PAVZA - se splača??

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 19. Mar. 2008 22:02

Lahko se pri dveh pavza pokaže kot nekaj dobrega, da razčistita pri sebi ali bosta ostala skupaj ali ne in ugotovita, da eden brez drugega ne moreta.
Pri drugih dveh pa se lahko pokaže, da pavza pomeni konec. Ugotovita, da jima ni nič hudega, če nista skupaj in tako se čustva ohladijo in pavza se vleče...in vleče..in to je to.

Jest v vsakem primeru mislim, da to ni nekaj dobrega. Ko se dva odločita za pavzo je jasno, da v vezi nekaj ne štima. Bolje je, da se odkrito pogovorita in ugotovita pri čem sta. Če ugotovita, da nista za skupaj, je to bolje ugotoviti takoj, kot pa odlašati in vleči s pavzo, ki ji potem ni konca.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Mar. 2008 11:17

pavza mi ni nobena rešitev... je samo izgovor, ker ne veš kaj bi nardil. morš si pač vzet čas in fajn razmislt, ga/jo maš rad/a ali ne? velik bol pametno se je pogovarjat pa pogovarjat pa pogovarjat, dokler oba ne dojameta kaj čutita in kaj hočeta....
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a študentka20 » 21. Mar. 2008 11:21

pavza je začetek konca! in popolnoma nič drugega! si pač en od partnerov zmisli pavzo,ker nima dovol jajc da bi naredo konec,in more kao razmislit kaj hoče!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 21. Mar. 2008 11:37

se ne strinjam z zadnjim postom, kajti nekateri res potrebujejo čas, da razmislijo kaj zelijo in, da si uredijo misli. to je nekako tezko, ce imas vzrok svojih polemik, tezav, dvomov poleg sebe. ampak to pauzo bi jaz raje poimenovala nekaj dnevni odmor, ko se osebi ne vidita. oz. pac teden, da se ne vidita in pac v tem casu razmislis kako in kaj. pauze dalje od enega tedna so pa tudi zame avtomatski konec zveze. kaj imas toliko za studirati, da rabis vec kot sedem dni. rajsi sama resim problem takoj in sama zakljucim zadevo brez nepotrebnega cakanja in zivciranja...
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a študentka20 » 21. Mar. 2008 11:42

se mislim da se marsikdo ne bo strinjal z mano,samo taka je pač moja izkušnja! pa sama pri sebi vem,da če bi morala kdaj razmišljat kaj hočem od zveze, oz. da ne bi vedla kaj hočem od tega razmerja, bi mi začelo v glavi zvonit da to pač ni to! ker ko se pojavi dvom...
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
verchyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 3. 2008
Kraj: bled, kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a verchyka » 21. Mar. 2008 12:44

am ja men sej to že zgodl in ti povem da se to ne splača...če ne gre pač ne gre...zaka bi mela pauso?po pausi bo par dni spet dobr,pol bo pa spet use po starm...
tasha_m
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 3. 2008
Kraj: mb.

Neprebrana objavaNapisal/-a tasha_m » 21. Mar. 2008 15:20

ja, tudi meni se je to že zgodilo in res ti rečem ne splača se. Sicer sva bila skupaj (z premori vmes :) ) 7 let, ampak se mi zdi, ko imata enkrat vmes pauzo to ni več to,.. midva sva šla narazen 2 krat,..prvič ko sma prišla skupaj je bilo ok in sva pol šla narazen po kakih 3 letih,..zdaj nazadnje,ko sva prišla skupaj (lani avusta) pa je bilo 3 mesce super, pol pa je začelo mene metat in sem stalno ko sm prišla k njemu se spraševala, kaj za vraga delam tu ko pa sama vidim da to ni več to. Tak da sem mnenja,da ko je enkrat konec moraš naret konec,ker ne more bit več enako kot prvič. Verjamem, da obstajajo kakšne izjeme, zato kapo dol pred njimi. :lol:

lp,
Uporabniški avatar
Amandine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amandine » 15. Apr. 2008 18:42

Amandine napisal/-a:ohhhh,jaz sem pa lih po pavzi in še nevem kaj bo.
sem pa mal skakala naokrog tega pol leta,ko nisva bila skupaj,ampak sem vsakič ugotovila,da sploh ni nič primerljivo z občutkom, ki ga dobim ob svojem dečku-še vedno.mislim,nihče od fantov,pa sem imela res super mnenja o njih, mi ni dajal take...topline.pa sem jim bila fajn in so bili res zainteresirani in sem čutila od njih..veliko.ampak da bi pa jaz kaj več kot le simpatičnost začutila do njih...na-a.ne gre.
tako da-sem spet nazaj in me zanima kako bo.je pa za zdaj zelo toplo :)

jah,...ni ratalo. :(
se je obrnilo na enako situacijo kot prej,pa sem rekla,punca,spokaj kufre,preden se spet ne zapleteš in ostaneš tukaj naslednjih par mesecev,sprašujoč se-zakaj ne morem stran?
tako je to.
pa saj je pomlad zdaj :D
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Sharona05 » 16. Apr. 2008 15:29

kakšna pavza? kaj sploh to pomeni? da se videvaš z drugim? potem to ni pavza, ampak konec razmerja (sej veste, 3 je že gužva :D ), ki se lahko obnovi. če bi meni rekel, da bi rad pavzo, vmes pa bi se dobival z drugimi - HAHA
katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a katrin21 » 25. Avg. 2008 8:04

Ok, to temo sem iskala, ker nujno potrebujem vaš nasvet. Sem v podobni situaciji pa ne vem al nej to imenujem pavza, predah al karkoli...
S tipom sva skupej 4 mesece. Zadnji mesec pa je začel škripat. Tip si je naložu preveč obveznosti, problemi doma, v šoli...no pa še jaz zahtevam nekaj pozornosti.Beri:v zadnjem času sva se vidla enkrat na teden in slišala enkrat na dan za par minut....no vse kar sm js hotla je blo samo to, da se vidva vsaj dvakrat na teden in pač slišva kot sva se še naprej. Nikol nisem bla tečna kam gre, s kom je ...nič. Zadnji teden pa sem ga ujela na laži kje naj bi bil in je počl. Zdej je reku, da potrebuje čas zase par dni, da ne more več tko naprej. Sem ga vprašala, če hoče nehat pa je rekel, da ni rekel tega ampak samo potrebuje čas zase, da premisli vse skupaj. To sej e zgodilo v petek in o njem ni ne duha ne sluha, meni pa se doma meša...pa še izpiti itd. Nočem ga k ničemur silit, ampak po drugi strani pa se mi tudi ne zdi fer, da bo premišljeval zdej par tednov mene pa pustil v negotovosti ali bova sploh še skupaj ali ne več. Ima kakšna nasvet? Ga je pametno pustit na miru al naj čez par dni vseeno vprašam kakšna je situacija?
Hvala punce! :wink:
lindick
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a lindick » 25. Avg. 2008 8:44

meni se ni izplacala pavza(bili so podobni izgovori(delo,faks,starsi tezijo, frendi)...na konc je ugotovu,da ceb mu bilo to to zmano,ne bi niti pomislu na pavzo(pa vidla sma se 2x na tedn drugac...na pavzo me dal zato,ker sm mu zatezila,da men tiste par urc na tedn ni zveza,ker ne mors osebi bit zares blizu,ce jo vids 4-6h na tedn...po enem letu ga nisem zares poznala,ker ni tezk bit prijazn in dobre volje tiste par urc...)

nevem sicer kaksen odnos imata in kaksen clovek je on,ampak ce ze po 4.mescih rabi pavzo od tebe,ko bi mogla bit se zmeri tist cist zaljubljena in komi cakala,da se vidta pa...sej ves kaj hocem povedat...oprosti,mogoce se motim...na tvojem mestu bi jaz pozabila nanj in si nasla koga,ki bo zmano,ker me obozuje in ne more brez mene...ne pa da rabi oddih od mene...zelim ti pa vse najboljse in drzim pesti,da se bo izteklo tako,da bos najmanj prizadeta...definitivno ti pa svetujem,da svoja custva do njega mal 'zamrznes',da ne bos prevec razocarana,ce ne bo tako kot si ti zelis.
The nights I waited up for you...promises about coming through...so much time you wasted, that's why I had to replace you!
Uporabniški avatar
mikimišššš
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mikimišššš » 25. Avg. 2008 9:09

No zgleda da sm ena redkih tlele, k se jim je splačalo. Midva sva imela tedensko pavzo po 3mesecih. Blo je par težav in sva se pogovarjala prej in vse, potem je pa on predlagal pavzo. Js sm bla v sebi rajše pripravljena na to, da ne bova več nikol skupi, ker se mi zdi da je vedno bolše če si prpraljen na najslabše, potem pa kar je, je. No in v tem času sva ugotovla, da nekak ne gre to tako in sva zdaj skupaj že leto pa 2meseca. In moram rečt da se je v mojem primeru pavza splačala zeloo, ker potem je to šele ratalo to. :)
katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a katrin21 » 25. Avg. 2008 9:18

Hvala za odgovore. Vem, da moram bit pripravljena na vse, zdej sm mu dala par dni časa da premisli ampak od tega čakanja se mi bo strgal.
Pa to zdj ni tko pavza, da bi nehala ampak se samo ne vidva, ne slišiva in ne piševa. Če ne bo še par dni nič od njega naj sama rečem kako pa kaj, al naj ga pustim na miru? Itak, da mu nočem težit ampak tut zame ni ravno lahko, da bo zdej dneve in dneve premišljeval...eh ja.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 25. Avg. 2008 10:27

js pa nism tak tip človeka za pavze.. probleme ki v zvezi nastanejo, hočem da rešujeva skupi, se pomenva kaj je blo narobe, kako bova popravla, če sploh bova..
seveda js pavzo dojemam kot čas, ko se premišljuje al bota še skupi al ne..
če zaradi osebnih problemov, pač reče, da bi rad 3 dni dopusta od moje družbe, ker mora rešit par stvari.. to lahko.. ko se pa govori o pavzi, se mi pa zdi nepotrebno, al rešva zadevo skupi, al pa mi povej, da te najina zveza ne zadovoljuje več, pa končava.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 25. Avg. 2008 10:47

Pavza -kot ze tolikokrat omenjeno..zacetek konca...Js se s takimi stvarmi sploh ne bi ubadala.v primeru da bi mi to predlagal tip, bi mi bilo vec kot jasno, da me zeli na lep nacin zapustiti, in da je v dvomih, ter da sam ne ve kaj bi rad. Ko enkrat pride do te faze, mislim, da potem ni nikdar vec tako, kot je bilo..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov