odraslost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sekhmet - Debatorica
- Na forumu od: 12. 2. 2008
- Kraj: Trbovlje
kiny napisal/-a:Pa lej še nekj ti bom rekla.
Res se mi ne da več ubadat s preveč "pametno" pubertetnico kot si ti, mam kakšne bolj pametne stvari za počet in kakšne bolj pametne komentarje za brat, kot pa od tebe. Tko da red_rose......ciao
Ja, sej maš prou, pejt raj kej zlikat
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
Omg, kake otročarije berem pod temo odraslost. Pejte nazaj, na 2. stran, preberte od Sekhmet post. Ko se vam bo zdel kej drugega kot bluzenje, lahko nadaljujete debato o odraslosti.
In ja, odraslost je marsikej drugega kot "živeti na svojem".
In ja, odraslost je marsikej drugega kot "živeti na svojem".
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Sekhmet napisal/-a:kiny napisal/-a:Pa lej še nekj ti bom rekla.
Res se mi ne da več ubadat s preveč "pametno" pubertetnico kot si ti, mam kakšne bolj pametne stvari za počet in kakšne bolj pametne komentarje za brat, kot pa od tebe. Tko da red_rose......ciao
Js to vsaj z nam medtem ko ti...se pa zgleda takim opravilom smeješ. Dost žalostno zate.
Ampak ok delj kakor teb paše, js bom pa kakor men paše.
Live your life like you want
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Vse bi šle neki na svoje, ampak službe in redne zaposlitve se pa bojite ?
No, meni je to resnično krasno, vam povem ... Meni študentska leta nikoli niso bila ravno višek uživanja in lagodnega življenja,
stokrat lepše se imam zdaj, z zaposlitvijo in rednim dohodkom, ki mi omogoča, da si lahko marsikaj privoščim, v službo hodim rada, ker mi je moje delo in sodelavci všeč, v mojem življenju je končno zavladal nek red - za nekoga mogoče rutina - in to mi je všeč.
Všeč mi je tudi, ker s partnerjem živiva skupaj in mi ni več potrebno svojega časa razporejati med bivanjem tu in tam, tovorjenjem prtljage sem in tja... Živiva pa pri nas doma, kjer imamo več kot preveč prostora za vse pridružene člane, haha. Prijavljeno imava ločeno gospodinjstvo, da imava pač finance ločene pa to, je pa to prehodno obdobje preden začneva z gradnjo lastne hiše.
Priznam, da nama tu nil ne manjka in mi tudi na pamet ne pade, da bi za vsako ceno rinila v neko najemniško stanovanje samo zato, da bova kao na svojem. Imam se za popolnoma samostojno, ker sem v vsakem trenutku sposobna sebe preživet skoz mesec in dlje in opravljat vsa potrebna gospodinjska opravila. Če bi pač naneslo, grem lahko kadarkoli tud pod silo razmer živet v najem in vem, da bi znala z denarjem tako ravnat, da bi si pač zagotovila osnovne dobrine pred vsem ostalim, kar si zdaj lahko privoščim. Vem, ker sem že živela v najemu in vem, da se ti prioritete takrat hočeš nočeš spremenijo
Starši se v naju ne vtikajo, imava nek svoj ritem in navade, ki jih zaenkrat komot udejanjava po skupno streho, npr. velikokrat jeva posebej, perilo perem ponavadi posebej ali pa kakor pač nanese, prispevava za stroške, nakupujeva hrano, čistila itd...
No, meni je to resnično krasno, vam povem ... Meni študentska leta nikoli niso bila ravno višek uživanja in lagodnega življenja,
stokrat lepše se imam zdaj, z zaposlitvijo in rednim dohodkom, ki mi omogoča, da si lahko marsikaj privoščim, v službo hodim rada, ker mi je moje delo in sodelavci všeč, v mojem življenju je končno zavladal nek red - za nekoga mogoče rutina - in to mi je všeč.
Všeč mi je tudi, ker s partnerjem živiva skupaj in mi ni več potrebno svojega časa razporejati med bivanjem tu in tam, tovorjenjem prtljage sem in tja... Živiva pa pri nas doma, kjer imamo več kot preveč prostora za vse pridružene člane, haha. Prijavljeno imava ločeno gospodinjstvo, da imava pač finance ločene pa to, je pa to prehodno obdobje preden začneva z gradnjo lastne hiše.
Priznam, da nama tu nil ne manjka in mi tudi na pamet ne pade, da bi za vsako ceno rinila v neko najemniško stanovanje samo zato, da bova kao na svojem. Imam se za popolnoma samostojno, ker sem v vsakem trenutku sposobna sebe preživet skoz mesec in dlje in opravljat vsa potrebna gospodinjska opravila. Če bi pač naneslo, grem lahko kadarkoli tud pod silo razmer živet v najem in vem, da bi znala z denarjem tako ravnat, da bi si pač zagotovila osnovne dobrine pred vsem ostalim, kar si zdaj lahko privoščim. Vem, ker sem že živela v najemu in vem, da se ti prioritete takrat hočeš nočeš spremenijo
Starši se v naju ne vtikajo, imava nek svoj ritem in navade, ki jih zaenkrat komot udejanjava po skupno streho, npr. velikokrat jeva posebej, perilo perem ponavadi posebej ali pa kakor pač nanese, prispevava za stroške, nakupujeva hrano, čistila itd...
Zadnjič spremenil Mimi_M, dne 09. Jan. 2009 18:05, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Sekhmet - Debatorica
kiny napisal/-a:Sekhmet napisal/-a:kiny napisal/-a:Pa lej še nekj ti bom rekla.
Js to vsaj z nam medtem ko ti...se pa zgleda takim opravilom smeješ. Dost žalostno zate.
Ampak ok delj kakor teb paše, js bom pa kakor men paše.
Medtem, k jst že dve let žvim na svojem. Pika.
-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
Kiny, če znaš likat, kuhat in pospravljat, živiš na svojem in sama skrbiš zase, še ne pomeni da si odrasla. Med odraslost namreč spada tudi, da znaš presodit, kdaj je dost. In ti bi se že zdavnej lahko nehala vpikovati v vsak odgovor v tej temi, ki je v nasprotju tvojega mišljenja. Tudi to, da upoštevaš tuje mnenje je znak odraslosti. Zdej pa res nehite udrihat ena čez drugo in se obnašajte kot odrasle osebe.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Dejte se že držat teme no, matr ste že dve strani nasrale te kregarije...al pa si odprite svojo temo pa se tm pejte ta svoj "pa pika pa konc".
Jst tud še zmeri živim pri starših pa tud financirajome v en 80%. Med počitnicami in frej dnevi sicer pomagam v firmi, ampak gre ta zaslužek bolj kot ne za moj užitek (shopping, potovanja itd.). Plačujeta mi tud bencin (ker vsak dan dostavljam robo za firmo iz Lj.), pa račun za mobitel, pa...še velik takih stvari. In nimam slabe vesti, ker se oddolžim na druge načine...
Jst tud še zmeri živim pri starših pa tud financirajome v en 80%. Med počitnicami in frej dnevi sicer pomagam v firmi, ampak gre ta zaslužek bolj kot ne za moj užitek (shopping, potovanja itd.). Plačujeta mi tud bencin (ker vsak dan dostavljam robo za firmo iz Lj.), pa račun za mobitel, pa...še velik takih stvari. In nimam slabe vesti, ker se oddolžim na druge načine...
-
kiny - Kofetarica
Lej se strinjam s tabo, ampak recimo če vidm da se ena posmehuje (v tem primeru govorim za Sekhmet) stvarem, ki jih js nrdim doma, in ker ma pač tut moj tip pr men svoje cote, ker je večino časa pr men in mu jih zlikam, operem, pač tisti kar ma pr men. In pač pol se mi pa kle posmehuje, k mislm da to res ni za posmehovt. Js sm vesela da znam in bom v prihodnje znala samostojno poskrbet zase in za svojga tipa. Ma sj ej mi je vseen nej se mi posmehuje, js pravm da se vse obrne pa se nazaj vrne.
-
študentka20 - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 9. 2007
biti odrasel pomeni veliko več,kot pa živeti na svojem in skrbeti za gospodinjstvo. vsaj za mene. biti odrasel zame pomeni, da je človek dovolj zrel in odgovoren da zna skrbeti zase. da ve v čem je poata življenja, da se zna soočiti s težavami, ki nastejo, da sprejme vsakega posameznika brez obsojanja, da je v sebi srečn, da skrbi zase - brez pomoči okolice, da se zaveda posledic svojih dejanj.
eni to dosežejo pri 19, ker jih v to prisilijo življenjse okoliščine, drugi nekaj let kasneje, eni pa nikoli.
sebe ne vidim kot odrasle osebe, čeprav vem da me nekateri tako ocenjujejo. samo, da še to nisem jaz, čeprav se vedem tako in delujem tako.
zato dejstvo živeti na svojem, ni pokazatelj odraslosti.
eni to dosežejo pri 19, ker jih v to prisilijo življenjse okoliščine, drugi nekaj let kasneje, eni pa nikoli.
sebe ne vidim kot odrasle osebe, čeprav vem da me nekateri tako ocenjujejo. samo, da še to nisem jaz, čeprav se vedem tako in delujem tako.
zato dejstvo živeti na svojem, ni pokazatelj odraslosti.
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
-
Sekhmet - Debatorica
Kiny. Ne posmehujem se temu, kr nardiš doma. Pohvalno zate. Ne bo ti sicer prišlo neki u ibr prou, ker bi se itak al itak tega mogla zlo nahit naučit in navadit, škodi pa tudi ne, če že kej odprej znaš
Posmehujem pa se tvojemu poveličevanju tega, kar delaš doma. Sploh zato, ker si posredno namignila, da si bolj odrasla al pridna al kaj že, k ne vem kera že, ker ti skrbiš za 4 osebe, ona pa sam za dve. To je smešno.
Sicer pa sploh ne vem, zakaj se še spuščam v to debato. Aja, že vem, zato, kr mi je u ibr smešn in teb bo tud...čez par let. Ko boš likala na svoj štrom
Posmehujem pa se tvojemu poveličevanju tega, kar delaš doma. Sploh zato, ker si posredno namignila, da si bolj odrasla al pridna al kaj že, k ne vem kera že, ker ti skrbiš za 4 osebe, ona pa sam za dve. To je smešno.
Sicer pa sploh ne vem, zakaj se še spuščam v to debato. Aja, že vem, zato, kr mi je u ibr smešn in teb bo tud...čez par let. Ko boš likala na svoj štrom
-
kiny - Kofetarica
Nism hotla da izpade kot eno poveličevanje mojga dela. Sam hotla sm povedat da js doma nrdim za 4 osebe pa nism še neki ful samostojna/odrasla. Pač da je men samostojnost tist ko bom zase lahko poskrbela čist sama. Tut finančno, kar pač zdj še ne. Ko si bom loh sama štrom plačala in te zadeve.
-
andrejav88 - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 3. 2008
Če sama likaš,pereš.. še ne pomeni da si odrasla osebe. Ker npr, jaz se to delala že v oš, tam pri 11, 12, pa seveda še nisem bila zato odrasla osebe. Odrasla oseba za mene pomeni: zrelo razmišljanje, življenje na svojem brez pomoči staršev, da živiš na svojem, da imaš nek reden dohodek... Ne pa da znaš oz. da opravljaš gospodinjstva opravila.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov