poprauc

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 15. Jun. 2009 9:08

Mayflower* napisal/-a:
*purple* napisal/-a:Jst sm mela tud v srednji matematko prve dve konference čisto 5,zadnjo tud use pet le zadnji test sem pisala 3 (pa ni bil celoleten) in mi je na 8 petic in eno trojko, zaključla končno oceno tri!In kaj sm mogla, razen tega da sem se ko sm zvedla, drla ko jeshar na prfokso?Nč nism mogla!In takih primerou je še pa še, tud takih, ki dajejo poprauce, ker jim pač nisi ušeč.

Jz bi te s takim obnašanjem iz šole vrgla, pa kdo si ti, da se boš drla na prfokso? Zdej si pa uradno dokazala, da si v real lajfu še bolj primitivna kot tukej na forumu, kjer misliš, da lahko vsakemu vse rečeš in o vsem vse veš. :respekt:

Kaj ti bi bla tiho? To samo nakazuje šibek, nesamozavesten, manipuliran z vseh strani karakter.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 15. Jun. 2009 9:11

^^ Če misliš, da se tega ne da rešiti z lepim pogovorom, ne mislim zgubljati besed.

Dretje pa izkazuje neuravnovešen karakter.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 15. Jun. 2009 9:39

Pretiran idealizem te nebo prinesel nikamor.
It was forever..but it didnt last long..
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Liena » 15. Jun. 2009 9:56

V življenju se še nisem kregala z nikomer tule in se niti ne mislim, ampak to kar je naredila purple, meni ne deluje ravno neuravnovešeno. Jaz se tudi vedno za sebe postavim, in če nisi glasnejši od ostalih, ne prideš nikamor in te danes vsi pohodijo. Tako je tudi v šoli, pa hirearhija gor ali dol. Če se lahko oni derejo na nas... Jebiga.
maite94!
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 3. 2009
Kraj: javna hisa - ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a maite94! » 15. Jun. 2009 9:56

bed.mi.je je moj account
Da jaz sem odprla to temo
FSM!!!!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 15. Jun. 2009 11:20

..Evelyn.. napisal/-a:
Mayflower* napisal/-a:
*purple* napisal/-a:Jst sm mela tud v srednji matematko prve dve konference čisto 5,zadnjo tud use pet le zadnji test sem pisala 3 (pa ni bil celoleten) in mi je na 8 petic in eno trojko, zaključla končno oceno tri!In kaj sm mogla, razen tega da sem se ko sm zvedla, drla ko jeshar na prfokso?Nč nism mogla!In takih primerou je še pa še, tud takih, ki dajejo poprauce, ker jim pač nisi ušeč.

Jz bi te s takim obnašanjem iz šole vrgla, pa kdo si ti, da se boš drla na prfokso? Zdej si pa uradno dokazala, da si v real lajfu še bolj primitivna kot tukej na forumu, kjer misliš, da lahko vsakemu vse rečeš in o vsem vse veš. :respekt:

Kaj ti bi bla tiho? To samo nakazuje šibek, nesamozavesten, manipuliran z vseh strani karakter.

vse se da resit z normalnim pogovorom, ne z, citiram:''dretjem kot jesihar''.

ce pa ene tega niste zmozne.... :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 15. Jun. 2009 11:59

Tale maite94! ima pa resne probleme sam/-a s sabo.

Drugače bi pa js za neznanje osnovnošolcev okrivila njihove starše. Eni se ubadajo z vsem možnim, samo z svojimi otroki ne. Pomembnejše je, da je hiša vedno pospravljena, da je super kosilo na mizi, da je vse zlikano, itd...
Raje vse drugo, kot pa si vzeti par minut na dan, da pregledaš na hitro otrokove zvezke, da pogledaš če ima domače naoge, prebereš kaka profesorjeva obvestila. Nekateri starši očitno mislijo, da otroka vse naučijo v šoli, da mu doma ni treba nič delati. Pa je treba, še posebaj prva leta osnovne, ko se uči brati. Moja mami si je kljub delu na kmetiji vsak dan vzela čas zame, da sva se učili brati, pa čeprav je umazana posoda počakala na naslednji dan, ni bilo vsak vikend posesano. Medtem, ko opažam pri moji teti, da nima nikoli nič časa za svoje otroke, čeprav skrbi le za gospodinstvo. Več se jaz ukvarjam z njimi, kot ona (sam sem žal med tednom v Lj). Nikomur se ne zdi zaskrbljajoče, da moj bratranec na koncu 3. razreda še vedno ne bere tekoče in vsi pravjo: sej bo že... Pa čeprov je poba pameten in hitro dojame, ko mu kaj razlagaš, raztura v matematiki.
Ne razumem, zakaj imajo eni otroke, če se ne ukvarjajo z njimi...

Se opravičujem za cel esej, sam sem morala iz sebe dat :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 15. Jun. 2009 12:39

Jochie napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
sploh pa glede na zahteve današnje osnovne šole. Če jst pogledam nazaj, smo mi dobesedno uživali,

posledice so vsem jasne! :)

:lol: :lol: dobra :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Jun. 2009 13:35

Mayflower* napisal/-a:^^ Če misliš, da se tega ne da rešiti z lepim pogovorom, ne mislim zgubljati besed.

Dretje pa izkazuje neuravnovešen karakter.

o ja, se je dalo rešit z normalnim pogovorom ja.Tko, kot se da rešit marsktero reklamacijo na tem svetu a ne!Oh, lepo te prosm, če si dons tiho ne dobiš nč!Ne dobi no tako plemenita mayflower, ker tuki gor dokazuješ ravno nasprotno :wink:
Uporabniški avatar
liziika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a liziika » 15. Jun. 2009 13:44

*mala* napisal/-a:Tale maite94! ima pa resne probleme sam/-a s sabo.

Drugače bi pa js za neznanje osnovnošolcev okrivila njihove starše. Eni se ubadajo z vsem možnim, samo z svojimi otroki ne. Pomembnejše je, da je hiša vedno pospravljena, da je super kosilo na mizi, da je vse zlikano, itd...
Raje vse drugo, kot pa si vzeti par minut na dan, da pregledaš na hitro otrokove zvezke, da pogledaš če ima domače naoge, prebereš kaka profesorjeva obvestila. Nekateri starši očitno mislijo, da otroka vse naučijo v šoli, da mu doma ni treba nič delati. Pa je treba, še posebaj prva leta osnovne, ko se uči brati. Moja mami si je kljub delu na kmetiji vsak dan vzela čas zame, da sva se učili brati, pa čeprav je umazana posoda počakala na naslednji dan, ni bilo vsak vikend posesano. Medtem, ko opažam pri moji teti, da nima nikoli nič časa za svoje otroke, čeprav skrbi le za gospodinstvo. Več se jaz ukvarjam z njimi, kot ona (sam sem žal med tednom v Lj). Nikomur se ne zdi zaskrbljajoče, da moj bratranec na koncu 3. razreda še vedno ne bere tekoče in vsi pravjo: sej bo že... Pa čeprov je poba pameten in hitro dojame, ko mu kaj razlagaš, raztura v matematiki.
Ne razumem, zakaj imajo eni otroke, če se ne ukvarjajo z njimi...

Se opravičujem za cel esej, sam sem morala iz sebe dat :D

v določeni meri to drži...če pogledamo za prve razrede pa zacetke OŠ...
sam mislem da v 8 oz zdj 9 razredu...bi mogl bit ze tok odrasli da bi sam lohka vedu kaj more nardit pa kaj ne..kr če so tok odrasli pa odgovorni da ze v oš majo splone odnose pa hodjo neki vn zurat pol so vrjetn tut za to..nevem no...pa ne leti to na nobenga govorim nasplosno
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 15. Jun. 2009 14:24

Tudi jaz mislim, da so na nek način starši krivi, da ima otrok popravne v osnovni šoli. To lepo vidim na primeru moje desetletne sestrice. Je pametna, ampak ji po buči gre vse, razen učenja, ki se mu hoče izognit na vse možne načine - boli jo glava, slabo ji je, "pozabi" zvezke v šoli, itd. (mama in ata jo lepo pošljeta nazaj v šolo po stvari :D ). Včasih je treba samo vgasnit televizijo, al pa se tudi zadret, da se mala spravi učit. Treba pa si je tudi vzet čas, se vsest zraven in ji pomagat. Če bi jo pustili pri miru, se pa itak ne bi učila popolnoma nič...
Je pa tudi razlika v programu, kolko vidim. Mi smo se učili, kaj vse raste na njivi, oni se pa zdaj učijo npr. kako so v rimskih časih nastajala mesta in cehovska pravila.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 15. Jun. 2009 16:07

tanchii napisal/-a:Mi smo se učili, kaj vse raste na njivi, oni se pa zdaj učijo npr. kako so v rimskih časih nastajala mesta in cehovska pravila.

Tudi mi smo se to učili več kot 10 let nazaj.

Se pa strinjam, da se da s pravim pristopom in na lep način doseči neprimerno več kot z dretjem. Sama bom v kratkem (čez dobra 2 meseca) pričela poučevati, in če se bo kakšen mulc drl name (ne glede na razlog), prav gotovo ne bo s tem ničesar dosegel. Meni tak način kvečjemu pove, da je nespoštljiv in nevzgojen. Lepa beseda lepo mesto najde.

maite94! - get a life!
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 15. Jun. 2009 18:17

*purple* napisal/-a:o ja, se je dalo rešit z normalnim pogovorom ja.Tko, kot se da rešit marsktero reklamacijo na tem svetu a ne!Oh, lepo te prosm, če si dons tiho ne dobiš nč!Ne dobi no tako plemenita mayflower, ker tuki gor dokazuješ ravno nasprotno :wink:

haha Purple, c'mon :P ni vse črno in belo. ne govorimo o tem, da si tiho. govorimo o tem, da to rešiš na primeren način, kot vsak normalen potrpežljiv urejen človek. no, mogoče imaš pa prav, pa sm js čudna, ker se mi zdi logično, da stopiš do profesorja in z mirnim in prijaznim tonom rečeš: "živjo, gospa profesor (ali kako ste jih pač klical), oprostite da motim ampak imam vprašanje. zanima me, zakaj ste mi zaključili 3, če imam povprečje ocen XY, kar je 4 oz. 5 ... ?"
Make music, not war
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 15. Jun. 2009 18:58

^^ Ja, sem tudi jz tko mislila, pa očitno pri *purple* ni tko, s tem kaže svojo držo malega, neizobraženega in idiotskega človeka. Dretje na profesorje je zadnja stvar, ki bi mi prišla na pamet in verjetno to nima nič opraviti s plemenitostjo? Sej nism Zmago Jelinčič Plemeniti oz. Mayflower plemenita. Na žalost nimam potrebe po tem, da bi iz vsake teme in vsakega topica na forumu delala svojo življenju zgodbo in nimam želje po nadimku Mayflower vsevedna.
pokapika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a pokapika » 15. Jun. 2009 19:08

pa tut nevem purple kaj si z dretjem dosegla? zdrava kmečka logika da vedet da bo profesorica mogoče razmislna če se boš lepo pomenila. hah zarad dretja je še rajš zaklučla navzdol. tut jaz bi

kolk predmetov ste pa mel če si zarad samo ene trojke in ostalih petic padla na pravdober uspeh? ponavad kljub eni trojki še vedno komot dosežeš odličen uspeh.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov