Pogovor

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

zamudnik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a zamudnik » 21. Jan. 2011 17:38

Pozdravljene

Moja situacija je sledeča. Star sem 27 let in bil zadnjih 6 let zelo velik asocialec. V teh 6 letih nisem imel niti kakšne redne družbe niti punce.
Pa tudi prej sem nisem bil preveč socialen sicer sem imel družbo in nekaj punc, ampak ne dosti.

Sedaj sem pa ugotovil da tako naprej več ne gre in se sedaj počasi probam spremeniti.

Toda moj največji problem je na žalost pogovor. Enostavno mi zelo hitro zmanjka besed. Sicer, če pogovor teče o kakšni specifični temi (šport, služba, šola) potem sicer znam mogoče kakšno besedo spravit iz sebe, toda na žalost teh tem hitro zmanjka in s tem tudi meni besed. "Smalltalk" mi pa na žalost že prej ni šel, preden sem ratal asocialen.

Kot sem že omenil poskušam situacijo obrniti okoli. In ker že dolgo časa nisem bil na zmeniku, bi prosil za kakšen nasvet o čem govoriti. Oziroma lahko poveste tudi o če ve ponavadi govorite na zmenkih.
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 21. Jan. 2011 18:19

Pogovarjaš se pač o vsem, kar ti pade na pamet. Predvsem pa se sprosti in ne razmišljaj o tem, kaj bi se pogovarjal, kaj bi rekel, itd. Če boš tuhtal o tem, kaj še reči, boš "zablokiral".
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 21. Jan. 2011 18:43

Če imaš probleme z small talkam, ti moram povedati da je vsa fora v sproščenosti, razlog small talka je da navežemo kontakt z osebo in ugotovimo prvi vtis, a pri tem lahko ohranimo čustva zase, pa še koncentrirat se ni treba, saj je pogovor zelo nezahteven.
Enostavno moraš iti v družbo in se pogovarjati z ljudmi , pa začni se zanimat malo za svet, ber knjige, glej novice, nove hobije poizkus, vključi se v dejavnosti-tukaj velja pravilo, več kot veš, več se lahko pogovarjaš. Če nimaš tem za pogovarjat, pomeni da si se izključil iz družbe, in vse kar moraš naredit da se spet vključiš vanjo.

Zapomni si, družba nas zavrača ravno toliko, kot mi zavračamo njo.

Kar se pa tiče zmenkov, če je šlo dekle s tabo na zmenek pomeni da se zanima, in moraš samo obdržati to zanimanje, pa dobro poslušat dekle, pa se ne lotevat kakih smrti v familiji pa recesij. Raje kake filme, glasbo,hobije, če športa kaj , lahko poveš malo svojega ozadja (spust ta 6 letni asocialni del), dobro poslušaš, ne prekinjuješ, pa ne govoriš preveč (sklepam da to ne bo problem) , in če se ne zanima za kako temo, prešaltaš....Go with the flow

Pa predvsem ne biti živčen, pa se preveč obremenjevat

Srečno
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 21. Jan. 2011 19:39

Oh, ne se preveč obremenjevat. Tole, kar ti bom zdajle povedala, ti verjetno ne bo čist nič pomagalo in koristilo k razvoju tvojih socialnih veščin, bo te pa mogoče malo potolažlo.

Namreč, vse je stvar kulture. Trenutno sem na Finskem in tukaj je folk čist drugačen, kot pri nas. Da ne govorim o kaki Ameriki, Španiji, Italiji...bi se pobili, če bi mogli skup živet, ker so čisto različne kulture.
Namreč, finci ne poznajo pojma "small talk". Okej, mogoče mlajše generacije, ampak še to bolj tako... Držijo se reka "Don't speak unless you have something to say", niti nimajo neke potrebe po nekem vehementnem navezovanju stikov. Pri njih veljaš za weirdo-ja, če nonstop samo nekaj blebetaš in klopotaš. Če nimaš kaj pametnega za povedat, bodi tiho. Če misliš delat tepčka iz sebe - don't, ker te bojo potem tudi sprejeli kot tepčka. In njim ni neprijetno bit tiho. Nam, slovencem je nekako privzgojeno, da imamo do tišine tak negativen odnos....oni na to gledajo čisto drugače.

In moram rečt, da mi ful paše ta njihova kultura, ker sem tudi jaz sicer bolj tiha, pač ne govorim kar nekaj v tri dni. In se čist prijetno počutim, če je tišina. Lahko rečem, da sem se tukaj sedaj končno sprejela s to mojo lastnostjo in mi celo začenja postajat všeč, ker je to vsaj nekje vrednota :) Pač, speech is silver, guess what's gold? Ne pa v Slo, ko te nonstop sprašujejo: Kaj si bolana, Se dobro počutiš, Zakaj si tak žalostna, Je kaj narobe???!!! :evil: :evil:

Ok, tolk iz moje strani, mogoče ti bo to pomagalo, da se boš lažje sprejel takega, kot si, pač nisi Žuboreči potoček.
Seveda pa to ne pomeni, da je okej, če na zmenku vlada tišina :lol:
Vprašaj se, zakaj hočeš na zmenek in kaj je osnovni namen zmenka. Ko ti bo to jasno, boš vedel, o čem se boš pogovarjal (je že LZ omenil).
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
vrtavka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a vrtavka » 22. Jan. 2011 0:13

Mogoče lahko 'vadiš' smalltalk preko interneta, najdi si kakšnega prijatelja/prijateljico. Lahko si vzameš čas in razmisliš, kaj boš povedal, kaj boš vprašal...to ti bo sigurno pomagalo v realnosti, pa še vseeno je, če kdaj kiksneš in izpadeš čuden. Pa ne mislim zdaj da začni živet virtualno življenje, samo imo lahko pridobiš na 'pogovornih veščinah'.
Sicer pa se nauči povedati zanimive stvari o sebi. Men nikoli ni bilo všeč, da fant zame kaže ful interes in sm mu oh in sploh zanimiva, o sebi pa ne zna nič povedat. To je dolgočasno, a hkrati pomembno pri navezovanju stikov-po mojem mnenju. Tudi, če si bil tolko časa asocialen-vsa ta leta si sigurno nekaj počel, o čemer lahko govoriš.

Vaja dela mojstra, vso srečo! :)
Uporabniški avatar
lemurka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a lemurka » 22. Jan. 2011 2:28

Za začetek lahko zrihtaš tak zmenek, da itak ne bo treba preveč govort (koncerti, kšn šport, razstava ipd). S tem se recimo toliko privadta drug druzga, da bo že lažje kej rečt, kot pa kar takoj pijača + razlaga svoje življenske zgodbe in nazorov. Pa še temo za pogovor dobita…
Drugače pa, ne se sekirat če boš bolj tiho- če boš punci všeč je to ne bo motilo (no vsaj pri men je tko). Svojih lastnosti pa ne jemat z zagrenjenostjo, ampak z nekaj humorja in samoironije; to je lahko zelo privlačno, če seveda spet ne pretiravaš...

All the best :D
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 22. Jan. 2011 10:27

...
Zadnjič spremenil claire, dne 23. Jul. 2011 13:09, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
imfit
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 5. 2010
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a imfit » 23. Jan. 2011 0:52

Bil sem v podobni situaciji, asocialen, zadržan, prez prave družbe, brez dotika ženske kar precej časa.. Ko se spomnim tistega časa se mi zdi da sem najbolša leta življenja zabrisal stran in kar precej časa sem porabil da sem se "popravil". Obžalujem za vsako izgubljeno sekundo, hkrati pa sem vesel da sem za bogato izkušnjo pametnejši. Zdaj sem pa ravno prav gobčen za vsako situacijo. :D

Ni hujšega kot nenadna tišina na zmenku, ko ti zmanjka besed za povedat. :) Spomnim se, da se mi je enkrat to zgodilo in sem situacijo rešil s temo, da je ta nenadna čudaška tišina na zmenku nekaj najbol nerodnega kar se lahko zgodi in se norčeval sam iz sebe, kako sem se dolgo trudil da sem jo spravil na pijačo zdaj sem pa kot nek debil tiho, čeprav me vse zanima.. in iz te bedarije sma zapadla iz teme v temo.. :D skratka kar razmišlaš v glavi govori na glas, če pa se zaveš da si bleknil kaj neumnega se takoj ponorčuj iz tega/iz sebe, s tem se ti bo malo nasmejala (kar je plus..) namesto da bi bila tiho in si mislila "joj kakšne bedarije gobca" :)

Sicer pa pojdi ven, med ljudi. Kot že svetovano, pogovarjaj se z neznankami.
Kar se punc tiče pa po domače povedano "zrasti jajca".
Meni je ogromno pomagal tudi ta forum ki sem ga dolgo pred registracijo le prebiral in se trudil razumet kako ženske razmišljajo, kakšne partnerje iščejo, kaj jim je všeč in kaj ne.. Skratka ko jih enkrat razumeš, pogruntaš da so prav čudovita bitja tudi sicer, ne le vizualno :D
Nepozabi jest http://vigrx-slovenija.si/
Zadnjič spremenil imfit, dne 03. Jan. 2014 19:16, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
*Goflaa.*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Goflaa.* » 23. Jan. 2011 22:00

a si mogoče profesor? :twisted:
Keep smiling =D it makes people wonder what you're up to.
zamudnik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a zamudnik » 24. Jan. 2011 10:34

ahh ne, samo končujem faks :)
Uporabniški avatar
little.miss.trouble
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a little.miss.trouble » 24. Jan. 2011 23:28

ni neka umetnost al pa nekaj kar se ne bi dalo naučit ;) mogoče na začetku malo več na kakih forumih sodeluj al pa kakih drugih chatih ...sj je to tut pogovor .... v živo ni velike razlike, v bistvu je še lažje, sploh ko osebe ne poznaš ker je še vse novo ...lahko jo sprašuješ o faksu/delu/kako glasbo posluša/športu/hrani/ potovanjih/ vseeem ... ni da ni ... na kakem področju se bota pa že ujela pol vama pa niti small talk pa ostale bedarije ne bojo delali problemov ... pa še malo pokomentiraš dogajanje pa če boš meu srečo bo s tabo na pijači kaka lapa .....

heh mi se moremo včasih v družbi skoraj stepst za besedo, tolko si mama za povedat če pa pač ni kake teme za pogovor pa uživamo v tišini

sicer pa se pogovarjanja ni težko naučit, velko težje se je naučit poslušat in verjemi da drugo vsi bolj cenijo ;)

good luck ;)
I`m a good girl. I do everything a bad girl does but I do it good.
jaqluine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a jaqluine » 25. Jan. 2011 10:16

se strinjam z vsemi, kar je že napisano...mogoče bi blo tut fajn, da začneš na sodelavkah trenerat small talk:))
zamudnik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a zamudnik » 22. Jun. 2011 23:45

Živijo spet jaz :)

Spet bi prosil za kakšen nasvet.

Teh 6 mesecev od kadar sem pisal sicer še nisem na zmenku, ampak se pa kar dosti na sebi naredil (recimo da so bili neki razlogi zakaj sem 6 let asocialec). Tako da sem sedaj pripravljen tudi na kakšen zmenek (sicer imam še kakšen problemček, ampak mislim da je težji del za mano..).

Sedaj pa k mojim vprašanjem.
Je kakšen dober način za premagati živčnost oz tremo preden vprašam punco? Ali je praktično edini način da vprašam nekaj punc pa tudi če me zavrnejo, da se pač navadim?

Drugo vprašanje je pa pristop na ulici. Sem si prebral celo temo najboljši pristopi ampak se mi v tisti temi zdi večina pristopov zelo specifičnih glede na situacijo. Tako me zanima če imate še kakšen nasvet glede pristopa na ulici.
Sam se razmišljal nekako, ko vidim kakšno, ki mi je všeč da se pač nasmehnem in vzpostavim očesni kontakt. In če ona vzdržuje očesni kontakt pridem do nje in rečem
Zivijo! Kako gre? Jaz sem ________ . Bi mogoče šla z mano kdaj kaj popit? Kakšen komentar na ta pristop mogoče.

Vem da se mogoče preveč sekiram zaradi pristopa, saj vas je kar dosti napisalo dokler vam je tip všeč, je čisto vseeno kakšen pristop ima.
Pa tudi sedaj sem prvo začel iskati zmenke preko internetnih portalov(zaenkrat sicer nimam preveč sreče, ampak bo že..), tako da upam da se bom takim pristopom itak ognil. :)

Pa še eno malo čudno vprašajne. Jaz mislim da se ponavadi dosti bolj sproščen ko se gibam. A bi bilo zelo čudno če bi punci na prvem zmenku namesto na pijačo povabil naprimer na sprehod na rožnik ali je bolje da take stvari pustim za naslednje zmenke?
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 23. Jun. 2011 0:09

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 23. Jun. 2011 10:30

zamudnik napisal/-a:Sedaj pa k mojim vprašanjem.
Je kakšen dober način za premagati živčnost oz tremo preden vprašam punco? Ali je praktično edini način da vprašam nekaj punc pa tudi če me zavrnejo, da se pač navadim?

Drugo vprašanje je pa pristop na ulici. Sem si prebral celo temo najboljši pristopi ampak se mi v tisti temi zdi večina pristopov zelo specifičnih glede na situacijo. Tako me zanima če imate še kakšen nasvet glede pristopa na ulici.
Sam se razmišljal nekako, ko vidim kakšno, ki mi je všeč da se pač nasmehnem in vzpostavim očesni kontakt. In če ona vzdržuje očesni kontakt pridem do nje in rečem
Zivijo! Kako gre? Jaz sem ________ . Bi mogoče šla z mano kdaj kaj popit? Kakšen komentar na ta pristop mogoče.

Pa še eno malo čudno vprašajne. Jaz mislim da se ponavadi dosti bolj sproščen ko se gibam. A bi bilo zelo čudno če bi punci na prvem zmenku namesto na pijačo povabil naprimer na sprehod na rožnik ali je bolje da take stvari pustim za naslednje zmenke?

First of all, nikoli ne sprašuj žensk kako osvajati druge ženske, ker imajo one popolnoma drugačne poglede na to od tipov. :wink:
Drugo, kot si že sam napisal, boš moral narediti pač nekaj pristopov kjer boš zavrnjen...parkrat je težko, samo ne smeš obupat.
Tretje, če boš dekletu simpatičen, je dokaj vseeno kako boš pristopil. Seveda velja tudi obratno, če ji ne boš simpatičen, imaš lahko nevem kak pristop, pa boš izvisel.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov