Osamljenost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- cobkob
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 3. 2011
Lep pozdrav!
Moj velik problem je osamljenost. Odkar sem začel študirati v Mariboru in se preselil iz svojega mesta, nimam več prijateljev. V rodnem kraju sem jih imel veliko, dobro smo se razumeli, zdaj jih pa nimam res nič in zelo vpliva na vsa področja v življenju. Vsakič ko grem čez mesto in vidim nasmejane študente, ki se družijo, me res zaboli pri srcu. Še posebaj zdaj, ko je lepo vreme in se vsi družijo, sprehajajo po parkih,...
Pa drugače sem zelo komunikativen, rad žuram, veliko se ukvarjam s športom (zadnje čase še posebaj, ker mi je dolgčas), ampak nikakor ne morem nikogar spoznati. No, spoznam že, ampak nikoli nisem v stiku s temi ljudmi. Kjer tečem, se z znanci pozdravim, včasih s kom malo pogovarjam, to je pa tudi vse. Enako tudi v fitnesu. V šoli pa imam zelo malo sošolcev in mi sploh niso všeč, zato se tudi ne družim z njimi. Čisto smo si drugačni.
Če ima kdo podoben problem, bi se zelo rad z njim spoznal. Zelo vesel bom pa tudi kakšnega predloga ali lepe besede.
Upam da nisem bil predolg. Pa upam da ni to samo forum za ženske in da so tudi moški tu. Če sem pa naredil napako, se pa v naprej opravičujem.
Moj velik problem je osamljenost. Odkar sem začel študirati v Mariboru in se preselil iz svojega mesta, nimam več prijateljev. V rodnem kraju sem jih imel veliko, dobro smo se razumeli, zdaj jih pa nimam res nič in zelo vpliva na vsa področja v življenju. Vsakič ko grem čez mesto in vidim nasmejane študente, ki se družijo, me res zaboli pri srcu. Še posebaj zdaj, ko je lepo vreme in se vsi družijo, sprehajajo po parkih,...
Pa drugače sem zelo komunikativen, rad žuram, veliko se ukvarjam s športom (zadnje čase še posebaj, ker mi je dolgčas), ampak nikakor ne morem nikogar spoznati. No, spoznam že, ampak nikoli nisem v stiku s temi ljudmi. Kjer tečem, se z znanci pozdravim, včasih s kom malo pogovarjam, to je pa tudi vse. Enako tudi v fitnesu. V šoli pa imam zelo malo sošolcev in mi sploh niso všeč, zato se tudi ne družim z njimi. Čisto smo si drugačni.
Če ima kdo podoben problem, bi se zelo rad z njim spoznal. Zelo vesel bom pa tudi kakšnega predloga ali lepe besede.
Upam da nisem bil predolg. Pa upam da ni to samo forum za ženske in da so tudi moški tu. Če sem pa naredil napako, se pa v naprej opravičujem.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Sem se tud sam preselil iz rodnega mesta v neznano daleč stran od vseh prijateljev in me je nekaj časa mučla osamljenost, ker sem bil veliko doma, ker si družabnega življenja nisem mogel privoščit (življenje pred prvo plačo), ampak sem kasneje po plači enostavno začel malo bit med ljudmi, hodim s sodelavci na pijačo, imam se fajn na šihtu in mi v bistvu paše bit zvečer sam. Moraš se met rad in se predvsem met fajn sam s sabo pa je te trenutke veliko lažje preživet. Ko si osamljen enostavno spakiraj kufre pa se spravi nekam v mesto. Maribor je super mesto! Najdi nekaj ljudi, izmenjaj številke in če si fajn oseba bodo te poklicali za pijačo. Al pa si sam nekaj zrihtaj. Če si v redu oseba (da glih nisi neka propalica je to mišljeno) bo že nekaj zalaufalo.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- mravljicaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 3. 2011
Včasih je v življenju najbolj bit spontan in ni treba vedno iti z glavo skozi zid. Lahko, da boš naslednji teden spoznal svojega bodočega najboljšega kolega. Moj predlog je - bodi odprt za ljudi in čimbolj sproščen.
Če je tvoj problem v samozavesti in komunikaciji, potem si lahko vsaj malo zihr pomagaš s kakšnimi priročniki na temo Kako se sporazumevati pa kej podobnega.
Good luck.
Če je tvoj problem v samozavesti in komunikaciji, potem si lahko vsaj malo zihr pomagaš s kakšnimi priročniki na temo Kako se sporazumevati pa kej podobnega.
Good luck.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Glede na opisan tvoj značaj se mi zdi, da ne bi smel imeti problema s spoznavanjem novih prijateljev. Kot prvo jih boš naprej našel med sošolci. Kasneje v službi. Spoznal boš kakšno punco in si spet pridobil nove prijatelje iz njenega kroga.
-
Chloe~°° - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 3. 2011
^^To je mal mimo.
Sej on najbrž ve, da se na tak način pridobi prijatelje. Samo kaj mu to pomaga, če pravi, da se s sošolci ne ujame. Pa to, da bo v službi najdu prijatelje, on rabi sedaj družbo. In ja, najbrž mora biti težko, če si navajen na večje število prijateljev, sedaj pa je naenkrat sam. Tako, da mu ta nasvet ne pomaga prav veliko...
Kaj pa, če probaš navezati stik s temi, ki jih srečuješ pri športanju in se z njimi tudi pozdravljaš? Ker če ti sošolci ne pašejo, se je neumno silit zraven...
Sej on najbrž ve, da se na tak način pridobi prijatelje. Samo kaj mu to pomaga, če pravi, da se s sošolci ne ujame. Pa to, da bo v službi najdu prijatelje, on rabi sedaj družbo. In ja, najbrž mora biti težko, če si navajen na večje število prijateljev, sedaj pa je naenkrat sam. Tako, da mu ta nasvet ne pomaga prav veliko...
Kaj pa, če probaš navezati stik s temi, ki jih srečuješ pri športanju in se z njimi tudi pozdravljaš? Ker če ti sošolci ne pašejo, se je neumno silit zraven...
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
sanjaanja napisal/-a:Spoznal boš kakšno punco in si spet pridobil nove prijatelje iz njenega kroga.
Bedarija.
Ljudje, ki jih spoznaš in se spoprijateljiš z njimi v času zveze, so samo na posojo, lahko jih imaš dokler si z njo, potem se lahko posloviš od njih.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:43, skupaj popravljeno 1 krat.
- cobkob
- Sramežljivka
Dioniz, imam se rad in tudi mi je v užitek včasih biti sam. Predvsem ko pridem utrujen domov. Ampak je veliko takih trenutkov, ko bi se želel s kom dobiti, pa nimam koga za poklicati.
Knjige mislim da mi ne bodo pomagale, ker se mislim da ni to moj problem...komunikacija in podobno.
Malo več nas je iz kraja, ki študiramo v Mariboru. Ampak se jaz ne morem družiti s takimi ljudmi. Pri njih me moti pretirano pijančevanje, neumno žvižganje za dekleti, nikoli se nič pametnega ne pogovarjajo (o avtih se mi res ne da vedno pogovarjati, pa še to neumnosti govorijo) in še bi lahko našteval. In s takimi ljudmi se mi ni za družiti.
Chole...s temi ki jih pa srečujem pri športanju, pa bi težko navezal stik, ampak bi ga rad. Niti ne znam, ker tega nisem nikoli počel. Vedno sem bil v veliki družbi, kjer sem stalno spoznaval nove ljudi, kjer so se oni vključevali v našo družbo. Če se bom zapletel v pogovor s kakšno punco, jo bom zagotovo povabil na pijačo, če se boma razumela. Čeprav bo verjetno mislila da gre za osvajanje. Da bi pa moškega povabil na pijačo, bi me pa verjetno steral nekam čeprav si želim bolj moško kot pa žensko družbo. Ampak nisem zbirčen..tudu s kako punco bi se z veseljem spoznal.
Knjige mislim da mi ne bodo pomagale, ker se mislim da ni to moj problem...komunikacija in podobno.
Malo več nas je iz kraja, ki študiramo v Mariboru. Ampak se jaz ne morem družiti s takimi ljudmi. Pri njih me moti pretirano pijančevanje, neumno žvižganje za dekleti, nikoli se nič pametnega ne pogovarjajo (o avtih se mi res ne da vedno pogovarjati, pa še to neumnosti govorijo) in še bi lahko našteval. In s takimi ljudmi se mi ni za družiti.
Chole...s temi ki jih pa srečujem pri športanju, pa bi težko navezal stik, ampak bi ga rad. Niti ne znam, ker tega nisem nikoli počel. Vedno sem bil v veliki družbi, kjer sem stalno spoznaval nove ljudi, kjer so se oni vključevali v našo družbo. Če se bom zapletel v pogovor s kakšno punco, jo bom zagotovo povabil na pijačo, če se boma razumela. Čeprav bo verjetno mislila da gre za osvajanje. Da bi pa moškega povabil na pijačo, bi me pa verjetno steral nekam čeprav si želim bolj moško kot pa žensko družbo. Ampak nisem zbirčen..tudu s kako punco bi se z veseljem spoznal.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
^^To sem se tud jaz spraševala, a noben od tvojih prijateljev ni šel v mb študirat?
Kje pa drugače živiš v mb - v študentu? Ker tam bi skoraj mogel spoznat kar nekaj ljudi... edino, če si v stanovanju.
Resnično, žal... po možnosti te kasnej ne šmirglajo sto posto. Al pa sam "zdravo, kak si?" če se srečate, to pa tud vse kar ostane. Pač niso tvoji prijatelji od začetka tak da ni vedno dobro računat na partnerjeve prijatelje, če se kasnej razideta.
Kje pa drugače živiš v mb - v študentu? Ker tam bi skoraj mogel spoznat kar nekaj ljudi... edino, če si v stanovanju.
Led Zeppelin napisal/-a:Ljudje, ki jih spoznaš in se spoprijateljiš z njimi v času zveze, so samo na posojo, lahko jih imaš dokler si z njo, potem se lahko posloviš od njih.
Resnično, žal... po možnosti te kasnej ne šmirglajo sto posto. Al pa sam "zdravo, kak si?" če se srečate, to pa tud vse kar ostane. Pač niso tvoji prijatelji od začetka tak da ni vedno dobro računat na partnerjeve prijatelje, če se kasnej razideta.
Yada, yada, yada...
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
^^Če ti ne bo uspelo nikogar spoznat do konca šolskega leta pa se pol drugo leto v študenta preseli Sam dvomim, da ti bo pol tud tam odgovarjalo ker tam se tud ogromno žura... sam si pa prej napisal, da ti ni za pijančevanje itd., takih študentov pa je bolj malo se mi zdi
Yada, yada, yada...
- cobkob
- Sramežljivka
Naslednje leto se bom zagotovo preselil v študenta. Glede pijančevanja si me pa narobe razumela. Jaz zelo rad žuram in tudi kaj spijem...mogoče tudi malo preveč, glede na to da sem skoraj vsak petek in soboto zunaj. Ti kolegi pa pretiravajo s pitjem. Pijejo vsak dan. Zjutraj ob osmih gredo na pivo, med pavzo na pivo, popoldne pa tudi zvečer..in ne pretiravam. To se mi pa zdi pretirano, poleg tega nimam toliko denarja, da bi vsak dan šel na 5 pijač. Ker fantje že veliko denarja za hrano porabimo
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov