Par ki ne obstaja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lady_T_Bee - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2009
včeraj sem nekaj iskala po internetu in zasledila sledeče:
ena punca na forumu je skomentirala na post ene, ki je zaljubljena v albanca in da prvič sploh sliši za tak primer ker albanec in slovenka ne gresta skupaj in ta zveza je nemogoča, zaradi vseh načel in tradicij ki jih albanci imajo. Da ne ve kaj dela z njim, ker pri njih se ne ve nikoli kaj ti bodo naredili, saj na začetku so prijazni na to pa kmalu pokažejo svoj pravi albanski obraz in da od takih samo stran. in da tudi albanci naj nikoli ne bi bili z slovenko, ker oni iščejo samo žene "svoje krvi"..spet kao zaradi običajev
edino nevem ali je ta punca in vse druge ki so pisale podobno. mislile prave albance ali kosovske albance in niti nevem ali je bilo mišljeno za priseljene albance oz delavce, ki jih je vsepovsod veliko ali tudi tiste rojene tu.
Namreč ta tema mi je dala preveč za razmišjat predvsem negativnih misli je bilo preveč.
ker zame je razlika ali je nekdo v slovenijo priseljen, ali tu samo dela ali pa je tu rojen. Podobno bi lahko bilo tudi da bi nekdo rekel pojdi stran od srba, hrvata,..itd ker je pač druge narodnosti. samo tega se ne sliši pogosto, to je pač mnenje posameznikov, ki bi tako rekli. za albance pa je tolliko negativnih stvari povsod in kaki so in da se jih je treba izogibat da...ja ni kaj, jaz kot jaz sem se mogla zamislit.
zdej me res zanima vaše mnenje o tem in če je res tak par nemogoč oz nemore obstajat, in zakaj ne, če pa maš vsemogoče pare od srb/kinja-hrvat/ica, bosanc/ka-slovenc/ka francoz/inja-američan/ka in belci-ćrnci in tako naprej??
in samo za razmislek in primerjavo...poznam fanta, ki so mu starši kosovski albanci. On je rojen v sloveniji, izšolan, deloven, simpatičen pošten..in če mi ne bi povedal kaj je po narodnosti ne bi niti vedla. Poznamo se že dolgo, mi je všeč in med nama se nakaj dogaja. (isto bi bilo tudi če bi bil srb, hrvat, italijan,... po starših)
ja sto ljudi sto čudi, ne se ozirat na druge, poslušaj srce, ni važno kdo je, kaj je...to zdaj ni pomembno, ker načeloma mi je vseeno. Samo veste kako je, ko človek začne razmišjat vsemogoče stavri in potem še sliši ali prebere take zadeve, da se ti kar zvrti.
Moji kolegi/ce tisti, ki ga poznajo in tisti, ki ga ne pa sem jim ga samo omenila, niti eden ni skomentiral nič na to kaj on je. Ker ljudem je vseeno-večini. Pač fant kot fant.
Glede na to, da dol v kraj iz kjer so njegovi domači gre samo kdaj in kdaj..obiski, prazniki, pač sorodstvo,in še to 1x na nevem koliko let ...mislim, da... nevem ni on zdaj samo zato iz kje je, nek mafijaš in da bi me kasneje kar odpelal dol pa ugrabil in nevem kaj. Čeprav se nikoli ne ve Če gledamo drugače - odpelje te lahko tudi francoz
Nevem no, sem še zmeraj mnenja, da je traba ločit tiste, ki so tu rojeni in živijo v pošteni družini in tisttimi, ki tu delajo in si iščejo neke punce oz žene.
Kaj boste skomentiral?
ena punca na forumu je skomentirala na post ene, ki je zaljubljena v albanca in da prvič sploh sliši za tak primer ker albanec in slovenka ne gresta skupaj in ta zveza je nemogoča, zaradi vseh načel in tradicij ki jih albanci imajo. Da ne ve kaj dela z njim, ker pri njih se ne ve nikoli kaj ti bodo naredili, saj na začetku so prijazni na to pa kmalu pokažejo svoj pravi albanski obraz in da od takih samo stran. in da tudi albanci naj nikoli ne bi bili z slovenko, ker oni iščejo samo žene "svoje krvi"..spet kao zaradi običajev
edino nevem ali je ta punca in vse druge ki so pisale podobno. mislile prave albance ali kosovske albance in niti nevem ali je bilo mišljeno za priseljene albance oz delavce, ki jih je vsepovsod veliko ali tudi tiste rojene tu.
Namreč ta tema mi je dala preveč za razmišjat predvsem negativnih misli je bilo preveč.
ker zame je razlika ali je nekdo v slovenijo priseljen, ali tu samo dela ali pa je tu rojen. Podobno bi lahko bilo tudi da bi nekdo rekel pojdi stran od srba, hrvata,..itd ker je pač druge narodnosti. samo tega se ne sliši pogosto, to je pač mnenje posameznikov, ki bi tako rekli. za albance pa je tolliko negativnih stvari povsod in kaki so in da se jih je treba izogibat da...ja ni kaj, jaz kot jaz sem se mogla zamislit.
zdej me res zanima vaše mnenje o tem in če je res tak par nemogoč oz nemore obstajat, in zakaj ne, če pa maš vsemogoče pare od srb/kinja-hrvat/ica, bosanc/ka-slovenc/ka francoz/inja-američan/ka in belci-ćrnci in tako naprej??
in samo za razmislek in primerjavo...poznam fanta, ki so mu starši kosovski albanci. On je rojen v sloveniji, izšolan, deloven, simpatičen pošten..in če mi ne bi povedal kaj je po narodnosti ne bi niti vedla. Poznamo se že dolgo, mi je všeč in med nama se nakaj dogaja. (isto bi bilo tudi če bi bil srb, hrvat, italijan,... po starših)
ja sto ljudi sto čudi, ne se ozirat na druge, poslušaj srce, ni važno kdo je, kaj je...to zdaj ni pomembno, ker načeloma mi je vseeno. Samo veste kako je, ko človek začne razmišjat vsemogoče stavri in potem še sliši ali prebere take zadeve, da se ti kar zvrti.
Moji kolegi/ce tisti, ki ga poznajo in tisti, ki ga ne pa sem jim ga samo omenila, niti eden ni skomentiral nič na to kaj on je. Ker ljudem je vseeno-večini. Pač fant kot fant.
Glede na to, da dol v kraj iz kjer so njegovi domači gre samo kdaj in kdaj..obiski, prazniki, pač sorodstvo,in še to 1x na nevem koliko let ...mislim, da... nevem ni on zdaj samo zato iz kje je, nek mafijaš in da bi me kasneje kar odpelal dol pa ugrabil in nevem kaj. Čeprav se nikoli ne ve Če gledamo drugače - odpelje te lahko tudi francoz
Nevem no, sem še zmeraj mnenja, da je traba ločit tiste, ki so tu rojeni in živijo v pošteni družini in tisttimi, ki tu delajo in si iščejo neke punce oz žene.
Kaj boste skomentiral?
-
pjotra - Debatorica
- Na forumu od: 25. 8. 2004
jaz na moje izkušnje prisegam samo še na slovence. Nimam nič proti tem fantom iz kosova, albanije ali od kjerkoli iz balkana. Samo enostavno niso zame, tudi če so oni rojeni v Sloveniji, imajo po vsej večini malce drugačno vzgojo kot sem jo imela jaz.
Imam pa prijateljico, ki je imela fanta Albanca, in sta zvezo zaključila, ker nje kot Slovenke niso sprejeli v njegovo družino, čeprav sta starša tukaj že vrsto let, on pa je tudi rojen tukaj.
Imam pa prijateljico, ki je imela fanta Albanca, in sta zvezo zaključila, ker nje kot Slovenke niso sprejeli v njegovo družino, čeprav sta starša tukaj že vrsto let, on pa je tudi rojen tukaj.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Lady_T_Bee napisal/-a:Nevem no, sem še zmeraj mnenja, da je traba ločit tiste, ki so tu rojeni in živijo v pošteni družini in tisttimi, ki tu delajo in si iščejo neke punce oz žene.
Kaj boste skomentiral?
Kot pa da ne obstaja varianta da so dol rojeni, potem so se pa preselil!
Kam potem njih daš?
Drugače pa, imela sem sošolko, bili so Albanci z Kosova, vem kako so jo vzgajali, da ni smela na noben rojstni dan kjer so bili tipi (!) razen k meni, ker so se straši poznali. Ona je imela že od rojstva določeno s kom se bo poročila! To so ji starši določili in jo tudi večkrat še kot malo peljali k njem. Ni smela nosit kikel... Pa tako naprej, zdej če sem odkrita in me vprašaš al bi imela Albanca, bi ti odgovorila z ne, pa ne zato ker imam predsodke, sploh ne, ampak mentaliteta, vzgoja in kultura je toliko različna da dol padeš. Jz Srbov, Bosancev in Albancev ne mečem v isti koš. Albanci so zame res posebni, niso slabi, ampak drugačni in si jih ne želim imeti v družini, tut ko bom imela otroke ne bom vesela če se bo moj otrok zagledal/poročil z Albancem/Albanko. Z Srbi je drugače, imajo precej bolj podobne poglete na vzgojo in svet, Bosanci so baje malo bolj "težki", saj tamo ženska ni nič vredna. Poznam primer kjer Bosanec vara svojo ženo, ona se ne morem ločit, ker je to pri njih sramota, ker jo potem noben ne bo hotel, plus ima 2 otroka. On je Bog in batina, ona je ničla. Si želim takega življenja? Ne hvala. Potem pa obstajajo še mešani zakoni...tko da ni vse čno-belo, možno je da je po mami Bosanec, Srb ali Albanec.
Za tega tvojega če je tukaj vzgajan pa vse verjamem da je čisto normalnih načel, ne vem pa koliko je navezan na tradicijo in družino.
-
ja glede na to da čisto normalno žura, normalno funkcionira na vseh področjih, poznajo ga skoraj vsi, da normalno hodi naokoli kamorkoli že... mislim, da nima nekih prepovedi. Je pa drugače tudi krščen tukaj in ima vse te "zakramente" ali kako se reče, kar če gledam realno je iste vere ko jaz. Sicer nima to veze, samo kar se vere tiče je potem ista kot moja. Sicer mi je čudno, ker si nisem nikoli mislila, da so albanci te vere, zdej edino, da samo njega kot sina, da mu želijo eno tako slovensko prihodnost.
Saj zato sem dala njega za primer, ker imajo ljudje dosti proti temu. Sem pa zdej zvedla, da ima tudi ena moja kolegica podoben primer in je njen fant tudi iz tam oz njegovi starši. Nevem no... mene sam zanima ali so res vsi taki, da se jih je bolje izogibat?? halo? saj dokler tebi ne naredi slabega je vse vredu, kaj ni?
Saj zato sem dala njega za primer, ker imajo ljudje dosti proti temu. Sem pa zdej zvedla, da ima tudi ena moja kolegica podoben primer in je njen fant tudi iz tam oz njegovi starši. Nevem no... mene sam zanima ali so res vsi taki, da se jih je bolje izogibat?? halo? saj dokler tebi ne naredi slabega je vse vredu, kaj ni?
-
pjotra - Debatorica
- Na forumu od: 25. 8. 2004
Jaz bi malo potipala na področju odnos mož - žena, kako razmišlja?
Sem spoznala enega takega, zelo luštnega in prijaznega in sem se naredila neumno, da kao ne vem kako pri njih to gre.... In mi je razložil kako je pri njih in tudi pri njem. Pa sem bežala....
Sem spoznala enega takega, zelo luštnega in prijaznega in sem se naredila neumno, da kao ne vem kako pri njih to gre.... In mi je razložil kako je pri njih in tudi pri njem. Pa sem bežala....
- vrtavka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 10. 2010
Oh, daj no, saj niso vsi Albanci tradicionalisti, lepo te prosim. Obstajajo čisto normalne familije brez dogovorjenih porok in takih stvari.
Men to, katere narodnosti je nekdo, ne pomeni prav veliko. Druga stvar je, kako majo v glavi poštimano.
Men to, katere narodnosti je nekdo, ne pomeni prav veliko. Druga stvar je, kako majo v glavi poštimano.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Ja, glede vere, ni mus da so muslimani
Kak imajo razpucano doma in kakšni so odnosi pa ne vem, naredi se neumno in naredi kot ti je pjotra svetovala, vprašaj kak je pri njih, kake so navade in kak je odnos moški-ženska.
Sej ne rečem da so pri vseh Albancih dogovorijene poroke, ampak sem samo napisala za punco, ki jo poznam.
Pa sej so njeni starši bli zmeraj prijazni, ne rečem in nimam predsodkov. Ne vem pa kak bi odreagirali da bi bila jz recimo fant, dvomim da bi me maral, ker njej resnično niso nikamor pustil it, niti ven niit na eksurzijo. Hodla je samo k teb njenem, starši so mel podoben biznis, pol so se pač zmenili da se ona dva poročita. Meni je to res bolano, ne morem pomagat, saj si ne predstavljam da bi mi kdo določil s kom morem preživeti svoje življenje.
Kak imajo razpucano doma in kakšni so odnosi pa ne vem, naredi se neumno in naredi kot ti je pjotra svetovala, vprašaj kak je pri njih, kake so navade in kak je odnos moški-ženska.
Sej ne rečem da so pri vseh Albancih dogovorijene poroke, ampak sem samo napisala za punco, ki jo poznam.
Pa sej so njeni starši bli zmeraj prijazni, ne rečem in nimam predsodkov. Ne vem pa kak bi odreagirali da bi bila jz recimo fant, dvomim da bi me maral, ker njej resnično niso nikamor pustil it, niti ven niit na eksurzijo. Hodla je samo k teb njenem, starši so mel podoben biznis, pol so se pač zmenili da se ona dva poročita. Meni je to res bolano, ne morem pomagat, saj si ne predstavljam da bi mi kdo določil s kom morem preživeti svoje življenje.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Albanci iz Kosova/Makedonije so res mal čudni. Pa sem drugače zeloooo strpen človek, ampak po potovanju v teh krajih letos sem pač drugačnega mnenja. Baje da so v Albaniji še najbolj normalni, ker se jim ni treba dokazovat.
O tem kakšni so - to je dolga zgodba. Seveda obstajajo tudi izjeme Jaz jih nisem videla, vsaj ne naših let. Tisti srednjih let so ponavadi malo bolj pri pameti kot mlajša post-komunistična born-again muslim generacija.
Poznam pa veliko njih rojenih v Sloveniji, mojih let, ki so pa čisto normalni in majo spucano v glavi, z večimi smo tudi prijatelji
O tem kakšni so - to je dolga zgodba. Seveda obstajajo tudi izjeme Jaz jih nisem videla, vsaj ne naših let. Tisti srednjih let so ponavadi malo bolj pri pameti kot mlajša post-komunistična born-again muslim generacija.
Poznam pa veliko njih rojenih v Sloveniji, mojih let, ki so pa čisto normalni in majo spucano v glavi, z večimi smo tudi prijatelji
-
katy. - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2010
Moja prijateljica je zaljubljena v srba, sta skupaj že lep čas. Je pripravljena tudi menjat vero, pač postat pravoslavka zaradi njega in njegove družine. So jo pa sicer čisto lepo sprejeli, res so super familija. Poznam oboje dobro, tako njeno, kot njegovo družino, pa bi si upala trdit, da njeni celo bolj komplicirajo, zato ker pač ni slovenec
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Lady_T_Bee napisal/-a:Nevem no, sem še zmeraj mnenja, da je traba ločit tiste, ki so tu rojeni in živijo v pošteni družini in tisttimi, ki tu delajo in si iščejo neke punce oz žene.
Kaj boste skomentiral?
Bom skomentirala, da imaš ti tudi cel kup predsodkov. A dol pa tip ne more bit rojen v pošteni družini? In kaj je v bistvu narobe s tem, da pride sem delat in si tu išče punco/ženo? Kje naj si jo pa išče, če tu živi?
-
jullia_ napisal/-a:Lady_T_Bee napisal/-a:Nevem no, sem še zmeraj mnenja, da je traba ločit tiste, ki so tu rojeni in živijo v pošteni družini in tisttimi, ki tu delajo in si iščejo neke punce oz žene.
Kaj boste skomentiral?
Bom skomentirala, da imaš ti tudi cel kup predsodkov. A dol pa tip ne more bit rojen v pošteni družini? In kaj je v bistvu narobe s tem, da pride sem delat in si tu išče punco/ženo? Kje naj si jo pa išče, če tu živi?
ne drugače ne, dokler je oseba do mene prijazna. s temi, ki tu delajo sem mislila tiste kre*ene, ki (ni nujno ravno da so albanci) delajo ta gradbena dela in žvižgajo za tabo, govorijo neke perverznosti in nasploh izgledajo vsi kot da bi prvič vidli žensko. Te vrste "tujih" delavcev namreč ne prebavljam, ker se prou slinastvo vsiljujejo. In pomoje so edina "vrsta" ljudi, ki pa grem res raje čimmdlje naokoli njih. In mislim, da bi se marsikdo strinjal z mano, da oni so pa res..manj ko jih vidiš boljše je. žal...pa naj si tu išče ženo, če hoče...samo žene bežijo stran
mogoče je ravno zaradi tega tista punca rekla, da takega primera ni videla...mogoče je mislila njih
zato sem pa rekla da je velika razlika ali imaš ti samo albansko poreklo po kom ali pa si tu delovno, kot sem opisala zgoraj.
ja seveda, tudi en ki je rojen tu ni rečeno, da je vredu in tudi tisti, ki živijo dol so lahko iz ful vredu družine...se strinjam ja, tako je povsod
v vseh teh postih pa je bilo mišljeno nekaj drugega, kot pa zdaj naštevat vse vsrte živečih albancev
Lp
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
katy. napisal/-a:Moja prijateljica je zaljubljena v srba, sta skupaj že lep čas. Je pripravljena tudi menjat vero, pač postat pravoslavka zaradi njega in njegove družine. So jo pa sicer čisto lepo sprejeli, res so super familija. Poznam oboje dobro, tako njeno, kot njegovo družino, pa bi si upala trdit, da njeni celo bolj komplicirajo, zato ker pač ni slovenec
Moj je pa Bosanec. Čisti Bosanec - rojen dol, tukaj dela. Pa so me njegovi dol v Bosni čisto vsi ful lepo sprejeli, vsi navdušeni nad mano. Moji pa tudi nič ne komplicirajo, ker ni Slovenec. Oni so muslimani, sicer ne ful verni, pri nas smo kristjani .. Ampak noben ne gleda na vero (no, samo moja nona gleda malo postrani). Ful me je blo strah spoznat njegovo družino, kako me bojo sprejeli in to - ampak so res ful odprta družina, ful prijazni. Tudi on mi ves čas govori, da ni pomembna narodnost in vera (sem se zadnjič nekaj hecala da bo naš otrok pol-pol).
Pa ne moreš metat kar vseh v isti koš - 'Albanci so taki, Bosanci so taki ...' .. Lady_T_Bee - jaz takim (s temi, ki tu delajo sem mislila tiste kre*ene, ki (ni nujno ravno da so albanci) delajo ta gradbena dela in žvižgajo za tabo, govorijo neke perverznosti in nasploh izgledajo vsi kot da bi prvič vidli žensko) mi rečemo 'šiptarji' in jih obravnavamo drugače kot ostale pripadnike južnjaških narodov ... Ampak budale in perverzneži se najdejo tudi med Slovenci, ne samo med južnjaki.
Ubistvu sploh nevem, zakaj ima 3/4 Slovencev take predsodke glede južnih narodov .. Pa so čisto uredu ljudje, znajo bit še bolj uredu kot Slovenčki (kolkr sem jaz spoznala ljudi dol v Bosni, so ti vsi pripravljeni kaj dat, tudi če nimajo nič, ti dajo to kar imajo in to jih ful osreči ... ne pa mi ki gledamo samo na svojo rit).
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
Kako lepo mečemo vse v isto škatlo!
Kdaj bojo ljudje odrastli? Dojeli, da ne izbiraš kje se rodiš in, da je Zemlja Zemlja (tko al tko premejhna), da narodnost ni pomembna, da so religije en največjih brainwash-ov, prenehali stereotipizirat vsako različnost od sebe in dejansko cenili druge ljudi glede na njihovo osebnost in ne glede na stvari, na katere nimajo vpliva (kraj rojstva, barva kože...)?
Newsflash: Ljudje smo tok različni da adijo pamet. Nekomu je prioriteta ustvarit kariero, nekomu imeti tradicionalno družino, nekomu pa nekaj popolnoma tretjega. Vsakemu želim sam najboljše, da doseže to kar želi, ampak pa nikakor ne morem razumeti zakaj nekdo misli, da ima kakršnokoli pravico sodit želje/prioritete nekoga drugega (da to ni prav, da ima "napačno" mišljenje..). Različno =/= boljš/slabš.
Mogoč sem malo OT, sam sm mogla spravt iz sebe kaj me moti pri taki mentaliteti.
Aja, pa rojena sm v Tuzli
Kdaj bojo ljudje odrastli? Dojeli, da ne izbiraš kje se rodiš in, da je Zemlja Zemlja (tko al tko premejhna), da narodnost ni pomembna, da so religije en največjih brainwash-ov, prenehali stereotipizirat vsako različnost od sebe in dejansko cenili druge ljudi glede na njihovo osebnost in ne glede na stvari, na katere nimajo vpliva (kraj rojstva, barva kože...)?
Newsflash: Ljudje smo tok različni da adijo pamet. Nekomu je prioriteta ustvarit kariero, nekomu imeti tradicionalno družino, nekomu pa nekaj popolnoma tretjega. Vsakemu želim sam najboljše, da doseže to kar želi, ampak pa nikakor ne morem razumeti zakaj nekdo misli, da ima kakršnokoli pravico sodit želje/prioritete nekoga drugega (da to ni prav, da ima "napačno" mišljenje..). Različno =/= boljš/slabš.
Mogoč sem malo OT, sam sm mogla spravt iz sebe kaj me moti pri taki mentaliteti.
Aja, pa rojena sm v Tuzli
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]