PAVZA - se splača??

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

roni
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a roni » 14. Jan. 2008 0:50

Kolikokrat se vam je zgodilo, da ste s partnerjem naredila premor in se je kasneje to izkazalo za pametno odločitev? Da je pozitivno vplivala na vajino zvezo...
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 14. Jan. 2008 3:44

joj, sori za OT, sam takoj ko sem vidla naslov sm se spomnla rossa iz friendsov: "We were on a break" :D
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 14. Jan. 2008 8:13

[q
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 17:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Jan. 2008 8:27

midva sva mela samo eno pavzo.No, ubistvu to ni bla pavza, ampak sva takrat na začetku zveze, prav zares končala.Sicer kot pravijo, da špogreta župa ni dobra, se v mojem primeru nebi strinjala, ker nama je šele potem zalaufalo tko kot se tiče.
zdej nevem, same pavze, za katere se vmes zavetsno odločaš, pomoje niso nek dober znak.Sigurno pa obstajajo tud pari, katerim take pavze pomagajo h kasnejšemu boljšemu funkcioniranju zveze.To je pa čist odvisno.
načeloma trud jst ne maram pavz, no razen če nebi mela res kšnga globljega razmišljanja za razmislt.Sam vseen, meni osebno je to krneki.Al rešiš težave, al jih pa pač ne in greš svojo pot.Zdej neki vlečt pa raztegvat v tri dni je pa brezveze, razen če pač človeku to sede.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 14. Jan. 2008 8:49

roni napisal/-a:Kolikokrat se vam je zgodilo, da ste s partnerjem naredila premor in se je kasneje to izkazalo za pametno odločitev? Da je pozitivno vplivala na vajino zvezo...

Veš, takoj ko sm vidla naslov teme, sm rekla NE. In še vedno pravm ne. Če si vzameta pavzo, v večini primerov pomeni to konec veze. lahko jo pa seveda še bolj poglobi. Čeprou jst v to ne vrjamem.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 14. Jan. 2008 9:15

Meni se še ni zgodilo, ker ni bilo potrebe po tem - in upam, da je tudi ne bo. V splošnem pa imam negativno mnenje o takih pavzah. Če gresta začasno narazen oz. se zmenita, da bosta imela pavzo, to najbrž pomeni, da ne moreta (zaradi kakršnihkoli razlogov že) rešiti trenutnih problemov, nesoglasij in razhajanj. Po določenem času pa gresta spet nazaj skupaj, ker takrat že malo pozabita na tiste težave, zaradi katerih sta se dogovorila za pavzo, zadeva nekaj časa funkcionira, potem se pa spet ponovi. (Teoretično - pač ne verjamem v nadaljevanje zveze, če niso vsi problemi zares rešeni.)

Kaj pa v tistem času, ko imata pavzo? Videvata drug drugega ali druge ljudi? Ali pavza pomeni, da sta še vedno zvesta eden drugemu? Ali pa lahko vsak po mili volji dela kar hoče, drugi pa mu v primeru nadaljevanja zveze vse odpusti? :roll: Meni so take zveze res kar nekaj ... Mogoče zato, ker sama v taki situaciji še nisem bila, ne verjamem pa, da bom kdaj razumela poanto teh pavz. Če si za skupaj, potem si, če nisi, pa pač nisi in pika. Dvomim, da se človek v mesecu ali dveh tako zelo spremeni, da potem zveza super funkcionira. :?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 14. Jan. 2008 9:37

Če si z nekom v zvezi, rešuješ probleme skupaj. Problemi se ne bodo rešili, če bosta en mesec vsak zase ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 14. Jan. 2008 10:05

~NIA~ napisal/-a:pavze so začetek konca.

točno tako. :ja: vsaj v večini primerov..
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 14. Jan. 2008 10:06

kr.ena napisal/-a:Če si z nekom v zvezi, rešuješ probleme skupaj. Problemi se ne bodo rešili, če bosta en mesec vsak zase ...

Se popolnoma strinjam.
Če gre kaj narobe, se je treba pogovort, ne pa naredit pavzo, ker se mi zdi da to vse skupaj samo še poslabša.
Uporabniški avatar
*Lally*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2007
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lally* » 14. Jan. 2008 10:12

Ko začneš razmišlat o pavzi, je že konc.. vsaj js tko mislm. Tko da, js ko vidm da ni več to to, ko se ne da problemov več rešt s pogovorom, rajš dam tipu konc, kot pa pavzo, ker te potem v času pavze samo žre..
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 14. Jan. 2008 10:14

ja pavze pač usaj pr men nebi šle.Ker če si zaljubljen in je zveza kot more bit je ne more nč spravt narazen.Niti kakšni bivši,smrt bližnjih,uglavnem karkol.
Sej ne rečem enim pa glih zarad tega rata,kakšni so v nekem obdobju k res ne vejo kaj si želijo in rabijo čas zase.Samo kako boš vedu da se bo oseba po pauzi vrnila k teb??
Uporabniški avatar
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ciber_girl » 14. Jan. 2008 10:15

roni napisal/-a:Kolikokrat se vam je zgodilo, da ste s partnerjem naredila premor in se je kasneje to izkazalo za pametno odločitev? Da je pozitivno vplivala na vajino zvezo...

Midva imava popolnoma drugačno zgodbo. Za naju pavza ni pomenila začetek konca, temveč...
Po enoletne premoru se je vrnil nazaj k meni...Pogovorila sva se in sedaj sva skupaj in imava še bolj rada..
Med to enoletno pavzo, sva se še nekaj tednov slišala po telefonu, potem pa čisto nič več... Seveda je bilo težko, a mogoče (če pogledam nazaj), je bilo takrat prav, da sva naredila premor,ker drugače bi se razšla za vedno....
Tako, da to ni vedno negativno...Mislim, da je lahko tudi pozitivno. Res pa je, da uspe le, če se imata čisto zares rada. Drugače je tako ali tako vseeno pač. Najbolj pomembno je, da nihče od vaju ne izgubi upanja...
To je pač moje mnenje in izkušnje.
;)
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 14. Jan. 2008 10:22

Jaz sem z mojim bivšim dvakrat šla na pavzo... Enkrat ko so me starši prepričevali, da on ni zame in me nekako prisilili, da sem končala z njim, čeprav sem full čutla do njega... In namesto da bi končala sva se zmenla za pavzo. En mesec. Pa ravno tako sva se vsak dan videla, slišala, isto, kot da bi bila skupi, samo bolj čustveno je bilo vse :P Pavze ubistvu sploh ni blo.
Drugič ko sva šla na pavzo sva pa šla ne zarad drugih, ampak ker jaz nisem več čutla tolk, ubistvu je bilo tako kot pri NII. In tako sva končala. Z nobenim drugim ni bilo več pavze, ker če si jo nekdo zaželi to pomeni, da ne čuti več kej dost in med pavzo bo samo ugotovil radosti biti samski :)
Uporabniški avatar
luna22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 8. 2006
Kraj: sončni gozd

Neprebrana objavaNapisal/-a luna22 » 14. Jan. 2008 10:39

tud jst načeloma ne zagovarjam pavziranja med razmerji ampak sem pa že slišala za nekaj primerov ki sedaj delujejo še bolje kot prej..med njimi sem tudi jaz :D ...po 2 letih "pavze" uživava skupaj še bolj kot kdajkoli prej :love:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Jan. 2008 10:48

Meni se nacrtna pavza zdi neucinkovita, bi pa v kriznem obdobju priporocala zacasen odmik od partnerja ... npr. da ne receta 'aha, zdaj pa se en mesec ne vidiva', ampak se preprosto umaknes na svoje, premislis, zbistris glavo. Vseeno sta skupaj, ampak se nekaj casa ne vidita - cudna logika na prvi pogled, ampak po moje vsak od nas potrebuje nekaj trenutkov zase in vcasih si v casu, ko imamo s partnerjem probleme, pretirano prizadevamo, da bi se resili cez nos in tako, da smo cele dneve skupaj. V resnici pa je vcasih bolje zadihati po svoje in vsak na svoji strani resiti, kar se da, potem pa se skupaj ... ker ce si neprestano skupaj in nekaj resujes, se zasicita s problemom in kreganje ter zmeda nimata konca. Na daljavi pa je lazje premislit :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov