Porod
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 145 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
..Evelyn.. napisal/-a:Antybaby kampanja hahaha sj je dobrodošla vsaka mamica, ki bo lepo povedala, kako je blo njej fino, z njo ni nič narobe, super seksa zdj in ma še vedno lepo lulo in dojenček je največji dar življenja! No problem.
Rodila sem pred 4 meseci v 32. tednu nosečnosti (odtekla voda). Sicer je bila punčka temu primerno manjša in je imela manjši obseg glave, vendar pa vseeno ni bila tako zelo majhna, da bi bil porod zaradi tega ne vem kako lažji. Najtežji del poroda je predihavanje popadkov, ko le-ti dosežejo že kar fajn bolečo stopnjo. Ostalo se konča razmeroma hitro. V nosečnosti sem dobila samo nosečniške kg in sem sedaj že nazaj na svojih edino obseg trebuha imam še 2cm večji kot pred nosečnostjo (kar mi je všeč, ker sem prej imela bolj vdrtega). V spolnosti ni težav, fant pravi, da ne čuti razlike oziroma je celo izjavil, da se mu zdi še ožje ?!? Sem bila tudi rezana (čeprav po moje res ni blo potrebe) in so me razmeroma ok zašili, občutek spodaj je pa enak kot da ne bi bilo nobenega posega. Aja, pa strij tudi nimam (se niso mele čas nardit hehe).
Več dejavnikov je, ki vplivajo na sam porod, meni se pa zdi da je zelo zelo pomembna sama psihična priprava. Če si pozitivno naravnan potem lažje preneseš bolečine in tudi telo je manj v krču in pod stresom.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Kar se tiče CR je res da je že pri tretjem CR kar veliko tveganje, zdej če je ena mela 5X CR to še ne pomeni da je to bilo super za njeno zdravje Ni imela nobenih komplikacij, na srečo, lahko bi se končalo tudi drugače. Normalno da ni fajn večkrat rezat na istem mestu.
Pa vem da je CR večje tveganje kot naravni porod.
A Vam se zdi tale tema antibaby kampanja? Tut prav, mislim da ni ženske ki bo napisala da je v porodu uživala, razen če uživa v bolečini, ki bo napisala da je njeno spolno življenje po porodu vsaj 2X boljše kot prej, ki bo napisala kako je odpočita, ker otrok ne spi ponoči, ampak se zbuja na vsake 2 uri, npr. Mislim, dej bodimo malo realni.
Normalno da porod boli, dejstvo je da je večina žensk preživela porod in vse kar sodi zraven, verjamem da pa ni fajn brat tole puncam ki so noseče, saj tut meni ne bi bilo, da smo si na jasnem.
Zaenkrat si otroka ne želim, ni na moji listi želja, jz pravim temu, vse ob svojem času Če si ga bova želela, ga bova spočela, če ne pač ne, ni neke višje znanosti tukaj
Moja mam tut o porodu govori kot bi bil mala malica, pač naju je hitro rodila in ni imela težkega poroda, niti nekih travm zraven. Ženska, ki rojeva 48 ur (ja, se zgodi), pa dvomim da bo porod kovala v zvezde in govorila da je bil to najlepši in najbolj čustveni dogodek v njenem življenju.
Pa vem da je CR večje tveganje kot naravni porod.
A Vam se zdi tale tema antibaby kampanja? Tut prav, mislim da ni ženske ki bo napisala da je v porodu uživala, razen če uživa v bolečini, ki bo napisala da je njeno spolno življenje po porodu vsaj 2X boljše kot prej, ki bo napisala kako je odpočita, ker otrok ne spi ponoči, ampak se zbuja na vsake 2 uri, npr. Mislim, dej bodimo malo realni.
Normalno da porod boli, dejstvo je da je večina žensk preživela porod in vse kar sodi zraven, verjamem da pa ni fajn brat tole puncam ki so noseče, saj tut meni ne bi bilo, da smo si na jasnem.
Zaenkrat si otroka ne želim, ni na moji listi želja, jz pravim temu, vse ob svojem času Če si ga bova želela, ga bova spočela, če ne pač ne, ni neke višje znanosti tukaj
Moja mam tut o porodu govori kot bi bil mala malica, pač naju je hitro rodila in ni imela težkega poroda, niti nekih travm zraven. Ženska, ki rojeva 48 ur (ja, se zgodi), pa dvomim da bo porod kovala v zvezde in govorila da je bil to najlepši in najbolj čustveni dogodek v njenem življenju.
- sarita
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 6. 2007
..Evelyn.. napisal/-a:Antybaby kampanja hahaha sj je dobrodošla vsaka mamica, ki bo lepo povedala, kako je blo njej fino, z njo ni nič narobe, super seksa zdj in ma še vedno lepo lulo in dojenček je največji dar življenja! No problem.
Evo, jst. Pa še kil mam manj kot pred nosečnostjo.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ja super, sj pravim.. dobrodošle vse izkušnje, ene mamo pač določen strah pred tem in..nevem največkrat sm prebirala same negativne reči.
It was forever..but it didnt last long..
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Pomoje je pa tole "strašenje" o porodu in prvih mesecih kar koristno. Jst sem se tud ful bala poroda, ko pa je prišlo do njega, pa itak nimaš časa razmišljat. Prepustiš se in rodiš (ter delaš, kar ti pač naročijo). Itka cel čas razmišljaš o tem, da bo vse OK z otrokom, na bolečine, šivanje ipd še pomisliš ne, oziroma ti je v tistem trenutku prav malo mar.
Meni je mama rekla: ne skrbi, še vse so rodile, pa boš tudi ti. In res sem....čeprav si nisem mogla predstavljati, kako bom otroka ven spravla. In ja, ko pogledam za nazaj, je bilo lepo (no, v drugo bom poskrbela, da bo malo manj boleče - z epiduralno).
Je pa nerodno, ko vse mamice govorijo o "čarobnosti" poroda, o tem, kako fino je....potem te zna pa zvit v trenutku realnosti, ko vidiš, da se slika, ki si jo imela v mislih, razlikuje od stvarnosti. Nič čarobnosti, samo bolečine, jok, padec hormonov - posledično slabše razpoloženje.... Je fino, da ti nekdo pove, da ni vse tako "lepo" (čeprav je velik lepote, so pa tudi slabe stvari, ki ti jih ljudje ravno ne razlagajo). Zaradi tega je toliko poporodnih depresij, ker mamice pričakujejo idilo, odbijo pa boleč presredek in neprespane noči.
Meni je mama rekla: ne skrbi, še vse so rodile, pa boš tudi ti. In res sem....čeprav si nisem mogla predstavljati, kako bom otroka ven spravla. In ja, ko pogledam za nazaj, je bilo lepo (no, v drugo bom poskrbela, da bo malo manj boleče - z epiduralno).
Je pa nerodno, ko vse mamice govorijo o "čarobnosti" poroda, o tem, kako fino je....potem te zna pa zvit v trenutku realnosti, ko vidiš, da se slika, ki si jo imela v mislih, razlikuje od stvarnosti. Nič čarobnosti, samo bolečine, jok, padec hormonov - posledično slabše razpoloženje.... Je fino, da ti nekdo pove, da ni vse tako "lepo" (čeprav je velik lepote, so pa tudi slabe stvari, ki ti jih ljudje ravno ne razlagajo). Zaradi tega je toliko poporodnih depresij, ker mamice pričakujejo idilo, odbijo pa boleč presredek in neprespane noči.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- AnčiZaspanči
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 3. 2010
Ne morem verjet kako ste nekatere negativno naravnane. Očitno je res bolje, da nekatere ne boste imele nikoli otrok, saj se mi vaši otroci kar smilijo. Vsak otrok si zasluži biti spočet z ljubeznijo, ne pa z mislijo na bolečine pri porodu, raztganine in podobne stvari. Mislim haloo, logično da vsak otrok joka, glede pubertete pa je veliko odvisno od same vzgoje po mojem mnenju.
Sama si zelo želim otroka, ravno tako moj fant vendar bova še kakšno leto počakala, ker sva še zelo mlada in da bo vsaj on redno zaposlen. Čeprav je pod to temo res opisanih ogromno nevšečnosti, ni to niti malo zmanjšalo moje želje po otroku. Komaj čakam
Sama si zelo želim otroka, ravno tako moj fant vendar bova še kakšno leto počakala, ker sva še zelo mlada in da bo vsaj on redno zaposlen. Čeprav je pod to temo res opisanih ogromno nevšečnosti, ni to niti malo zmanjšalo moje želje po otroku. Komaj čakam
- peppermint
- Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 10. 2010
AnčiZaspanči napisal/-a:Ne morem verjet kako ste nekatere negativno naravnane. Očitno je res bolje, da nekatere ne boste imele nikoli otrok, saj se mi vaši otroci kar smilijo. Vsak otrok si zasluži biti spočet z ljubeznijo, ne pa z mislijo na bolečine pri porodu, raztganine in podobne stvari. Mislim
negativno naravnane...dvomim, da si prav razumela njihove komentarje. nobena ni rekla, da otrok ni bil spočet z ljubeznijo in da so takrat mislile na bolečine pri porodu itd. verjemi, to je zadnja stvar na kar so pomislile je pa logično, da bolj, ko se bliža porod, bolj se pač pozanimaš o vseh stvareh, kako bo vse potekalo in seveda ni vse popolno, ... mislim, da je boljše, da veš tudi negativne strani poroda in si potem pozitivno presenečen, če pri tebi tega ni bilo, kot pa, da si premalo informiran in so ti potem vse stvari nek šok in si tega sploh predstavljal nisi...
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
rinca napisal/-a:....drugače pa je za moje pojme največji ubijalec strasti to, da nekateri dajo otroka spat v zakonsko posteljo.
Od enega para sem slišala celo - za moje pojme, kaj hujšega. Namreč da bo bo ona spala v spalnici skupaj z otročkom, on pa v sosednji sobici (ki bi naj bila otroška), zato da se bo on lahko naspal, ko bo zmatran prišel iz službe (če nebi vedela, kje on dela, bi mogoče še celo nasedla temu).
Mislim halo?
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Ne ne, k je šel tamal na wc, je bil res brzak
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
Pri moji teti je blo tko, da je njen sin do 12 leta spal pri njima. To je šele grozno! Ni si upal spat v svoji sobi in ona dva sta ga pač pustila, češ ko se bo odloču bo pa šel stran, sej to ni nič takšnega.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
ma kaj si ni upal...takoj ga daš spat v svojo posteljo, pa mu še na misel ne bo prišlo kaj si upa in kaj ne. tole kar ti opisuješ, do 12 leta, je pa za moje pojme patološko. koliko je ta fant star danes in ali je sploh normalen?
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Prvi neprebran prispevek • 145 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov