PAVZA - se splača??

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 14. Jan. 2008 19:17

Te "pavze" se pri vsakem paru obnesejo drugače. Ni rečeno, da je to konec v pravem pomenu besede, lahko je samo čas za razmislek in se kasneje zveza toliko bolj razvija, da ni na mrtvi točki. :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Jan. 2008 20:47

choco.cat napisal/-a:
*purple* napisal/-a:midva sva mela samo eno pavzo.No, ubistvu to ni bla pavza, ampak sva takrat na začetku zveze, prav zares končala.Sicer kot pravijo, da špogreta župa ni dobra, se v mojem primeru nebi strinjala, ker nama je šele potem zalaufalo tko kot se tiče.
Pri nama z bivšim je blo isto. Po tej prvi "pavzi" sva bla skupaj še več kot 3 leta.

kaj mi narekuješ slabo prihodnost? :D
no, verjetno ta pavza ni bila razlog da sta potem po treh letih nehala.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 14. Jan. 2008 21:28

Mislim, da je čisto odvisno kaj se odločita za pavzo. Na začetku zveze, ko se še ne poznata je čisto možno, da zadeve lepo naprej zalaufa.. Kadar pa pavza nastopi po parih mesecih ali letih, potem pa res ne napoveduje čisto nič lepega..

Z dvema bivšima sem imela pavzo. Z enim sva nato prišla nazaj skupaj, kar se je vleklo še nekaj mesecev, vendar se pač ni izšlo..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Evča
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Evča » 14. Jan. 2008 22:06

v mojih dveh zvezah je pripeljal do te meje, da sva se s partnerjem začela odmikat, zmeri manj pogovora, zmeri več slabe volje.in greš mal narazen, si vzameš čas. res da potem pride moment, k se zdi da je to rešilo zvezo, neki časa je blo spet lepo...vendar dolgoročno lahko rečem da se ni izšlo. in sem mnenja da v primerih ko se začno razhajanja, da je edina rešitev, takoj ko se pokažejo problemi pogovor in iskrenost.
take so moje izkušnje in moje mnenje. prijateljica pa ima,sedaj po začasnem razhodu boljšo, trdnejšo zvezo...tko da, težko sodit?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 14. Jan. 2008 22:21

~NIA~ napisal/-a:
roni napisal/-a:Kolikokrat se vam je zgodilo, da ste s partnerjem naredila premor in se je kasneje to izkazalo za pametno odločitev? Da je pozitivno vplivala na vajino zvezo...

pavze so začetek konca.

Se strinjam. :ja:

Če bi mi predlagal pavzo, je ne bi sprejela. Boljše bi bilo da bi takoj končala, kot pa da bi js še upala in upala in upala, potem bi se pa izkazalo da sem upala zaman.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 14. Jan. 2008 22:27

Midva sva imela eno pavzo in to na začetku, mislim da po enih treh tednih. Mela sva dost pomešana čustva oz predvsem moj fant. Ponovni začetek je bil malo čuden, vendar sva se potem še bolj ujela in nama ratuje že tri leta. Nama je pavza koristila.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 14. Jan. 2008 22:29

*purple* napisal/-a:
choco.cat napisal/-a:
*purple* napisal/-a:midva sva mela samo eno pavzo.No, ubistvu to ni bla pavza, ampak sva takrat na začetku zveze, prav zares končala.Sicer kot pravijo, da špogreta župa ni dobra, se v mojem primeru nebi strinjala, ker nama je šele potem zalaufalo tko kot se tiče.
Pri nama z bivšim je blo isto. Po tej prvi "pavzi" sva bla skupaj še več kot 3 leta.

kaj mi narekuješ slabo prihodnost? :D
no, verjetno ta pavza ni bila razlog da sta potem po treh letih nehala.
Haha, ne sploh ne, malo sem se narobe izrazla mogoče :) Razšla sva se iz drugih razlogov.
Hotla sem povedat da je tudi nama šele v drugo zalaufalo :)
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
matty13
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a matty13 » 15. Jan. 2008 10:07

~NIA~ napisal/-a:
roni napisal/-a:Kolikokrat se vam je zgodilo, da ste s partnerjem naredila premor in se je kasneje to izkazalo za pametno odločitev? Da je pozitivno vplivala na vajino zvezo...

če mene prašaš se une namerne pavze (like 'zdej se pa 2 mesca nauva vidla') čist sam začetek konca, in tist ko jo predlaga pač ne čut več ljubezni.
(drugo je če končata in prideta kasnej spet skupi)

se čist strinjam, ker nikol ne more bit več tko kokr je bilo
Uporabniški avatar
neenchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2005
Kraj: nekje med oblaki

Neprebrana objavaNapisal/-a neenchy » 15. Jan. 2008 14:00

ne podpiram pavz, sama imam slabe izkušnje z njimi, pa tudi kolikor gledam svoje kolegice, se še nikdaj potem dobro izšlo :? tk da pavze, ne hvala!!
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 15. Jan. 2008 18:05

Midva do zdej v dveh letih in pol še nisva mela pavze. Se tud strinjam nekak, da je to začetek konca. Ne bi prenesla, da bi dal moj mene na ˝čakalno listo˝, če se more razmišlat o tem če je to res to pol to ni to ( no zdej sem mal zakomplicirala :wink: 9. Tud mojga sem enkrat uprašala kaj si o tem misle pa kaj bi naredu če bi jest hotla pavzo, in je reku da bi v tem primeru raje končal zvezo oz. je rekel podobno kot sem že prej napisala.
No ja, tko bi nardila zdej...če pa gledam čist realno na to stvar pa tud ne vem če bi ga lahko kar takoj ko bi reku da bi mela pavzo skenslala :(
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 15. Jan. 2008 18:18

Jah pač lahko kdaj v življenju pride do kšne dileme, k maš nekoga še zmer rad, ampak si postaneta različna npr., al kar kol in se pač vprašaš "A je to to? A je to oseba, s katero bom srečna?". In če rabš čas, da o vsem tem mirno razmisliš, jst v tem ne vidm nč slabga. Sj konc koncev lahko prideš do zaključka, da je to prava oseba zate in je naprej še bolš, kokr prej.
Ni vse tko črno al pa belo, kokr ene pravte, ja zakaj bi rabu pavzo, če me ma rad. Tud če maš nekoga rad, maš lahko kdaj kšno krizo sam s sabo.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 29. Jan. 2008 10:13

Eh...prva zadeva - o kolk dolgi pavzi govorimo? Ene govorite o tednu, druge mesecu, tretje letu... že tukaj je lahko razlika.
Drugič - kakšna pavza? Taka, da vsak lahko dela kar hoče, je tudi z drugimi ali zgolj par dni za bistrenje glave? Ogromnaaaaa razlika.
Zato vse tiste, ki s pavzo napovedujete konec, razložite, o čem sploh govorite.
Moja situacija - midva sva že večkrat mela "pavze". Da razložim kakšne - par dni se pač nisva videla, sva bila vsak po svoje ampak niti slučajno ne na način, da bi bil kdo od naju s kom drugim. In ja, trenutno jo imava spet. Pa mi ne bo nihče rekel, da se nimava rada, da je to začetek konca itd.. Živiva skupaj, skupaj sva vsak dan, vsak večer, med vikendi itd... In roko na srce, če nekoga še tako ljubiš, pride do občasnih trenj, pride do trenutkov, ko sta drug drugega sita, in rabita zgolj nekaj dni samo zase, za prijatelje itd...
in govoriti o neki romantični viteški ljubezni, kjer se imamo noro radi in se z lahkoto gledamo cele dni brez prepirov je čista iluzija. Ja s katerim človekom pa bi zdržali vsak dan??
Skratka, če povzamem - midva še nikoli nisva nehala zaradi "pavze", tudi ne bova, ker je konec koncev to ventil, ki nama pomaga, da se ne naveličava in skregava do konca. Pa niti slučajno to ne pomeni, da potem problemov ne rešiva - seveda jih - ampak po pardnevnem kuliranju sva jih sposobna rešit na precej bolj kultiviran in miren način kot, če bi jih reševala vsa jezna in občutljiva.
No, ne odobravam pa pavz, med katerimi se partnerji dobivajo z drugimi oz. trajajo več kot en teden....
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 29. Jan. 2008 10:53

Temu kar ti opisuješ jaz nebi rekla pavza ampak mogoče čas zase. Saj je jasno, da ne moreš 24/7 viseti z nekom in se ukvarjati z istimi aktivnostmi. Samo zame to ni pavza. V bistvu sta še zmeraj par, samo trenutno se vsak bolj posveča sebi. Zame je pavza čas, ko nehata biti par, vendar imata namen, da čez določen čas (teden, mesec) to spet postaneta.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 29. Jan. 2008 11:01

Maychy napisal/-a:Temu kar ti opisuješ jaz nebi rekla pavza ampak mogoče čas zase. Saj je jasno, da ne moreš 24/7 viseti z nekom in se ukvarjati z istimi aktivnostmi. Samo zame to ni pavza. V bistvu sta še zmeraj par, samo trenutno se vsak bolj posveča sebi. Zame je pavza čas, ko nehata biti par, vendar imata namen, da čez določen čas (teden, mesec) to spet postaneta.

No vidiš, to je že ena izmed definicij. Če vse opisujete to, potem tudi jaz nisem za pavze. Samo jaz sem pač imela v mislih, da je pavza vse, kar pomeni, da bo recimo partner se "odstranil" za nekaj časa.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Jan. 2008 11:05

100 ljudi sto čudi. sicer s fantom ne živiva skupaj, tako da takšnih izkušenj še nimam, ampak to, da me en teden sploh ne bi hotel videt, bi me verjetno še bolj razpenilo in ne bi bilo nič z mirnim reševanjem konfliktov. sem bolj za to, da si ves čas jemlješ po malem čas zase - greš na kavo s kolegico, na pilates, k frizerju,... potem je tudi manjša šansa, da se človeka popolnoma naveličaš.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov