Podelitev diplome...malo drugače

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

novantasei
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a novantasei » 17. Nov. 2008 14:41

Ja, mogoče

Samo pojma nimate, koliko me je strah tega, da bo moj fant kdaj podoben njemu... Ker kolikor sem se jaz kaj učila psihologije, se avtoritarni model vzgoje prenaša na otroke...

Ko sem se pogovarjala o tem s prijateljico, ki študira "take reči", mi je rekla, da ne more verjet, da ima moj fant take stare, ko pa on ne kaže nikakršnih posledic take vzgoje... In da naj pazim, da ne bo še on kdaj takšen, pa čeprav se tega zaj še ne vidi... Res, niti enega znakeca... Čeprau ok, včasih pa je malo njemu podoben, ko kaj razlaga in pade noter...btw, oba sta v isti stroki.

Fotr je grozn :? Čuden tip...niti s svojo ženo ne želi spat v isti postelji.. Ma ne vem ne vem..ne vem, zakaj se toliko ukvarjam z njim....NE GRE MI Z GLAVE........
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 17. Nov. 2008 15:15

Hja, tud mene bi blo strah, da bi biu Moj ko njegou fotr, ker tega pa res ne bi hotla in štekam kaj hočeš povedat.

Na podeliteu pejdi in starše pa pozdravi lih tolko, da ne bom meu nobeden nič za rečt proti tebi. Za to kakšen bi hotla met naprej odnos pa si uzemi čas za razmislk.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
stevens
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a stevens » 17. Nov. 2008 15:34

doma ga počakaj v fukšpanarcah na pojstli in mu iskreno oralno čestitaj :D
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 17. Nov. 2008 16:45

Tast mora biti toliko stran, da ne more v copatih na obisk!

Drugače pa pojdi na podelitev. Imaš ravno tako pravico it kot ostali, če te fant povabi.
Mi je pa jasno, da je bil v prepiru tiho. To je najbolj modro. Če bi s kom potegnil, bi se drugemu zameril. Poleg tega lahko sploh ni presodil kdo ima prav.
In jasno je, da spoštuje starše saj živi pod njuno streho.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Nov. 2008 17:11

No, to, da spoštuješ starše, ker si pod njihovo streho, je dvorezen meč. Spoštuješ že, podrejaš pa se ne. In od kdaj je modro biti tiho, ko veš, kaj je prav, človek, ki ti nekaj pomeni pa ob tem trpi? To ni modrost, to je brezjajčnost. In če moški (ja, če bo diplomiral, verjetno ni fantek) pod streho staršev ne zna vsaj prekiniti prepira in zadevo izpeljati tako, da je čim manj škode na obeh straneh, potem hvala lepa za takšnega partnerja, ki me pusti v gnoju, ki ga zakuha njegov sorodnik, sam pa se skrije pod mizo. Zbežati znamo vsi. In če bo vedno tiho, potem je lahko punca večno tarča njegovega očeta, tip pa bo tiho in ji na samem dajal prav, pred fotrom pa hop, rep med noge. Res zrelo ...

Po moje je zgrešeno že to, da je njegov foter tako konflikten. Ampak če pač sprejmemo, da ga spremeniti ne moremo, potem mora biti tisti, ki se z njim zaplete toliko bolj pameten, da se ne pusti sprovocirati do dna in nazaj, ampak da če ne drugega pač prvi odnehaš, ker s takimi ljudmi si nikoli ne prideš na jasno, ker se pač radi kregajo in so trmasti.
novantasei
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a novantasei » 18. Nov. 2008 12:41

Jah...sm se odločla, da grem.
Vsekakor pa me je malo strah kakšn bo razplet...
Ok, sej vem, da se bo stari v javnosti delal super fajn, pokal bo neke šale itd., pričakoval moj pozitiven odziv, ki ga ne morem dat,... Sej do neke mere lahko playam, samo tok pa ne...
In ja, mogoče me bo uprašal kako to, da me že tok dolgo ni blo k njim..?? In pojma nimam, kaj naj rečem... "Tko pač"... :roll: :lol:
Heh...
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 18. Nov. 2008 13:44

Okej jst bom kr tle vprašala..Če ma kdo kako idejo kaj kupt nekomu k je diplomirou?Kaj zgleda da daš?Res nimam nobene ideje.. :?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 18. Nov. 2008 14:00

stevens napisal/-a:doma ga počakaj v fukšpanarcah na pojstli in mu iskreno oralno čestitaj :D

Dobra ideja :D . Všečna vsem fantom :D ...

Supr, da si se odločla, da greš! Tko se govori... Ti si s tvojim fantom zaradi njega, ne pa zaradi tatu (pa nej je še tko avtoritativen ali pa prijazen...). In mislim, da bi tvoj fant rad vidu, da si z njim ob takem trenutku (če pa ne veš, ga vprašaj, kaj si želi...).

Ne obremenjuj se s starši na podelitvi. Tvoja naloga je, da jih pozdraviš in to je to. Ni nujno, da se kej sploh pogovarjaš z njimi, če ti ne paše... A misliš, da bo njegov tata sploh hotel pogovarjati se s tabo, po tem, kar sta imela? :wink: Lej, važno je, da si ti ob tvojemu fantu in to naj ti bo primarno... Stojiš mu ob strani in to je to...
pet5
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a pet5 » 20. Nov. 2008 7:39

Ma ja, wtf? ta fant sploh ni za tebe, da te ni pred fotrom obranil... Ne it, sploh pa se ne pogovarjat s svojim fantom dokler ne razčisti s fotrom, in dokler se ti foter ne opraviči... :x
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 20. Nov. 2008 7:53

^^ ja, itak..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 20. Nov. 2008 11:30

pet5 napisal/-a:Ma ja, wtf? ta fant sploh ni za tebe, da te ni pred fotrom obranil... Ne it, sploh pa se ne pogovarjat s svojim fantom dokler ne razčisti s fotrom, in dokler se ti foter ne opraviči... :x

Men se pa tole trmuljenje ne zdi neka pametna ideja. Glede na to kaj je avtorica pisala, sklepam, da ji se njegov oče sigurno ne bi/bo opravičil in bi use skupej sam poslabšalo.
Pametno bi blo, da bi se pogovorila s fantom, ampak ne z nameno, da bo dosegla, da se gre fant menit z očetom naj se ji opraviči, ampak, da mu pove kako se je počutla in kako je on dojel situacijo.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 20. Nov. 2008 20:00

pet5 napisal/-a:Ma ja, wtf? ta fant sploh ni za tebe, da te ni pred fotrom obranil... Ne it, sploh pa se ne pogovarjat s svojim fantom dokler ne razčisti s fotrom, in dokler se ti foter ne opraviči... :x

Sej je avtorica napisala (al sej nevem več kdo že), da tudi če bi se mu zoperstavil, ne bi nič dosegel, ker je tata fuuul avtoritativna oseba... Čeprav tudi sama menim, da bi lahko še poskušal...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 20. Nov. 2008 22:24

jaz sem tudi za, da greš na podelitev. fantu bo veliko pomenilo, da boš tam prisotna, zagotovo!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 20. Nov. 2008 22:39

ast).
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 20. Nov. 2008 22:41

~NIA~ napisal/-a:
rammsteingirl napisal/-a:jaz sem tudi za, da greš na podelitev. fantu bo veliko pomenilo, da boš tam prisotna, zagotovo!

fantu bi veliko pomenilo? se on kdaj vpaša kaj bi njej veliko pomenilo? mogoče to da bi skušal kot posrednik zgladiti spore, se kdaj postavil zanjo, konckoncev bo (če bo) ona tista, ki bo z njim ostala za vedno, in ne starši (ki so mu seveda nudili, dali vse, kar pa ne pomeni da je njihova last).

A ti bi pustila tipa samega, in ga s tem "kaznovala", samo zato, ker bi bla skregana z njegovim tatom?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov