Otrok z neznancem

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

tachika93
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a tachika93 » 03. Avg. 2010 16:49

...
Zadnjič spremenil tachika93, dne 06. Okt. 2013 11:45, skupaj popravljeno 2 krat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 03. Avg. 2010 16:53

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:58, skupaj popravljeno 1 krat.
breskwica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a breskwica » 03. Avg. 2010 17:37

sirova štručka napisal/-a:splav je nehuman, da bo le humano vse, kar čaka tvojega otroka.

največja katastrofa je, da je edini pogoj za imeti otroka- plodnost.

brez skrbi da ne bi bilo vse humano za mojo bebo.
tudi če bova sama, mam na srečo starše ki mi bojo pomagali in ves čas stali ob strani. Tako da otrok ne bo imel nobenega po manjkanja.
Ker pa ostanem v vezi pa toliko bolše.
Tako da če si mi želela slabo, te moram razočarat,ker se mi bo vse uredilo tako kot je treba.
Zadnjič spremenil breskwica, dne 03. Avg. 2010 17:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
SchneeEule
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 8. 2009
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a SchneeEule » 03. Avg. 2010 17:43

breskwica napisal/-a:brez skrbi da ne bi bilo vse humano za mojo bebo.
tudi če bova sama, mam na srečo starše ki mi bojo pomagali in ves čas stali ob strani. Tako da otrok ne bo imel nobenega po manjkanja.
Če pa ostanem v vezi pa toliko bolše.
Tako da če si mi želela slabo, te moram razočarat,ker se mi bo vse uredilo tako kot je treba.

samo oče mu bo manjkal...
There are always a few people doing it in a way weird enough to grab my attention.
breskwica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a breskwica » 03. Avg. 2010 17:44

...
Zadnjič spremenil breskwica, dne 12. Jan. 2011 20:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 03. Avg. 2010 17:56

kako pa da do tega "novega" oz. biološkega očeta otroka ne čutiš nič, če si zaradi njega pustila fanta po 9ih letih?

mislim da z bivšim ne bi smela bit nikoli več, pa če bi ta otrok obstajal ali ne.
Uporabniški avatar
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *_nincy_* » 03. Avg. 2010 18:33

breskwica napisal/-a:Naj na začetku povem, da se mi je ta "nesrečna" zgodba dotaknila do srca.

Si se že našla v njej!

breskwica napisal/-a:Mi je pa dal tudi na začetu vedet, da verjetno ne bo mogel imet tega otroka tako rad, kot če bi bil njegov. Kar je razumljivo in sem to tudi sprejela.

In ti naj bi bila stara 24 let in za tvojo bebico naj bi bilo super duper poskrbljeno???
Skratka punca ali bi ti mogoče vklopila možgane???? Sprejela si,da tega otroka ne bo imel tako rad kot bi ga imel(po vsem tem ga pa še razumeš),če bi bil njegov in ti naj bi si kdaj koli zaslužila naziv MAMA??? Lepo te prosim na bruhanje mi greš.
Kaj pa je tukaj kriv otrok??? Tebe ne bi smel imeti rad kot bi te lahko imel ne pa otroka!!! Ti si tista,ki si zavrgla 9 letno zvezo in dala noge narazen drugemu, TI in ne OTROK. A po tvoji logiki je bolje sprejeti nekoga samo da revca breskvica ali kar koli že si ne bo sama, če bo pa nekdo otroka imel manj rad pa nič hudega, itak je on kriv,da je njegova neodgovorna mama sexala brez zaščite!!
Pa še nekaj da takoj razčistiva Problem si ti in ne otrok!Ja????

breskwica napisal/-a: NI OPRAVIČILA zame.

Ne res ga ni, zaradi ene neodgovornice bo trpel nedolžen otrok.

In ja zate je res splav edina možnost (pa ga niti slučajno ne zagovarjam) ampak, da že sedaj gledaš samo na svojo rit in ne na otroka potem itak nima smisla ti še kaj pisati.
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
hubabuba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a hubabuba » 03. Avg. 2010 19:30

breskwica napisal/-a:
sirova štručka napisal/-a:splavit pejt

zelo humano in pametno razmišljaš
ni kaj
vse pohvale tebi
to bi blo tko kot če bi js tebi rekla (v primeru da maš pač en hujši problem) : ubit se pejt
zadovolna?

Meni se v takih primerih zdi splav popolnoma normalen in sprejemljiv (v bistvu se mi zdi v skoraj vsakem primeru)...

breskwica napisal/-a:
ne bo mu mankal.
ker ostanem v vezi.

Zdej ne vem, ali spada tole pod tiste krščanske vrednote, ki ti splav prepovedujejo, saj se potemtakem spodobi in pravično je, da mlado dekle z nosečniškim trebuhom naokoli ne pohajkuje sama, temveč v paru - ne glede na ceno. Kljub temu, da se je vmes zgodil malo manj krščanski spodrsljaj - seks in zanositev z nekom drugim.

Zakaj cinične opazke z moje strani? Ker ti je človek, torej nekdanji dolgoletni (pa očitno tudi sedanji) fant povedal, da otroka ne bo mogel imeti tako rad, kot če bi bil njegov. Od kje potem tebi, da otroku ne bo nič manjkalo?!? Če bo imel starša, ki se bo ob pogledu nanj nehote opomnil na to, kako je njegova partnerka seksala z nekom drugim in zanosila, on pa sedaj skrbi za posledice?

Nič ne rečem, razmerja si želiš, kot sem razbrala, ampak sedaj je treba razmišljati za dva in imeti otroka pomeni, da je otrok na prvem mestu, ti pa na drugem.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 03. Avg. 2010 19:42

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 03. Avg. 2010 21:26

Strinjam se s sirovo. Breskwica ti se sploh ne zavedaš psihološke vzgoje otroka. Sori, ampak že iz tvojega pisanja se vidi, da nisi pripravljena nanj, predvsem psihično.

A misliš, da od otroka pa ne moreš dobiti nobenih psihičnih posledic? Glede na to, da si že imela depresijo, si zelo dovzetna tudi za poporodno depresijo.

Veš, koliko otrok v začetni dobi odraščanja prejme šok, ki mu ustvari ``obrambo´´ s katero bo kasneje hodil skoz življenje? Ogromno in ti si ena izmed njih.

Podpiram splav in te opogumljam, da se ga ne boj. Zdi se mi, da želiš otroka obdržati, ker se bojiš splava.

Ga boš znala vzgajati, da ne bo dobil občutka nezaželjenosti in zavrženosti s strani očeta? Da ne bo kasneje v življenju občutil pomanjkanje ljubeznih v prvih letih bivanja in bil le otrok ``po pomoti``?
Uporabniški avatar
*Goflaa.*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Goflaa.* » 03. Avg. 2010 21:39

polly-polly napisal/-a:Strinjam se s sirovo. Breskwica ti se sploh ne zavedaš psihološke vzgoje otroka. Sori, ampak že iz tvojega pisanja se vidi, da nisi pripravljena nanj, predvsem psihično.

A misliš, da od otroka pa ne moreš dobiti nobenih psihičnih posledic? Glede na to, da si že imela depresijo, si zelo dovzetna tudi za poporodno depresijo.

Veš, koliko otrok v začetni dobi odraščanja prejme šok, ki mu ustvari ``obrambo´´ s katero bo kasneje hodil skoz življenje? Ogromno in ti si ena izmed njih.

Podpiram splav in te opogumljam, da se ga ne boj. Zdi se mi, da želiš otroka obdržati, ker se bojiš splava.

Ga boš znala vzgajati, da ne bo dobil občutka nezaželjenosti in zavrženosti s strani očeta? Da ne bo kasneje v življenju občutil pomanjkanje ljubeznih v prvih letih bivanja in bil le otrok ``po pomoti``?

se totalno strinjam s tabo.... le, da splava ne podpiram, vendar je pri takšni ženski najpametnejši izhod... :(
Keep smiling =D it makes people wonder what you're up to.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Avg. 2010 22:57

Pri tej dotični ženski je za splav žal (ker v taki situaciji ga več kot podpiram) že prepozno - če se ne motim, je "legalen" do 10. tedna, kar je pa ona že presegla.

Enivej. Svašta. Brez besed, razen - bogi otrok. :?

Tud men bi se še najbolj pametno zdelo probat bit sama z otročkom in oba fanta - vsaj za določen čas - skenslat iz življenja.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 03. Avg. 2010 23:13

Do 10. tedna je na zahtevo nosečnice, potem odloča komisija.

"O prekinitvi nosečnosti, ki jo zahteva ženska noseča več kot 10 tednov, odloča Komisija za UPN I. stopnje. Te so kot organi upravne enote organizirane po vseh ginekološko-porodniških oddelkih in porodnišnicah v Sloveniji.
Pri ugovoru zoper zavrnilno določbo komisije I. stopnje odloča komisija II. Stopnje, ki je na republiški ravni organizirana s sedežem na Ginekološki kliniki v Ljubljani."

Če bi bila jst v komisiji, bi ji takoj dala zeleno luč :D
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
tachika93
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a tachika93 » 04. Avg. 2010 10:53

...
Zadnjič spremenil tachika93, dne 06. Okt. 2013 11:46, skupaj popravljeno 2 krat.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Avg. 2010 11:31

Poznam par dečkov (30+), ki so zavzeto trdili, da ne bi sprejeli otroka drugega moškega in da se v tako zvezo ne bi spuščali in da otroka, ki ni njihov biološki, ne bi mogli met enako radi kot svojega.

En izmed njih zdej veselo vozi dva otroka, ki nista njegova na sladolede, počitnice in jih ima superduper rad.

Tudi drugi je na tamalo, ki ni njegova navezan kot le kaj.

No, sama sem odraščala v družini, kjer me je od 3ega leta dalje vzgajal človek, ki ni moj biološki foter. Nikoli nisem opazla, da bi kdaj delal ralike med mano in mojim bratom (ki je njegov biološki otrok). Tudi zdaj, ko sta z mamo že zdavnaj ločena, ne dela nobenih razlik med mano in bratom.

Tako da se mi zdi, da je to : tujega otoka ne bom mogel imeti tako rad kot svojega, malo larifari.

čeprav je zveza z bivšim tipom, zgolj zato da nisi sam, še večji larifari.

Res ne vem zakaj bi bil tak problem otroka vzgajat sam (ok, to je problem, ampak še vedno boljša alternativa kot zveza samodaje), posebno če so ti starši pripravljeni priskočit na pomoč.

Pamet v glavo!

Ostale se pa nehite obnašat kot neke svetnice, ki ste požrle vso pamet tega sveta. Nekatere mate res obupne replike.
Enkrat je en model reku: »Kdor je brez greha, naj vrže kamen? Nedolžni in krivi niso ločeni in se kakor dve kosti podlakti ne bodo nikdar razdvojili.«

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: saarijarvi