Porod

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 21. Dec. 2010 13:14

ha ha, tale tema je ratala vsesplošno strašenje o rezanju, trganju, strijah, otroškem dretju in podobnih "grozotah". skratka, čist neuporabno :D
če katero res kaj zanima o porodu naj gre raje na kakšen drug forum, ne pa da tukaj o "pohabljanju" najbolj strašijo tiste, ki si otrok sploh ne želijo.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 21. Dec. 2010 14:28

barbie_girl_85 napisal/-a:Ja, ampak če ti že režejo in šivajo trebuh, je bolje to narediti naenkrat (in samo enkrat zašiti), kot potem rezati v drugo, tretje....

Tko maš dve muhi na eno brazgotino :D

Kaj pa, če maš 2 al pa 3 otroke? Pol te tudi 2x prerežejo verjetno...saj te nena na istem mestu režejo, kot so te že...ali? Pol pa maš cel pošit trebuh, ja zgledaš ko frankenstein...no, en rez še gre, v več pa prostovoljno ne bi šla...

Hehe, malo smešna vprašanja, ampak nisem še nikol o tem razmišljala na tak način? :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 21. Dec. 2010 14:55

rinca napisal/-a:ha ha, tale tema je ratala vsesplošno strašenje o rezanju, trganju, strijah, otroškem dretju in podobnih "grozotah". skratka, čist neuporabno :D
če katero res kaj zanima o porodu naj gre raje na kakšen drug forum, ne pa da tukaj o "pohabljanju" najbolj strašijo tiste, ki si otrok sploh ne želijo.

:gut:

Sem noseča in ko prebiram vaše komentarje :mad:
(s)mej se
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 21. Dec. 2010 15:02

positive vibration napisal/-a:Kaj pa, če maš 2 al pa 3 otroke? Pol te tudi 2x prerežejo verjetno...saj te nena na istem mestu režejo, kot so te že...ali? Pol pa maš cel pošit trebuh, ja zgledaš ko frankenstein...no, en rez še gre, v več pa prostovoljno ne bi šla...

Hehe, malo smešna vprašanja, ampak nisem še nikol o tem razmišljala na tak način? :D

kolikor jaz vem, naj bi imela ženska carski rez največ 2x, več je pa že zelo tvegano za telo.

mogoče so se pa s časom te stvari že kaj spremenile :)
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 21. Dec. 2010 15:52

rinca napisal/-a:ha ha, tale tema je ratala vsesplošno strašenje o rezanju, trganju, strijah, otroškem dretju in podobnih "grozotah". skratka, čist neuporabno :D

sam res, jaz si tudi (zaenkrat) ne želim otrok, ampak se mi porod vseeno ne zdi nič takega. mislim da bi bla to zadnja stvar o kateri bi razmišljala, ko bi se odločala za otroka
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 21. Dec. 2010 19:25

punkie_ napisal/-a:in zmotno je to, ko pravite, da dojenčki jokajo, ker so pač dojenčki. ravno oni so tisti, ki najbolj vedo, zakaj jokajo. so najbolj občutljivi in dojemljivi za vse, kar se dogaja okoli njih. kakšno knjigo prebrat al pa v šolo za starše, preden se lotite tko odgovorne naloge, kot je starševstvo, in preden vzgojite še enega nezadovoljnega razvajenega razgrajača.

Saj ti veš, da nikoli ni bilo vprašanje, zakaj dojenčki jokajo, samo rečeno je bilo, da jokajo ... :lol:

@rinca: jaz si želim otroka (vse ob svojem času, sicer), samo rodila ga ne bi. Kot že rečeno, mi je skoraj malo žal, da nisem moški. :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Dec. 2010 19:43

Seveda da dojenčki jokajo...sama sem se držala treh pravil-hrana, plenice, zaspanost.Seveda ga lahko mučijo tudi krči, zobki.
Ko so večji, vključiš tudi razvajenost...čeprav je razvajena tudi moja trimesečna sestrična, ki jo je teta navadila na roke do te mere, da kriči že nekaj sekund zatem ko jo daš v lupinico, posteljo, you name it.
Eni otroci so pa tako pridni, da te kar prime da bi tudi sam imel enega :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Dec. 2010 20:12

^^ Kaj je lupinica? :gruebel:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Dec. 2010 20:14

Lupinica je avtomobilski stolček za novorojenčke, ker še pač ležijo :) Čeprav naša tamala se dere v počivalniku...tista zadeva ko položiš otroka v njo, ko imaš kaj malega za narediti :D
The world is as you are.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 21. Dec. 2010 20:23

Slika
^^lupinica

Tale tema izgleda kot antibaby kampanja.... tista ki želi otročička bo vseeno sprejela tveganja in posledice, ki so seveda tudi lepi trenutki.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 21. Dec. 2010 20:38

Antybaby kampanja hahaha :D sj je dobrodošla vsaka mamica, ki bo lepo povedala, kako je blo njej fino, z njo ni nič narobe, super seksa zdj in ma še vedno lepo lulo in dojenček je največji dar življenja! No problem. :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 21. Dec. 2010 21:57

oh katera tema ...

Naj vam jaz povem eno zanimivost ne .. Imam sosedo, ki ima 5 otrok in vsi otroci so bili rojeni s pomoćnjo carskiga reza. In so sosedi rekli doktorji v porodnišnici da je bil že 2 carski rez tvegan in da če se bo še odločila za 1 otroka je ogroženo njeno + otrokovo zdravje .. In na koncu je še za tem kao tveganim carskim rezom prav tako rodila še 2 otroka. In vsi so srečni in zdravi. :D
Some things end, some things begin and some things never change ..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Dec. 2010 23:43

Jaz sem že večkrat slišala in prebrala, da ima ženska lahko do tri carske reze v življenju. Ampak zdravstvo napreduje in seveda je danes možno imeti tud že več cr.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 22. Dec. 2010 8:28

*Sagitt* napisal/-a:In na koncu je še za tem kao tveganim carskim rezom prav tako rodila še 2 otroka. In vsi so srečni in zdravi. :D

ja, ker povečano tveganje pomeni, da bo z žensko ali otrokom nujno kaj narobe. :roll:
še dobro da je ta tvoja soseda ovrgla vse teorije glede CR, zdravniki so očitno res neumni.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 22. Dec. 2010 8:36

monique* napisal/-a:Tale tema izgleda kot antibaby kampanja....

res je!:D

predlagam vam, da se naučite kitajsko in da svojo temo spredavate pri tamkajšnjih prebivalcih...mislim, da vas bo kitajska vlada mastno plačala.

če se pa ne želite učiti kitajsko, pa pojdite na center za socialno delo rekoč, da bi rade osvestile cigane v Sloveniji...tudi Pahor bi zato namenil kar nekaj cvenka od državnega proračuna! :D :D :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov