Otroška imena
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 590 prispevkov
• Stran 38 od 40
•
Prejšnja
1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Naslednja
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
nanamiša napisal/-a:beliangel1 napisal/-a:
sem pa enkrat v službi mela priložnost spoznat fantka z imenom Luli. meni ga je bilo sram poklicat:D
Ubijem tastara dva, da mi nardita kej takšnega
jst imam kolega ki mu je ime Lulzim in ga vsi Luli kličemo
Let's swim to the moon .....
-
NaomiKlein - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 1. 2011
Limeta.* napisal/-a:^^Micka, Minka? dj poveej
js pa če bi bla fnt bi mi da ime Marcel, nč kej preveč mi ni ušeč
Ne, ne, ni ne eno ne drugo. Brez zamere, vendar imena ne bom razkrila, ker nas je tako poimenovanih res malo deklet in se nočem izpostavljati.
Ne vem kako naj se izrazim, da ne bo kdo postrani gledal - ime ni takšno, kot ga ima katera izmed naših babic in s tem mislim stereotipna imena starejšega izvora.
Osebno pa bom bodoči hčerki, v kolikor se bo partner strinjal, dala ima Tara. Se mi zdi močno ime in mi je res všeč. Upam, da se bo strinjal. Za fanta pa še nisem čisto odločena, je v igri nekaj imen. Sicer pa bom o tem bolj razmišljala, ko bom bila noseča.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
MOJZES! aja, baba si.
It was forever..but it didnt last long..
-
NaomiKlein - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 1. 2011
Imam sestro, ki ima bolj "običajno" ime.
-
Goth.princess - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 8. 2009
purple_rain napisal/-a:^^zakaj pa to?
Če že, bi še razumela, da se hčerki da žensko verzijo očetovega imena in sinu moško verzijo maminega (* če obstajata taki verziji), ampak..otroka po sebi/partnerju poimenovat? Men se zdi, da to predvsem zmešnjavo dela.
obstajajo te verzije.
ampak odločila sem se zato, da bom nadaljevala tradicijo moje mame. ona mi je dala ime po sebi, jaz pa bom hčerki dala to ime naprej.
torej je pri nam to v familiji.
Selvedin&Mihaela
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Hecno. No offence.
It was forever..but it didnt last long..
-
lovefrance - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2008
ni hecno, je pa zanimivo. Kaj pa ko recimo pride pošta za eno od vaju in sta obe z mamo npr. Petra Novak, kako veš, katera pošta je zate in katera za mamo? Al pa če kdo pokliče na domač tel. in reče a bi lahko dobil Petro Novak in kaj pol, rečete hčer al mamo? Nič ne obsojam, ampak me res zanima, kako rešujeta vsakdanje situacije glede istigea imena.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:21, skupaj popravljeno 1 krat.
-
lovefrance napisal/-a:ni hecno, je pa zanimivo. Kaj pa ko recimo pride pošta za eno od vaju in sta obe z mamo npr. Petra Novak, kako veš, katera pošta je zate in katera za mamo? Al pa če kdo pokliče na domač tel. in reče a bi lahko dobil Petro Novak in kaj pol, rečete hčer al mamo? Nič ne obsojam, ampak me res zanima, kako rešujeta vsakdanje situacije glede istigea imena.
midve z mamo sva prijavljeni na različna naslova. tako, da pošta mi ni nikoli delala težav. imamo dva stanovanja, zato...
glede telefonov pa ... skoraj nobeden ne kliče na domači telefon. tudi za kakšne stvari, kot je zavarovalnica itd. dam svojo številko, ker se zna zgodit, da me doma ni ravno pogosto...
Selvedin&Mihaela
-
lovefrance napisal/-a:ni hecno, je pa zanimivo. Kaj pa ko recimo pride pošta za eno od vaju in sta obe z mamo npr. Petra Novak, kako veš, katera pošta je zate in katera za mamo? Al pa če kdo pokliče na domač tel. in reče a bi lahko dobil Petro Novak in kaj pol, rečete hčer al mamo? Nič ne obsojam, ampak me res zanima, kako rešujeta vsakdanje situacije glede istigea imena.
midve z mamo sva prijavljeni na različna naslova. tako, da pošta mi ni nikoli delala težav. imamo dva stanovanja, zato...
glede telefonov pa ... skoraj nobeden ne kliče na domači telefon. tudi za kakšne stvari, kot je zavarovalnica itd. dam svojo številko, ker se zna zgodit, da me doma ni ravno pogosto...
Selvedin&Mihaela
-
lovefrance - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2008
Goth.princess napisal/-a:lovefrance napisal/-a:ni hecno, je pa zanimivo. Kaj pa ko recimo pride pošta za eno od vaju in sta obe z mamo npr. Petra Novak, kako veš, katera pošta je zate in katera za mamo? Al pa če kdo pokliče na domač tel. in reče a bi lahko dobil Petro Novak in kaj pol, rečete hčer al mamo? Nič ne obsojam, ampak me res zanima, kako rešujeta vsakdanje situacije glede istigea imena.
aha, pol razumem.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
jaz bom nehal to temo brat, ker se mi že obrača od človeške neumnosti... pa glih sem se tak fajn najedo
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
Če imata dva doma enako ime je dobro, ko kaj prodajajo po telefonu.
Dober dan ali lahko dobim xyz?
Ja, pri telefonu je. Me ne zanima. Hvala, adijo.
Doslej je samo ena ženska ugotovila, da nisem prava, oziroma je rekla "vi ste pa zelo mladi".
Za pošto se pa približno ve, kdo kaj pričakuje. Naš poštar že tako pozna kaj je za koga, da več noče dati od mame pošto za podpisat, ker ve da je njeno.
Drugač pa mene vsi kličejo po vzdevku, tako da se z mamo razlikujem.
Se pa recimo velikokrat zgodi, da nas kdo po telefonu kliče, ker je pol vasi z enakim priimkom in seveda kot zanalašč smo mi prvi v imeniku. (pač preizkušajo srečo).
Sama sem rekla, da nikoli ne bom dala imena po sebi, sedaj mi pa je lepo ime, oziroma izpeljanka iz mojega. Sem bla kar jezna, ko sem prebrala od kod izvira ime.
Dober dan ali lahko dobim xyz?
Ja, pri telefonu je. Me ne zanima. Hvala, adijo.
Doslej je samo ena ženska ugotovila, da nisem prava, oziroma je rekla "vi ste pa zelo mladi".
Za pošto se pa približno ve, kdo kaj pričakuje. Naš poštar že tako pozna kaj je za koga, da več noče dati od mame pošto za podpisat, ker ve da je njeno.
Drugač pa mene vsi kličejo po vzdevku, tako da se z mamo razlikujem.
Se pa recimo velikokrat zgodi, da nas kdo po telefonu kliče, ker je pol vasi z enakim priimkom in seveda kot zanalašč smo mi prvi v imeniku. (pač preizkušajo srečo).
Sama sem rekla, da nikoli ne bom dala imena po sebi, sedaj mi pa je lepo ime, oziroma izpeljanka iz mojega. Sem bla kar jezna, ko sem prebrala od kod izvira ime.
Prvi neprebran prispevek • 590 prispevkov
• Stran 38 od 40
•
Prejšnja
1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov