Otroška imena
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
^^Jaz ne bi dala otroku starinsko ime. Niti mi niso všeč. Vem pa, da so tud taki pari, ki izključno stara slovenska imena hočejo dat otrokom. Ena dva celo poznam ampak hvala bogu sta še kolko tolko pametno ime vseeno našla.
Osebno so mi pa všeč kratka imena
Osebno so mi pa všeč kratka imena
Yada, yada, yada...
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
@haley
Pa saj jih je nekaj zelo stari(nski)h imen, ki so zelo lepa. Ne rabi bit ravno Kunigunda
Npr. Neža, Meta, Živa, Zala, Urša so lepa slovenska imena, ki pa so zelo stara, še iz poganskih časov. Pa tudi Mojca in Alenka.
Ali pa moška imena, niso samo Jožeti in Janezi (btw, Žan, Jan in Janez...hm). Žan je dejansko francoski Janez, Jean.
Meni je itak Rožle na 1.mestu, všeč pa mi je še Vid in Vito, pa Jure.
Matjaž bi mi bilo všeč, če jih ne bi bilo že toliko. Jih je čisto preveč, isto kot je Mojc zelo veliko.
Pa še enega sem se spomnila, Tjaša. Meni osebno zelo lepo ime, zveni mi slovensko (ga nekako povezujem z Matjažem), nisem pa povsem prepričana. Je pa definitivno slovanskega izvora.
Pa saj jih je nekaj zelo stari(nski)h imen, ki so zelo lepa. Ne rabi bit ravno Kunigunda
Npr. Neža, Meta, Živa, Zala, Urša so lepa slovenska imena, ki pa so zelo stara, še iz poganskih časov. Pa tudi Mojca in Alenka.
Ali pa moška imena, niso samo Jožeti in Janezi (btw, Žan, Jan in Janez...hm). Žan je dejansko francoski Janez, Jean.
Meni je itak Rožle na 1.mestu, všeč pa mi je še Vid in Vito, pa Jure.
Matjaž bi mi bilo všeč, če jih ne bi bilo že toliko. Jih je čisto preveč, isto kot je Mojc zelo veliko.
Pa še enega sem se spomnila, Tjaša. Meni osebno zelo lepo ime, zveni mi slovensko (ga nekako povezujem z Matjažem), nisem pa povsem prepričana. Je pa definitivno slovanskega izvora.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
haley napisal/-a:A bi še kdo svojemu otroku danes dal kakšno 'starinsko' slovensko ime, recimo: Janez, Jože, Franc, Pavel, Marija, Jerca...?
Nimam nič proti tem imenom, ampak se mi nekako zdi, da ne pašejo več v današnji čas današnjim otrokom. Kaj pa vi pravite?
Pa veš, da so... Med mojimi učenci so tako Janez, Franci, Marija kot tudi Jerca. Samo Jože pa Pavel mi še manjkata Tudi jaz upam, da se bo ta trend tričrkovnih imen končal. Videti je že tako.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
^^
drugače je pa tudi meni Rožle lepo ime. tujci se bodo že potrudili izgovarjat. iskat neko internacionalno ime samo zato, ker obstaja 0,5% možnosti da bo šel otrok v tujino, se mi zdi pa brezveze.
drugače je pa tudi meni Rožle lepo ime. tujci se bodo že potrudili izgovarjat. iskat neko internacionalno ime samo zato, ker obstaja 0,5% možnosti da bo šel otrok v tujino, se mi zdi pa brezveze.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Tale argument, kaj si bodo tujci mislili o nekem imenu, je tud men čist mimo, halo... Jaz vsakodnevno sodelujem z ljudmi iz celega sveta, pa večkrat naletim na res zanimiva imena, prav ob nobenem se ne zgražam, ampak celo vprašam človeka, kako se pravilno izgovori, če slučajno ne vem.
In se mi to ne zdi čist noben problem, nasprotno, ful mi je zanimivo v bistvu.
Pa Janez je meni čist običajno ime, jih poznam kar nekaj, tudi enega dojenčka in mi je čist normalno, res.
Bolj so mi mimo neka novodobna imena, kjer imaš občutek, da so naključni izbor črk nekak nametali skupaj.
In se mi to ne zdi čist noben problem, nasprotno, ful mi je zanimivo v bistvu.
Pa Janez je meni čist običajno ime, jih poznam kar nekaj, tudi enega dojenčka in mi je čist normalno, res.
Bolj so mi mimo neka novodobna imena, kjer imaš občutek, da so naključni izbor črk nekak nametali skupaj.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Tista imena sem gor napisala zato, ker so mojemu fantu res ful všeč. Sicer ne načrtujeva še nobenega otroka v kratkem, ampak sva pred dnevi imela debato o otroških imenih in je on naštel samo taka starinska imena, ki pa meni niti malo niso všeč. In res ni šans, da bi js svojmu otroku dala ime Jože al pa Marija, ker mi to ni lepo ime.
Pozna kdo kak par, ki se ni mogel odločiti glede imena otroka?
Pozna kdo kak par, ki se ni mogel odločiti glede imena otroka?
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Konkubina* napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Meni je itak Rožle na 1.mestu
Kaj to je bil joke ali čisto resno mišljeno? Ker meni namreč, bi blo ful hecno slišat eno mamo v parku kak se dere za tamalim: Rožleeeee Rožle, pridi sem! Ali pa da ima ta oseba potem v daljni prihodnosti poslovni razgovor... "Kako vam je pa ime?" -Rožle. Kaki tujci si pa itak pomoje zlomijo jezik ob izgovorjavi imena. Mogoče je pač samo meni to čudno, ker me preveč spominja na Kekčeve filme, kjer je mularija vandrala po planinah v napol strganih hlačah in lesenih palcah
Čisto resno mislim Poznam 2 Rožleta, tako da mi ni to neko vesoljsko ime. V preteklosti so se tudi zgražali, ko so mame dajale svojim otrokom imena Rok, Nejc, Dejan...Nejc mene še danes asociira na pegastega, rdečelasega polulančka in mi je prav smešno to ime na odraslem moškem. Zato vse Nejce vprašam, če je ok, če jih kličem Jernej (od koder Nejc tudi izvira).
Za tujce mi je pa gladko vseeno Trenutno sem na izmenjavi in čeprav imam mednarodno 3-črkovno ime, ga moram vseeno 3x ponovit in še črkovat, preden kdo skapira, kako mi je ime. Ne boš verjela, ampak imamo korejca, ki mu je ime Li in se je predstavljal kot Henry, češ, da si imena Li itak mi evropejci ne bomo mogli zapomnit. Te je že imel probleme s tem imenom. In prav tako smo si vsi zapomnili ime Jildou, nizozemka, ker je pač faca. Izgovori se pa ful smešno. Medtem ko si francozinje Marrienne noben ne zapomni, kljub njenemu internacionalnemu imenu, ker pač čepi nekje vedno za sebe. Tak da...tolko pač o tujcih. Pa tudi finci imajo taka imena, da si jezik zlomiš, da o priimkih sploh ne govorim. Pa jih imajo, živijo s tem, mi se pač moramo te njihove priimke nekako naučit izgovarjat pravilno. Nista anglija in francija center sveta, še zdaleč ne. Angleški jezik je pač nekakšen pripomoček, da se ne pogovarjamo ravno v esperantu, to pa je tudi vse.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
No, meni osebno ime Rožle ni niti malo všeč. Niti so mi tanova imena všeč, kot je ena rekla naključno nametane črke, da ne veš al je hec al kaj, npr. Lan je že eno takšno, res krneki.
Smešna so mi imena Max, Vid pa še kakšno, sam se ga ne spomnim, prevsem "tanova", ki so zdej "in".
Lepo mi je moško ime Jan, žensko pa Tea, Nadja...
Na žensko ime Manica sem se težko nadavila, na začetku sem jo klicala Manca
Smešna so mi imena Max, Vid pa še kakšno, sam se ga ne spomnim, prevsem "tanova", ki so zdej "in".
Lepo mi je moško ime Jan, žensko pa Tea, Nadja...
Na žensko ime Manica sem se težko nadavila, na začetku sem jo klicala Manca
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
haley napisal/-a:Pozna kdo kak par, ki se ni mogel odločiti glede imena otroka?
Ja... majo pa zato dva imena, eno po očetovem predlogu eno pa po maminem Ampak pol je itak, da je znan oz. se kliče otroka samo po enem imenu... ponavadi tistem, ki je prvo. Vsaj tiste, ki jaz poznam
Yada, yada, yada...
-
Mrs. Wonka - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 7. 2010
- Kraj: Ljubljana
Men so pa ful lepa moška imena Jaka, Sebastjan in Kristjan. žensko ime pa všeč Maja. so zelo preprosta, dokaj pogosta, ampak so mi useen ušeč.
~beauty is not in the face; beauty is a light in the heart~
-
xbutterflyx - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 7. 2008
- Kraj: <3
Ožbej
Če Te Kdo vPraša Za NaSvET KaKo UJeTi SaNJe..oDGovOR Je PrePRoST-VeRJeTi MoRaŠ VaNJe!;)
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Brez zamere, ampak se vidi, da si še fejst mlada.Konkubina* napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Meni je itak Rožle na 1.mestu
Kaj to je bil joke ali čisto resno mišljeno? Ker meni namreč, bi blo ful hecno slišat eno mamo v parku kak se dere za tamalim: Rožleeeee Rožle, pridi sem! Ali pa da ima ta oseba potem v daljni prihodnosti poslovni razgovor... "Kako vam je pa ime?" -Rožle. Kaki tujci si pa itak pomoje zlomijo jezik ob izgovorjavi imena. Mogoče je pač samo meni to čudno, ker me preveč spominja na Kekčeve filme, kjer je mularija vandrala po planinah v napol strganih hlačah in lesenih palcah
Opažam pri sebi, meni so se tud v najstniškem času "starejša" slovenska imena zdela hudo trapasta, pa so mi zdej čist normalna. Konkretno Rožle se mi zdi prov simpatično, sam tu bi jz mela "pričakovanja" te osebe, da bo en tak navihanc.
So mi pa ljubša daljša imena (Valerija, Valentina, Katarina), izjema je Lara.
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
Spomnim se kako so šle bivši dlake pokonci, ko me je vprašala kako bi dal ime sinu, ko sem rekel Igor
- AnčiZaspanči
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 3. 2010
purple_rain napisal/-a:Brez zamere, ampak se vidi, da si še fejst mlada.Konkubina* napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Meni je itak Rožle na 1.mestu
Opažam pri sebi, meni so se tud v najstniškem času "starejša" slovenska imena zdela hudo trapasta, pa so mi zdej čist normalna. Konkretno Rožle se mi zdi prov simpatično, sam tu bi jz mela "pričakovanja" te osebe, da bo en tak navihanc.
So mi pa ljubša daljša imena (Valerija, Valentina, Katarina), izjema je Lara.
No ja mislim, da ni nič otročja, če se ji zdi ime Rožle smešno. Meni se zdi kot, da bi se norca delal iz otroka, da mu daš ime Rožle.
Prav tako pa sem v zadnjem času spoznala dve punci z imenoma Trini in Ita. Kot, da bi dajal ime živali ne pa otroku.
Drugače tudi jaz nisem za neka novodobna imena, so mi bolj všeč klasična slovenska imena.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov