poprauc
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 155 prispevkov
• Stran 10 od 11
•
Prejšnja
1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Naslednja
-
*°mermaid°* - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 9. 2006
Mju napisal/-a:*purple* napisal/-a:Meni ni problema povedat človeku v fris kaj si mislm o njemu, pa makar če je predsednik države!
joj maš srečo, da drugi nismo takšni
še to - kaj je zdej z avtorico teme? se že kej učiš? kdaj maš popravca??
Ma avtorca teme ma dvojno osebnost al kaj Al ima sam maite94 probleme
- *srčica*
- Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2005
- Kraj: okolica ljubljane
ja, če bo moj otrok mel popravca, ga bom vrgla čez balkon, ker popravci so neopravičlivi!! Lenobe grde lene, kako si upajo lenarit če jim je šola edino, za kar morjo poskrbet. Ampak res, če majo popravca že v oš, kaj bo šele na faksu????? katastrofa. Pa te starši so tut totalno nesposobni, ker ne morjo enga najstnika obvladat pa ga pripravit do učenja. To pa res ni težko, ko sediš z njim za mizo, mu razlagaš, on pa razmišla o punci iz b razreda. Profesorji pa itak niso še nikomur nardil krivice, ker obstajajo posebni testi, kdo je sposoben za pedagoga in kdo ni+profesorji so nadljudje, na katere lastne težave in stiske ne vplivajo. kako si upa kdo rečt, da je bil kdaj profesor nepravičen! spet podpirate lenobo. joj, ta današnja mladina. Ko sem bla jst njihovih let, smo se vsi učili, pa tudi če se nismo, ni blo popravcev, noben se ni skregal s profesorco, noben ni plonkal in nobenmu niso nič šenkali. Vse smo se naučili sami, ker smo vedli da to je edino pravilno. ne pa zdej, ko se pritožujejo čez učitle, upajo da jim bojo kako piko šenkal...kam gre ta svet.
avtorici teme pa svetujem da se izpiše iz šole-kaj ti pomaga da nardiš popravc, če boš pa pol na sš, pa faksu totalno pogrnla. Jst bi se skrila, ker hujše sramote od popravca ni. Sploh nevem kako si si drznila vprašat za nasvet, takim lenobam pa je ne bomo dajal nasvetov, se je lažje naslajat nad tvojim problemom in si mislit, fak, kok sem jst pametna, haha, kok si ti neumna! na tebe se bom spomnila vsakič ko mi bo bed v lajfu, pa si rekla, ah, uni gre še slabš in spet bo vse OK...
avtorici teme pa svetujem da se izpiše iz šole-kaj ti pomaga da nardiš popravc, če boš pa pol na sš, pa faksu totalno pogrnla. Jst bi se skrila, ker hujše sramote od popravca ni. Sploh nevem kako si si drznila vprašat za nasvet, takim lenobam pa je ne bomo dajal nasvetov, se je lažje naslajat nad tvojim problemom in si mislit, fak, kok sem jst pametna, haha, kok si ti neumna! na tebe se bom spomnila vsakič ko mi bo bed v lajfu, pa si rekla, ah, uni gre še slabš in spet bo vse OK...
-
KiLLyKa - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 11. 2007
Liena napisal/-a:Tako je tudi v šoli, pa hirearhija gor ali dol. Če se lahko oni derejo na nas... Jebiga.
Pr ns so hotl grafoskop vržt u prfokso, ker je kr neke čudne ocene dobivala ven. Same petke pa ena mal slabša pa jim je kr za 2 ocene dol zaklučvala, unim k so mel pa itak šut je pa skoz prste gledala pa na gor zaklučvala.
Se je mal zmotla
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
-
ena pač - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 3. 2007
- Kraj: mb
*srčica* napisal/-a:avtorici teme pa svetujem da se izpiše iz šole-kaj ti pomaga da nardiš popravc, če boš pa pol na sš, pa faksu totalno pogrnla. Jst bi se skrila, ker hujše sramote od popravca ni. Sploh nevem kako si si drznila vprašat za nasvet, takim lenobam pa je ne bomo dajal nasvetov, se je lažje naslajat nad tvojim problemom in si mislit, fak, kok sem jst pametna, haha, kok si ti neumna! na tebe se bom spomnila vsakič ko mi bo bed v lajfu, pa si rekla, ah, uni gre še slabš in spet bo vse OK...
....
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 14:52, skupaj popravljeno 1 krat.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
ena pač napisal/-a:*srčica* napisal/-a:avtorici teme pa svetujem da se izpiše iz šole-kaj ti pomaga da nardiš popravc, če boš pa pol na sš, pa faksu totalno pogrnla. Jst bi se skrila, ker hujše sramote od popravca ni. Sploh nevem kako si si drznila vprašat za nasvet, takim lenobam pa je ne bomo dajal nasvetov, se je lažje naslajat nad tvojim problemom in si mislit, fak, kok sem jst pametna, haha, kok si ti neumna! na tebe se bom spomnila vsakič ko mi bo bed v lajfu, pa si rekla, ah, uni gre še slabš in spet bo vse OK...
Pa folk kaj je z vami?? Sama nisem imela nekih težav v šoli(nok,nok), ampak ne bi nikoli mogla tega izrečt osebam, ki pa imajo težave. Kaj sem sama preveč dobra oseba ali pa ste ve tako nesramne in privoščljive? Mislim, da je ta popravec prava lekcija za to deklico za nadaljno šolanje.
maš srečo, da niste meli predmeta Logika in Kako prepoznati sarkazem
sicer pa se ob branju te teme samo za glavo držim.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
rachka_ - Cosmofrik
UG84 napisal/-a:Se strinjam. Jaz sicer sploh ne vem kaj se je to zdej tok razpaslo z inštrukcijami pa popravci. Kako pa da noben od mojih sošolcev na OŠ ni nikol mel inštrukcij? Ker so mu starši doma pomagal! V srednji OK, so jih imeli nekateri, ampak tud tam smo se najprej sošolci z njimi usedli po pouku pa smo šli skupaj pogledat kje šteka.
Zdej je pa neki normalnga da mama osnovnošolca reče, jah, za inštrukcije gre tok denarja, jah sj veste kako je to. Nič ni to tako! Lenoba, pa podpiranje lenobe če mene vprašaš. Raje vržejo denar nekomu, kot da bi se z otrokom sami dol usedli pa skupaj poštudirali. V OŠ pa res ne morete govorit, da se nevem kakšno znanost učijo.
mogoče je tu treba upoštevat, da je dans učni program drugačen, kot pred (vsaj) 10-imi leti? ne moreš sklepat nečesa izključno na podlagi svojih izkušenj.. zaradi tega pol pride do nevednosti in zmotnih prepričanj o eni stvari, ker ljudje vidijo samo tisto, kar so sami doživeli. stvari se pač spreminjajo.
in žal nima vsak tako izobraženih staršev, ki bi mu lahko pomagali. kako naj naprimer ena delavka s srednjo ekonomsko šolo, ki že 20 let slišala ni o kemijskih elementih, pomaga otroku pri učenju o lastnostih kislin?
sicer tudi jaz ravno ne podpiram najbolj popravnih izpitov že v tako zgodnem obdobju, ampak vem, da so stvari malo drugačne kot so bile takrat pri nas in da so tudi popravni izpiti bolj verjetni.
ko sem bila jaz zadnji letnik gimnazije, je bila moja sestra 4. razred in takrat smo mi pri matematiki obravnavali kombinatoriko.. pri sestri so takrat imeli ene zelo podobne besedilne naloge v tem smislu. tmali ni blo kaj dosti jasno in sem ji jasno pomagala. čeprav mi je kobinatorika načeloma šla precej dobro, dveh od treh nalog, ki jih je imela za domačo nalogo, nisem znala rešit! pa sem si precej glavo s tem razbijala.. naslednji dan sem nesla tisti nalogi k moji profesorici matematike in so se ji zdele ful primerne, da jih obdelamo v okviru priprave na maturo. no, najkasneje takrat sem videla, da se je marsikaj spremenilo.. pa ni ravno deset let, odkar sem jaz gulila osnovnošolske klopi. tako, da ne sodit o stvareh, o katerih v bistvu sploh nimamo več pregleda.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
ena pač - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 3. 2007
- Kraj: mb
rachka_ napisal/-a:ena pač napisal/-a:*srčica* napisal/-a:avtorici teme pa svetujem da se izpiše iz šole-kaj ti pomaga da nardiš popravc, če boš pa pol na sš, pa faksu totalno pogrnla. Jst bi se skrila, ker hujše sramote od popravca ni. Sploh nevem kako si si drznila vprašat za nasvet, takim lenobam pa je ne bomo dajal nasvetov, se je lažje naslajat nad tvojim problemom in si mislit, fak, kok sem jst pametna, haha, kok si ti neumna! na tebe se bom spomnila vsakič ko mi bo bed v lajfu, pa si rekla, ah, uni gre še slabš in spet bo vse OK...
Pa folk kaj je z vami?? Sama nisem imela nekih težav v šoli(nok,nok), ampak ne bi nikoli mogla tega izrečt osebam, ki pa imajo težave. Kaj sem sama preveč dobra oseba ali pa ste ve tako nesramne in privoščljive? Mislim, da je ta popravec prava lekcija za to deklico za nadaljno šolanje.
maš srečo, da niste meli predmeta Logika in Kako prepoznati sarkazem
sicer pa se ob branju te teme samo za glavo držim.
...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 14:51, skupaj popravljeno 1 krat.
-
miss.bunny - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 3. 2009
nevem. noo.. v os nikoli nim mela tezav.. pa tut usi ki so delali isto leto ko jas niso meli poprauceu. in se nism cula da bi meu kdo poprauca v osnouni soli. samo se mi zdi da ni prau da nekateri tko grdo govorite o tistih ki jih majo. Vrjetn je res polovica al pa se vec tko fejst lenih. sam so pa tut nekateri ki se vrjetno zlo trudijo pa jim pac tisti predmet res ne lezi. in jim ne uspe. Nevem ce jih je zarat tega treba tko zmerjat in to.:S
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
rachka_ napisal/-a:UG84 napisal/-a:Se strinjam. Jaz sicer sploh ne vem kaj se je to zdej tok razpaslo z inštrukcijami pa popravci. Kako pa da noben od mojih sošolcev na OŠ ni nikol mel inštrukcij? Ker so mu starši doma pomagal! V srednji OK, so jih imeli nekateri, ampak tud tam smo se najprej sošolci z njimi usedli po pouku pa smo šli skupaj pogledat kje šteka.
Zdej je pa neki normalnga da mama osnovnošolca reče, jah, za inštrukcije gre tok denarja, jah sj veste kako je to. Nič ni to tako! Lenoba, pa podpiranje lenobe če mene vprašaš. Raje vržejo denar nekomu, kot da bi se z otrokom sami dol usedli pa skupaj poštudirali. V OŠ pa res ne morete govorit, da se nevem kakšno znanost učijo.
mogoče je tu treba upoštevat, da je dans učni program drugačen, kot pred (vsaj) 10-imi leti? ne moreš sklepat nečesa izključno na podlagi svojih izkušenj.. zaradi tega pol pride do nevednosti in zmotnih prepričanj o eni stvari, ker ljudje vidijo samo tisto, kar so sami doživeli. stvari se pač spreminjajo.
in žal nima vsak tako izobraženih staršev, ki bi mu lahko pomagali. kako naj naprimer ena delavka s srednjo ekonomsko šolo, ki že 20 let slišala ni o kemijskih elementih, pomaga otroku pri učenju o lastnostih kislin?
sicer tudi jaz ravno ne podpiram najbolj popravnih izpitov že v tako zgodnem obdobju, ampak vem, da so stvari malo drugačne kot so bile takrat pri nas in da so tudi popravni izpiti bolj verjetni.
ko sem bila jaz zadnji letnik gimnazije, je bila moja sestra 4. razred in takrat smo mi pri matematiki obravnavali kombinatoriko.. pri sestri so takrat imeli ene zelo podobne besedilne naloge v tem smislu. tmali ni blo kaj dosti jasno in sem ji jasno pomagala. čeprav mi je kobinatorika načeloma šla precej dobro, dveh od treh nalog, ki jih je imela za domačo nalogo, nisem znala rešit! pa sem si precej glavo s tem razbijala.. naslednji dan sem nesla tisti nalogi k moji profesorici matematike in so se ji zdele ful primerne, da jih obdelamo v okviru priprave na maturo. no, najkasneje takrat sem videla, da se je marsikaj spremenilo.. pa ni ravno deset let, odkar sem jaz gulila osnovnošolske klopi. tako, da ne sodit o stvareh, o katerih v bistvu sploh nimamo več pregleda.
Ne, ne ni takšnih grozno velikih sprememb, ker niso tople vode odkril v učni snovi, poleg tega pa imam ogromno izkušenj iz prve roke z osnovnimi šolami, veliko predavam na njih, se pogovarjam z učenci, učitelji, tako da poznam situacijo in še vedno mislim da je inštruiranje v OŠ nepotrebno, popravc pa čista polomija ne le s strani otroka temveč tudi staršev.
Kako pa misliš, da so meni straši pomagali doma? Oba imata srednjo šolo, oba. Pa smo vsako osnovnošolsko snov zvozili, sam usedet se je treba, pa to ne za pol ure. Pa je mama ob šestih zvečer domov prihajala, oba sta bla zmatrana, pa še vedno smo najdli čas za vse.
Sam kaj ko je nekterim lažje dat 10eur na uro za inštrukturja, pa naj se on z otrokom ukvarja.
-
rachka_ - Cosmofrik
^^ no saj pravim, da tudi jaz govorim iz izkušenj, razen če si sestra sama piše učbenike tudi jaz sem hodila v OŠ in tudi meni so starši kdaj kaj pomagali. tople vode res niso ugotovili, ampak k vsaki snovi se da dodat malenkostne novosti, ki lahko celotno stvar zakomplicirajo.. pa saj ne rečem, da je zdaj za nevemkoliko težja, ampak razlike so! in tisti, ko so bili v prejšnji OŠ zadostni, majo zdaj pač popravce.
nivo je definitivno drugačen. jaz sem prišla v slovensko OŠ šele v 6. razredu in sem imela ogromne probleme s pisanjem in nasploh snovjo, ker sem prej slovenščino uporabljala samo v domačem krogu. takrat so mojim staršem sicer svetovali, da bi ponavljala zadnji razred, da nebi imela težav, pa sem vseeno šla direkt v 6.ga in bila na koncu pravdobra. danes, nevem če bi to lih ratalo..
nivo je definitivno drugačen. jaz sem prišla v slovensko OŠ šele v 6. razredu in sem imela ogromne probleme s pisanjem in nasploh snovjo, ker sem prej slovenščino uporabljala samo v domačem krogu. takrat so mojim staršem sicer svetovali, da bi ponavljala zadnji razred, da nebi imela težav, pa sem vseeno šla direkt v 6.ga in bila na koncu pravdobra. danes, nevem če bi to lih ratalo..
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
^ermm jz sm se učila tko-tko, snov me je v OŠ ful zanimala, pa sm bla skos odlična
kaj pa pol, mata porpavc, kema šuti bajla šuti..ermmm:D? mogoče zto, ker mi je pol vse dol padl in se mi je strgal. nevem kaj ma veze tle da je nujno bit prej zadostn v OŠ da maš v SŠ porpavce lol
kaj pa pol, mata porpavc, kema šuti bajla šuti..ermmm:D? mogoče zto, ker mi je pol vse dol padl in se mi je strgal. nevem kaj ma veze tle da je nujno bit prej zadostn v OŠ da maš v SŠ porpavce lol
-
rachka_ - Cosmofrik
hotela sem povedat, da so v prejšnji OŠ (torej 8letka) bili nekateri zadostni. pač (nekateri) takšni, ne rabijo ravno veliko težjih snovi, da bi imeli popravca. no in ker je zdajšnji sistem (9letka) za moje pojme na nekaterih področjih zahtevnejši, imajo zdaj nekateri popravce, čeprav bi v prejšnji OŠ mogoče dobili pozitivno oceno. nikjer nisem omenjala nobene SŠ.
sicer sem tudi sama mnenja, da je popravc v OŠ no go, vseeno pa se mi zdijo nekatere reakcije v smislu, da je človek s popravcem totalen idiot, ker se pač nam kaj takšnega ni zgodilo, pretirane.
sicer sem tudi sama mnenja, da je popravc v OŠ no go, vseeno pa se mi zdijo nekatere reakcije v smislu, da je človek s popravcem totalen idiot, ker se pač nam kaj takšnega ni zgodilo, pretirane.
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
lih dans sm gledala mal bratove zvezke iz 9. klasa o.š. in vrjemte, take kemije kot jo majo dons mi nismo mel v 8-letki. zdej ne vem, al je štos v tem, da so se zamenjali prfoksi (da so zdej mlajši) al so se zvišali kriteriji znanja na o.š., sam pač res je nivo že skor da za 1. letnik ene sredne šole (ne gimnazije), ne rečem da čist, sam že ornk na meji. drgač pa lenoba gor al dol, pr teh letih si loh še bl priden, pa maš same 5-ke pr kemiji, sam še vedno ne vrjamm, da otrok dejansko vse tisto, kar ga učijo (zdej po novem) čist dojame (brez piflanja).
Prvi neprebran prispevek • 155 prispevkov
• Stran 10 od 11
•
Prejšnja
1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov