Ogovarjanje in občutljivost na to
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 13 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
Mrs.Sunshine - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
- Kraj: heaven
Kaj si mislite o ogovarjanju?
Jaz se včasih zmedem, ker je toliko ogovarjanja, potem pa hitro začnem negativno razmišljat. Nasploh sem tudi zelo obcutljiva zaradi teh stvari. Kaksno je najboljse zdravilo roti temu, da se ne sekiras prevec?Moti me, ker se nekako ne zelim sprijaznit s tem, da slisim od ene osebe to, od druge pa cisto nekaj drugega..
Komu verjeti ?
Jaz se včasih zmedem, ker je toliko ogovarjanja, potem pa hitro začnem negativno razmišljat. Nasploh sem tudi zelo obcutljiva zaradi teh stvari. Kaksno je najboljse zdravilo roti temu, da se ne sekiras prevec?Moti me, ker se nekako ne zelim sprijaznit s tem, da slisim od ene osebe to, od druge pa cisto nekaj drugega..
Komu verjeti ?
Zadnjič spremenil Mrs.Sunshine, dne 21. Okt. 2010 18:35, skupaj popravljeno 1 krat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Tako nekako, ja:Mrs.Sunshine napisal/-a:Moti me, ker se nekako ne zelim sprijaznit s tem, da slisim od ene osebe to, od druge pa cisto nekaj drugega..
oz., če se le da, se je fajn sam prepričat in si ustvarit svoje mnenje.emanuela napisal/-a:Če se te ne tiče, zakaj bi se sekirala?Če te ne briga.
-
Ja saj bi rada bila dovolj mocna, da se ne sekiram. Ampak sploh nevem kje naj začnem
-
nevem če se razumema pri tem.. Moti me, da slisim nekaj o npr. sodelavkah, ampak razlicne stvari. Potem pa slisim se nekaj od druge in se zmedem, ker nevem katera govori resnico.
Ali pa ljudje, ki govorijo o meni za hrbtom, v bistvu pa mi lahko vsak dan povedo v obraz kaj si mislijo, pa raje hinavijo. I potem se pretvarjam, da sem mocna, v sebi pa sem zalostna.
That makes me soo negative.
Ali pa ljudje, ki govorijo o meni za hrbtom, v bistvu pa mi lahko vsak dan povedo v obraz kaj si mislijo, pa raje hinavijo. I potem se pretvarjam, da sem mocna, v sebi pa sem zalostna.
That makes me soo negative.
-
Rada bi, da se me te stvari ne dotaknejo toliko, saj vem sama kaj je resnica glede mene, glede prijateljev pa bi se lahko sama prepričala.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
Mrs.Sunshine napisal/-a:Moti me, da slisim nekaj o npr. sodelavkah, ampak razlicne stvari. Potem pa slisim se nekaj od druge in se zmedem, ker nevem katera govori resnico.
tukaj je rešitev jasna. če te resnica tako zelo zanima, potem vprašaj dotično osebo, npr.sodelavko osebno
na živce ti gre, da so ljudje zahrbtni, da opravljajo, da lažejo, da manipulirajo... tega žal ne boš spremenila in najlažje ti bo, če se boš temu prilagodila. pa ne mislim, da moraš tudi sama postati taka. informacije ki jih dobiš začni kritično presojati, ne verjemi vse na prvo žogo, opazuj ter logično povezuj.
Vsak raj ima svojo kačo.
-
monique* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2009
Jaz imam tako "dobro" babico da me je utrdila in se sploh ne sekiram več oz. mi je to postala zabava ko zvem kaj novega o meni.
Npr. Ni ji prav če imam fanta, ni ji prav če ga nimam, ker po njenem sem lena, samo ležim v mojem stanovanju in ne pospravljam zaradi česar me seveda noben tip ne mara... s časom sem dobila trdo kožo in ignoriram, sama že vem kaj je res.
Kar se tiče pa drugih sama dokaj hitro presodim komu lahko verjamem in koga poslušam na način "čez eno uho notri in skozi drugo ven".
Ni vredno da bi se sekirala zaradi takih stvari
Npr. Ni ji prav če imam fanta, ni ji prav če ga nimam, ker po njenem sem lena, samo ležim v mojem stanovanju in ne pospravljam zaradi česar me seveda noben tip ne mara... s časom sem dobila trdo kožo in ignoriram, sama že vem kaj je res.
Kar se tiče pa drugih sama dokaj hitro presodim komu lahko verjamem in koga poslušam na način "čez eno uho notri in skozi drugo ven".
Ni vredno da bi se sekirala zaradi takih stvari
- May_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
če te moti, da ogovarjajo tebe: sama sem bila enkrat tarča ene zelo grde laži in takrat ne pomaga ponavadi nič. moj edini nasvet je, da ne pogrevaj teme po nepotrebnem in če te kdo kej vpraša odgovori po resnici. čas bo pokazal. po tej izkušnji sem si na zid nalepla list: Če slišiš, da šepetajo za tvojim hrbtom, to samo pomeni, da si korak pred njimi. Mislim, da mal pomaga:)
če te moti ogovarjanje na splošno: ne vem, jst se načeloma izogibam ljudi, ki jim je to hobi. ker ti to sam pove, da so dosti nesigurni sami vase in se pač sproščajo na račun drugih.
če te moti 'ogovarjanje' v medijih: tu mislim predvsem, da se širijo neke polresnice, neresnice in napihnjenje resnice: ne glej poročil oz podobnih informativnih odaj. to pomoje dokazano znižuje razpoloženje. jst ponavadi ostajam na tekočem tako, da na hitro pogledam glavne naslove na kaki spletni strani in preberem članek, če mi kej pade v oko:)
to bi blo to, ker smo pa vsi nesigurni sami vase, in je najlepše dvignit svoj ego na račun nekoga drugega, pač ogovarjanje je, bo in je vedno blo:)
če te moti ogovarjanje na splošno: ne vem, jst se načeloma izogibam ljudi, ki jim je to hobi. ker ti to sam pove, da so dosti nesigurni sami vase in se pač sproščajo na račun drugih.
če te moti 'ogovarjanje' v medijih: tu mislim predvsem, da se širijo neke polresnice, neresnice in napihnjenje resnice: ne glej poročil oz podobnih informativnih odaj. to pomoje dokazano znižuje razpoloženje. jst ponavadi ostajam na tekočem tako, da na hitro pogledam glavne naslove na kaki spletni strani in preberem članek, če mi kej pade v oko:)
to bi blo to, ker smo pa vsi nesigurni sami vase, in je najlepše dvignit svoj ego na račun nekoga drugega, pač ogovarjanje je, bo in je vedno blo:)
- sissy84
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 10. 2010
- Kraj: Murska Sobota
Pri ogovarjanju drugih, sploh če gre za različne informacije, si vedno izoblikujem lastno mnenje. Ker pri ustnem izročilu je ponavadi tako, da vsaka oseba doda nekaj svojega ali pa mal po svoje stvari raznaša naprej in se hitro zgodi, da iz muhe nastane slon.
Če kdo mene ogovarja ponavadi ignoriram, če pa gre čez mejo pa z njim osebno pomenim, takrat običajno zadregi te osebe ni konca in ne kraja
Če kdo mene ogovarja ponavadi ignoriram, če pa gre čez mejo pa z njim osebno pomenim, takrat običajno zadregi te osebe ni konca in ne kraja
...what doesn´t kill you makes you stronger...
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Nesanica napisal/-a:hmmm jz bi rekla samo sledeče - za dobrim konjemse vedno dviga prah - kar pomeni da vedno ogovarjamo ljudi ki so nam zanimivi in ki so na nas pustili vtis (negativno, pozitivno ni pomembno)...
Točno tako oz. z drugimi besedami: Dokler ljudje govorijo o nekom, se ne sekirat. Ko prenehajo, takrat je nekaj narobe!
Prvi neprebran prispevek • 13 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]