Pesimist-Optimist-Realist
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Realen optimist, pesimist res v zelo redkih primerih, itak pa smo vsi kdaj malce pesimistični.
- wolfsflower
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 7. 2011
...
Zadnjič spremenil wolfsflower, dne 01. Avg. 2012 13:19, skupaj popravljeno 1 krat.
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
realistka z veliko optimizma, redkokdaj pesimistična.
-
lipstick69 - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 6. 2011
- Kraj: LJ (okolica)
hja, vsega po malem
-
Akademik - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2011
Punce! Naj vam nekaj povem in sicer na podlagi mnogih diskusij na to temo...
Ljudje napačno obravnavamo čustva. Se popolnoma strinjam, da je optimizem super lastnost, prebredeš marsikatero težavo in s pokončno glavo. K temu vsi strmimo, mar ne?
Ampak človek (kot tak) je podvržen tudi negativnem razmišljanju. Potrebujemo žalost in tiste "deževne dni", da znamo potem bolj cenit, ko posije sonce. Skartka, ne se sramovati svojih pesimističnih dni, tednov, mesecev. Nič ne traja večno, tudi to ne bo. A po drugi strani tudi sreča ne. Zavedati se moramo obojega, da lahko razumemo sebe bolj.
Včasih je pa zelo tanka maja med pesimizmom in realizmom. Sploh v današnjih časih, ko gledano iz gospodarskega vidika ni najbolj rožnato in posledično to spremeni mentaliteto družbe.
Ljudje napačno obravnavamo čustva. Se popolnoma strinjam, da je optimizem super lastnost, prebredeš marsikatero težavo in s pokončno glavo. K temu vsi strmimo, mar ne?
Ampak človek (kot tak) je podvržen tudi negativnem razmišljanju. Potrebujemo žalost in tiste "deževne dni", da znamo potem bolj cenit, ko posije sonce. Skartka, ne se sramovati svojih pesimističnih dni, tednov, mesecev. Nič ne traja večno, tudi to ne bo. A po drugi strani tudi sreča ne. Zavedati se moramo obojega, da lahko razumemo sebe bolj.
Včasih je pa zelo tanka maja med pesimizmom in realizmom. Sploh v današnjih časih, ko gledano iz gospodarskega vidika ni najbolj rožnato in posledično to spremeni mentaliteto družbe.
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.
-
jozica1 - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2006
- Kraj: Ljubljana
uh, moje nihanje razpoloženja.. - v osnovi sem optimistični idealist, vendar me kdaj kaj porine povsem na dno.. kjer sem realistični pesimist. ampak ja, ko si na tleh lahko skočiš najvišje
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov