Ostati doma??

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
urš*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a urš* » 14. Okt. 2008 9:01

Najlepša hvala za vse nasvete, super ste =)

Stara sem pa 17.

Vam poročam kak se stvari odvijajo, poklicala sem že enih par ljudi, za katere vem da mi bodo v vsakem trenutku pomagali. Trenutno pa mi je res pomemben le prepis, da grem čim dlje stran..
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 14. Okt. 2008 10:03

Mene doma niso nikoli tepli. Sploh pa ne težili zaradi nepospravljene sobe. Ni mi pa jasno kako lahko dobiš bolniški list, če nisi zaposlena. Poleg tega se na bolniški list ne napiše diagnoze. Mogoče misliš izvid?
In kako lahko zdravniku poveš drugačno diagnozo kot psihologu? Zadeve ne skrivaj. Mislim, da bodo ugotovili resnico, ker se najbrž spoznajo na udarce. In s tem, če boš skrivala zadevo ne boš rešila.
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 14. Okt. 2008 10:26

Ja verjetno je zdravniku tist trenutek povedala drugačno zgodbo za to, ker se je ustrašila da bodo takoj ukrepali in ni vedela kakšne bodo doma posledice in če se bosta starša še zaradi tega znesla nad njo. In jo popolnoma razumem. Zato je verjetno najprej tudi nas prašala za mnenje.

Bejbi drži se!! Sej boš kmalu polnoletna pa boš lahko počela kar boš hotela.
Pa poročaj kako se stvari odvijajo :bussi:
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 14. Okt. 2008 10:40

K pravte ene spakiraj pa pejt.. ni tko lahko. Sploh ona ko bo enrkat spakirala bo SAMA. No parants, no family... a se zavedate kok je to problem sploh otroku ki je v puberteti ko najbolj rabi pomoč? To se ne bi smelo dogajati! Zato jst skos pravim da bi mogl uvest psihološke teste kdo ima lahko otroka in kdo ne.. Velik manj bi bilo nesrečnih otrok...

tebi pa predlagam da skušaš pomoč poiskati na kakšnem zavodu za Socialo, ali pa če imaš kakšno prijateljico prosi če si lhako nekaj časa pri njej dokler se stvari ne ureduijo. Samo si malce zajebala ker zdravniku nisi povedala po resnici (da so te starši pretepl) ker bi tako lažje urgirala naprej. Lahko bi jih prijavila itd. Morš gledat tut nase ker v takšnis tiski boš sama veliko lažje dobila pomoč (če imaš dokaze o maltretiranju) kot pa če boš tiho in jih krila...
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Uporabniški avatar
urš*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a urš* » 14. Okt. 2008 14:57

joj, zmotila sem se, nisem mislila bolniškega pač pa poškodbeni list. my mistake =)

Za dokaze pa... mam jih, sem se slikala, posnela par kreganj in to.. Zdravniku pa res enostavno nisem mogla povedat.. sploh ker nas je blo v oni sobi na urgenci kakih 6.. študenti in drugi zdravniki...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 14. Okt. 2008 14:59

shtrukeljchek napisal/-a:K pravte ene spakiraj pa pejt.. ni tko lahko. Sploh ona ko bo enrkat spakirala bo SAMA. No parants, no family... a se zavedate kok je to problem sploh otroku ki je v puberteti ko najbolj rabi pomoč?

Sej tut zdej nima glih neki pomoči... Ne vem kje se počuti bolj odtujeno, osovražena v družini ali pa sama nekje drugje. Pa itak bi eventuelno šla živet k babici. To je družina...+ a je puberteta do 17.leta? No tut če je, kmalu bo polnoletna in veliko ljudi poznam, ki so se pri 18. odselili.. če ne drugam, pa v drugo mesto študirat.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 14. Okt. 2008 15:17

Jaz ti predlagam pogovor s šolskim psihologom.. To je po moje najlažji korak. Če bo potrebno kaj več, te bo pomagal usmeriti. Glede na vse večje osveščanje ljudi v zvezi z nasiljem nad otroki mislim, da je angažiranost ljudi iz tega področja vse večja, zato bi ti verjetno kar hitro uspelo odpraviti težave. Vendar je najbolj pomembno narediti prvi korak - odpravi se do šolskega psihologa, mu povej, da bi se rada o nečem pogovorila (da te magar naroči, da bo imel čas za tvoje pripovedovanje) in mu vse povej..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 14. Okt. 2008 15:26

sončk napisal/-a:
shtrukeljchek napisal/-a:K pravte ene spakiraj pa pejt.. ni tko lahko. Sploh ona ko bo enrkat spakirala bo SAMA. No parants, no family... a se zavedate kok je to problem sploh otroku ki je v puberteti ko najbolj rabi pomoč?

Sej tut zdej nima glih neki pomoči... Ne vem kje se počuti bolj odtujeno, osovražena v družini ali pa sama nekje drugje. Pa itak bi eventuelno šla živet k babici. To je družina...+ a je puberteta do 17.leta? No tut če je, kmalu bo polnoletna in veliko ljudi poznam, ki so se pri 18. odselili.. če ne drugam, pa v drugo mesto študirat.

se strinjam.
Sploh pa sej to ko smo rekli, da nej spakira in gre, ne pomeni da je popolnoma sama. Ona sama je napisala da bi mogoče lahko šla k babici, in večina jo je prašala kakšne ima tam možnosti, če babica ve kakšna je situacija in ali ji bo lahko pomagala.
Bolje to kot da bo doma in bo vsak dan dobila nove modrice ali pa še kej hujšega!!
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Uporabniški avatar
melodious
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 3. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a melodious » 14. Okt. 2008 15:45

V bistvu so že punce povedale možne rešitve glede tega primera. Jaz bi ti glede tvojega vprašanja svetovala, da če je le možnost, idi od doma. Sledi svojim sanjam, bodi pogumna in upaj si. Tvoje življenje je v tvojih rokah in ne v rokah tvojih staršev. Če se želiš prepisati poišči rešitve v tej smeri in to stori. Če ne prej pa po 18. letu.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 14. Okt. 2008 16:51

V spanju jih zakolješ in zažgeš - tako kot oni iz Medvod. Olajševalne okoliščine na sodišču bodo, da so te tepli, da si zaradi tega bila psihično obremenjena in da si v fazi neprištevnosti storila to, kar si. Pa še priznaš, pa boš, če si sedaj stara 17, tam pri 22ih že zunaj zapora. :twisted:

Kako pa si snemala kreganje? V smislu:"Ej, počak, dej zdj se ti sm prestav, pa to pa to reč...pol me pa takole po glavi mahn, jest bom pa tkole pa tkole padla...Ok...zdaj!" :D

Mogoče si pa zaslužla batine? :o

No ja...sicer so pa drugi že marsikaj pametnega povedali. Jaz ti pa pač ne verjamem.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 14. Okt. 2008 16:56

vse samo solski psiholog ne!!!! ko sem se jaz obrnila na njega je takoj poklical starse-mislim da je to celo njihova dolznost, ceprav mi je obljubil da je vse med nama..doma se je potem blo samo hujse.

Pontifex Maximus ti pa itak nisi normalen, mislim, da zivis v svojem svetu revez.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 14. Okt. 2008 16:58

^Rajš se zadrži kot pa da pišeš take gluposti. :stupid:

Js se strinjam z vsemi ki so napisale, da čimprej poišči pomoč in pejdi od doma ker takega življenja si definitivno ne zaslužiš.Zberi moči in verjemi da ti bo potem boljše.Srečno!
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 14. Okt. 2008 17:04

A se človk ne sme mal norca delat?!? Taki primeri so idealni za furanje črnega humorja do skrajnosti. :idea:
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 14. Okt. 2008 17:06

V takem primeru ne, ker punca ma resne probleme in ni lepo da se kdo iz nje norca dela.To bi mogu vedet vsak normaln človek.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 14. Okt. 2008 17:07

ti bi tud lahko svojo temo odprl...o tem, kako si bil v otrostvu zapostavljen in nisi dobil dovolj pozornosti ter se vedno trpis za tem.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov