pomagati ali se obrniti stran
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
Problemcek je sledeč. gre se za punco ki stanuje tako blizu mene da lahko z pogledom skozi okno hiše vidm skoraj vse kar se in slišim veliko plus tega mi njeni sosedje dost povedo da kokr tok poznam situacijo a imam obcutek da si usi zatiskajo oci.
ta punca o kateri govorim je stara mcken cez 20 let, ni koncala sole in je brez vsekakrsnega dohodka. zivi v druzini ki je zelo zelo verna in tudi zivijo po teh nacelih. dejansko imajo še njeni starši otrok toliko 'koliko jih je dal bog'. sploh nocm pomislt kako so zadeve ze same po sebi neznosne.
problem je pa sledec.. jez te punce niti noben iz moje druzine ni videl kake pou leta in usi smo se ze sprasevali če ni odsla z svojim fantom tuje vere in narodnosti ki pa je tut biu veliko starejsi od nje (ta tip je brez kakrsnegakoli premozenja in uprasanje kako se sploh prezivlja). nakar se je pa zvedel par tednou nazaj da je ta punca rodila!
problem ki ga pa vidm je pa v tem da se mi zdi da zarad dejanja k ga je storila da jo zelo martraterajo (vidla sm samo kako jo je dedek zuni udaru), mogl so jo cez celo nosecnost zapirat med stiri stene ker drgac bi se to zihr razvedel ker pac trebuha nemors skrit ane, nikoli je nism vidla da bi sla z vozickom na sprehod ampak se otrok v vozicku prikaze zuni sele ko pade noc plus tega da je skos na vozicek prepeta gaza da se ja nebi vidlo dojencka in ta vozicek ne poriva ona ampak njena teta ali mami!! mislm da punca neznosno trpi!!!
zdej me pa zanima ali bi vi na mojem mestu poklicale socialno sluzbo ker se mi zdi da nevedo kaj se dogaja! kaj bi vi naredl na mojm mestu ker se mi zdi da punca zelo trpi in iz tega k vem kako zelo verni in konzervativni so in kako zelo veliko jim pomen ugled hiše ki jim ga je punca unicla. pomoje jo za stirimi stenami zelo psihicno napadajo in se mi zdi da je ze to fulll hudo da nesme iz hiše!
pa da se povem da punca gotovo nima tut ene sobe zasebnosti ker jih je prevec. njenga tipa nism vidla ze celo vecnost in nevem kje je.
edina stvar k vidm je pa ona k gleda cez oken iza zavese zalostna in otozna!
ta punca o kateri govorim je stara mcken cez 20 let, ni koncala sole in je brez vsekakrsnega dohodka. zivi v druzini ki je zelo zelo verna in tudi zivijo po teh nacelih. dejansko imajo še njeni starši otrok toliko 'koliko jih je dal bog'. sploh nocm pomislt kako so zadeve ze same po sebi neznosne.
problem je pa sledec.. jez te punce niti noben iz moje druzine ni videl kake pou leta in usi smo se ze sprasevali če ni odsla z svojim fantom tuje vere in narodnosti ki pa je tut biu veliko starejsi od nje (ta tip je brez kakrsnegakoli premozenja in uprasanje kako se sploh prezivlja). nakar se je pa zvedel par tednou nazaj da je ta punca rodila!
problem ki ga pa vidm je pa v tem da se mi zdi da zarad dejanja k ga je storila da jo zelo martraterajo (vidla sm samo kako jo je dedek zuni udaru), mogl so jo cez celo nosecnost zapirat med stiri stene ker drgac bi se to zihr razvedel ker pac trebuha nemors skrit ane, nikoli je nism vidla da bi sla z vozickom na sprehod ampak se otrok v vozicku prikaze zuni sele ko pade noc plus tega da je skos na vozicek prepeta gaza da se ja nebi vidlo dojencka in ta vozicek ne poriva ona ampak njena teta ali mami!! mislm da punca neznosno trpi!!!
zdej me pa zanima ali bi vi na mojem mestu poklicale socialno sluzbo ker se mi zdi da nevedo kaj se dogaja! kaj bi vi naredl na mojm mestu ker se mi zdi da punca zelo trpi in iz tega k vem kako zelo verni in konzervativni so in kako zelo veliko jim pomen ugled hiše ki jim ga je punca unicla. pomoje jo za stirimi stenami zelo psihicno napadajo in se mi zdi da je ze to fulll hudo da nesme iz hiše!
pa da se povem da punca gotovo nima tut ene sobe zasebnosti ker jih je prevec. njenga tipa nism vidla ze celo vecnost in nevem kje je.
edina stvar k vidm je pa ona k gleda cez oken iza zavese zalostna in otozna!
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Uff, težka...
Res je, da bi ti rada samo pomagala, ampak se moraš zavedati, da bi se s tem močno vpletla v njihovo življenje. In nekateri tega ne marajo. U bistvu niti ne veš, kaj punca dejansko preživlja.
Kar socialne službe ne bi klicala, ker nimaš nobenega dokaza za karkoli. Edino, kar mi zdaj pade na pamet je, da se "po naključju" prikažeš pred njo, medtem, ko bo ona zvečer peljala otroka ven. Lepo, vljudno pozdraviš vse prisotne (njo, mamo/teto...) in se začudiš, da sploh nisi vedela, da ima otroka... Mah ja, narediš se malo neumno, kaj te briga. Sicer nevem, v kakšnem odnosu sta bili ti in ta soseda prej, ampak jaz bi ji tako mimogrede omenila: "Tolko časa že nismo debatirale!! En dan se moramo dobit na pijači!" Ne rečem, da bo punca takoj za, ampak usaj poskusila si. Potem pa vidiš reakcijo, odgovore na tvoja vprašanja (ko se boš delala neumna )...
Res je, da bi ti rada samo pomagala, ampak se moraš zavedati, da bi se s tem močno vpletla v njihovo življenje. In nekateri tega ne marajo. U bistvu niti ne veš, kaj punca dejansko preživlja.
Kar socialne službe ne bi klicala, ker nimaš nobenega dokaza za karkoli. Edino, kar mi zdaj pade na pamet je, da se "po naključju" prikažeš pred njo, medtem, ko bo ona zvečer peljala otroka ven. Lepo, vljudno pozdraviš vse prisotne (njo, mamo/teto...) in se začudiš, da sploh nisi vedela, da ima otroka... Mah ja, narediš se malo neumno, kaj te briga. Sicer nevem, v kakšnem odnosu sta bili ti in ta soseda prej, ampak jaz bi ji tako mimogrede omenila: "Tolko časa že nismo debatirale!! En dan se moramo dobit na pijači!" Ne rečem, da bo punca takoj za, ampak usaj poskusila si. Potem pa vidiš reakcijo, odgovore na tvoja vprašanja (ko se boš delala neumna )...
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Pff, kok me to spominja na knjigo, k sm jo brala v OŠ, Sramota. O deklici, ki odrašča v hiši s konzervativno revno družino, enega otroka starejše sestre(ki je odšla od doma) pa imajo zaklenjenega v kleti, ker je nezakonski. Res grozna situacija. Težka odločitev, ker neveš če s tem pripomoreš ali ne..Če bi se na kak način dalo, bi jaz poskusila njo ustavit in se malce pogovorit z njo v smislu, če sploh smeš... in potem boš videla, česa si ona želi in kako ubistvu živi.
It was forever..but it didnt last long..
-
nikaragua - Kofetarica
ni sans da njo srecas cez dan zuni.. ker mislm da nesme vn!!! oni ignorerajo tud najblizje sosede in ni mozno se tut delat neumne!
dejansko sm zdej poskusla stopt ustik z njen seko sam k sm popoudne dons vidla kako je sla mim vozicka k je z otrokom samevu pred vrati in mal mn k ga prebrnila sm vidla da je uspostavt stik z njeno sestro brezveze.
drgac pa jez se z tima dvema nism nikol druzla ker sta pac mlajsi od mene in moje sestre smo pa ksno rekle pa na busu ble skp pa tko nc kej vec.
dejansko sm zdej poskusla stopt ustik z njen seko sam k sm popoudne dons vidla kako je sla mim vozicka k je z otrokom samevu pred vrati in mal mn k ga prebrnila sm vidla da je uspostavt stik z njeno sestro brezveze.
drgac pa jez se z tima dvema nism nikol druzla ker sta pac mlajsi od mene in moje sestre smo pa ksno rekle pa na busu ble skp pa tko nc kej vec.
-
nikaragua - Kofetarica
drgac sm pa misla kako je to glede socialne... k jez bi to kr poklicala pa use povedala pa nej hodjo mal cekerat pa se pogovarjat.
vsaj predstavlam si tko da ce pac pride socialna tkole k familiji da pac si izbori da je lohka s punco na samem in se pogovorita. pa recmo da je punca tok pametna da bo povedala kako je na stvari!
vsaj predstavlam si tko da ce pac pride socialna tkole k familiji da pac si izbori da je lohka s punco na samem in se pogovorita. pa recmo da je punca tok pametna da bo povedala kako je na stvari!
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
nikaragua napisal/-a:vsaj predstavlam si tko da ce pac pride socialna tkole k familiji da pac si izbori da je lohka s punco na samem in se pogovorita. pa recmo da je punca tok pametna da bo povedala kako je na stvari!
Jaz pa ne bi rekla. Predstavljaj si potem, kaj bo, ko socialna gre in se ta mala spet sooči z družino. Družina bo itak hotela izvedeti, kaj se je pogovarjala s socialno, starši jo lahko takoj preberejo, če se bo lagala in jim zatrjevala, da jim ni povedala nič hudega...
-
nikaragua - Kofetarica
MilkyWay napisal/-a:Ja, sej ni treba, da jo srečaš čez dan... Zvečer, to sem tudi mislila. In če se pogovarjaš z njo usaj minutko, boš dobro vedela, kakšna je situacija, ker se da razbrat iz načina govora, telesne govorice...
kako nej ti razlozim... jez vidm cez balkon na njihov dvorisce ki ga majo en deu uiber zagrajen ze od prej z like 2metrsko ograjo okol ograje pa pouno sauja in pac ce ze porajtas da je tm zlo tezko ke prids. pac vid se luc doskrat in predvidevam da je tm. ke se pa pride iz hiše in pomoje in po mnenju staršev jo majo skos na uceh!
to odpade
msnja nima, stevilka njena ne obstaja, na facebooku je ni,....
-
nikaragua - Kofetarica
oni zivijo v dvojcku... un sosed je slisu ponoc otroka k je joku.... nasledn dan ga je na vrtu vprasu (dedka od otroka) in mu je pac povedu. ta isti sosed je povedu ostalim sosedom in tko se je razvedel. dejansko sm tut jez dost okol govorila sam vidm da vse boli k***c. dejansko si noben ne upa. pa da se dodam da je soseda men k je povedala rekla da se to uradno neve! stekate!
skrivajo pa zato ker so tok verni in je zanjih to prevelika sramota. uprasanje ce je otrok sploh beu!
ja jez tut upam da nebo modelka skocila iz balkona :S
skrivajo pa zato ker so tok verni in je zanjih to prevelika sramota. uprasanje ce je otrok sploh beu!
ja jez tut upam da nebo modelka skocila iz balkona :S
-
KLEMY - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 12. 2005
- Kraj: ljubljana
Nikaragua, jaz na tvojem mestu bi nekomu povedala. Ne vem, socialna, mogoče celo lokalni župnik, če praviš, da je družina zelo pobožna. Veš, eni res živijo 100 let za leseno žlico, ampak to še ne pomeni, da lahko terorizirajo svoje bližnje. Mogoče bi jim pa župnik lahko povedal (ne vem sicer kakšnega župnika imate, če je kak star starokopiten tečko pol nima smisla), da danes imeti nezakonskega otroka ni nobena sramota in da si večjo sramoto delajo s tem, da hčerko z otrokom zapirajo not... drugače pa na socialno, naj malo pridejo pogledat. Sicer dvomim, da bo hčerka povedala, da jo tepejo ali da jo zaklepajo v hišo... je pa prav, da nekdo ve in da oni vedo, da ljudje vejo, kaj se dogaja.
Sicer pa, če imajo dojenčka, potem bi jih parkrat morala obiskat tudi babica, oziroma patronažna sestra, mogoče bi se lahko obrnila nanjo, naj bo pozorna na psihično stanje mamice ali karkoli... samo skozi balkon gledat, kako se pri sosedih nekaj dogaja ne bo rešilo nič. Veš, pri nas je vse preveč žensk, ki se zaletavajo v vrata in padajo po stopnicah pa nihče ne stori nič. Žalostno.
Sicer pa, če imajo dojenčka, potem bi jih parkrat morala obiskat tudi babica, oziroma patronažna sestra, mogoče bi se lahko obrnila nanjo, naj bo pozorna na psihično stanje mamice ali karkoli... samo skozi balkon gledat, kako se pri sosedih nekaj dogaja ne bo rešilo nič. Veš, pri nas je vse preveč žensk, ki se zaletavajo v vrata in padajo po stopnicah pa nihče ne stori nič. Žalostno.
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
-
nikaragua - Kofetarica
KLEMY napisal/-a:Veš, pri nas je vse preveč žensk, ki se zaletavajo v vrata in padajo po stopnicah pa nihče ne stori nič. Žalostno.
dlih zato naveliko razlagam folku k poznajo kajti se tocn zavedam da nebo spremenil nc ce nebo noben nc naredu.
ma da bi sla do zupnika je brezzveze! se edina pametna stvar se mi je zdela socialna sam kaj k so use sam moja predvidevanja sam kaj k vem da je to resnica. prevec sm vidla pa slisala od sosedov k pa zivijo poleg.
drgac pa glede patronazne pa babice se mi zdi da so punci doma tok utupili v betico da more dat mir pa bit pridna pa vesela drgac bohve kva ji bodo naredl da je joj.
najbl se mi pa zalostno zdi da jim mnogi prvosjo to kr se jim je naredl. ja da se jim punca sicer smili ampak jim prvosijo to sramoto. nekak je se mama njena mela par let nazaj zapovedat kok so oni odgovorni in oh in sploh in nevem kaj lepo vzgojeni, da se zavedajo usega pol pa pride do tega. trpi pa nedouzna punca!
-
nikaragua - Kofetarica
MilkyWay napisal/-a:Lahko pa pokličeš na socialno in jim predstaviš primer, jih vprašaš za nasvet (upam, da je vaša socialna bolj prijazna in pripravljena pomagati, kot pa naša ).
tut jez mislm da je to najbolsa mozna ideja ... konckoncou usaj neki nardis... ne pa da cez 10 let vids kaj je nastal iz situaciji.. pomoznosti se punca nardi samomor (kr sploh nebi izklucevala) in pol vsaj men nebi blo useen k bi pomisla da bi lohka kej nardila pa da nism!
pojma nimam kasna je nasa socialna!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov