Porod

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 25. Jan. 2011 16:24

Po mojem je treba otroka na svojo posteljo navajati že od začetka. In tu sta ga ona dva posrala. In ko sta ga vmes hotela spraviti v svojo sobo je bilo histerično dritje, čes da ga je strah, pa kar nekaj je videl, pa slišal ( mogoče zaradi tvja). Njima se je pa smilil.
Zdej je star 15 in ja je normalen :D

Pač potem je pa prišel tisti dan ( mogoče začetek pubertete), ko se je sam odločil, da gre v svojo sobo, in je tam tudi ostal.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 25. Jan. 2011 16:26

To d otrok spi pr starših mi je zgrešeno. Men sta moja starša na precej simpl način preprečla, da bi se štulila k njima. Enostavno, kadar sem iz sosednje sobe zacmihala, d me je strah in d bi rada k njima, se mi je eden izmed njiju oglasu in reku, d nj me ne bo nč strah, da sta onadva bliz in to je blo to. Pomirjena od znanih glasov sem lepo zaspala nazaj. V svoji postli. :)

Še bl čudaško kt spanje v isti postelji mi je pa, da otroka dojiš v nedogled (3 leta +).
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 25. Jan. 2011 16:32

ja to z dojenjem sem gledala zadnjič oddajo po discovery al NG, nevem točno. Kako se enim mama zdi normalno otroka dojiti, dokler otrok sam ne reče, da tega ne bi več. In potem je kazalo mamo z 6 let staremu otroku, kako je ležal na njej in pil mleko :eek:. Pa kazalo je kako otroke v enih država že od začetka navajajo na kahlico/wc in ne uporabljajo plenic. Mislim... :?
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 25. Jan. 2011 16:37

o moj bog..to more tud bit hudič ja...da otrok spi pri tebi do 12-a leta.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 25. Jan. 2011 16:42

http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74

na to sem zadnjič najdu na youtubu, mama doji otroke ki so stari 8 let :eek:
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 25. Jan. 2011 16:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 25. Jan. 2011 16:43

No, jz dem tut prorti tem da otrok spi pri starših kolk dolg pač lahko (po možnosti čim dlje, tam do osnovne šole).
Kar se dojanja tiče, poznam par primerov, ko je punčka stara 2 leti in se še zmer dojita, ker ona brez joške težko zaspi, pa tut čez dan se dojijo. Izgovori so seveda takšni da ko je bolalna je najlažje da jo podoji, dejansko je vse zadeva navade in razvade, mala vse je, pol pa po večerji še malo pije mamini mleko :roll: Ta moderne mame so mi čist adijo.
Mislim da ne rabim povdarjat da pri meni ne bo tak, pa še marsikar me moti pri ta "pametnih" mamah (otrokom je dovoljeno vse, jejo čokolado kadar se jim zahoče, tut pred kosilom; zobeke si ne umivajo ne zvečer ne po čokoladi, posledično imajo zanič zobe; non-stop gledajo risanke pa še bi lahko naštevala).
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 25. Jan. 2011 16:45

Men je to prav bolano za videt :?
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 25. Jan. 2011 16:46

nanamiša napisal/-a:ja to z dojenjem sem gledala zadnjič oddajo po discovery al NG, nevem točno. Kako se enim mama zdi normalno otroka dojiti, dokler otrok sam ne reče, da tega ne bi več. In potem je kazalo mamo z 6 let staremu otroku, kako je ležal na njej in pil mleko :eek:. Pa kazalo je kako otroke v enih država že od začetka navajajo na kahlico/wc in ne uporabljajo plenic. Mislim... :?

to enim dejansko funkcionira. če jim rata in se jim da, zakaj pa ne. huje je, ko se staršem ne da otroka na kahlico navajat in eni otroci tok zrastejo, da so jim še največje plenice premajhne. (OK, slišala sem samo za en tak primer, ampak me je res zelo šokiral)

glede dojenja do nevemkaterega leta je pa tudi meni sick.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 25. Jan. 2011 16:49

Men sta oba ekstrema glede plenic čist mimo. Tistega boščeka malega pa res ni potrebno že od začetka nositi na kahlico pa ga poskusiti navaditi na to. Men je je to zgledalo prav neumno.
Čeprav mi je pa bol čudno to, kako to sploh uspe komu.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 25. Jan. 2011 16:53

en od argumentov je ta, da tud otroci v afriki in indiji (itd.) nimajo plenic. pa zelo kmalu nehajo lulat in kakat po mamah :lol:

baje da dojenčki opravljajo potrebo 20 min po pitju in 2 uri po hranjenju. tko da je treba mal na uro gledta in opazovat obnašanje. potem pa že ujamejo nek ritem. to sem jaz samo brala, tako da tudi jaz nimam pojma kako to gre v praksi.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 25. Jan. 2011 16:57

Zanimivo, čeprav meni neumno.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 25. Jan. 2011 16:59

Hja sj je dobr argument, "moderne" družbe itak svoje otroke preveč zavijajo v vato(ne da jih krivim, jz bi pomoje mojga še v uno mehurčkasto zadevo zavila, da mi neb padu po tleh :? ), jim daljšajo pot do učenja novih stvari, ko so dojenčki dejansko sposobni spoznavanja marsičesa novega že precej prej.
Se mi pa zdi vseen oblačenje pleničk lažje, kakor da moraš stat ob njemu dve uri po jedi in gledat, če se bo pokakal.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
NaomiKlein
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a NaomiKlein » 25. Jan. 2011 17:25

Ne bom obsojala tistih, ki otrok nočejo imeti zaradi telesnih sprememb, ki jih bodo med tem doživele, čeravno se sama osebno otrokom zaradi tega niti slučajno ne mislim odpovedati.

Časa nosečnosti se veselim in otrok bo odtehtal vse pridobljene kilograme, strije in morebiten celulit ter seveda pred in poporodne bolečine. Mati narava je poskrbela za to, da se na porodno bolečino sčasoma pozabi in zaradi tega ima dosti žensk več kot enega otroka.

Kar pa se tiče spanja otroka skupaj s starši - osebno se bom držala tega, da bo spal v spalnici (pa še to v svoji postelji) toliko časa dokler bo to potrebno, potem pa se bo preselil v svojo otroško sobo. Izsiljevanja ne mislim dopuščati. Spalnica mora biti prostor staršev, ki morajo imeti neko svojo intimo. Osebno ne mislim zaradi otroka začeti zapostavljati partnerja, kakšen odnos je potem to? Poznam pa nekaj deklet, ki so po rojstvu otroka, partnerje potisnile na stran in nanje popolnoma pozabile. :?
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 25. Jan. 2011 18:41

Jaz sem nekje do 10 leta občasno spala pri starših. Zakaj? Ne vem, fajn mi je blo, ker smo se pogovarjali doooolgo v noč, na ta način sem se tudi naučila brat in sem znala brat že pri 4 letih. Čeprav sem mela svojo sobico, sem se raje stiskala :D Starši mi nikoli, prav nikoli niso nič rekli glede tega. Potem sem sčasoma zasedla sestrino sobo, ko se je odselila in takrat sem tudi začela redno spat v svoji sobi. In ja, danes sem normalna :D (upam) :lol:

Je pa res, da svojim otrokom tega verjetno ne bom dovolila. Al pa tudi. Bomo videli. Tu pa tam se bo že lahko prišel pocartat. Brala sem nek članek na to temo, kako so indijanske matere zgrožene nad tem, da zahodni starši dajejo otroka v svojo sobo in se jim to zdi ful nedopustno. En primerček, kak je vse stvar kulture :wink:

Kar se plenic tiče, tudi za to metodo sem že čula in je zagotovo super, ampak se ti mora reeees dat...otrok itak vsaj do enega leta ne bo znal povedat, da ga tišči in tako boš eno leto stalno na preži al pa pucal lulanje povsod. Ko je dovolj star, se ga nauči, da pove, v enem poletju.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Jan. 2011 18:50

^^navsezadnje je že s plenicami nekaj dela, kaj šele z gledanjem, kdaj bo malemu ušlo.Kaj pa naredijo ponoči?Spi na kahli? :D
Drugače pa za tolažbo, jaz še zdaj pri 21-tih včasih zaspim na mamičini postelji, pa me pusti do jutra.Ali pa se s sestro pogovarjava pa zaspiva kar druga pri drugi, to mi ni nič takšnega.Nikoli pa nisva spali vsako noč pri starših,ker sva imeli svojo sobo s pogradom in naju posledično ni bilo strah itd.Tudi pocartat se še grem k mamici, isto sestra, hehe :D
Dojenje večjih otrok mi je pa bolj kot ne bljak.Že tako ali tako nisem pristašica dojenja v javnosti (kljub temu, da bi me nekatere mamice zaradi tega ubile s pogledom in razlaganjem, mi je blek ko potegnejo joško ven sredi gostilne, restavracije...), tako da mi je še hujše, če tamali že zna sam povedati da bi se dojil in teka in gnjavi :roll:
The world is as you are.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov