PAVZA - se splača??

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Dec. 2008 0:26

Kika napisal/-a:zaljubljenost ni merilo- največ stabilnih in zdravih vez se razvije iz poprejšnjega prijateljstva in zaljubljenost sploh nikoli ni prisotna.

tukej se nebi strinjala...Če ni ljubezni tud trdne zveze ne more bit..Mogoče navzven, ampak navznoter pa mi nihče ne bo rekel, da sta dva ki se ne ljubita, srečna skupaj.
in v tem primeru nebi govorila o trdnosti, ampak o brezbrižnosti.Namreč manj je ljubosumja in usega in potem zgleda bolje, ampak kot sm rekla, mogoče navzven, navznoter pa sigurno ne.
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DrFreud » 23. Dec. 2008 0:37

*purple* napisal/-a:
Kika napisal/-a:zaljubljenost ni merilo- največ stabilnih in zdravih vez se razvije iz poprejšnjega prijateljstva in zaljubljenost sploh nikoli ni prisotna.

tukej se nebi strinjala...Če ni ljubezni tud trdne zveze ne more bit..Mogoče navzven, ampak navznoter pa mi nihče ne bo rekel, da sta dva ki se ne ljubita, srečna skupaj.
in v tem primeru nebi govorila o trdnosti, ampak o brezbrižnosti.Namreč manj je ljubosumja in usega in potem zgleda bolje, ampak kot sm rekla, mogoče navzven, navznoter pa sigurno ne.

No, no ... ne mešat ljubezni in zaljubljenosti!! Kika ni govorila da se zdrave in stabilne zveze ustvarijo brez ljubezni, ampak je omenila, da se lahko ustvarijo brez zaljubljenosti, česar pa ne moreš primerjati!

In s Kiko se močno strinjam! Pač ne bi si upal trditi, da tako nastane večina zdravih zvez, ampak upam si trditi, da je veliko več možnosti za obstoj take zveze, ki je stanje zaljubljenosti preskočila, kakor pa tista, ki se je začela z zaljubljenostjo (po možnosti slepo), ker pravi obrazi se pokažejo kasneje ....
Jaz imam vedno prav.Slika
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Dec. 2008 0:46

aha, ok, smo se res narobe razumeli.
sem mislna, da je govorila v smislu, kot da je brez ljubezni trdnejša zveza.

drugače pa ja, zaljubljenost res mogoče ni merilo, useeno pa msilim, da če maš že po treh mesecih dvome in pomisleke to ne vodi v nič dobrega.res imaš dve možnosti, lahko pustiš use za sabo in začneš znova, lahko pa vztrajaš.ampak če se na koncu izkaže, da to vztrajanje vseeno ni obrodilo sadov, je potem praktično čas vržen stran.
Jst ne verjamem v take stvari, da če si na začetku ornk v dvomih, da bo kdaj vnaprej kej drugače.
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DrFreud » 23. Dec. 2008 0:57

*purple* napisal/-a:Jst ne verjamem v take stvari, da če si na začetku ornk v dvomih, da bo kdaj vnaprej kej drugače.

To je pa spet nekaj popolnoma drugega :D Ampak tu pa se strinjam s tabo. Če imaš po prvih mesecih dvome ... to nikakor ne more biti dober znak. Seveda pa je vprašanje od kod ti dvomi prihajajo in zakaj sploh nastajajo ...
Jaz imam vedno prav.Slika
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 23. Dec. 2008 21:13

Jaz pa moj sva zdaj tretjič skup,sam tokrat več kot sam pol leta :wink: .ponavadi je blo pol leta lepo(in to od junija do decembra)pol pa konc al pavza kak bi se tem reklo.tak je blo pred štirimi leti pol še pred tremi in sem rekla,da več z njim nimam kaj iskat...ja do prve prilike...sam pol so bla ful občasna srečanja...do lani decembra...in zdaj nam je kul.sam če se spuščaš v pavzo pazi!in odvisno iz kere strani je pobuda za pavzo.
v starih cajtih se mi je znalo zgodit,da sm bla s tipom v "zvezi" pa je pol on rekle,da bi nam malo pavze prav pršlo...sam ta napoved pavze je napovedovala definitiven konc.
z mojim sva mela "pavze"sam nikol načrtovanih.mislim,da sva se skos vsrala,ko sva vidla da zveza postaja vse resnejša,kajti hotela sva se še malo znoret...a ves čas sva se mela noro rada.odvisno v kaki situaciji se nahajaš ti in zakaj bi vama bla pavza nujna pa sama veš.sam je tud odvisn kaj se bo v pavzi počelo...
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Leja88
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Leja88 » 23. Sep. 2009 13:22

hjoj, meni je vse slabo ko pomislim na današnji slilc na "krizni sestanek", ki ga je predlagal moj dragi.. nekaj ga mantra in slutim, da bo rekel, če grema na pavzo ali da mu dam nekaj časa.. sploh nwm kak naj odreagiram v takem trenutku, ziher se mi bodo vlile solze in bom začela bluzit stvari. Hočem naredit to, da bo najbolje za naju, samo nimam pojma kak se tej stvari streže, ker se še nisem srečevala s pavzami ali premori. :cry:
čist sem aut...
Bodi to kar si
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 23. Sep. 2009 13:25

pavza se pomojem splaca ce ne traja vec kot 1 teden...
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 23. Sep. 2009 13:38

Leja88 napisal/-a:hjoj, meni je vse slabo ko pomislim na današnji slilc na "krizni sestanek", ki ga je predlagal moj dragi.. nekaj ga mantra in slutim, da bo rekel, če grema na pavzo ali da mu dam nekaj časa.. sploh nwm kak naj odreagiram v takem trenutku, ziher se mi bodo vlile solze in bom začela bluzit stvari. Hočem naredit to, da bo najbolje za naju, samo nimam pojma kak se tej stvari streže, ker se še nisem srečevala s pavzami ali premori. :cry:
čist sem aut...

K se bosta dobila boš tako videla kako in kaj. Brezveze nekaj naprej sklepat. Če te ima tip resnično rad, in mu res pomeniš toliko kot on tebi, ne bo rabil pavze, ampak bo želel le, da mu prisluhneš.
Pavza pa tak veš, kako je potem s tem. Mislim, da se vsaka zrela oseba želi o določenem problemu pogovoriti, ne pa pobegnit pred njimi in si zato vzeti čas za razmislek in ugotavljanje, koliko ti v resnici partner res pomeni. Leja88 pa veliko sreče danes!
Uporabniški avatar
Anja86
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja86 » 25. Sep. 2009 11:26

Nikol nisem delala pavze, ker se mi zdi (vsaj meni), da se to ne obnese dolgoročno.

Poznam primer prijatelja, ko sta bila s punco skupaj, nato sta se skregala, za en mesec bila narazen, v tem mesecu je on doživel marsikaj, žural, čustva so se mu tud v neki meri ohladila. Potem sta prišla s punco spet skupaj, nazadnje sta šla narazen - kaj bo le sledilo? Kakšno ponovno snidenje? Meni se to zdi nesmiselno.
Kar te ne ubije, te naredi močnejšega!
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 25. Sep. 2009 15:47

jez sm ravnokar s pavze, mela sva jo 14 dni, in zaenkrat sem full zadovoljna da sva se odločila za pavzo... je pomagal :wink:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 25. Sep. 2009 16:02

ČE se jz odolčm za pavzo, pomeni da so moja čustva že tko zbedirana in zmešana,da je vprašanje če je sploh še smiselno vztrajat v taki zvezi... Poleg tega pa vidm da je fora pavze v tem, da začneš partnerja itak noro pogrešat (kar je logično) in potem mislš "waaaw, kako je pavza pomagala..moja čustva so spet na vrhuncu" ..itak...par dni..potem je pa spet isto naprej.

Jz ne vem kakšne so to pozitivne izkušnje s pavzami...in kako se potem zveza dejansko obnese v prihodnosti... a to dejansko pomaga za bodočnost zveze? Al je to pač ena stopnička bližje razpadu..ki na začetku deluje kot eršitev?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 25. Sep. 2009 16:11

se strinjam. js vidim pavzo kot beg od problema in pa da je v zvezi nekaj ze hudo, hudo narobe...in takrat je potrebno resit problem, ne pa it na pavzo. zveza je skupina dveh ljudi ki delujeta skupaj, skupaj resita probleme, ne pa se dobesedno locita ko bi blo treba najbolj sodelovat. v pavzi se glih zacnes pogresat, vidim ''kaj lahko zgubis'' (ponavadi iz navezanosti - ce je blo treba it na pavzo...) in se po pavzi nekaj casa spet trudis. jea right...
pa zdej je mogoce se lahko, kaj pa ko bote skup zivel in z dvema otrokoma po moznosti? kako bi vam blo vsec da imata z mozem tezave, potem pa gospod spakira in ga dva tedna ni? to res ni noben nacin...
ugl. js je nebi nikol predlagala. ce bi mi jo fant, bi ga poskusla odrnit od tega. resit probleme, al pa koncat zvezo...ker da bo pa on 14 dni razmisljal a me sploh pogresa al ne... :stupid:

kaj tocno se vam zdi pozitivna stvar pavze? :gruebel:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 25. Sep. 2009 17:45

Verjetno to, da se glava malo ohladi in lahko bolj trezno razmisliš.

Čeprav se sama s tem ne strinjam, ravno to, da nekoga (vsaj začasno) izgubiš, te tako pretrese, da na vsak način želiš nazaj.
Če bi pavza trajala dlje kot par dni, recimo tri mesece, bi bil pa rezultat verjetno drugačen, ker bi prvi šok minil in bi res lahko pogledal na stvar z distance. Po enem tednu pa tega pač ne moreš.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 25. Sep. 2009 23:07

Ja sej..kao da bi se ti glava ohladila...ampak vsi vemo kakšno je "ohlajanje"...v bistvu gre za umetno prižiganje iskrice v zvezi..ki v 99% vedno zapali...ampak vprašanje za kolk dolgo :roll:

Izjave ljudi po pavzi, kot so: "jooj..šele med pavzo sm ugotovila kolk mi dejansko partner pomeni..fak, tok ga mam rada...sploh nism vedla" mi gredo enostavno na bruhanje in že vem kolk je ura... sam eni ne vrjamejo, da gre za kvazi čustva in mislijo da so izjeme s temi post-pavznimi občutki..da ONI pa RES zdaj vidijo kako majo radi partnerja...
rebelgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a rebelgirl » 28. Sep. 2009 12:32

red_rose napisal/-a:se strinjam. js vidim pavzo kot beg od problema in pa da je v zvezi nekaj ze hudo, hudo narobe...in takrat je potrebno resit problem, ne pa it na pavzo. zveza je skupina dveh ljudi ki delujeta skupaj, skupaj resita probleme, ne pa se dobesedno locita ko bi blo treba najbolj sodelovat. v pavzi se glih zacnes pogresat, vidim ''kaj lahko zgubis'' (ponavadi iz navezanosti - ce je blo treba it na pavzo...) in se po pavzi nekaj casa spet trudis. jea right...
pa zdej je mogoce se lahko, kaj pa ko bote skup zivel in z dvema otrokoma po moznosti? kako bi vam blo vsec da imata z mozem tezave, potem pa gospod spakira in ga dva tedna ni? to res ni noben nacin...
ugl. js je nebi nikol predlagala. ce bi mi jo fant, bi ga poskusla odrnit od tega. resit probleme, al pa koncat zvezo...ker da bo pa on 14 dni razmisljal a me sploh pogresa al ne... :stupid:

kaj tocno se vam zdi pozitivna stvar pavze? :gruebel:

se čist strinjam.
moj bivši je en mesec nazaj hotel en mesec pavze, ker je kao zmeden. yeah right. da vidi, če se ljubiva, če me bo pogrešal. men se je sesul svet, dobesedno. in itak nisem pristala. potem sva neki mutila, vedno bolj je blo jasno, da njemu ni in da ga je po slabih dveh letih minil.
včeraj sem izvedela razlog. znoret se hoče. in sem vesela, da nisem bla za pavzo, ker bi se skurbal v tistem času, jst bi ga pa vsa noro zaljubljena čakala.
tko me je pa včeraj minil in do njega ne čutim čisto nič več.

pavza je v 90% začetek konca, pa če si priznate ali ne. v slabih 10 % pa dopuščam možnost, da pavza res reši zvezo. samo v 90% je samo bežanje od problema.

not my thing.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]