Otrok z neznancem

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 09. Avg. 2009 16:03

..Evelyn.. napisal/-a:Zakaj je to neodgovorno samo z njene strani?

Na žalost je temu tako, da ženske po veliki večini nosijo večji del odgovornosti, če pride do take situacije in so one samohranilke in same skrbijo za otroka.
Seveda sta oba kriva da je do tega prišlo...ampak moški so itak podivjane živali ko jim pred nosom pomiga ritka ali pa vlažna mucka in odpovedo možgani...ženske dajo pa zeleno luč ali bo akcija ali ne bo...
Tako da ja je dogovornost obojestranska...ampak v praksi je ponavadi (ne vedno) tako da ženske bolj razmislijo kaj delajo in kakšne so lahko posledice zanjo. One rečejo frajer brez gumice ne bo šlo...ali pa jemljejo tabletke za lepšo kožo in kakšen tak primer.
Torej Evelyn imaš prav ampak življenje pokaže vse kaj drugega ponavadi. :nixweiss:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 09. Avg. 2009 16:05

Mahagonij napisal/-a:
powerpuf napisal/-a:mogoče se bo pa res vse srečno odvilo.. :) :)
Za otroka gotovo ne. Ne morem verjet kako neumni so eni ljudje.

Ma dej ne pretiravi. Kolk je takih otrok, pa so kljub temu čist u redu ljudje! A si morš mislt?! Tud moja polsestra nima stikov s svojim fotrom in ni nč narobe z njo, funkcionira normalno. Ok, ni imela fotra, vrjetn ji je to pustil posledice na kšnem področju, ampak ne bo pa zdj zarad tega samomora nardila! Ima pač probleme, kokr jih ma lahko vsak od nas (tud taki, ki imamo fotre). Kolk je staršev samohranilcev no, zbud se! Pa mal lepš ze izraži, če si že tok pametn, se še obnaši temu primerno :?

Se pa v celoti strinjam z ..Evelyn..
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 09. Avg. 2009 16:07

Mahagonij napisal/-a:
Anja ^^ napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
powerpuf napisal/-a:mogoče se bo pa res vse srečno odvilo.. :) :)
Za otroka gotovo ne. Ne morem verjet kako neumni so eni ljudje.

ja ti si žiu dokaz. Veliko otrok ne pozna svojih očetov, pa usi živijo normalno žiuljenje in se ne pritožujejo kako hudo jim je :roll:
Hoho! A si lahko se bolj zabita?

Mahagonij mislim, da je pravilo tega foruma, da se ne žali razmišljanje ostalih udeležencev tega foruma. Forum je namenjen izmenjavanju mnenj in če ima nekdo drugačno prepričanje od tebe še ne pomeni, da je zabit.
Lahko se poda argumente proti njeni ali njegovi trditvi žaljenje je pa popolnoma odveč, ker še nikoli ni pripeljalo do nekega pametnega zaključka.
:irre:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 09. Avg. 2009 16:20

poznam dve cisto normalni punci katerih situacija je ista - sta nastali iz avanture...obe cist vredu odrasli, ena zlo dobr razume mamo, ji nic ne zameri, vedno pravi: ''ce se to ne bi zgodilo me zdaj ne bi bilo'' :wink: nikoli ji nic ni manjkalo - zdaj ma pa itak ocima.

nevem zakaj si predstavljate da bo otrok zavedno brez oceta? :D lahko da bo ze v par letih spoznala novega moskega ki bo otroku kot pravi oce. situacija se lahko razplete na veliko moznih nacinov. zafurani otroci pa lahko nastanejo tudi iz dvostarsevskih druzin, za to ni nobenih garancij :D

jaz ti zelim veliko srece, zgodilo se je kar se je, zdaj glej naprej in se pocasi zacni veselit otrocka :) bi pa tudi rada izvedela kako se bo razpletlo - reakcijo oceta :)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 09. Avg. 2009 16:27

Sicer je res malo neprijetno otroku ko ga kdo vpraša kje je pa tvoj oči ali kaj takega.
Dobro nekako to sedaj ni več taka tabu tema, ko so takim otrokom rekli pankrti in jih zaničevalno gledali in njegovo mamo.

Navsezadnje lahko še vedno reče da je oči v Angliji in da tam živi in da ko je bila mami enkrat v Angliji sta se imela rada z očijem in je on ali ona prišla potem ven.
Sploh če bo oče želel ohraniti stike z materjo in otrokom bo še toliko lažje. Lahko bo slike od očija pokazala in bosta lahko šli kdaj tudi k njemu na obisk ali pa on pride v Slovenijo...saj pravim, da jaz edini problem vidim pri vsem tem, da kako bo oče k tej situaciji pristopil in odreagiral. :nixweiss:
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objavaNapisal/-a poletje06 » 09. Avg. 2009 16:29

Brez veze je zdaj punci tuki moralizirat, saj se zaveda, da je storila napako. Sicer pa je že ena pred mano napisala, da sta kriva OBA, prav tako neznanec, tako da se tu ne bi smelo govort samo o tem, da je kriva ona. Drugače pa MAHAGONIJ, v moji družini je nek jebi veter, ki je bil sposoben namočit svojega za eno noč, potem pa ni mogel poskrbet še za sad te avanture- svojo hčer. In ti povem lahko samo to: mama ji je dala vso svojo ljubezen in še manjkajočo očetovsko. Danes je ta punca odrasla v boljšo osebo, kot bi sicer, če bi odraščala s takim očetom. Tako da tudi otroci z enim staršem so lahko normalni in lahko živijo normalno življenje. Tako da ne lapaj kar nekaj v brez veze.
Avtorici svetujem, da očeta otroka seznani s situacijo, nato pa prepusti njemu odločitev, kako bo ukrepal, če sploh bo. Če s tem otrokom ne bo želel imeti nič, naj ti bo to še dodatna spodbuda, da boš imela tega otroka rada za 2. In jaz resnično verjamem, da boš dobra mamica in da otroku ne bo manjkalo nič. Držim pesti, da se za vse odvije čim boljše. Poročaj, kako se je izteklo.
Srečno!
Uporabniški avatar
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a študentka20 » 09. Avg. 2009 19:03

otroci ki živijo samo z enim staršem so zelo "normalni",včasih še bolj,kot pa tisti,ki živijo z obema staršema. sama sem 16 let živela z očetom in matero,vendar je bilo tak da mi foter ni znal pokazati ljubezni,oz je mene in mojo seko na nek način zaničeval,tako da bi bilo v končni fazi bolše če sploh ne bi živele z njim. in tako je tudi mama mene in seko vzgojila v prav fletne dekline. tako da ideja o tem da enostarševstvo ne prinese nič dobrega ni ravno zadetek v polno.

mogoče pa se lahko tako razvije, da oče sprejme otroka,in ga tudi obiskuje. dvomim da bo mu mama prepovedala stike z otrokom,pač ne bo vzgojen v družini z obema staršema. ampak če se bo otroku vse lepo razložilo bo tudi to znal sprejet. seveda bo za to potreben čas in predvsem potrpljenje mame, ampak mislim da je zrela osebnost,in se bo lahko komot soočla s tem problemom.

sicer pa sama vedno pravim,da se vse zgodi z razlogom,tako se je tudi to! ni to tolažba,ampak sama si vedno tako rečem ko sem soočena s problemom! good luck
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
foals
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a foals » 09. Avg. 2009 19:11

To je idealna zgodba kako življenje ni pravično eni ste "kaznovani" pri prvem nezaščitenem sp. odnosu eni pari pa leta in leta ne morejo spočeti otroka...edino prav je še posebaj če boš otroka obdržala da očetu le tega to poveš...samo reakcija te pa zna še bolj potreti lahko pa te preseneti...držim pesti da se bo vse dobro izteklo :wink:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 09. Avg. 2009 21:21

Ja resnično si želim, da nam avtorica sporoči kako se bo oče otroka odzval... Jaz samo upam, da ji je pravi mail povedal... :?
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 09. Avg. 2009 21:33

povej očetu, ima pravico vedet, tud če mu ne bo všeč! Mogoče ga bo pa otrok nekoč hoteu spoznat? Doma pa tudi lepo povej kako in kaj, bojo že sprejeli, otroka bojo pa sigurno veseli!
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 09. Avg. 2009 21:43

Kok površno berete nekateri. Očetu je ŽE poslala mail..zdaj čaka odgovor,reakcijo.kakroli..
Zadnjič spremenil *Lara*, dne 10. Avg. 2009 9:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Cant_sleep_tonight
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Cant_sleep_tonight » 10. Avg. 2009 2:42

Najpogostejša ženska imena 2007

1. Lana
2. Sara
3. Eva
4. Nika
5. Lara
6. Ana
7. Zala
8. Ema
9. Neža
10. Maša
11. Nina
12. Hana
13. Maja
14. Klara
15. Anja

Najpogostejša moška imena 2007

1. Luka
2. Nik
3. Jan
4. Nejc
5. žan
6. žiga
7. Anže
8. Aljaž
9. Gašper
10. Jaka
11. Rok
12. David
13. Jakob
14. Anej
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 10. Avg. 2009 7:52

ryu10kyu napisal/-a:
..Evelyn.. napisal/-a:Zakaj je to neodgovorno samo z njene strani?

Na žalost je temu tako, da ženske po veliki večini nosijo večji del odgovornosti, če pride do take situacije in so one samohranilke in same skrbijo za otroka.
Seveda sta oba kriva da je do tega prišlo...ampak moški so itak podivjane živali ko jim pred nosom pomiga ritka ali pa vlažna mucka in odpovedo možgani...ženske dajo pa zeleno luč ali bo akcija ali ne bo...
Tako da ja je dogovornost obojestranska...ampak v praksi je ponavadi (ne vedno) tako da ženske bolj razmislijo kaj delajo in kakšne so lahko posledice zanjo. One rečejo frajer brez gumice ne bo šlo...ali pa jemljejo tabletke za lepšo kožo in kakšen tak primer.
Torej Evelyn imaš prav ampak življenje pokaže vse kaj drugega ponavadi. :nixweiss:

Jao jao prav si povedal, moški so podivjane živali in ženske naj za to nosimo odgovornost!!!
Ženske smo očitno samo toliko bolj zrele, da nosimo odgovornost. Moškim naj bo pa kar vse oproščeno, ker so podivjane živali.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 10. Avg. 2009 8:40

jagoda-malina napisal/-a:Jao jao prav si povedal, moški so podivjane živali in ženske naj za to nosimo odgovornost!!!
Ženske smo očitno samo toliko bolj zrele, da nosimo odgovornost. Moškim naj bo pa kar vse oproščeno, ker so podivjane živali.

Nisi razumela kaj sem želel povedati.
Ta ženska je spala z neznancem...zanosila...on se je izpraznil in šel...njegovo življenje se ni nič spremenilo...njej pa kar dosti.
Kdo zdaj nosi večje breme (večjo odgovornost) zaradi tega, ker je noseča?
Glede na to da se ona ubada z milijon pomisleki in razmišljanji...za njega se pa sploh ne ve ali ji bo odgovoril na mail se zlahka predvideva, da ona.

Zdaj če bi bilo obratno, da bi moški zanosili, ko bi seksali bi pa verjetno oni čisto drugače se obnašali in jim ne bi bilo to tako na izi in bi dvakrat razmislili kaj počnejo in kaj ne.
:wink:
Uporabniški avatar
LUXURIA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LUXURIA » 10. Avg. 2009 9:46

Živijo,

Danes, zgodaj zjutraj, sem bila pri mami, povedala sem ji vse, kar se je zgodilo in razen tega, da sem bila še enkrat deležna takšnih napotkov, kritik in očitkov, kot tukaj, ni bilo nič novega. Vesela je vnuka, ne pa tudi tega, da bom jaz mati samohranilka.

Prišel je tudi odgovor iz Anglije. Torej, če strnem kar je napisal; je zmeden in se počuti izredno čudno, ker ima otroka nekje "na drugem koncu sveta" (po njegovih besedah). In naj mu sporočim, ko bo kaj novega, več pa v tem trenutku ne more storiti.

Cant_sleep_tonight, hvala za imena. Si mi s tem hotela povedati, naj otroku ne dam tako ime ali ja? :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov