Pohvala ali žaljivka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kako dojamete besedi "pleško" in "debelajsa" v spodaj omenjenem kontekstu?

žaljivka
34
83%
pohvala
2
5%
drugo
5
12%
Skupaj glasov : 41

Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 06. Sep. 2010 6:57

Vračam se na začetek teme...če bi hotel biti nežaljiv, bi moral reči: Tale lepotica je pa izjemno debela, kljub svoji lepoti.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 06. Sep. 2010 13:26

Boris napisal/-a:Bom v nadaljevanju skušal dokazati, da verjetno tudi ti tega ne veš.
Ok, da vidimo.

Boris napisal/-a:Če govoriš o tem, da je suhost bolj sprejeta, kot debelost, bi bilo prav, da upoštavaš razmerja.
Če gledava odstotke... recimo, da je za višino 165 cm povprečna teža ženske 60 kg in da se pod to cifro nahajajo tiste bolj suhe, nad to cifro pa tiste bolj debele. Če se ta povprečna ženska za 50% zredi, bo težka 90kg, če za 50% shujša, pa bo imela 30 kg.

Sama presodi, kaj je bolj verjetno zate - ti bo lepša ženska s 30 kg ali z 90 kg? Lahko sploh predvidiš? Je potrebno upoštevati konstitucijo? Kaj še?

Moj point je, da če že posplošiš, da je suhost bolj sprejeta, omeni zraven še kilograme. Okostnjak je npr. zame ženska, ki pri 165 cm tehta 40 kg.

60 kg povprečje
1/3 od 60 kg = 20 kg
60 kg - 20 kg = 40 kg
60 kg + 20 kg = 80 kg

Težko verjamem, da bi mi bile povprečne ženske kar v splošnem lepše takrat, ko bi shujšale za 1/3 od povprečne teže, kot takrat, ko bi se za 1/3 povprečne teže zredile.

In teli odstotki - 50%, 33% - so utemeljeni kot merodajni s cim? Ne vidim kaj to dokazuje. Ker jst si pa lahko izmislim razliko 5 kg oziroma 1/12, po istem kljucu kot si ti 50% (potegnem iz riti), in imamo potem 55 kg in 65 kg. In imamo pri 55 kg lepo suho zensko in pri 65 kg chubby zensko (odvisno od konstitucije). Tvoj dokaz, da so (v povprecju lol preden kdo zacne o posameznih primerih govorit) zenske z nadpovprecnim stevilom kilogramov lepse od zensk s podpovprecnim stevilom kg ne zdrzi vode.

Boris napisal/-a:Iz tega sledi, da ne verjamem, dokler nimam opravljenih raziskav, da je ljudem suhost bolj všečna, kot debelost.

No, ce hoces raziskavo, da ti to pove, more power to you. Meni je ta vidik tega vprasanja nepomemben. Ce je kdo chubby chaser nej jih ma, mene zanima samo moji osebni kriteriji, in ti so, da je 55 kg dost idealna teza za tok visoko zensko.

tl;dr enjoy your chubbies
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 25. Sep. 2010 18:20

^
:roll: si ti prebral, kaj komentiraš?

Ne dokazujem, da so ženske z nadpovprečnim številom kilogramov lepše od žensk s podpovprečnim številom kg. Skušal sem dokazati, da Evelyn ne ve tega, kar je trdila. Trdila je, da je suhost veliko bolj sprejeta, kakor debelost.

Nisem uspel dokazati, da se moti. Nisem ubral znanstvene metode. Ne bom niti dokazoval podrobneje. Sem pa preveril približno kakšna mnenja imajo o tem cosmopolitani(ke).
V temi
Kaj je lepše: suhost, debelost je anketa. V njej je podano vprašanje in 2 možna odgovora.

Najprej ima ženska 60 kg pri višini 165 cm. Kaj vam je v povprečju lepše:
a) lepše mi je, da shujša za 20 kg, kot pa da se za 20 kg zredi
b) lepše mi je, da se zredi za 20 kg, kot pa da za 20 kg shujša

Trenutni rezultati so...
Skupaj glasov : 48
Za a jih je glasovalo 29, kar je 60%.
Za b jih je glasovalo 19, kar je 39%.

Glede na rezultate bi rekel, da v tej množici suhost ni res veliko bolj sprejeta, kot debelost. Je pa procentualno nekoliko bolj sprejeta (ko govorimo o všečnosti). Pridevnik veliko meni izraža malo večje odstopanje.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov