Porod
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
jullia_, ne zdaj pretiravat v drugo smer. in na srečo te v šoli za starše dobro pripravijo na vse te "grozote".
veliko pomaga, če si partner vzame očetovski dopust in če pride še kakšna od babic na začetku pomagat.
@tananda: a ti si mislila da otroka štorklja prinese al kako? ne razumem kako si si vse to predstavljala, da si tok zgrožena
veliko pomaga, če si partner vzame očetovski dopust in če pride še kakšna od babic na začetku pomagat.
@tananda: a ti si mislila da otroka štorklja prinese al kako? ne razumem kako si si vse to predstavljala, da si tok zgrožena
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Ja, to, da prvič slišim za raztrganine/rezanje ali prvič vidim toliko negativnih stvari o porodu na enem mestu, in to, da sem nepoučena o proizvajanju otrok, sta res dve popolnoma enaki stvari.
Predstavljala si teh zadev nikoli nisem, ker, kot sem že rekla, me ni nikoli zanimalo in nisem nikoli razmišljala v smeri materinstva. Valda da sem zgrožena.
Ko je mami rodila sestro (stara sem bila 10) pa mi ni razlagala o kakšnih zapletih in so bili prvi trije meseci precej normalni, bi rekla. Pa je rojevala v tisočkrat hujši oskrbi v Rusiji, kjer je v tistih časih zdravnike popolnoma bolela patika zate in kjer ji je oče moral še šalco in rjuho v bolnišnico prinest, ker drugače ni imela iz česa piti (tam niso hoteli ničesar dati) in bi morala rojevat na s krvjo pošpricanem stolu brez prevleke.
Zdaj pa ne vem, ali ve pretiravate z opisovanjem grozot ali pa je res tako grozno vse skupaj in imam potemtakem vse razloge biti zgrožena.
Predstavljala si teh zadev nikoli nisem, ker, kot sem že rekla, me ni nikoli zanimalo in nisem nikoli razmišljala v smeri materinstva. Valda da sem zgrožena.
Ko je mami rodila sestro (stara sem bila 10) pa mi ni razlagala o kakšnih zapletih in so bili prvi trije meseci precej normalni, bi rekla. Pa je rojevala v tisočkrat hujši oskrbi v Rusiji, kjer je v tistih časih zdravnike popolnoma bolela patika zate in kjer ji je oče moral še šalco in rjuho v bolnišnico prinest, ker drugače ni imela iz česa piti (tam niso hoteli ničesar dati) in bi morala rojevat na s krvjo pošpricanem stolu brez prevleke.
Zdaj pa ne vem, ali ve pretiravate z opisovanjem grozot ali pa je res tako grozno vse skupaj in imam potemtakem vse razloge biti zgrožena.
Because I can.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
"Najpogostejša porodna poškodba predstavljajo raztrganine presredka. Raztrganine ob porodu oziroma prerez presredka lahko ima za posledico pojav spolne disfunkcije, inkontinenco urina ter blata in boleč presredek, kar močno vpliva na fizično in psihično zdravje žensk v življenju po porodu. "
Vir:
http://www.viva.si/Novice/5066/Strokovn ... avni-porod
K sreči očitno izumljajo neka mazila, ki naj bi preprečevala razrtganine.
Sicer pa sm jz prvič za take creepy stvari slišala v nanizanki Scrubs ko JD pove, da se skoraj se nosečnice pokakajo, polulajo in razrgajo med porodom.
Vir:
http://www.viva.si/Novice/5066/Strokovn ... avni-porod
K sreči očitno izumljajo neka mazila, ki naj bi preprečevala razrtganine.
Sicer pa sm jz prvič za take creepy stvari slišala v nanizanki Scrubs ko JD pove, da se skoraj se nosečnice pokakajo, polulajo in razrgajo med porodom.
It was forever..but it didnt last long..
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
..Evelyn.. napisal/-a:Sicer pa sm jz prvič za take creepy stvari slišala v nanizanki Scrubs ko JD pove, da se skoraj se nosečnice pokakajo, polulajo in razrgajo med porodom.
Drugače se nosečnice klistira, tako da ne kakajo po tamalih (mojo mamo pri meni niso, res je da veliko prej več nič ni mogla jesti, ko je rodila sestro so pa jo).
The world is as you are.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Uf, zdaj vidim, kaka srečnica je moja sekica, ki je niso rezali niti se ji ni nič strgalo! Upam, da je to v genih
Je pa res, da se je skoz mazala z uno kremo za presredek, pa novorojenček je bil zlo drobčken.
Če pomislim na to, kak velikan je moj moški, ki da je mel 4 kile ob rojstvu, si želim, da bojo najini otroci majhni po meni!
Jaz sem bla rojena s carskim rezom, ker sem si namotala štrik (popkovino) okrog vrata Nisn htela še vun it, zgleda!
Je pa res, da se je skoz mazala z uno kremo za presredek, pa novorojenček je bil zlo drobčken.
Če pomislim na to, kak velikan je moj moški, ki da je mel 4 kile ob rojstvu, si želim, da bojo najini otroci majhni po meni!
Jaz sem bla rojena s carskim rezom, ker sem si namotala štrik (popkovino) okrog vrata Nisn htela še vun it, zgleda!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jaz (zaenkrat) nimam želje po otroku, ampak nikoli ne veš...
ampak vseeno, če si otroka zelo želiš (kot opažam si jih veliko punc zelo želi), te tistih nekaj ur bolečin res ne bi smelo ovirati pri tem. Sploh zato, ker je danes na voljo toliko možnosti lajšanja bolečine. Jaz sicer mislim, da če bom kdaj slučajno noseča, da bom rodila naravno. Če je preživelo tolko žensk, bom tudi jaz. In tudi če bom raztrgana, se bo že pocelilo ne?
in tiste scene, da ženska pi***i na svojega moža med porodom so mi ble vedno tolk bedne (v filmih je ponavadi kaj takega), pač tako smo narajeni, da porod boli, get over it in tud ženska je mogla sodelovat pri seksu da je nastal otrok!
drugače pa ja, ženske v različnih plemenih rojevajo v čepečem položaju, ker je lažje potiskat, to da se rojeva v ležečem položaju naj bi bla bolj slaba pogruntavščina
ampak vseeno, če si otroka zelo želiš (kot opažam si jih veliko punc zelo želi), te tistih nekaj ur bolečin res ne bi smelo ovirati pri tem. Sploh zato, ker je danes na voljo toliko možnosti lajšanja bolečine. Jaz sicer mislim, da če bom kdaj slučajno noseča, da bom rodila naravno. Če je preživelo tolko žensk, bom tudi jaz. In tudi če bom raztrgana, se bo že pocelilo ne?
in tiste scene, da ženska pi***i na svojega moža med porodom so mi ble vedno tolk bedne (v filmih je ponavadi kaj takega), pač tako smo narajeni, da porod boli, get over it in tud ženska je mogla sodelovat pri seksu da je nastal otrok!
drugače pa ja, ženske v različnih plemenih rojevajo v čepečem položaju, ker je lažje potiskat, to da se rojeva v ležečem položaju naj bi bla bolj slaba pogruntavščina
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
monique* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2009
Moja sorodnica, ko se je odločila za otroka se je šele v materinski šoli seznanila z vsem tem kaj jo čaka, čeprav je bil otrok načrtovan. Tako smo vsi v njeni bližini bili seznanjeni z vsemi temi "grozotami" in je ugotovila da je pametno da je to šele potem zvedela kar drugače bi si lahko še premislila glede vsega. Sta se že prej odločila da bosta imela samo enega in zdaj je v to še bolj prepričana.
Sama si želim imeti otročka in malo me je strah poroda, bolj kot to se pa bojim težav pri zanositvi
Sama si želim imeti otročka in malo me je strah poroda, bolj kot to se pa bojim težav pri zanositvi
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
softTouch napisal/-a:mah ne vem, že kar nekaj mojih kolegic je rodilo in seveda je vse bolelo, ampak niti približno nise delale take panike iz tega, kot vlada tukaj gor...
tako je.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
jullia_ napisal/-a:Saj vem, partypooper sem, ampak ob šivih zaradi prerezanega/pretrganega presredka, mastitisu, nonstop jokajočem otroku, splošni izčrpanosti, učenju najbolj osnovnih opravil v zvezi z dojenčkom in čustvenemu kaosu v glavi je malo težko govorit o nepopisni sreči.
Hvalabogu se vedno več piše tudi o negativnih posledicah materinstva. Ne zato, da bi se ženske odvračalo od rojevanja, ampak zato, da takrat, ko jih vse to doleti, vedo, da je to normalno, da zato niso slabe mame in da lahko poiščejo pomoč.
Mene je zaenkrat tudi precej uspešno odvrnilo od želje po rojevanju - morda mi v prihodnosti razum zameglijo hormoni, ampak zaenkrat se mi zdi roditi otroka približno tako kot zavestno pohabljenje. Porod ima nešteto stranskih efektov, od katerih so mi nekateri (npr. poporodna depresija, zj*bano spolno življenje do nadaljnega) bolj grozni kot drugi (inkontinenca, raztrganine presredka), čisto vsi so mi pa grozni in ne samo nadležni ali kaj podobnega, in to, da se mi zdijo ure bolečin še najmanj kritične, se mi ne zdi preveč spodbudno. Pri tem, da tu sploh ne omenjamo manj groznih, ampak še vedno nadležnih, posledic rojstva - strij, povešenih prsi, slabše samopodobe ipd.
Ja, vem da ženske običajno nimajo kar vseh teh posledic naenkrat - ampak resno, katera od vas bi npr. jemala tablete, ki bi imele take stvari naštete kot možne stranske učinke? Koliko je posledic od ženske do ženske je pač igra na srečo. Jaz nočem doživeti niti ene od teh stvari (ok, inkontinenca in depresija prideta lahko z okoliščinami ali s starostjo, samo govorim za primer ne-depresivne mlade ženske), za nobeno ceno.
Every rose has its thorn
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Hja ene ženske niso ustvarjene za materinstvo vsem se ne zarosijo oči in srčni utrip poviša, ko pomisljo, da bodo držale "štručko" v rokah in zato so enim te stranski učinki zelo pomembni in morda pri kakšnih otrok ne odtehta slabega.
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 18. Dec. 2010 16:09, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov