Par ki ne obstaja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lady_T_Bee - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2009
se opravičujem, samo ko tole prebiram jaz zdaj ne vem ali teli zadnji posti (2,3-je) letijo name ali na predhodnice ali na splošno, samo punce ve ste čisto falile namen te teme...in spet smo tam, ko začnete debate o tem kam kdo koga meče in podobno in spet se bo tema razvila v čisto neko drugo smer. in skoraj vedno je tako ko nek post nanese na katerikoli drug (še posebaj južni) narod.
zato prosim preberte 1.post in o tem kaj dejansko sem pisala. na začetku so punce prav lepo sodelovale in dale odgovore, ki bi jih ta tema sprejela, potem pa ste čisto falile temo.
in ja, tista, ki je omenila da se tem "delavcem" reče "šiptarji" VEM samo te besede tu nisem hotela uporabit.
in nimam jaz predsotkov, sem lepo v temo napisala, da sem glede na neke zadeve, ki sem jih en dan iskala na netu prebrala in videla marsikaj in razmišljanje o tem da KAO zveza med albancem in slovenko skoraj ne obstaja zaradi vseh tistih njihovih načel in tradicij in da albanec kao naj nikoli ne bi bil oz hotel biti s slovenko. in da sem brala tudi o tem, da naj bi se mogle punce/ženske raje držati stran od njih zaradi takih in drugačnih stvari...oziroma namesto, da jaz vam obnavljam tisto zaradi katerega sem to temo odprla, bi bilo najbolše, da si raje kar same preberete mojo temo
res res nočem, da se tema odvija v smeri kjer se bi med sabo začeli kregat kdo koga obsoja, kdo koga mara in ne mara... amapk da poveste svoje mišlenje ali izkušnje kakeršnekoli glede na temo.Zaradi mene si tudi delte izkušnje med seboj,...samo ostante na temi in se ne bockat o tem kako kdo razmišlja in kam koga meče...to je stvar posameznika
torej keep goin'
zato prosim preberte 1.post in o tem kaj dejansko sem pisala. na začetku so punce prav lepo sodelovale in dale odgovore, ki bi jih ta tema sprejela, potem pa ste čisto falile temo.
in ja, tista, ki je omenila da se tem "delavcem" reče "šiptarji" VEM samo te besede tu nisem hotela uporabit.
in nimam jaz predsotkov, sem lepo v temo napisala, da sem glede na neke zadeve, ki sem jih en dan iskala na netu prebrala in videla marsikaj in razmišljanje o tem da KAO zveza med albancem in slovenko skoraj ne obstaja zaradi vseh tistih njihovih načel in tradicij in da albanec kao naj nikoli ne bi bil oz hotel biti s slovenko. in da sem brala tudi o tem, da naj bi se mogle punce/ženske raje držati stran od njih zaradi takih in drugačnih stvari...oziroma namesto, da jaz vam obnavljam tisto zaradi katerega sem to temo odprla, bi bilo najbolše, da si raje kar same preberete mojo temo
res res nočem, da se tema odvija v smeri kjer se bi med sabo začeli kregat kdo koga obsoja, kdo koga mara in ne mara... amapk da poveste svoje mišlenje ali izkušnje kakeršnekoli glede na temo.Zaradi mene si tudi delte izkušnje med seboj,...samo ostante na temi in se ne bockat o tem kako kdo razmišlja in kam koga meče...to je stvar posameznika
torej keep goin'
-
mogoče sem bila v zadnje postu malo pregroba samo sem dobila občutek, da bo kmalu prišla ven cela štala, ker tkole se ponavadi začne. tako da brez zamere samo res pustite te "koše" ipd zaenkrat nekje ob strani ali pa na pvt
ok nekaj malih koškev lahko daste, za kako primerjavo med takimi in drugačnimi albanci (o tem gre tema )
ok ni vam panike z srbi, bosanci, francozi, italijani...skoraj vsi bi imeli zvezo z človekom druge narodnosti, zakaj potem ko pride do človeka albanske narodnosti skoraj vsi utihnejo, si mislijo svoje, ali pa govorijo da bolje se z njimi ne družit in kakšni naj bi oni bili? Zakaj nihče med tem ko našteva kako mu ne bi bilo panike bit s kom na koncu reče "razen s kakšnim irancem ali albancem ne bi bil/a" (za primer) Zakaj ne? Zdaj naj mi pa to en pove? Zakaj ne?
To ne leti na nobeno posameznico/ka tukaj ampak samo moje razmišljanje
ok nekaj malih koškev lahko daste, za kako primerjavo med takimi in drugačnimi albanci (o tem gre tema )
ok ni vam panike z srbi, bosanci, francozi, italijani...skoraj vsi bi imeli zvezo z človekom druge narodnosti, zakaj potem ko pride do človeka albanske narodnosti skoraj vsi utihnejo, si mislijo svoje, ali pa govorijo da bolje se z njimi ne družit in kakšni naj bi oni bili? Zakaj nihče med tem ko našteva kako mu ne bi bilo panike bit s kom na koncu reče "razen s kakšnim irancem ali albancem ne bi bil/a" (za primer) Zakaj ne? Zdaj naj mi pa to en pove? Zakaj ne?
To ne leti na nobeno posameznico/ka tukaj ampak samo moje razmišljanje
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Lady_T_Bee napisal/-a:s
Tko ONI rečejo, Libido in njena družba, ne "reče se jim" šiptarji. Beseda "šiptar" je v Sloveniji mišljena žaljivo, identično, kot čefur. Medtem, ko v albanščini pomeni to Albanec.
It was forever..but it didnt last long..
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Predsodke so predvsem zaradi razlike v religiji in zaradi drugacne vzgoje, lahko je zveza cist uspesna ce recimo tisti albanec, ki ti je vsec, ni tolk religiozen in ce recimo njegova druzina ni tolk obremenjena s tem!
Gjej muslimanska religija jim nalaga imeti nedolzno zeno za razmnozevanje, potem lahko imajo 4 zene naenkrat, ker jim to religija dovoljuje, potem moski je tisti, ki dela in zasluzi, zenska je doma z otroci in podrejena, ce pades v tako religiozno druzino moras paziti kako si oblecena, nedaj bog da se sprehajas v kratkim krilom, pac golota pri njih ne pride v postev, imajo namrec karakteristicen stil oblacenja itn.itn
Zadnje case so nastale dolocene spremembe, so se malo bolj zacele vmesavat z drugimi religijami, ampak se zmeraj vecina je zelo religiozna.
Tisti fant, ki ti je vsec, ce se ne drzi tolk do religije, potem ne vidim problema, da ne bo vama vspelo, obvisno kako vzgojo on vlece za sabo!
Gjej muslimanska religija jim nalaga imeti nedolzno zeno za razmnozevanje, potem lahko imajo 4 zene naenkrat, ker jim to religija dovoljuje, potem moski je tisti, ki dela in zasluzi, zenska je doma z otroci in podrejena, ce pades v tako religiozno druzino moras paziti kako si oblecena, nedaj bog da se sprehajas v kratkim krilom, pac golota pri njih ne pride v postev, imajo namrec karakteristicen stil oblacenja itn.itn
Zadnje case so nastale dolocene spremembe, so se malo bolj zacele vmesavat z drugimi religijami, ampak se zmeraj vecina je zelo religiozna.
Tisti fant, ki ti je vsec, ce se ne drzi tolk do religije, potem ne vidim problema, da ne bo vama vspelo, obvisno kako vzgojo on vlece za sabo!
-
Rollin #2 - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2010
- Kraj: Izola
Jaz nisem slovenka. In vsi moji tipi so bli drugacne narodnosti kot jaz. In nic nam ni falilo (se bolj zabavno je bilo bi lahko rekla), Razen to da smo z vsemi koncali. A narodnost tukaj ni imela prstov vmes, sva bila kar midva kriva. Precej krat sem se selila tako da se pravzaprav pocutim kot da sem brez nje, kar mi je tudi vsec, ker nimam tovrstnih problemov tj. neka navidezna povezanost z neznanimi ljudmi, ki zivijo v isti drzavi, vecvrednosti kompleks do nekih drugih neznancev iz druge drzave in manjvrednosti kompleks do prebivalcev tretje drzve. Ne recem zdaj da imajo vsi ljudje, ki cutijo narodnost te probleme ampak pac tisti, ki jo cutijo bolj mocno i guess oz so bili tako vzgojeni al neki... Sam meni je to totalno brezpredmetno. Pac od cloveka je odvisno kaksen je.
Thanks to denial, I'm immortal!
-
Rollin #2 napisal/-a:Jaz nisem slovenka. In vsi moji tipi so bli drugacne narodnosti kot jaz. In nic nam ni falilo (se bolj zabavno je bilo bi lahko rekla), Razen to da smo z vsemi koncali. A narodnost tukaj ni imela prstov vmes, sva bila kar midva kriva. Precej krat sem se selila tako da se pravzaprav pocutim kot da sem brez nje, kar mi je tudi vsec, ker nimam tovrstnih problemov tj. neka navidezna povezanost z neznanimi ljudmi, ki zivijo v isti drzavi, vecvrednosti kompleks do nekih drugih neznancev iz druge drzave in manjvrednosti kompleks do prebivalcev tretje drzve. Ne recem zdaj da imajo vsi ljudje, ki cutijo narodnost te probleme ampak pac tisti, ki jo cutijo bolj mocno i guess oz so bili tako vzgojeni al neki... Sam meni je to totalno brezpredmetno. Pac od cloveka je odvisno kaksen je.
ja saj tudi jaz sem bila z tipi druge narodnosti, saj je normalno, če ti je tip všeč ti je če ne ne. Nisem bila z nobenim ki bi živel drugje ali se priselil, vsi so bili rojeni tu. Samo saj pravim, očitno so oni res toliko na slabem glasu, da ljudje taka mnenja dajejo (mogoče je bilo krivo to da so bili vsi posti tam od leta 2007/08 haha) pa se je zdaj pogled na to spremenil
-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
Nisem Slovenka in sem bila skupaj s tipi raznih narodnosti (Hrvata, Srba in tudi Bosanca). Nikjer ni bilo problema kar se tiče narodnosti..
Nekateri se popolnoma normalno asimilirajo okolju, nekateri spet ne. Ravno zaradi tega pa ne smemo metat ljudi v isti koš. Recimo en musliman, ki se bo trdno držal svojih načel bo me ravno tako odbijal kot en kristjan, ki bo vsako nedeljo hodil k maši, ker pač takšne gromozanske religioznosti ne maram.
Nekateri se popolnoma normalno asimilirajo okolju, nekateri spet ne. Ravno zaradi tega pa ne smemo metat ljudi v isti koš. Recimo en musliman, ki se bo trdno držal svojih načel bo me ravno tako odbijal kot en kristjan, ki bo vsako nedeljo hodil k maši, ker pač takšne gromozanske religioznosti ne maram.
Breakfast is my religion! (The Mask)
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Tammy_De napisal/-a:Kako lepo mečemo vse v isto škatlo!
Kdaj bojo ljudje odrastli? Dojeli, da ne izbiraš kje se rodiš in, da je Zemlja Zemlja (tko al tko premejhna), da narodnost ni pomembna, da so religije en največjih brainwash-ov, prenehali stereotipizirat vsako različnost od sebe in dejansko cenili druge ljudi glede na njihovo osebnost in ne glede na stvari, na katere nimajo vpliva (kraj rojstva, barva kože...)?
Evo, to punca, super si napisala
Ponavadi so ljudje od dol zelo prijazni in odprti. Kar za Slovence v večini ne velja (odprtost definitivno ne v toliki meri). Sama sem iz mešanega zakona, nisem pa rojena v SLO. O tem kako so me sprejeli ko smo se preselili in gledali, raje ne bi, ni bilo pa to nič kaj prijetno obdobje v mojem življenju, saj so se moji takratni sošolci zelo trudili da bi mi zagrenili življenje na 1001 način. Tega enostavno ne pozabiš. Sem pol Slovenka, ampak me kljub temu ne bo noben prepričal da smo Slovenci toleratni. Žal.
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
Ma jaz nikoli ne bom razumela, zakaj večina Slovencev tako prezira Hrvate, Srbe, Bosance,itd... To je tako kot da bi Avstrijci pluvali po nas da smo 'čefurji' - mi smo tudi južno od njih in smo tudi nekoč bili del Jugoslavije. Najbolj me raz****i, ko berem na internetu (na slovenskih portalih) črno kroniko, recimo da se je kakšen umor zgodil na Hrvaškem/v Srbiji in so potem komentarji v stilu - 'ja sej to so pa Hrvati/Srbi' al pa še huje 'ja to so pa čefurji, ni čudno da se je to zgodilo' ... POVSOD po svetu, v vsaki državi so slabi ljudje in so dobri ljudje .. tudi v Sloveniji, nevem zakaj je treba tako sovražit vse kar je južno od nas ..
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Jaz tudi nisem Slovenka, sem zivela v treh razlicnih drzavah, in ce primerjam, lahko recem, da so slovenci super, in ni res, da ne sprejemejo tujce, samo rabis malo casa, da razbijes zaptost in dovolis, da te bolj spoznajo!
Jaz kot tujka, osebno nikoli nisem bila napadena, nikoli mi ni manjkala druzba, imam zelo dobrih slovenskih prijateljev, in nikoli nisem se pocutilia diskriminirano! Ce ze pogledas vecina slovencev je mesanih, zelo malo je "cistih" slovencev!
Drugac pa, da slovenci sovrazijo juzne narode, mislim, da niti ne! Sovenci se razburijo zaradi neustreznega obnasanja, nocejo, da jim nekdo dela skandale v drzavi! Slovenci hocejo, da se priselljenci potrudijo govoriti po slovensko, ce ze zivijo 10 let v Sloveniji! In ce se nekdo obnasa korektno, so tudi slovenci korektni!
Jaz kot tujka, osebno nikoli nisem bila napadena, nikoli mi ni manjkala druzba, imam zelo dobrih slovenskih prijateljev, in nikoli nisem se pocutilia diskriminirano! Ce ze pogledas vecina slovencev je mesanih, zelo malo je "cistih" slovencev!
Drugac pa, da slovenci sovrazijo juzne narode, mislim, da niti ne! Sovenci se razburijo zaradi neustreznega obnasanja, nocejo, da jim nekdo dela skandale v drzavi! Slovenci hocejo, da se priselljenci potrudijo govoriti po slovensko, ce ze zivijo 10 let v Sloveniji! In ce se nekdo obnasa korektno, so tudi slovenci korektni!
- vrtavka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 10. 2010
Libido. napisal/-a:Ma jaz nikoli ne bom razumela, zakaj večina Slovencev tako prezira Hrvate, Srbe, Bosance,itd... To je tako kot da bi Avstrijci pluvali po nas da smo 'čefurji' - mi smo tudi južno od njih in smo tudi nekoč bili del Jugoslavije. Najbolj me raz****i, ko berem na internetu (na slovenskih portalih) črno kroniko, recimo da se je kakšen umor zgodil na Hrvaškem/v Srbiji in so potem komentarji v stilu - 'ja sej to so pa Hrvati/Srbi' al pa še huje 'ja to so pa čefurji, ni čudno da se je to zgodilo' ... POVSOD po svetu, v vsaki državi so slabi ljudje in so dobri ljudje .. tudi v Sloveniji, nevem zakaj je treba tako sovražit vse kar je južno od nas ..
avstrijci nas ne marajo kej preveč. In se strinjam z akvamarin.
Bi se vtaknila v to, da je religija 'eden izmed največjih brainwashev', pa bo preveč offtopic. :p
Svet je lepši brez meja. Vsaj za ljubezen.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
vrtavka napisal/-a:Svet je lepši brez meja. Vsaj za ljubezen.
vrtavka napisal/-a:Bi se vtaknila v to, da je religija 'eden izmed največjih brainwashev', pa bo preveč offtopic. :p
Lahko se vtakneš v tej temi pa bom argumentirala kako sem mislila
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov