Otroška imena

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 26. Jan. 2011 20:49

nanamiša napisal/-a:
beliangel1 napisal/-a:
sem pa enkrat v službi mela priložnost spoznat fantka z imenom Luli. meni ga je bilo sram poklicat:D

:eek: Ubijem tastara dva, da mi nardita kej takšnega :eek: :D

jst imam kolega ki mu je ime Lulzim in ga vsi Luli kličemo :D
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
NaomiKlein
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a NaomiKlein » 26. Jan. 2011 20:57

Limeta.* napisal/-a:^^Micka, Minka? dj poveej :D
js pa če bi bla fnt bi mi da ime Marcel, nč kej preveč mi ni ušeč

Ne, ne, ni ne eno ne drugo. Brez zamere, vendar imena ne bom razkrila, ker nas je tako poimenovanih res malo deklet in se nočem izpostavljati. :)

Ne vem kako naj se izrazim, da ne bo kdo postrani gledal - ime ni takšno, kot ga ima katera izmed naših babic in s tem mislim stereotipna imena starejšega izvora. :)

Osebno pa bom bodoči hčerki, v kolikor se bo partner strinjal, dala ima Tara. Se mi zdi močno ime in mi je res všeč. Upam, da se bo strinjal. :lol: Za fanta pa še nisem čisto odločena, je v igri nekaj imen. Sicer pa bom o tem bolj razmišljala, ko bom bila noseča. :D
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 26. Jan. 2011 21:25

^^Imaš kake brate, sestre? Imajo tudi tako 'starinsko' ime kot ti?
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 26. Jan. 2011 22:34

MOJZES! aja, baba si. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
NaomiKlein
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a NaomiKlein » 26. Jan. 2011 23:00

Imam sestro, ki ima bolj "običajno" ime.
Uporabniški avatar
Goth.princess
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Goth.princess » 27. Jan. 2011 0:19

purple_rain napisal/-a:^^zakaj pa to?
Če že, bi še razumela, da se hčerki da žensko verzijo očetovega imena in sinu moško verzijo maminega (* če obstajata taki verziji), ampak..otroka po sebi/partnerju poimenovat? Men se zdi, da to predvsem zmešnjavo dela.

obstajajo te verzije.
ampak odločila sem se zato, da bom nadaljevala tradicijo moje mame. ona mi je dala ime po sebi, jaz pa bom hčerki dala to ime naprej.
torej je pri nam to v familiji.
Selvedin&Mihaela
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 27. Jan. 2011 0:22

Hecno. No offence. :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 27. Jan. 2011 9:17

ni hecno, je pa zanimivo. Kaj pa ko recimo pride pošta za eno od vaju in sta obe z mamo npr. Petra Novak, kako veš, katera pošta je zate in katera za mamo? Al pa če kdo pokliče na domač tel. in reče a bi lahko dobil Petro Novak in kaj pol, rečete hčer al mamo? Nič ne obsojam, ampak me res zanima, kako rešujeta vsakdanje situacije glede istigea imena.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 27. Jan. 2011 11:30

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Goth.princess
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Goth.princess » 27. Jan. 2011 12:22

lovefrance napisal/-a:ni hecno, je pa zanimivo. Kaj pa ko recimo pride pošta za eno od vaju in sta obe z mamo npr. Petra Novak, kako veš, katera pošta je zate in katera za mamo? Al pa če kdo pokliče na domač tel. in reče a bi lahko dobil Petro Novak in kaj pol, rečete hčer al mamo? Nič ne obsojam, ampak me res zanima, kako rešujeta vsakdanje situacije glede istigea imena.

midve z mamo sva prijavljeni na različna naslova. tako, da pošta mi ni nikoli delala težav. imamo dva stanovanja, zato...
glede telefonov pa ... skoraj nobeden ne kliče na domači telefon. tudi za kakšne stvari, kot je zavarovalnica itd. dam svojo številko, ker se zna zgodit, da me doma ni ravno pogosto...
Selvedin&Mihaela
Uporabniški avatar
Goth.princess
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Goth.princess » 27. Jan. 2011 12:22

lovefrance napisal/-a:ni hecno, je pa zanimivo. Kaj pa ko recimo pride pošta za eno od vaju in sta obe z mamo npr. Petra Novak, kako veš, katera pošta je zate in katera za mamo? Al pa če kdo pokliče na domač tel. in reče a bi lahko dobil Petro Novak in kaj pol, rečete hčer al mamo? Nič ne obsojam, ampak me res zanima, kako rešujeta vsakdanje situacije glede istigea imena.

midve z mamo sva prijavljeni na različna naslova. tako, da pošta mi ni nikoli delala težav. imamo dva stanovanja, zato...
glede telefonov pa ... skoraj nobeden ne kliče na domači telefon. tudi za kakšne stvari, kot je zavarovalnica itd. dam svojo številko, ker se zna zgodit, da me doma ni ravno pogosto...
Selvedin&Mihaela
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 27. Jan. 2011 14:25

Goth.princess napisal/-a:

aha, pol razumem.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 27. Jan. 2011 15:22

Izgubljen napisal/-a:men je pa za tipe zlo všeč ime ADAN, s tem, da je preglas na drugem A, da se ne sliši isto kot Adam :P

like it :)
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 27. Jan. 2011 19:10

jaz bom nehal to temo brat, ker se mi že obrača od človeške neumnosti... pa glih sem se tak fajn najedo :mad:
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 27. Jan. 2011 21:34

Če imata dva doma enako ime je dobro, ko kaj prodajajo po telefonu.
Dober dan ali lahko dobim xyz?
Ja, pri telefonu je. Me ne zanima. Hvala, adijo.
Doslej je samo ena ženska ugotovila, da nisem prava, oziroma je rekla "vi ste pa zelo mladi".

Za pošto se pa približno ve, kdo kaj pričakuje. Naš poštar že tako pozna kaj je za koga, da več noče dati od mame pošto za podpisat, ker ve da je njeno.

Drugač pa mene vsi kličejo po vzdevku, tako da se z mamo razlikujem.

Se pa recimo velikokrat zgodi, da nas kdo po telefonu kliče, ker je pol vasi z enakim priimkom in seveda kot zanalašč smo mi prvi v imeniku. (pač preizkušajo srečo).

Sama sem rekla, da nikoli ne bom dala imena po sebi, sedaj mi pa je lepo ime, oziroma izpeljanka iz mojega. Sem bla kar jezna, ko sem prebrala od kod izvira ime.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]