Otrok z neznancem
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Se mi zdi prav, da to sporočiš očetu otroka, samo imam občutek, da ti ne bo verjel. Če se sedaj nista nič slišala te mesece in da mu to kar naenkrat sporočiš pol bo pomoje čist v šoku, pa še reku ti bo pomoje, da si bla zihr še s kerim drugim, ker si tud njemu takoj dala...
Se pa strinjam z Jochiejem...nobena se ni spomlna na SPB...nikol ne veš kaj je lahko poleg otroka še staknila
Se pa strinjam z Jochiejem...nobena se ni spomlna na SPB...nikol ne veš kaj je lahko poleg otroka še staknila
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
no. to je čisto res. ampak punca je noseča. ni ravno v zavidljivi situaciji. in debate o SPB najbrž ne rabi. če misli otroka obdržat (če sem prav zasledila, ga misli? ) se bo itak testirala. in spolno prenosljive bolezni niso samo tisti baw baw, ki se jih dobi pri nepremišljenem spanju z neznanci. hpv ima več kot polovica mladih (vsaj tako pravi moja ginekologinja). da o ostalem sploh ne govorimo. pa še prašičja gripa je v điru!
kakorkoli. če si želiš otroka obdržati ga le. noben še nikoli ne reku, da mu je žal da ima otroka. starši se bodo otoplili. če ne prej, ko se bodo stopili ob pogledu na vnučka. vidva bosta pa že kako. dosti nas ni bilo načrtovanih, pa smo vseeno čisto v redu izpadli.
za fotra pa....valda mu sporočiš....kaj bo pa pol...tega pa pomojem noben na tem forumu ne more zares predvidet.
kakorkoli. če si želiš otroka obdržati ga le. noben še nikoli ne reku, da mu je žal da ima otroka. starši se bodo otoplili. če ne prej, ko se bodo stopili ob pogledu na vnučka. vidva bosta pa že kako. dosti nas ni bilo načrtovanih, pa smo vseeno čisto v redu izpadli.
za fotra pa....valda mu sporočiš....kaj bo pa pol...tega pa pomojem noben na tem forumu ne more zares predvidet.
-
LUXURIA - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 8. 2009
Živijo,
najprej se vam najlepše zahvaljujem za vse odgovore in predvsem zato, da mi niste s svojimi komentarji vzbudili še večjega občutka krivde. Že tako vem, da sem storila res veliko napako in, sploh zdaj, ne potrebujem kreganja, ker to počnem že sama.
Na splav niti nisem pomislila, bi pa bila verjetno to opcija, če bi za nosečnost izvedela prej.
Se zavedam, da ima oče otroka pravico vedeti, ampak po eni strani bi mi bilo še vedno hudo. Od potovanja dalje nisem imela drugega spolnega partnerja, zato nosečnost z drugim moškim lahko izključim, otrok je gotovo njegov in neprijetno bi mi bilo, če bi ga zanikal. Poleg tega si ne predstavljam kaj bom rekla otročku, ko me bo vprašal kje je njegov oči, zakaj ga on nima, vsi ostali pa.
Glede staršev pa; povedala jima bom, saj bo slej kot prej več kot očitno, otroka bosta sigurno sprejela, bo pa verjetno ogenj v strehi vsaj še nekaj časa. Ne živim pri njih (sem redno zaposlena in živim v najemniškem stanovanju), ampak smo vseeno precej blizu.
Danes ali jutri bom poslala elektronsko pošto, ampak še vedno ne vem kako naj mu to povem. Ne morem kar iznenada pljunit ven, da bo pri triindvajsetih postal oče slovenskemu otroku, ki ga najbrž ne bo videl nikoli v življenju. Ah, se bom že znašla.
Lep pozdrav in hvala
najprej se vam najlepše zahvaljujem za vse odgovore in predvsem zato, da mi niste s svojimi komentarji vzbudili še večjega občutka krivde. Že tako vem, da sem storila res veliko napako in, sploh zdaj, ne potrebujem kreganja, ker to počnem že sama.
Na splav niti nisem pomislila, bi pa bila verjetno to opcija, če bi za nosečnost izvedela prej.
Se zavedam, da ima oče otroka pravico vedeti, ampak po eni strani bi mi bilo še vedno hudo. Od potovanja dalje nisem imela drugega spolnega partnerja, zato nosečnost z drugim moškim lahko izključim, otrok je gotovo njegov in neprijetno bi mi bilo, če bi ga zanikal. Poleg tega si ne predstavljam kaj bom rekla otročku, ko me bo vprašal kje je njegov oči, zakaj ga on nima, vsi ostali pa.
Glede staršev pa; povedala jima bom, saj bo slej kot prej več kot očitno, otroka bosta sigurno sprejela, bo pa verjetno ogenj v strehi vsaj še nekaj časa. Ne živim pri njih (sem redno zaposlena in živim v najemniškem stanovanju), ampak smo vseeno precej blizu.
Danes ali jutri bom poslala elektronsko pošto, ampak še vedno ne vem kako naj mu to povem. Ne morem kar iznenada pljunit ven, da bo pri triindvajsetih postal oče slovenskemu otroku, ki ga najbrž ne bo videl nikoli v življenju. Ah, se bom že znašla.
Lep pozdrav in hvala
-
Anja ^^ - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 8. 2009
- Kraj: grosuplje
Ne skrbi use se bo uredilo. Veliko je takšnih otrok, ki jim konec konceu nič ne manjka in so s svojim življenjem popolnoma zadovoljni. Sama poznam nekaj takih in se ne pritožujejo. Sama pa se boš že nekako znašla in videla boš, da morda sploh ni bilo tako grozno kot si sprva mislila, da bo. Sama sicer nimam takih izkušenj (hvala bogu, in konec konceu sem tudi zelo zelo premlada ), a se mi usaj zdi da se bo use uredilo.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
ah ne, samo zaradi otroka brezveze da se mučita bit skupaj.
jaz bi mu povedala, še rajš bi se dobila z njem, lepo pomenila, vidla, kako se bi odzval itd. po mailu sporočat, da je oče.. hmm, jaz nebi
otroku bi pa raje rekla, da pač oče ni bil pripravljen na očetovstvo, kot da bi mu rekla, da oče niti ne ve zanj.
no ja, nič kaj zavidljiva situacija .. poročaj kako se bo odvilo
jaz bi mu povedala, še rajš bi se dobila z njem, lepo pomenila, vidla, kako se bi odzval itd. po mailu sporočat, da je oče.. hmm, jaz nebi
otroku bi pa raje rekla, da pač oče ni bil pripravljen na očetovstvo, kot da bi mu rekla, da oče niti ne ve zanj.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
punkie_ napisal/-a:otroku bi pa raje rekla, da pač oče ni bil pripravljen na očetovstvo, kot da bi mu rekla, da oče niti ne ve zanj.
To bi bila laž kar pa ni prav. Otrok si bo mogoče nekoč želel spoznati svojega očeta. In kako naj stopi v stik z njim, če oče še vedel ne bo zanj. Jaz zase vem,da bi hotela poznati svojega očeta.
-
študentka20 - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 9. 2007
uf verjetno zelo neprijetna situacija. in nam tukaj preko foruma je zelo lahko rečt,da bo vse ok in da otroka obdrži. verjetno dokler nisi v tej situaciji,tak ne moreš vedet kaj bi nardila. ampak če si že vprašala,ti bom tudi sama podala svoje mnenje. kot sama praviš si stara 25 let,kar se mi ne zdi prezgodaj za otroka. itak je največji problem otrokov oče. kaj narediti? odločitev je samo tvoja, ampak menim da bi bilo najbolje mu res povedati. čeprav rahlo dvomim da se bo s tem kaj sprememilo, vsaj slabe vesti ne boš imela, kar se tega tiče.
kot si že sama omenila, da o splavu nisi razmišljala, torej boš otroka tako ali tako obdržala. kar se pa okolice tiče....dokler vsak ne pomete pred svojim pragom se nima kaj s tabo ukvarjat. staršem pa le povej (no sej bodo tak čez čas videli), in prepričana sem, da bosta te poskušala razumeti. vidim da si že tudi samostojna, tako da mislim da se ti ne bo težko soočiti z novim članom družine....navsezadnje otrok materi pomeni največ, in to boš lahko tudi sama izkusila.
mogoče bi pa bilo tudi pametno da bi se kaj testirala za SPB,da se preveri če nista ki oba z otrokom česa fasala! vso srečo, pa poročaj kako se razpleta vse skupaj!
kot si že sama omenila, da o splavu nisi razmišljala, torej boš otroka tako ali tako obdržala. kar se pa okolice tiče....dokler vsak ne pomete pred svojim pragom se nima kaj s tabo ukvarjat. staršem pa le povej (no sej bodo tak čez čas videli), in prepričana sem, da bosta te poskušala razumeti. vidim da si že tudi samostojna, tako da mislim da se ti ne bo težko soočiti z novim članom družine....navsezadnje otrok materi pomeni največ, in to boš lahko tudi sama izkusila.
mogoče bi pa bilo tudi pametno da bi se kaj testirala za SPB,da se preveri če nista ki oba z otrokom česa fasala! vso srečo, pa poročaj kako se razpleta vse skupaj!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
-
punkie_ - Cosmopolitanka
ja glede na to, da je bil nezaščiten odnos, kakšno testiranje za SPB nebi bilo odveč, lahko še otroku kaj škoduje. jao no, tega pa jaz nebi mogla, brez zaščite z neznancem sej vem, da je jokat prepozno, ampak to je res taka bedarija, kot da ti je vseeno zate, vse za en trenutek užitka.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
orhideja1 napisal/-a:punkie_ napisal/-a:otroku bi pa raje rekla, da pač oče ni bil pripravljen na očetovstvo, kot da bi mu rekla, da oče niti ne ve zanj.
To bi bila laž kar pa ni prav. Otrok si bo mogoče nekoč želel spoznati svojega očeta. In kako naj stopi v stik z njim, če oče še vedel ne bo zanj. Jaz zase vem,da bi hotela poznati svojega očeta.
nisi razumela. s tem sem hotla rečt, da naj očetu pove za otroka, četudi morda ne bo pripravljen za očetovstvo. tako lahko otroku ko bo odrastel to pove in bo pač se sprijaznil. če pa ne pove, bo pa otrok še njo krivil, da ni vsaj poskusila z očetom.. če je zmožna narest otroka, je zmožna tud povedat očetu zanj
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
punkie_ napisal/-a:ah ne, samo zaradi otroka brezveze da se mučita bit skupaj.
Se tudi jaz strinjam, da bi bilo najbolje, da bi mu v živo to povedala... Samo, če je on iz anglije (ali kjerkoli je že avtorica teme bila) je tole malo težko...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov