poprauc

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 11. Jun. 2009 16:20

pubrteta ma tut svoj vpliv na najstnike...Poznam kar precej primerkov, ko se bli do 6ega razreda odličnjaki, na koncu so pa komi zlezli, ker jim je bla šola na zadnjem mestu. In zdej se bo seveda, kot ponavadi spet usulo odgovorov, da to je pa vzgoja :D me že kr pobira od smeha od te vaše vzgoje in prepričanosti da pri vas pa to ne bo problem, ker boste znali vzgajat in se vam to pač ne more zgodit... :D
Težko je nekoga ki ga razganja od hormonov prepričat, prislit, da se bo učil, če mu to niti slučajno ni v interesu. Sem pa vesela da se bo pri vaših to dalo, mogoče lahko napišete knjigo o tem, jo bom z veseljem prebrala, al vas pa kar osebno prosila za nasvet :wink:

Sicer se mi pa zdi res grdo,da punca vpraša za nasvet, ker ji je že tko težko, potem pa pridejo pametne glavce s pametovanji kako je lahko tok nesposobna...Najbolš da se res kr iz mosta vrže, glede na tako sramoto, kej hujšega se že nebi moglo zgodit :?
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 11. Jun. 2009 17:08

Mahagonij napisal/-a:No...kje se pa potem meja potegne? Torej folku ce mu manjka 0.5 pike do meje za 2 senkamo? Kaj bo potem..."joj dvema mojima sosolkama k sta imeli 0.5 premalo je senkal, meni, k sm imela 0.75 premalo, pa ni :cry: " in tako dalje. Nekje se pac potegne meja. In meni ni nihce senkaval nicesar na podlagi pik. Ever. Ker mi ni blo treba. Razen na faksu, tm mi pa itak niso.
Gotovo so mi pa kdaj senkali kaj pri subjetivnih ocenjevanjih(ustni izpiti, spisi in eseji etc). Ampak pri tockovanih stvareh pa nikoli.

ne bi mogla bolj prikimavat :) nikol nisem marala nategovanja za točke. kolk si napisu, tolk dobiš. potem te pa kdo vpraša: "kolk si pisu" pa namesto kratkega in jedernatega odgovora: "dve" slišim:"joooj pa kr neki tko čudna prfoksa je men je sam 0,5 točke zmanjkal do višje ocene pa mi ni htola dat čeprav je blo to sam 2% to pa ni vse skupi nč!" em kolk si torej pisu?

in ista stvar je z zviševanjem ocen. najbolj mi gre na živce folk, ki celo leto lenari, potem pa na konc popravlja pa se javlja pa plakate dela. kaj vam ni jasno? verjamem, da se ti kdaj ponesreči, ampak da vsako leto vsak drugi predmet na konc za eno (ali še več) ocen zvišuješ pa tut ne gre. tut men je letos zmanjkal 0,1 povprečja ocen za štipendijo, pa nisem se hodla slinit okoli profesorjev za ocene. ne, prijavla sem se na dopolnilni izpit, ki ga imaš lahko 1X v celi srednji šoli, se naučila in zvišala geografijo iz 3 na 4, da sem imela povprečje vseh predmetov 4,1 in da bom lahko obdržala Zoisovo.

glede popravnih pa... so le dokaz lenosti in ničesar drugega. vsi smo dal skozi OŠ in nihče me ne bo prepričal, da nekdo, ki vsaj nekaj minut dneva posveti šoli, ne izdela razreda. pa ni važno ali smo v osem- ali devetletki. sem že imela inštrukcija otrok iz osnovne IN iz srednje šole, pa pri nobenih ni šlo za neopisljivo težko snov. šlo se je samo zato, da danes skor nihče več nima delovnih navad, vsi bi mel lepe ocene, učil se ne bi pa noben. če pa se že "učijo", pa to pomeni za njih naslednje: en dan pred testom se za 1h vsedejo za mizo, pred sabo odprejo knjigo, gledajo skozi okno, rišejo, čečkajo, prelagajo stvari po mizi, snov bo pa vrjetno sama skočla v glavo. osnovna šola je zastavljena tako, da jo je sposobna izdelati cela populacija, zato tudi je obvezna za vse otroke. če temu ni tako, pač obstajajo šole s prilagojenim programom. ker potenciranje res ni stvar, ki se je ne bi mogel normalen in umsko ne-zaostal človek naučit. ni debate.

pa da ne bo pomote, nisem nobena piflarka, tut sama se premal učim ampak js se tega zavedam in priznam. in vem, da ne morem jokcat, da nimam samih petk, če v to ne vložim dost truda.
Make music, not war
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 11. Jun. 2009 17:29

bed.mi.je napisal/-a:btw, ce je lohk eni drugi senku 4točke lansk let je lohk pou točke ta let tud men. yeah ful pošten.

Zakaj že? Zato ker se ti ne moreš naučit? Nikoli nisem rekla, da je prav, da učitelj komu drugemu šenka, tebi pa ne - vse kar se šenka je narobe.

snezinka* napisal/-a:^^ eh, sj a ti si pa čist zmer dobila usako oceno pravično. js se tok spomnem osnovke, k so enim sošolkam/sošolcem, k so bli čisti odličnjaki šenkval 5-ke, pa tut če kdaj niso znal za 5-ko (govorim za ustno). pač, mel so jih v čislih in ker je blo že tok 5k v redovalnici, so jim še eno vpisal, pa tut če ni blo pošteno. pa želodec se mi obrača, ko mi brat, ki je še v o.š. govori, kake razlike delajo učitli med učenci, ko se gre za znanje. svet še zdelč ni pravičn.

Ne bom rekla, da sem dobila vse ocene tak kot sem si zaslužila. Ampak eno je to, da te ima profesor raje in si med oceno in ti jo pač dvigne drugo pa to, da ti manjka na testu par točk in greš prosit, naj ti šenka :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 11. Jun. 2009 18:36

Tamarra* napisal/-a:Ne bom rekla, da sem dobila vse ocene tak kot sem si zaslužila. Ampak eno je to, da te ima profesor raje in si med oceno in ti jo pač dvigne drugo pa to, da ti manjka na testu par točk in greš prosit, naj ti šenka :wink:

Predstavljaj si te ocene 4, 5, 5, 4.
In potem si predstavljaj te ocene: 2, 2, 2, 1 (pol točke ti manjka do 2).
-----> popravni izpit

Ti trdiš, da ni nič narobe, če ti šenka eno oceno ker si med oceno, obenem pa trdiš, da je 0.5 točke prosjačenje in šenkanje??

Tu pa je res logika ja. :roll: :roll: :roll:
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 11. Jun. 2009 18:53

*srčica* napisal/-a:pubrteta ma tut svoj vpliv na najstnike...Poznam kar precej primerkov, ko se bli do 6ega razreda odličnjaki, na koncu so pa komi zlezli, ker jim je bla šola na zadnjem mestu. In zdej se bo seveda, kot ponavadi spet usulo odgovorov, da to je pa vzgoja :D me že kr pobira od smeha od te vaše vzgoje in prepričanosti da pri vas pa to ne bo problem, ker boste znali vzgajat in se vam to pač ne more zgodit... :D
Težko je nekoga ki ga razganja od hormonov prepričat, prislit, da se bo učil, če mu to niti slučajno ni v interesu. Sem pa vesela da se bo pri vaših to dalo, mogoče lahko napišete knjigo o tem, jo bom z veseljem prebrala, al vas pa kar osebno prosila za nasvet :wink:

Sicer se mi pa zdi res grdo,da punca vpraša za nasvet, ker ji je že tko težko, potem pa pridejo pametne glavce s pametovanji kako je lahko tok nesposobna...Najbolš da se res kr iz mosta vrže, glede na tako sramoto, kej hujšega se že nebi moglo zgodit :?

Saj pa je sama zaj... naj sprejme posledice. Sori ker se meni prau nic ne smili. Je pac raj visela s kolegicami po kavicah pa se ga zapijala pri svojih rosnih 14. Zdaj pa jo naj vse tolazimo ker se to lahko zgodi? In kaj ji naj svetujemo ce si nezna prebrat pravilnika? To je namrec prostno dostopno na netu. In ce lahko ma popravca si pa naj tudi sama uredi ostalo. Tega podpirala pa ze nebom.

Kaj se pa tice vzgoje.. Hja v ss res starsi izgubijo kontrolo ampak v os pa mislim da se ne bi smeli. Cel kup teh knjig obstaja, ampak mislim da prides z ZDRAVO logiko najdlje - sicer pa draga srcica, lahko me vedno vprasas za nasvet :D
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 11. Jun. 2009 19:00

/\/\4t3j napisal/-a:
Tamarra* napisal/-a:Ne bom rekla, da sem dobila vse ocene tak kot sem si zaslužila. Ampak eno je to, da te ima profesor raje in si med oceno in ti jo pač dvigne drugo pa to, da ti manjka na testu par točk in greš prosit, naj ti šenka :wink:

-----> popravni izpit

Ti trdiš, da ni nič narobe, če ti šenka eno oceno ker si med oceno, obenem pa trdiš, da je 0.5 točke prosjačenje in šenkanje??

Ja, je - ker če ti nekdo 'šenka' oceno, ti tega ne zahtevaš, mogoče niti ne veš, da je šenkana, kar pa je popolnoma drugače kot pa če prosiš :wink:
Tudi pri meni v SŠ je imela sošolka zadnjo možnost, da bi popravila, preden bi bila na popravnem, pa če bi ji samo malo šenkala bi blo ok, pa ji ni in jeb** ga, je mela 4 popravne in je direktnega padla. Pa tudi tu ni pravice, pa kaj hočeš :wink:
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 11. Jun. 2009 19:06

Tamarra* napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:

-----> popravni izpit

Ja, je - ker če ti nekdo 'šenka' oceno, ti tega ne zahtevaš, mogoče niti ne veš, da je šenkana, kar pa je popolnoma drugače kot pa če prosiš :wink:
Tudi pri meni v SŠ je imela sošolka zadnjo možnost, da bi popravila, preden bi bila na popravnem, pa če bi ji samo malo šenkala bi blo ok, pa ji ni in jeb** ga, je mela 4 popravne in je direktnega padla. Pa tudi tu ni pravice, pa kaj hočeš :wink:

Šenkanje je šenkanje, pa če ti veš ali pa ne. Zaslužil/-a si nisi ocene v nobenem primeru.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 11. Jun. 2009 21:13

underdogy napisal/-a:
*srčica* napisal/-a:pubrteta ma tut svoj vpliv na najstnike...Poznam kar precej primerkov, ko se bli do 6ega razreda odličnjaki, na koncu so pa komi zlezli, ker jim je bla šola na zadnjem mestu. In zdej se bo seveda, kot ponavadi spet usulo odgovorov, da to je pa vzgoja :D me že kr pobira od smeha od te vaše vzgoje in prepričanosti da pri vas pa to ne bo problem, ker boste znali vzgajat in se vam to pač ne more zgodit... :D

Saj pa je sama zaj... naj sprejme posledice. Sori ker se meni prau nic ne smili. Je pac raj visela s kolegicami po kavicah pa se ga zapijala pri svojih rosnih 14. Zdaj pa jo naj vse tolazimo ker se to lahko zgodi? In kaj ji naj svetujemo ce si nezna prebrat pravilnika? To je namrec prostno dostopno na netu. In ce lahko ma popravca si pa naj tudi sama uredi ostalo. Tega podpirala pa ze nebom.

Kaj se pa tice vzgoje.. Hja v ss res starsi izgubijo kontrolo ampak v os pa mislim da se ne bi smeli. Cel kup teh knjig obstaja, ampak mislim da prides z ZDRAVO logiko najdlje - sicer pa draga srcica, lahko me vedno vprasas za nasvet :D

....
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 14:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2008
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Smeška. » 11. Jun. 2009 21:39

Kolkor se jaz spomnem so nam v OŠ non stop nekaj šenkavali, tudi če meni na kraj pameti ni prišlo vprašat.. res pa ko se osnovna konča menim da je čas da se taka praksa zaključi, sploh ne prenesem ljudi ki prosjačijo za ocene, vse lase bi jim populila..

V devetletki pa mislim da bi še kdo izmed vas imel popravni izpit :) da se moraš učit za tehnično vzgojo? prooosim te ?!?! ocenjevanje telovadbe??? že zaradi bradlje bi jaz še vedno osnovno delala.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 11. Jun. 2009 21:43

Mja, baje da je tale devetletka mal drugač kot pa naša osnovka :)
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 11. Jun. 2009 22:01

Ok, to je šele butasto. Če te ima profesor raje in ti zviša oceno kar tak, je kul, če pa te ni ma tako rad in ga pa prosiš, naj ti šenka tiste pol točke, pa ni kul. :runterdrueck:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 12. Jun. 2009 7:28

^^ Ja, zato ker verjetno ne moreš vplivat na to, če ti šenka, ker ti niti ne pove da ti je šenkal :roll: kaj pa naj nardim, čem vprašana in šenka? Malo je razlika če ti točko na testu šenka, kjer je vse napisano in med tem, če ti pri spraševanju. Tako je pač moje mišljenje, pa če komu ni kaj prav, tudi ok :)
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 12. Jun. 2009 9:04

Nobeno od tega ni prav. Že v osnovi pa je narobe, da učitelj deli učence na njemu priljubljene (ki imajo šenkane petke) in na malo manj priljubljene (ki pa imajo zaradi tega popravne).
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 12. Jun. 2009 12:16

Lubi bog..sploh ne znam brat kaj ene pišete..kaj ne morete bolj slovnično pisat ali pa vsaj širni Sloveniji razumljivo? :D
popravec v OŠ??? to gre al kaj? :) spokaj se učit, pol pa tu gor piši :) pa idi se posvetovat z vašo svetovalko...
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 12. Jun. 2009 12:26

v obeh primerih dobiš oceno, ki si je ne zaslužiš, torej je čist enaka fora. mogoče boš zaradi tega izpodrinil nekoga, ki ima pošteno prisluženo dvojko, ker boš imel ti zaradi nezaslužene trojke 1 piko več.
Make music, not war

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov