Par ki ne obstaja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 108 prispevkov
• Stran 3 od 8
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8
Naslednja
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Akvamarin napisal/-a:Jaz tudi nisem Slovenka, sem zivela v treh razlicnih drzavah, in ce primerjam, lahko recem, da so slovenci super, in ni res, da ne sprejemejo tujce, samo rabis malo casa, da razbijes zaptost in dovolis, da te bolj spoznajo!
Jaz kot tujka, osebno nikoli nisem bila napadena, nikoli mi ni manjkala druzba, imam zelo dobrih slovenskih prijateljev, in nikoli nisem se pocutilia diskriminirano! Ce ze pogledas vecina slovencev je mesanih, zelo malo je "cistih" slovencev!
Drugac pa, da slovenci sovrazijo juzne narode, mislim, da niti ne! Sovenci se razburijo zaradi neustreznega obnasanja, nocejo, da jim nekdo dela skandale v drzavi! Slovenci hocejo, da se priselljenci potrudijo govoriti po slovensko, ce ze zivijo 10 let v Sloveniji! In ce se nekdo obnasa korektno, so tudi slovenci korektni!
No ja, moja izkušnja žal ni bila takšna kot tvoja, mogoče sem imela le smolo, pa tudi sem bila v ta občutljivih letih (puberteta), prav tako moji sošolci, tko da recimo da jim zdej, ko gldam nazaj malo toleriram, v celoti pa nikoli ne bom. In, ja, jz sem se od prvega dneva trudila govoriti slovensko, čeprav Slovenščina ni moj maternji jezik sem se je zelo hitro naučila in sedaj govorim odlično... Jz razumem da okolico moti če se en noče naučit jezika okolice, tudi mene to moti, priznam. Jz bi poudarila mentaliteto, s tem mislim predvsem na folšijo, ki se jo da čutim pogosto in skor vsepovsod. Jz sem doživela ogromno ene nevošljivosti, ker mi je šlo predobro za njihove pojme, pa ogromno nekega podtikanja, ljubosumja, tega res nobenmu ne privoščim. Ko se nisem slovenščino obvladala v nulo, so se mi smejalo ko sem bila vprašana in tak naprej, ni za govorim pa tudi nočem se vsega ponovno spominjati.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
čuftika, predvidevam, da si ti prisla kot otrok tukaj v Sloveniji in si se soocala z bolj neprijetnimi situacijam, ker ves otroci so otroci, ce pride tujec mislijo, da je kaksen cudak prisol! Pa tudi otroci od starsev, slisijo neke zakorenenje mite o priseljencih, in te razumem, da si imela tezave!
Ne vem, jaz sem prisla stara 18 let, pa pojma nisem imela od jezika, se pravi blage veze nisem imela, pa direkt sem sla studirat!
Takrat sem opazila, da Slovenci so zaprti do vsakogar, ki je nov, ampak scasoma te spustijo, pa tudi so taki med sabo! Saj vidis, da so skoz ene fiksne druzbe od 2-3 frendov, in to ti je sveta trojica!
Ne vem takoj, ko sem prisla sem dobila pomoc, ena punca sosolka mi je pustila listek s telefonsko, da ce karkoli rabim, da jo lahko poklicem, pac sem se sprijaznila, da sem jaz tujka in da se moram jaz prilagoditi na okolico, in da tako mi bo najlazje, ceprav se zmeraj prijatelji mi recejo da sploh nisem asmilirana ampak nekak adaptirana, in da ze od dalec se mi pozna da nisem Slovenka! Zmeraj sem bila povabljena na zurih, na rojstnih dnevih, nikoli nisem se pocutila zapostavljeno!Tako da jaz imam pozitiven vtis o Slovencih, res so mi Ok!
Ne vem, jaz sem prisla stara 18 let, pa pojma nisem imela od jezika, se pravi blage veze nisem imela, pa direkt sem sla studirat!
Takrat sem opazila, da Slovenci so zaprti do vsakogar, ki je nov, ampak scasoma te spustijo, pa tudi so taki med sabo! Saj vidis, da so skoz ene fiksne druzbe od 2-3 frendov, in to ti je sveta trojica!
Ne vem takoj, ko sem prisla sem dobila pomoc, ena punca sosolka mi je pustila listek s telefonsko, da ce karkoli rabim, da jo lahko poklicem, pac sem se sprijaznila, da sem jaz tujka in da se moram jaz prilagoditi na okolico, in da tako mi bo najlazje, ceprav se zmeraj prijatelji mi recejo da sploh nisem asmilirana ampak nekak adaptirana, in da ze od dalec se mi pozna da nisem Slovenka! Zmeraj sem bila povabljena na zurih, na rojstnih dnevih, nikoli nisem se pocutila zapostavljeno!Tako da jaz imam pozitiven vtis o Slovencih, res so mi Ok!
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
čuftika napisal/-a: Jz bi poudarila mentaliteto, s tem mislim predvsem na folšijo, ki se jo da čutim pogosto in skor vsepovsod. Jz sem doživela ogromno ene nevošljivosti, ker mi je šlo predobro za njihove pojme, pa ogromno nekega podtikanja, ljubosumja, tega res nobenmu ne privoščim.
Ja saj, take stvari se ne bi smele dogajati. Pa še v obdobju odraščanja
Zadnjič spremenil marypa, dne 07. Dec. 2010 10:30, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jaz absolutno nikoli nisem imela niti enkrat takih problemov, pa smo prišli sm, ko sem bila stara 4 leta. Polno prijateljev, odličen uspeh v šoli... zdaj ne vem, a sm imela samo srečo ali pa so tu še kakšne druge variable?
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Libido. napisal/-a:To je tako kot da bi Avstrijci pluvali po nas da smo 'čefurji' - mi smo tudi južno od njih in smo tudi nekoč bili del Jugoslavije.
Saj dejansko bi lahko rekla, da tako nekako tudi je.
Nismo najbolj priljubljeni pri njih. Če greš delat v avstrijo al pa se celo preseliš gor z namenom ustvarit si tam novo življenje - cel lajf ti bojo dali jasno vedet, da si za njih še vedno ausländer. Tudi po 10 letih boš še vedno "jugoslawe". Mam sorodnike v švici, starejši ljudje tam še vedno niso dojeli, da juge ni več. Mi smo za njih še vedno jugoslawen in ova Alice ne vpraša, kak je v sloveniji, ampak kak je v jugoslaviji. Jebo jo hitler.
Ja sej, za avstrijce pa baje drži, da so evropski šiptarji - torej tolk, kolk so oni freh do nas, tako mnenje majo potem recimo drugi narodi, severnejši, o njih.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- LiEn
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 6. 2008
Uh težka tema.. Sama sem rojena tukaj, celo moja mati je rojena tukaj in še vedno sem doživela diskriminacijo, predvsem v obdobju osnovne šole, pa ne s strani sošolcev, temveč s strani učiteljic. Slovenci so vedno dobivali boljše ocene, prej so dobili malico, učiteljice so jim vedno pomagale. Ostale so nas pač metali v isti koš, bili smo ta južni, tisti na -ić... Sem kr vesela da s šolo porušili, stare koze od učiteljic so v pokoju in tiste ustanove ni več...
Starejša kot sem, manj je opazne diskriminacije, pač ne upajo si v obraz povedat. Ampak stavim, da za hrbtom še kr vrtijo jezičke...
Starejša kot sem, manj je opazne diskriminacije, pač ne upajo si v obraz povedat. Ampak stavim, da za hrbtom še kr vrtijo jezičke...
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Zanimivo....jst sem "krepko" na ić, pa sem vedno dobivala dobre ocene. Sama te diskriminacije nisem občutila s strani učiteljic (je pa res, da smo bili v večini, ne manjšini).
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
bunncy - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 4. 2010
Js pa menm da neglede na narodnost, vero,.. je lahka tak tip super oseba,.. poznam kr neki primerov k je veza funkcionirala in sta se nakonc tut poročila. je pa čist odvisn kok je par prpravlen zrtvovat za vezo.
če realno pogledam smo slovenci full zadrt narod,... use zanima ka je pr sosed, skos neki kritizirajo,... pr seb pa noben ne počist. pa so albanci, srbi, bosanci, itd velik bolš narod kr mal nj pogldamo okol sebe se kj pr albancih nardi takoj si pomagajo, se pa kj pr slovencih nardi so pa še veseli da se ti kj nardil pa jih boli zatebe...
ni mi pa tut jasn kk lahka nekatere tle na forumu komentirate da taka zveza ne more funkcionirat... a ste ble same na tem ste probale ??? sicer pa usak posameznik ma svoje cilje svoje prioritete tk da nemore noben rect ka funkcionira pa ka ne.. Vsi smo krvavi pod kožo, al ne ? al mogoče albancem, hrvatom, srbom pod kožo teče voda namest krvi????
to je sam moje mnenje!
če realno pogledam smo slovenci full zadrt narod,... use zanima ka je pr sosed, skos neki kritizirajo,... pr seb pa noben ne počist. pa so albanci, srbi, bosanci, itd velik bolš narod kr mal nj pogldamo okol sebe se kj pr albancih nardi takoj si pomagajo, se pa kj pr slovencih nardi so pa še veseli da se ti kj nardil pa jih boli zatebe...
ni mi pa tut jasn kk lahka nekatere tle na forumu komentirate da taka zveza ne more funkcionirat... a ste ble same na tem ste probale ??? sicer pa usak posameznik ma svoje cilje svoje prioritete tk da nemore noben rect ka funkcionira pa ka ne.. Vsi smo krvavi pod kožo, al ne ? al mogoče albancem, hrvatom, srbom pod kožo teče voda namest krvi????
to je sam moje mnenje!
“Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.” Coco Chanel
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Libido. napisal/-a:Ma jaz nikoli ne bom razumela, zakaj večina Slovencev tako prezira Hrvate, Srbe, Bosance,itd...
Verjetno zato, ker so že mentalno relativno zelo drugačni od nas.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
bunncy - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 4. 2010
^^ a nemci, španci, američani al pa bilo ker drug narod so pa mentalno isti k slovenci
“Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.” Coco Chanel
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
McLarnovc napisal/-a:Libido. napisal/-a:Ma jaz nikoli ne bom razumela, zakaj večina Slovencev tako prezira Hrvate, Srbe, Bosance,itd...
Ti se prav cudim in se ne morem nacuditi! A lahko mi odgovoris, kaj je po tvojem mnenju mentalno zelo drugacno, da si Slovenci sploh upajo prezirat??
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
^ na prvo žogo lahko izpostavim npr. drugačen odnos do dela in posledično tudi materialnih stvari ter drugačni odnosi med spoloma. se pa vsak sam odloči ali se mu zdi taka in še kakšna druga razlika vredna prezira, občudovanja ali pa je indiferenten ali pa kaj vmes...
Vsak raj ima svojo kačo.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Akvamarin napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:Libido. napisal/-a:Ma jaz nikoli ne bom razumela, zakaj večina Slovencev tako prezira Hrvate, Srbe, Bosance,itd...
Ti se prav cudim in se ne morem nacuditi! A lahko mi odgovoris, kaj je po tvojem mnenju mentalno zelo drugacno, da si Slovenci sploh upajo prezirat??
Pojdi malo po Ljubljani pa si poglej kako se obnašajo do drugih, pa tudi kakšno je njihovo medsebojno obnašanje, kakšen je njihov odnos do drugih ljudi in podobno. Mogoče ti bo postalo jasno. Že ko človek vidi kake ekscese izvajajo recimo na avtobusih, vlakih, v lokalih, mu je hitro jasno, da so s svojo miselnostjo 15 let za nami.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Prvi neprebran prispevek • 108 prispevkov
• Stran 3 od 8
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]