in mi prinese čokoladice. Ne pričakujem, da mi bo poljubil roko, ker mi več pomeni, ko me prime za koleno, ko me pripelje domov... kot da ne bi hotel, da grem iz avta. Po mojem ne smeš od fanta pričakovat tistih stereotipnih filmskih romantičnih potez... Ker si potem slej ko prej razočarana. Tudi če ni vsega tistega, lahko čutiš pravo ljubezen... Če znaš cenit vsako malenkost, ki jo naredi zate... in uživat v njej... in v njej videt ljubezen. Tudi če je to samo pomivanje tvojega avta ali odnašanje smeti ali nežno božanje po obrazu ali večurna vožnja po poletni vročini, samo zato, da bi te videl.
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 05. Sep. 2008 20:11

Nekega, dne sem srečala enga zelo lušnega fantka in lahko bi skoraj rekla, da je bila ljubezen na prvi pogled. jaa kot v filmu prideš na zabavo, tam je tudi on, in potem se obrne on, pa se obrne ona, se srečata z očmi in strmita drug v drugega..dokler ne pride on do nje se ji predstavi jo poljubi in čez mesec sta že poročena, imata hišo itn. itn.. Bilo bi preveč lepo, da bi bilo resnično. Saj je bilo lepo..ne bom rekla da ne..sam očitno to ni bilo to..saj ni bilo daleč od filma..sam njegovo zvrst bi bilo mal težko določit..hm..akcija? morda.. ali pa vojni film..romantični sigurno ni bil..ok no tu in tam se najde kak prizor :) Ni kaj oskar bi sigurno bil najin..

Ko človek doživi že toliko slabih stvari oz. ko je že skoraj obupal nad iskrenimi ljudmi..pol tud neha verjet v "čudežne" prince na belem konju. Ne verjamem v pravljice,..včasih je res življenje bolj zanimivo od katerega koli z oskarjem nagrajenega filma..sam princev na belem konju pa ni! Sem bila prepričata, in neverjetno sem še vedno(čeprav si cel čas zabijam in zabijam v glavo da NE!!) da sem srečala tistega pravega, ki mi res pomeni vse...sam pol čez čas ugotoviš, da pa tud ta princ ni tak kot v knjigi, filmu,...da ima tud on napake..
Ok v pravo ljubezen na nek način verjamem..morda pa kje obstaja...sam v življenje, kot v filmu ali romantičnem romanu pa ne. Vedno bo nekaj v življenju, kar nam ne bo povšeči..in vedno se bomo borili za nekaj več, za nekaj boljšega...ok morda se motim in kje obstaja..sam jaz osebno ne poznam nobenga para, kjer bi lahko rekla po pravljični poroki....in potem so živeli srečno do konca svojih dni..
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 05. Sep. 2008 21:11

Eh, js sanjam o prauljični ljubezni, priznam ... lih tko kt o nenavadnem, a izpounjujočem življenju, k bi ga hotla met, o rajskem kraju, kjer bi želela živet, o idealnem delu, k bi ga lahko oprauljala, o dedku mrazu, za kerga upam, da mi bo eno zimo izpounu tisto the željo, o "čudežnem" otroku, k bo največji cukr, brihta in lump u enem, ...

Realnost pa ubira svoje poti.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 05. Sep. 2008 21:26

Upam, da imam ob sebi ljubezen svojega življenja. Ujameva se v vseh pogledih. Vedno sem sanjala o takšnem moškem, tako po videzu kot karakterno. Hkrati vem in se zavedam, da ljubezni iz pravljic ne obstajajo. Tudi moj dragi ima kakšno napakico ali dve, pa sem ga sprejela celega, v kompletu. Napake so del človeka. In če imaš nekoga rad, ga sprejmeš celega.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 05. Sep. 2008 21:42

Aloha napisal/-a:Eh, js sanjam o prauljični ljubezni, priznam ... lih tko kt o nenavadnem, a izpounjujočem življenju, k bi ga hotla met, o rajskem kraju, kjer bi želela živet, o idealnem delu, k bi ga lahko oprauljala, o dedku mrazu, za kerga upam, da mi bo eno zimo izpounu tisto the željo, o "čudežnem" otroku, k bo največji cukr, brihta in lump u enem, ...

Realnost pa ubira svoje poti.

Lepo zapisano in se popolnoma strinjam :wink:

..saj sanjamo vsi, neverjetno še jaz :D ...sanje so zastonj in v njih si lahko izpolnimo marsikatero željo...sam nekje do ene meje..pri nekaterih gre stvar mal dlje..in pol kar naenkrat že ne ločijo sanj od realnosti...tisto zna bit pol problem...ja priznam čakam tud jaz princa na belem konju...čakam na lepe otroke, ki bojo taki cukrčki, da mi bojo vsi zavidal, čakam na sanjsko plačo, službo, hišo,potovanje...sam kot si že rekla v realnosti pa je mal drugače...in mislim, da se ne bo nikoli skladala z mojo domišljijo
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 06. Sep. 2008 11:10

V knjigah, ki jih jaz berem, ni romantike.

Romantičnih filmov niti ne maram, če se le da, jih niti ne gledam, ampak maš kaki fajn film (npr. pearl harbor), tematika fenomanalna, vse super, pole pa vse povarijo z nekimi glupimi romantičnimi vložki :roll:

O perfect (romantičnem) lajfu ne sanjarim, še manj o romantiki.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 06. Sep. 2008 11:42

Js sm že doživela to, pa čeprav sam za trenutek ... Mislim, da takšna ljubezen, ki jo opisuje avtorca teme, obstaja, in vem da bo še pršu kdaj kdo do kterga bom js tak čutla, ampak me skrbi to - bo tud on do mene? Se mi zdi, da je res težko najdit enga ob kterem boš vedu da je to to, in hkrati da bo on isto čutu do tebe. Da bosta oba vedla da je to prava ljubezen, ne bosta iskala niti želela ničesar drugega. Tega si ful želim, me je pa strah, da česa takega ne bom nikdar doživela.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
_martina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a _martina » 06. Sep. 2008 11:50

no angel napisal/-a:Js sm že doživela to, pa čeprav sam za trenutek ... Mislim, da takšna ljubezen, ki jo opisuje avtorca teme, obstaja, in vem da bo še pršu kdaj kdo do kterga bom js tak čutla, ampak me skrbi to - bo tud on do mene? Se mi zdi, da je res težko najdit enga ob kterem boš vedu da je to to, in hkrati da bo on isto čutu do tebe. Da bosta oba vedla da je to prava ljubezen, ne bosta iskala niti želela ničesar drugega. Tega si ful želim, me je pa strah, da česa takega ne bom nikdar doživela.

podpis. sploh ne rabim nič dodajat
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 06. Sep. 2008 18:43

Sama sem mnenja, da prov ampk res čist prou takšna ljubezen, kot je opisana v marskteri knjigi in opevana v marskteri pesmi, ne obstaja. Sama seveda sanjam o ljubezni, kjer fant dekle brezpogojno ljubi, ji kdajpakdaj pripravi kakšna romantična presenečanja, svečke ipd., se za dekle potrudi,...
Ne bom trdila, da mi moj fant, ki me ima zelo rad, ne pripravi presenečenj, in da se ne potrudi zame, ker se, in zato lahko rečem, da je ta trenutna ljubezen neke vrste tista, o kateri sanjam, čeprav sanjam, da bo v prihodnosti še marsikaj drugače med nama, da se bo ljubezen nekako bolj poglobila, da se bova imela še rajši, ... in ja, priznam sanjam o tem :) Ampak na stara leta, ko se bom ozirala nazaj, bom pa lahko trdila kaj in koliko sanj sem doživela, do takrat pa naj se vse skupaj zgodi spontano.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 06. Sep. 2008 19:10

_martina napisal/-a:
no angel napisal/-a:Js sm že doživela to, pa čeprav sam za trenutek ... Mislim, da takšna ljubezen, ki jo opisuje avtorca teme, obstaja, in vem da bo še pršu kdaj kdo do kterga bom js tak čutla, ampak me skrbi to - bo tud on do mene? Se mi zdi, da je res težko najdit enga ob kterem boš vedu da je to to, in hkrati da bo on isto čutu do tebe. Da bosta oba vedla da je to prava ljubezen, ne bosta iskala niti želela ničesar drugega. Tega si ful želim, me je pa strah, da česa takega ne bom nikdar doživela.

podpis. sploh ne rabim nič dodajat

enako.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 06. Sep. 2008 19:28

Jaz tudi hočem pravljico :razz:

Sej zato sem pa samska že tako dolgo :lach:
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 07. Sep. 2008 12:23

Tonja napisal/-a:V knjigah, ki jih jaz berem, ni romantike.

Romantičnih filmov niti ne maram, če se le da, jih niti ne gledam, ampak maš kaki fajn film (npr. pearl harbor), tematika fenomanalna, vse super, pole pa vse povarijo z nekimi glupimi romantičnimi vložki :roll:

se kr zelo strinjam, mislm da bolš prebavim kkšno zf kokr pa une romantične komedije ki so vse narejene po istem principu.. in niti ne vplivajo na moj pogled na pravo ljubezen.. sploh najbolj faljena predstava ljubezni so mi pa telenovele.. kako ljubezen preživi vse, leta in leta sta ločena, nista v kontaktu, pa vseeno se ljubita, in sta ustvarjena drug za drugega.. to je men larifari.. da nekoga ne moreš preboleti? jaz prej mislim, da nočeš.. in mislim da se vsako poglavje v življenju da zapret, če se tako odločš.. ja pač ti ostane v lepem spominu, mimo pa je ko pravijo "celo življenje bom ljubila samo njega", "ne morem ljubiti nikogar drugega" itd.
ta tipična romatnika, ki jo prikazuje hollywood je men že kr malo preveč osladna.. s tistimi vrtnicami, podoknicami, tekanje po plaži (še bolše jahanje po plaži), nošenje čez prag do postelje, diamanti kot dokaz ljubezni (najlepše darilo k sm ga js dobila je bil kovinski prstan, ki ga je naredu moj fant sam, pa je grd in pušča madeže na prstu)..
še bolj smešna pa je spolnost.. zaljubita se na prvi pogled, skočta med rjuhe in wauuu najboljši sex njunega življenja.. popoln tič, popolne prsi, pravi ritem, 15 orgazmov zapovrstjo in seveda oba že takoj na prvi pogled vesta kaj kteremu paše, tako da lahko preskočita nerodno pripovedovanje lastnih fetišev in razkrivanje erogenih con.. prava slika itak vsak zase ve kakšna je, ampak moj prvi z zdejšnjim fantom, je bil daleč od tega..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
bina_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bina_ » 07. Sep. 2008 12:30

Mislim,da je to v knjigah in filmih vse preveč idealizirano. Vendar pa obstaja tista prava ljubezen. Ko ne vidiš več nič okrog sebe,ampak samo njega. Ko se ti zdi kljub vsem napakam popol...
Sem doživela to. Vendar ima vse določen rok trajanja. Upam da se še kdaj ponovi :)
Uporabniški avatar
dasha!
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a dasha! » 07. Sep. 2008 18:46

moj problem je točno ta..da mislim in pričakujem, da je prava ljubezen takšna, kot je predstavlejna v romantičnih filmih. prav zato pričakujem, da bo moj fant oh in sploh romantičen,popoln.in da bo takšna tut najina zveza. seveda sm zato welikrat razočarana, in se sprašujem če je to to, če me ma on sploh rad.polno dvomov.in to postaja čezdalje hujše :? in pol sm slabe volje,njemu težim zarad tega :roll: ma kdo kak nasvet kako naj neham s tem?
in boli da te ne gane, in boli da jz in ti, ne predstavljava pravljice, kot jo morala bi...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov