Porod
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ja ampak to te..pač..k so uradno v službi/porodnišnci ane. Kkšne ženske majo pa babico tko zadnje mesce nosečnosti(jo pač plačajo), da ji pomagajo pr vsemu..in jim tud na konc pr porodu pač pomaga in nrdi vse, kakor nosečnica hoče
It was forever..but it didnt last long..
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
Raje mislite na to, da je otroku velikoooo huje kot mamici!
Sicer pa itak ne vem zakaj bi že zdej jamrali o tem pa se živcerali pa spraševali kako je, kaj se lahko zgodi...
Sicer pa itak ne vem zakaj bi že zdej jamrali o tem pa se živcerali pa spraševali kako je, kaj se lahko zgodi...
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
Dadyka15 - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
sm slišala d k bolečini na en način pripomorejo tudi zdravniki, ki so poleg..ciljam predvsem na to, da mamice rojevajo v ležečem položaju, in tako je pot otroka na svet bolj kriva kot ravna... baje manj boli, če rojevaš v vodi oziroma v počepu, saj v počepu naredi svoje tudi gravitacija, v vodi pa je manjši stres za otroka..
sam kaj ko po večini zdravnika boli k**** kako je mamici in otroku, samo da oni hitreje opravijo svoje delo...
sicer še nisem mamica in mislim, da še lep čas ne bom..bi pa želela rojevati v počepu oziroma v vodi..upam d mi bodo to željo ugodili..
glede vsega me je pa poroda najbolj strah...nekak mam občutek, da ko se otrok enkarat rodi, da je to neko veselje za mamico čeprav ona bolj malo spi in je izčrpana..
to je moje mnenje...
sam kaj ko po večini zdravnika boli k**** kako je mamici in otroku, samo da oni hitreje opravijo svoje delo...
sicer še nisem mamica in mislim, da še lep čas ne bom..bi pa želela rojevati v počepu oziroma v vodi..upam d mi bodo to željo ugodili..
glede vsega me je pa poroda najbolj strah...nekak mam občutek, da ko se otrok enkarat rodi, da je to neko veselje za mamico čeprav ona bolj malo spi in je izčrpana..
to je moje mnenje...
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
haley napisal/-a:rinca napisal/-a: Tud če imaš najlažji porod, ti priporočajo da prvih 6 tednov ne seksaš.
To je za nekatere ful predolgo za čakat.
najbrž ne misliš žensk?
čakam da barbie kaj več pove o rezanju, ampak moje mnenje je, da je bolje da te prerežejo (med porodom tega sploh ne čutiš), kot pa da se sama raztrgaš do ne vem kam in tudi raztrganino je težje šivat in se grše zaceli. tko da vi kar rojevajte v vodi in v počepu in ne vem kako še, da babica ne bo mogla zraven prit, posledice so pa lahko kar hude.
tud jst sem brala tist članek v oni in bila vsa zgrožena, potem pa sem hodila v šolo za starše in se odločila da ne bom ena od tistih nosečnic, ki bo zdravnikom in babicam pametovala kaj in kako naj delajo.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
Dadyka15 - Kofetarica
imam repliko na tvoj post...
po mojih virih, naj bi indijanke rojevale v počepu in baje d manj boli...
sicer pa zakaj ne bi poskusile še kaj drugega kot pa tisto klasiko, ko pa vse vejo da te tako otrok najlažje raztrga ali pa te zrežejo kot kos mesa...
sicer pa še 40 let nazaj so ženske rojevale doma, brez kakeršnih koli anastetikov in infuzij ter vsega tega, pa so čist lepo (po večini) skozi prišle..
zdj pa sam d se prkažeš tja takoj klistir ( ok to nj jim bo) pol pa šetat se okol, da boš dost odprta, pa pol k si na mizo pa čakat popadke, umes ti še infuzijo utaknejo u žilo, pa nevem kaj še use...d ne govorimo o obešanju na trebuh, kar sploh ni zdravo, ne za otroka ne za mamico...al pa to k vidjo da po naravni poti ne bo šlo, pa še kr ustrajajo, namest da bi takoj naredl carski rez...in v najslabšem primeru se zgodi, da se vse skupaj konča tragično zaradi zdravniške napake se otrok zaduši s popkovino...nevem no....jz sam vem d je ta zdravstvo u k**cu....pa nj rečejo kr čjo..
po mojih virih, naj bi indijanke rojevale v počepu in baje d manj boli...
sicer pa zakaj ne bi poskusile še kaj drugega kot pa tisto klasiko, ko pa vse vejo da te tako otrok najlažje raztrga ali pa te zrežejo kot kos mesa...
sicer pa še 40 let nazaj so ženske rojevale doma, brez kakeršnih koli anastetikov in infuzij ter vsega tega, pa so čist lepo (po večini) skozi prišle..
zdj pa sam d se prkažeš tja takoj klistir ( ok to nj jim bo) pol pa šetat se okol, da boš dost odprta, pa pol k si na mizo pa čakat popadke, umes ti še infuzijo utaknejo u žilo, pa nevem kaj še use...d ne govorimo o obešanju na trebuh, kar sploh ni zdravo, ne za otroka ne za mamico...al pa to k vidjo da po naravni poti ne bo šlo, pa še kr ustrajajo, namest da bi takoj naredl carski rez...in v najslabšem primeru se zgodi, da se vse skupaj konča tragično zaradi zdravniške napake se otrok zaduši s popkovino...nevem no....jz sam vem d je ta zdravstvo u k**cu....pa nj rečejo kr čjo..
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
zarad mene če rodiš doma ali pa v indiji...jst ne bom nobene nič prepričevala.
me pa zanima kje si prebrala, da so ženske 40 let nazaj bolj skoz prišle kot danes? da se otrok zaduši s popkovino zaradi zdravniške napake (me zanima kako so to ženske same reševale 40 let nazaj)? glede na tvoj post bi rekla da preveč gledaš svet na kanalu a.
me pa zanima kje si prebrala, da so ženske 40 let nazaj bolj skoz prišle kot danes? da se otrok zaduši s popkovino zaradi zdravniške napake (me zanima kako so to ženske same reševale 40 let nazaj)? glede na tvoj post bi rekla da preveč gledaš svet na kanalu a.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Punce, berete mi misli, nenchy, evelyn in ostale, ki Vas je strah raztrganin. Ko sem omanjala strah od poroda, mene je bolečin najmanj strah, strah me je raztraganin, rezanj za brezveze in neestetsko zašitih ran, ko sem brala en forum, ki so ga mamice pisale sem skor skup padla. No, nd eno so šivali da je skakala po mizi, ker ji niso verjeli da ji anestezija ne prime. Mislim, halooo, potem velik jih pravi da so jih tak grdo zašili da so šle potem na lepotno operacijo v tujino... Tega me je strah, da mi kaj zafrknil in včasih razmišljam da bi imela raje CR (eh, vem da je CR nenaraven in da so možne ful komplikacije). A je kaka tema tu o porodu? Da se gremo v njo menit
Potem spet pomislim, tak mala odprtnia in tak velika glavica bejbija, itak more pridit do raztrganin.
Naj povem še za mojo mami, naju je rodila expresno (prvič mal več kot dobra urca, drugič še hitreje), prvič je bila rezana, drugič je šel porod prehitro, dali so ji indukcijo in je imela rartrganine. Pravi da jo prerežejo je boljše, kot če se ti kr tak raztrga. Pravi da porod ni bav, bav, ampak ima kr visok prag bolečine. Zaupala mi je da jo po več kot 20-letih, na spremembo vremena zaskeli odspodaj, da ne omenjam da po porodu ko kihne al se nasmeji (sej en včasih, včasih), ji uide, ker se te mišice zrahljajo.
Mislim sej vem da so do zdej vse rodile in da najbrž preveč kompliciram, ampak mene je resnično strah raztrganin, bolečin niti ne, saj sem bila vajena bolečih M. tko da bi bilo to mala malca (vem da so bolečine pri porodo= Menstrualne na 10 potenco, sam vseen, to bi že preživela).
Potem spet pomislim, tak mala odprtnia in tak velika glavica bejbija, itak more pridit do raztrganin.
Naj povem še za mojo mami, naju je rodila expresno (prvič mal več kot dobra urca, drugič še hitreje), prvič je bila rezana, drugič je šel porod prehitro, dali so ji indukcijo in je imela rartrganine. Pravi da jo prerežejo je boljše, kot če se ti kr tak raztrga. Pravi da porod ni bav, bav, ampak ima kr visok prag bolečine. Zaupala mi je da jo po več kot 20-letih, na spremembo vremena zaskeli odspodaj, da ne omenjam da po porodu ko kihne al se nasmeji (sej en včasih, včasih), ji uide, ker se te mišice zrahljajo.
Mislim sej vem da so do zdej vse rodile in da najbrž preveč kompliciram, ampak mene je resnično strah raztrganin, bolečin niti ne, saj sem bila vajena bolečih M. tko da bi bilo to mala malca (vem da so bolečine pri porodo= Menstrualne na 10 potenco, sam vseen, to bi že preživela).
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
rinca- Se strinjam. O koliko primerih vem o otrokih, ki umirli med rojstvom doma ali kmalu po rojstvu. Dedek (kar je res več kot 40 let, sam vseeno) bi verjetno imel 3 sestre/brate več, če nebi doma rojevali.
Mogoče pa samo js preveč zaupam zdravnikom!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Dadyka15 - Kofetarica
em...mislla sam indijanke v rezervatu v ameriki...sj veš tisto zgodbo ko je Krištof Kolumb mislu d je pršu u indijo pa je ubistvu v ameriko in tko naprej...
ja sam če pogledamo s te strani, so imele naše babice več otrok, kot jih imamo me sedaj...nevem no nekako se mi izniči vse skupaj..ali zdaj smrtnih žrtev ali takrat, samo vseeno se mi ne zdi prov d nm tlačjo nevem kaj v žile in v anus in tko naprej....pa po možnosti babica še nadere porodnico....no ja...stres na vsakem vogalu..
ja sam če pogledamo s te strani, so imele naše babice več otrok, kot jih imamo me sedaj...nevem no nekako se mi izniči vse skupaj..ali zdaj smrtnih žrtev ali takrat, samo vseeno se mi ne zdi prov d nm tlačjo nevem kaj v žile in v anus in tko naprej....pa po možnosti babica še nadere porodnico....no ja...stres na vsakem vogalu..
-
Dadyka15 - Kofetarica
*mala* napisal/-a:rinca- Se strinjam. O koliko primerih vem o otrokih, ki umirli med rojstvom doma ali kmalu po rojstvu. Dedek (kar je res več kot 40 let, sam vseeno) bi verjetno imel 3 sestre/brate več, če nebi doma rojevali.
no zdj je pa tok stresno življenje, da veliko žensk splavi..ali vedeali nevede...včasih pa zato,ker se za to odločijo....
no pa d nam čist OT....raztrganine...ja auč...se mi je dostkrat zgodil, da sem bila rahlo raztrgana ob preveč aktivnem seksu in "napačnih" položajih...sam tisto je blo mal...za porod pa mislimd zna bit kr fino neprijetno v vsakem primeru al si raztrgana al pa te režejo...
nevem...predvidevam samo..
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
rinca napisal/-a:haley napisal/-a:rinca napisal/-a: Tud če imaš najlažji porod, ti priporočajo da prvih 6 tednov ne seksaš.
To je za nekatere ful predolgo za čakat.
najbrž ne misliš žensk?
Ja mislila sem ženske ja Zagotovo je veliko takih, ki se jim zdi 6 tednov res ful dolga doba.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov