Poženščeni/pomehkuženi moški- združeno.

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 05. Jan. 2009 18:57

Vsak mora znati poskrbeti zase in biti zadovoljen kot samostojna oseba. Če imaš težave s tem, ti še tak moški ne bo mogel pomagati.
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 05. Jan. 2009 20:00

Ja se strinjam, da ženske ne smete pričakovat. Moški nismo supermani iz risank in filmov.

Dadyka ti očitno preveč zahtevaš od svojega, pol ko ti pa ne ustreže je pa takoj pomehkuženec :D
Shmeky
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shmeky » 05. Jan. 2009 21:30

:lol:

samo eno vprašanje glede na to, da smo mahnjeni na cune pa nvem kaj se vse ...sj a ve zenske sploh hocete imeti zrihtanga tipa ali ne???
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Jan. 2009 21:42

Shmeky napisal/-a::lol:

samo eno vprašanje glede na to, da smo mahnjeni na cune pa nvem kaj se vse ...sj a ve zenske sploh hocete imeti zrihtanga tipa ali ne???

js poznam eno zensko k je svojmu tipu narekovala kako se naj oblece in mu zbirala oblacila u trgovini mislim to je pa ze totalno tumac :roll: mene po pravici povedano ne briga prevec ker tut sama ne hodim ful usmekana naokol, sam da si zna eno majco, jopo in kavbojke barvno uskladit je cist dovolj...pa da se oblece priloznosti primerno
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Dadyka15 » 05. Jan. 2009 23:27

red_rose
se popolnoma strinjam s tabo
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 05. Jan. 2009 23:37

Hmmm...js ne poznam nobenega k bi biu nor na kozmetiko...moj od kozmetika uporablja samo parfume deodorante in vse ostale zadeve k že morjo bit..higiena pa to..
Kul mi je da gre u shoping z mano, ne pa da bi samo doma sedel. Všeč mi je pr njemu da mu tut vsaka stvar takoj ni dobra in jo ne kupi če mu res ni všeč in če mu ne paše. Ne pa eni tipi, k še dons nosjo hlače izpred 10 let.
Live your life like you want
jlpktnst
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jlpktnst » 07. Jan. 2009 12:15

ryu10kyu napisal/-a:Jah kaj pa če so taki dečkoti, ki se jim ne da kregati in pregovarjati in raje naredijo tako kot ona reče samo zato da je mir v bajti? Ker nekaterim se pa pač res ne da z vsako malenkostjo ukvarjati...
Dragi a bova imela roza zavese ker tako pašejo k pohištvu? Dragi a bova imela roza brisačke v kopalnici? Dragi a bova imela roza copatke? Dragi a bi se usedel na straniščno školjko, ko greš lulati ker špricaš naokrog?
Ve da če bo rekel ne bo poslušal tri ure pregovarjanja in se bo moral pogovarjati z njo tako pa raje reče ok...samo da ima mir in mu je ni treba poslušati. :rofl:

Morda mu potem nekoč film poči in jo z golimi rokami zadavi, ker spet nerga...in potem vsi sosedi rečejo, pa tako prijazen je bil in tako krasno sta se razu7mela...ona dva se pa res nikoli nista kregala...in evo zdaj jo je pa iz ljubega miru zadavil. :gruebel:

Ja to je "slippery slope". Pustiš mir ženski pr par rečeh, pol se pa kar naenkrat zaveš da si dovolil še hudiča pa pol ko sploh ne veš in da praktično nimaš več lastne volje in odločanja.

Sem se že zalotil kdaj da drsim tu not, pa na srečo sem se zavedel solidno hitro in malo bolj pazim zdej. Pač dovoliš lahko marsikaj, samo vedno moraš zadržat nekaj svojega. In dovolj svojega:) Beh.

Pa glede tipov slabičev ... to so pa vedno bili, pa ženske tudi. Samo je pa mogoče zadnje čase nek splošen trend in se te reči bolj opazijo. Nihče pa ne opazi, da tip, ki je 100 let nazaj pretepal ženo in otroke tudi je zelo verjetno slabič. Ali pa alkoholik. Takrat pač tega nisi mogel razkrit na noben način, tisti ki so so bili takorekoč izobčeni. Sedaj pa je to malo bolj sprejemljivo. Verjetno je to a? Pač se je bolj pokazalo kako utrgana v resnici je človeška rasa, ko smo si dovolili več svobode izražanja.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 07. Jan. 2009 12:30

Dadyka15 napisal/-a:
ženska napisal/-a:Meni so bili pa vedno všeč "konkretnejši" moški ... Ti že tako dajejo nek poseben vtis.

ja sj men so tud pač more ga bit neki čez ramena pa kilažo tapravo pa tko naprej...
predvsem pa more vedt kako se ženski streže u useh pogledih :D

:lol: To da ti nekdo "streze" ni lih od tipov dolznost.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 07. Jan. 2009 16:34

jlpktnst napisal/-a:Pa glede tipov slabičev ... to so pa vedno bili, pa ženske tudi. Samo je pa mogoče zadnje čase nek splošen trend in se te reči bolj opazijo. Nihče pa ne opazi, da tip, ki je 100 let nazaj pretepal ženo in otroke tudi je zelo verjetno slabič. Ali pa alkoholik. Takrat pač tega nisi mogel razkrit na noben način, tisti ki so so bili takorekoč izobčeni. Sedaj pa je to malo bolj sprejemljivo. Verjetno je to a? Pač se je bolj pokazalo kako utrgana v resnici je človeška rasa, ko smo si dovolili več svobode izražanja.
Ljudje se v zadnjih 1000 letih niso prav nic spremenili. Kot sam pravis pred 100 leti(to so samo 3 generacije nazaj, oziroma malo vec kot zivljenjska doba enega cloveka) je pac v neki druzini alkoholik tepel zeno in za to se ni prav nihce pretirano razburjal, bila je pac vaska javna skrivnost. Ljudje so se ravno tako varali s sosedi pa so ostali v zakonu...etc...in pol mamke jamrajo kako danes mladi tako hitro grejo narazen. Vcasih so ostali skupaj in trpeli v slabih zakonih. Isti problemi kot danes samo na zunaj se ni videlo, ker so ostali poroceni.

Isto je s tem konstantnim jokanjem bab da ni pravih decov. Pa je bil vcasih isti trop maminih sinckov, bolestnih zavistnezev, strahopetcev ter impotentnezev. Samo da se zdaj na forumih in v raznih revijah in oddajah to blazno premleva in razclenjuje kaj je narobe s tipom. Ima nizko samozavest? Je prevec vezan na mamo? Vcasih se nobeden ni ukvarjal s podrobnostmi. Rekli so "babo garba" in se noben ni ukvarjal z razlogi zakaj.

Kar se je pa spremenilo je pa konstantno bombardiranje medijev(predvsem TV in film) s podobo popolnega moskega, ki ima "larger than life" karakter, torej gre preko vsega. Seveda psiha zenskega obcinstva ne pogrunta, da je tak efekt zelo pogojen s primernimi okoliscinami, torej da obstajajo razburljive in stresne okoliscine v katerih se ta moski dokaze(naprimer pogosto se filmi odvijajo v vojnem obdobju ali pa se dogajajo ob kaki nesreci). Ta isti karakter bi v 30 mirnih letih, ki bi sledile zgodbi filma, pac hodil v sluzbo in doma kosil travo. Kar niti slucajno ne bi imelo istega efekta, ceprav bi slo za istega moskega. Seveda je tak premislek povsem izven dosega najpomembnejsih delov zenske psihe. Sposoben ga je edino razum, le ta pa je zelo sibek akter v cloveski psihi, v zenski pa se posebno.

Kar se pa tice copatarstva in tega da se ne udarja po mizi je pa to stvar vzgoje in spet medijev za mlade. Vsaj jst celo zivljenje poslusam o tem kako moram zenskam ustrezt. Potem gledas Oprah al pa Dr.Phila. Kao nek par pride na dr. phila ki ima problem. In kaj je vedno zakljucek? On je dovolj ne poslusa in se ne uklanja dovolj njenim zeljam in pricakovanjem. V delovi prilogi Ona se konstantno pise o tem kako so zenske zatirane in kako jim je treba it na roko kjer se le da. Na tem forumu se vsaka situacija vecinsko obravnava tako, da je moski, ki se ne obnasa v skladu z njenimi pricakovanji(ki jih po moznosti ni nikoli izrazila) prasec. Ce gre zenska fukat s tipom(in on ni nic obljubljal vecne ljubezni) in ji on ne ponuja resne zveze, ona si jo pa potihom zeli, je prasec. Ker ocitno je njegova odgovornost, da ugane njeno zeljo in jo predhodno opozori da ne cilja na resno zvezo, namesto, da bi bila njena odgovornost, da poizve, ce bo on zadostil njenim skritim namenom.

In kdo hoce bi prasec? Nihce. In zato tipi recejo ja tudi takrat ko raje ne bi. Ne vem kako pricakujete, da se boste v obce po druzbi slikale kot zrtve(v gospodinjstvu, na delovnem mestu, ...) in da bodo potem omikani moski vam po mizi udarjal, ko mu boste po glavi srale.

In pol pridejo se razne kozlarije od nadaljevank ala Smallville. Vse te nadaljevanke so na isti nacin narejene. 2 deca se vrtita okol 1 babe.
Ona se par sezon odloca s kom ubistvu bo. Seveda se to predstavi kot blazen problem zanjo, revica boga je zmedena, zrtev lastnih custev in nikakor ni totalna attention whore, ki uziva v konstantni pozornosti in v tem, da pritece mahajoc z repom kot kuza vsakim k pomigne prstom.
Mladi superman je seveda totalno nice guy in naredi vse za njo in upa da kej iz tega bo. Superpussy.
Ta situacija je izredno pogosta v najstniskih serijah in filmih. In seveda kaj mladina potegne iz tega? Punce da je kul ce si attention whore in se ne oziras na skodo, ki jo povzrocis drugim, dokler lahko vzvratno racionaliziras, da si bila pasivna in "srcu se ne da ukazovati". In fantom pove, da je najbolj plemenito bit super dobr prjatu in ful v vsem ustrezti svoji princeski in nekoc bo tvoja. Kar logicno pripelje do ogromnega copatarstva, ki se nadaljudje tudi kasneje v vezo. Tudi od tod "pomehkuzenost".
Da ni ta moja ideja cisto iz trte zvita govorijo zivljenja mojih znancev. Kar par njih je bilo, ki so za zensko lazili po vec let(!), ona je pa povsem sprejemala to da so jo prijateljsko vozili okoli, jo zabavali in peljali na razne izlete itd ona se je pa muhasto obnasala. Vcasih je bla tecna vcasih se je veliko ukvarjala z njim. Kakor ji je zapasalo. In to ga je samo se bolj podkurilo seveda(nepredvidljivi odzivi in s tem povezano sproscanje izmenicno negativnih in pozitivnih custev je mehanizem za gamblersko odvisnosjo in deluje tudi pri odnosih med spoloma).

Lepih stvari ucijo nase najstnike. Da ne govorimo o govnu z imenom Sex v mestu.

Tako da se za kakrsnokoli povecanje nemoskega obnasanja lahko gladko greste pritozit medijem in feministkam. Al pa ne, meni je vseeno.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 07. Jan. 2009 16:52

*sprinta mahagonijev post in ga prilepi na steno*
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 07. Jan. 2009 17:01

Dadyka15 napisal/-a:drage punce..
se vam zdi da so današnji fantje nezreli, pomehkuženi, nesamostojni, neresni??
da se obnašajo bolj kot punce?? so navdušeni nad kupovanjem oblačil, kozmetike,...

jaz osebno mislm d bi rabli vojsko d jih nardi res prave moške, al pa vsaj mal tršo vzgojo...
ne pa d ga punca za šalo udar pa že joka :lol:
jz mam izkušnje s takimi k niso vedl kaj bi radi iz sebe naredl, al pa še hujš kaj želijo od zveze...

ja sj vem d je tale tema mal čudna sam useen..
kaj pa ve opažate pri današnjih fantih??
pišem o fantih starih od 18 pa tja do 25 let.. :)

Mah...da....tipi se poženščujejo in mi naj še skos sanjamo o mačo moških...sej v večini je tak...joj men je prav smešno ko gre ena kolegica s tipom v šoping in skos reče,da je šla z njim zadnič...ker si poleg njega nima mira sama sebi kaj kupit...prideta v trgovino,ona na ženskem oddelku,on na moškem...pol pa jo kliče naj gre pogledat majce ki si jih je nabral,pa kere naj proba...ga pošlje s celim kupom v garderobo,da si proba in da si bo ona v miru izbrala kak kos obleke...đaba...čim se obrne se že dere za njo...kak mi ta majca paše...pa ta...pa ta....ap mu reče,da so vse kul,da si naj vzeme kaj če...pol pridejo hlače na vrsto...5 parov kavbojk vleče s sabo v garederobo in jih izprobava...se v vsakih v garderobi kot amnekenka vrti 5 minut pol pa mu mora ona povedat kae so...in to z vsakim kosom po do 3 krat ponovi...fak d sistem...pa pravijo,da smo babe ubitačne v šopingu!jaz nikol ne kompliciram,moj pa tud ne...vzame si cote,da jaz sploh ne vem,proba in kupi.
to kar se zdaj dogaja je stranski učinek nove mode če kaj mene vprašaš...tipi v oprijetih florescentno roza[/size[size=18]][size=18] majčkah[/size],make up,,razno razne kremice,tiste cufkaste rokavice pa jakne s krznom okol vrata...podaljševanje trepalnc,barvanje čupe...to jih čist popičičari...fak!
in kak pol naj bodo moški...zdaj so še modrce,tangice pa žabe za njih pogruntali...vprašanje cajta kdaj jih bomo vidle da še čist po zadnji modi šetajo okoli v minikah pa štiklih.
in pol sanje o mačo moškem...res sladke sanje.
pa tist o pomehkuženosti...v bistvu je pomehkuženost zame drug pojem kot si ga opisala...tvoj opis je bolj na pederizem usmerjen.
ne vem...pomehkužen moški je zame preveč čustveno usekan moški...
sam problem ki si ga opisala pa je resnično grozen...meni je kr muka od takih.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 07. Jan. 2009 17:44

Mahagonij napisal/-a:Ljudje se v zadnjih 1000 letih niso prav nic spremenili....blablabla(skrajšal ker nima smisla vse objavljati)...je vseeno.

Lepo si to napisal...vsaj nekje se najina razmišljanja ne razlikujejo... :)
(p.s.: btw...v temi 12h delavnik te klobasa čaka...zenf in štručko si pa sam zrihtaj. :wink: )
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 07. Jan. 2009 18:09

Nevem kje ve najdete take tipe.. ampak js sm sla samo enkrat z enim mojim kolegom nabavt čevlje.. sprehodila sva se čez trgovino.. v času sprehajanja, se je on že v ene čevlje zagledal.. prašal če majo njegovo številko, jih probal in plačal.. stvar je traja cca 5 min.. so pa vsi kar isti kalibri okoli mene..
niti ne opažam kakšnega pretiranega copatarstva, niti šmekanja po 3 ure u kopalnici.. drgač pa tut če bi se šmekal na veliko, kaj pa to koga briga.. če jim paše, pa se naj.. če tebi ni všeč.. pa se ne ukvarjaš s takimi tipi.. naj ljudje počnejo kar jim paše.. in če je to šminkanje alpa zaraščen dec, ki se tušira samo vsake 3 dni.. sej ti noben ne postav pištole na glavo, da ga morš imet rada..
lih tako kokr se izogibaš moškim z navadami katerih ne podpiraš, se pa izogibaš še "poženščenim" tipom pa je problem rešen..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 07. Jan. 2009 19:58

Jst pa brez problema prznam, da mi je pomembno, kako je moj dečko oblečen. Ponavad se itak nabaula u istih štacunah, tko da se večkrat zgodi, da se izmenjavava u kabinah, on komentira mene, jst njega, na konc oba vesela. In fajn oblečena :P .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 07. Jan. 2009 20:36

Fajn oblečen al pa komplicirat glede olačil sta tud dva različna pojma...
Eto da še mojga bivšga cepca pokomentiram tukej...Ko sva šla kam ven sm bla jaz v pol ure vštimana on pa je celo uro in še več rabu.jaz sm bla pod tušem,se oblekla,naličla in zrihtala frizuro v tem cajtu pol ure...ne vem kaj je on eno uro sam v kopalnci delal...ko se pa je oblaču sm pošizla...se obleče in se pu ure vrti pred ogledalom pa se gleda not kot da se mu je ne vem kaj ot prkazalo...pa gremo že ven iz sobe in tip se gre spet v špegl gledat...pa kjer koli vkfafani bli špegli se je gledal...ajme meni...kr muka mi je bla zravn!
pa ko je svoj nov stil pogruntal so bli smehi...čist oprijete majce v kavbojke zagurane!
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov