poprauc

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 15. Jun. 2009 19:11

Jaz ne vrjamem, da je dobila same petke in potem eno trojko, in da ji je potem zakljucla 3. Bedarija. In neumen tisti, ki ji vrjame.

Ce pa je res, in da si se potem ti se nanjo drla, bi ti jaz 2 dala!
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 15. Jun. 2009 19:16

Uf, u useh teh letih guljenja šolskih klopi, mi na kraj pameti ni padl, da bi se (za)drla na prfoksa, pa nej se mi je godila še tok velka krivica.

Tut, če bi, kot tista z druge strani katedra, nekomu nehote nardila krivico, mu po tem, ko bi se pršou zagovarjat na tak nespoštljiu način kot je dretje, nikol in nikdar ne bi popraula ocene. Če si jo je zaslužu z znanjem, si je zagotou ni z odnosom.

To me spomne na en "incident" nek iz sredine gimnazijskih let, ko se je en sošolc, k je u ceumu letu z nami spregovoru natanko dvanajst besed, verbalno spravu (beri: zelo pouzdignu glas) na prfokso, k je bla znana kot ena tistih, pr kerih je bla skos tišina, predmet pa en tistih, ob kermu je kasirana dvojka pomenla še en tedn veselja. Men je blo takrat tok neugodno, dam sm kr lezla tja pod uno klop, sam da mi ne bi blo treba videt in slišat, kako ga bo desc najebu.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 15. Jun. 2009 19:17

maite94! napisal/-a:bed.mi.je je moj account
Da jaz sem odprla to temo

Zakaj pa je blo to treba? Mislim a mas slucajno kaksno obliko shizofrenije al zakaj debatiras sama s sabo?
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 15. Jun. 2009 19:35

z dretjem se res ne da vse rešit.. meni se je tudi neki podobnega zgodilo, je bla ena profesorca krivična do mene, sam dretje mi ni nikoli padlo na pamet, kr tudi če mi ni prou da si profesorji včasih malo preveč (lastna razredničarka mi je rekla da je neumna čeprou se je že čez 2 sekundi opravičla) upajo in mislijo da držijo boga za jajca in lahko vse svoje frustracije izživljajo nad dijaki, si nbi nikoli upala, kr vseeno spoštujem profesorje, čene druzga zto kr so starejše osebe.

v OŠ sm pa bla priča neprijetni situaciji ko se je šlo enmu sošolcu v 7. razredu za to da bo nrdu razred al ne in mu je učiteljca zaključla še tretji predmet negativno in ji je reku oz. zakriču čez ceu klas "bejži (ednina ja) u ku**c".. seveda smo vsi držali z njim in gledali še celo uro učiteljco grdo češ ko si je ženska sploh drznla kej takega nrdit in spravit v jok bogega sošolca, k se nikoli ni trudu za neč in si je biu sam kriv za vse..
sam očitno je bla učiteljica dobrega srca kr mu je dala 2 ko se ji je (neprostovoljno) opraviču
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 15. Jun. 2009 22:20

Mayflower* napisal/-a:^^ Ja, sem tudi jz tko mislila, pa očitno pri *purple* ni tko, s tem kaže svojo držo malega, neizobraženega in idiotskega človeka. Dretje na profesorje je zadnja stvar, ki bi mi prišla na pamet in verjetno to nima nič opraviti s plemenitostjo? Sej nism Zmago Jelinčič Plemeniti oz. Mayflower plemenita. Na žalost nimam potrebe po tem, da bi iz vsake teme in vsakega topica na forumu delala svojo življenju zgodbo in nimam želje po nadimku Mayflower vsevedna.

ja kdo si pa ti, da lahko tko žališ člvoeka k ga ne poznaš? a to se ti pa ne zdi idiotsko, primitvno & neizobraženo??
če nimaš nič pametnega za povedat, razn žalit ljudi, zadrži pripombe zase in se zanašaj na ljudi k jih poznaš :wink:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 15. Jun. 2009 23:24

No, ja, če ti profesor noče zaključit tako, kot je iz ocen treba, so tu višje pristojni, npr. ravnatelj, zahteva po komisiji...če je res imela same 5ke in eno 3, nikakor ni fer, da se zaključi 3. Verjamem, da bi to vsakega dvignilo.
Vseeno pa je treba ločevat vzgojne ukrepe od ocen. Ni fer, da nekomu zaradi obnašanja (ki ste ga vi kot prof. zakrivili) ne bi dali ustrezne ocene oziroma bi jo celo znižali, kot pravi ena uporabnica. Za vzgojne izgrede imamo vzgojne ukrepe, pa mu nameči ukore pred izključitvijo magari, ampak ocene pa res naj izražajo znanje in ne izkrivljenega odnosa na relaciji profesor - dijak.

Sicer pa je itak na poklicnih šolah ta odnos ponavadi še bolj bogi kot pa v gimnazijah (tudi tam je daleč od idealnega). Ker če pomislim, kake so znanci iz poklicnih šol ušpičli profesorjem, se mi zdi dretje nanj še nežno dejanje...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 15. Jun. 2009 23:34

:rolleyes:
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 15. Jun. 2009 23:40

lelija a res ne opazis razlike med ''postavit se zase (po clovesko)'' in ''dret se ko jesihar na profesorco'' :gruebel:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Jun. 2009 6:09

joj joj joj mayflower,ma ti si slabš ko zmago jelinčič! :D

sicer pa spet eno forumsko predvidevanje,zaključle dogodek ste itak same po svoje in če hočete, da je tako, pa naj je tako.jst vem kako je blo in vem, da se mi je godila krivica in sem se zase tud postavla, tako kot se usepousod.Meni ni problema povedat človeku v fris kaj si mislm o njemu, pa makar če je predsednik države!

:)
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 16. Jun. 2009 7:38

Včasih so prfoksi res taki, da se spravijo nate in res lahko rečeš, da se ti godi krivica. Tipičen primer tega je bila moja prfoksa za ekonomijo. Zadnji letnik srednje šole, sem prvi test dobila 1, potem pa vse naslednje ocene 2-3, pač ni se mi ravno dal ubadat s to ekonomijo. Kkšna dva tedna pred koncem leta mi ona zaključi 2 in jo že vpiše s svinčnikom v redovalnico, sicer sem imela ocene za 3 ampak se mi ni dal kregat, ker sem že bila sprejeta na fax in mi je bilo vseeno. Potem sem ene 3 ure manjkala pri njej (in tudi drugod) in naslednjič ko sem prišla v šolo zvem, da imam ekonomijo popravca, da mi je že napisala 1. Men seveda nič jasno, grem k njej in mi reče, da nisem popravila tisto 1ko iz začetka leta in da sem manjakala, ko bi me lahko vprašala in da imam popravca. sem jo prosila, če mi da še eno možnost in mi jo je komaj dala, medtem ko je pa sošolki, ki je imela v celem letu 8 negativnih in eno dvojko dala še eno možnost da popravlja celo leto. Čez dva dneva sem bila vprašana skupaj še z eno punco, ki se je pa borila za 5 zaključeno. Sama sem pričakovala, da bom vprašana samo prvo obdobje in me sprašuje, ji ga zrecitiram v nulo, ko mi na koncu postavi vprašanje iz zadnjega obdobja in se mi je ustavil. Mi reče, to pa ne bo za 2. Uno sošolko je skoraj kap, ko sva prišle ven mi je rekla, da sm več znala kot ona pa je ona dobila 5, js pa še eno 1ko zapisano v redovalnico. Potem me je pa zadnjo uro ekonomije vprašala še enkrat in tokrat cel zvezek, celo uro sem bila pred tablo...zrecitirala sem ji vse napamet in mi je dala 3, tako, da mi je potem vseeno zaključila 2ko.
Če pa to ni spravljanje nate pol js nevem kaj je. Moj fnt je imel njo tudi za ekonomijo, sta se spičila in ga je toliko sprovocirala, da je pustil šolo. no sam to je že drug ekstrem.....
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 16. Jun. 2009 7:49

underdogy napisal/-a:
maite94! napisal/-a:bed.mi.je je moj account
Da jaz sem odprla to temo

Zakaj pa je blo to treba? Mislim a mas slucajno kaksno obliko shizofrenije al zakaj debatiras sama s sabo?

Mislm pa ljudje so čedalje bolj čudni. Očitno imaš še preceje večje težave kot pa "samo" ta popravc.

In še to, zame popravc v OŠ ni sprejemljiv pa konc, pa nej bo devetletka težja pa ne vem kaj. Če ne druzga starši vidjo pa se učijo s tabo, ti najdejo inštruktorja, se zmeniš za dodatni pouk. Ja vem, puberteta seka takrat pa kaj. Mislm kaj je šele pol v srednji šoli, da o faxu ne govorimo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 16. Jun. 2009 8:38

Se strinjam. Jaz sicer sploh ne vem kaj se je to zdej tok razpaslo z inštrukcijami pa popravci. Kako pa da noben od mojih sošolcev na OŠ ni nikol mel inštrukcij? Ker so mu starši doma pomagal! V srednji OK, so jih imeli nekateri, ampak tud tam smo se najprej sošolci z njimi usedli po pouku pa smo šli skupaj pogledat kje šteka.

Zdej je pa neki normalnga da mama osnovnošolca reče, jah, za inštrukcije gre tok denarja, jah sj veste kako je to. Nič ni to tako! Lenoba, pa podpiranje lenobe če mene vprašaš. Raje vržejo denar nekomu, kot da bi se z otrokom sami dol usedli pa skupaj poštudirali. V OŠ pa res ne morete govorit, da se nevem kakšno znanost učijo.
Uporabniški avatar
*°mermaid°*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *°mermaid°* » 16. Jun. 2009 9:26

tanika* napisal/-a:Včasih so prfoksi res taki, da se spravijo nate in res lahko rečeš, da se ti godi krivica. Tipičen primer tega je bila moja prfoksa za ekonomijo. Zadnji letnik srednje šole, sem prvi test dobila 1, potem pa vse naslednje ocene 2-3, pač ni se mi ravno dal ubadat s to ekonomijo. Kkšna dva tedna pred koncem leta mi ona zaključi 2 in jo že vpiše s svinčnikom v redovalnico, sicer sem imela ocene za 3 ampak se mi ni dal kregat, ker sem že bila sprejeta na fax in mi je bilo vseeno. Potem sem ene 3 ure manjkala pri njej (in tudi drugod) in naslednjič ko sem prišla v šolo zvem, da imam ekonomijo popravca, da mi je že napisala 1. Men seveda nič jasno, grem k njej in mi reče, da nisem popravila tisto 1ko iz začetka leta in da sem manjakala, ko bi me lahko vprašala in da imam popravca. sem jo prosila, če mi da še eno možnost in mi jo je komaj dala, medtem ko je pa sošolki, ki je imela v celem letu 8 negativnih in eno dvojko dala še eno možnost da popravlja celo leto. Čez dva dneva sem bila vprašana skupaj še z eno punco, ki se je pa borila za 5 zaključeno. Sama sem pričakovala, da bom vprašana samo prvo obdobje in me sprašuje, ji ga zrecitiram v nulo, ko mi na koncu postavi vprašanje iz zadnjega obdobja in se mi je ustavil. Mi reče, to pa ne bo za 2. Uno sošolko je skoraj kap, ko sva prišle ven mi je rekla, da sm več znala kot ona pa je ona dobila 5, js pa še eno 1ko zapisano v redovalnico. Potem me je pa zadnjo uro ekonomije vprašala še enkrat in tokrat cel zvezek, celo uro sem bila pred tablo...zrecitirala sem ji vse napamet in mi je dala 3, tako, da mi je potem vseeno zaključila 2ko.
Če pa to ni spravljanje nate pol js nevem kaj je. Moj fnt je imel njo tudi za ekonomijo, sta se spičila in ga je toliko sprovocirala, da je pustil šolo. no sam to je že drug ekstrem.....

Joj dobra si bla, da si se zadržala in zdržala..... Mah teli prfoksi so tud na naši šoli delal full razlike. Recmo ena sošolka v SŠ(edina je bla v našmu klasu odlična) je imela vse predmete 4, zadni teden pred koncem šole je bila pa vse vprašana (tudi v kabinetu med 5 min odmorom) in je vse popravla na 5, da je bila na konc odlična. Kje je tuki logika.
Mene so v OŠ učiteljice kr izsiljevale...se prav spomnim za telovabo, k mi je rekla, da če ne bom šla na eno državno tekmovanje (jst res nism marala tekmovat), da mi bo zaključla uspešno. Pa za slovo, sm tud mogla neki nastopat, ker drugač bi mi oceno na dol zaključla, čeprav sem imela ocene za 5. Tako je to ja.....ni poštenja na svetu.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 16. Jun. 2009 9:31

lelija napisal/-a:Samo da najdete izgovor, da se spravljate na purple. :roll: Vse moralizirate kot da bi bile same največje svetnice in verjetno ste se prilizovale profesorjem za tiste petke. Purple si vsaj upa kaj povedati, ko se ji godi krivica, ve bi kar rep med noge in še priklanjale bi se profesorju. :rolleyes:

najbolj smešno je, da se zna purple čisto lepo postavit zase in je vse ok, ti pa non stop neki jokaš, jo opravičuješ se igraš svetnico in na sploh si super kul.

popravc v OŠ je zame totalen no-go, čeprav poznam dečka, ki je osnovno šolo komaj spacal skupaj in zdej na srednji kot kuhar raztura (res pa, da je bil dečko bolj slow, zaradi hude bolezni v otroštvu). amak taki primeri so res zelo redki, ostali popravni v OŠ so zgolj in samo plod lenobe.
naš šolski sistem je bil sicer malo manj naporen, kot 9letka v katero je bilvključen moj brat. ampak kaj sadijo na njivi se pa nismo učili. so nam ble kr jasne stvari, zakaj obstajajo cehi in kako delujejo (če je ena že dala to kot primer), tako da takih ogromnih razlik spet ni.
pa e glede dretja na profesorja....ne ni prav, ampak js čisto verjamem, da ti lahko nekdo tako živc potegne, da bi mu najraje glavo v zid zabil. spoštovanje gor ali dol, mi smo meli v srednji tako nesposobne in zabite profesorce, da si niso zaslužle čisto nič. in ravno take cvetke so največkar pristojne za delanje krivice.. been there, done that. sicer se nisem prav nič drla nanjo, ker se mi je zdelo izpod časti (svoje) se dret na eno kravo, ki nima pojma ne o predmetu, ki ga uči, niti o kakršni koli pedagoški praksi. ampak pri svojih urah me ni več vidla. v največje zadovoljstvo mi je blo to, da sem kljub zaključeni 3 (z ocenami 4-5) pri tem predmetu, ta isti predmet na maturi nardila s 7imi pikami. in ya face bjoch!

tako, da...spoštovanje že prav. obvezno in nujno. dretje ti največkart prinese več škode kot koristi in po mojih izkušnjah je najbolje bit tiho in požret vse skupaj...ampak roko na srce, na vsaki šoli se najde vsaj en debil, ki ni vreden niti pikice spoštovanja.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 16. Jun. 2009 9:36

*purple* napisal/-a:Meni ni problema povedat človeku v fris kaj si mislm o njemu, pa makar če je predsednik države!

:)

joj maš srečo, da drugi nismo takšni :D

še to - kaj je zdej z avtorico teme? se že kej učiš? kdaj maš popravca??
Make music, not war

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov