Odrasli otroci "na svojem"
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
sanjaanja napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Ona kuha, lika in pospravlja vse razen spalnic, torej tudi pomiva tla in stopnice. In grem stavit tri prste leve roke, da pranje cunj paše k likanju, pomivanje posode pa h kuhi.
Pospravi čez teden (pomete), tedensko čiščenje opravi mama. Čez vikend običajno kuha brat in ne ona. Pranje cunj je drugo kot likanje, če še ne veš. In pere očitno tudi mama.
Potem pa sploh ni kakšne bistvene razlike med prvim in drugim primerom, ker je tudi v prvi zgodbi cel kup gospodinjskih opravil, ki jih nisi naštela, samo da si tam poudarila tiste, ki jih opravljajo starši, tukaj pa delo hčerke.
Ta tema je v bistvu spet samo ena moraliziranja polna babja štrena.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
sanjaanja napisal/-a:Saj tudi jaz nisem mislila, da jo rabiš ti, ampak pač tisti, ki jo rabi.
pa ce si mi napisala:
sanjaanja napisal/-a:Očitno ne, če rabiš čistilko. Jaz osebno pa rajši zlikam kot, da bi morala plačevati najemnino za stanovanje staršem. Pač enim se ne da, ker ste preveč leni.
hehe jullia, men so pa take najbolj zabavne zanimivo koliko razlicnih pogledov in mnenj se krese =)
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
puma napisal/-a: mislim, da je razlika med tem, kadar nekdo izpostavi lasten problem in rabi mišljenje drugih ... in tem, kar počneš ti, da 'vohuniš' za ljudmi in si beležiš koliko krat kdo komu iz familije x spegla, opere, skuha
Za nikomur ne vohunim. Temo sem odprla, ker se v nešteto drugih temah stalno pojavlja ta problem o samostojnosti, financah, življenju na svojem, ipd. Morala sem podat nek primer, da sem lahko komentirala, da živeti stran od staršev ne pomeni nujno tudi biti samostojen. In na tvojo žalost si ne beležim kdo kolikokrat komu opere in skuha, ampak žal to soseda, ki jim to počne jamra vsak teden, ko pride na kavo in pripoveduje koliko dela ima.
Mene briga drugače kdo komu čisti, pere, kuha, lika in še kaj, ampak ne potem zmerjat tiste, ki so doma, da so mamini sinčki in hčerke. Torej, če živiš doma ti mama ne sme kuhat, če pa živiš drugje je pa normalno, da ti al kaj? Tu ni nobene logike.
Folk, če hočete izpasti odrasli, samostojni, finančno podkovani, izselite se na svoje. Saj ni važno, če s tujim denarjem, če greste potem k mami na kosilo, če mami nesete oprat in zlikat, samo da ste na svojem pa vas bo večina na forumu drugače obravnavala. Pa še ena prednost bo, nič vam ne bo treba delat doma, ker pač niste več doma, ampak na svojem. Tako bodo drugi delali namesto vas.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
puma napisal/-a:
če pa se vrnem na tvojo izhodiščno temo (ajme ) ... pa je očitno, da povzdiguješ ženske, ki se žrtvujejo in to predstavlja vrhunec kdo ve česa (predpostavljam,da si tako bila sama vzgojena) ...
Vprašanje je le, zakaj tebi pomeni samostojnost, če se ženska v drugem primeru obnaša kot predpražnik za celotno famijo in ti tega ne vidiš oz dojameš to kot samostojnost ...
Žal te moram razočarat, nisem bila tako vzgojena. Spoštujem pa ljudi, ki delajo, ne tiste, ki lenarijo. Pa ne da bi bila sama tako pridna, ampak vseeno cenim tiste, ki delajo in pri tem še uživajo.
Jaz ne vidim nobenega predpražnika, ker imajo vsi člani družine vsaj toliko dela kot ona, če ne več. Dokler vsi delajo in nihče ne poležava, ne vidim nobenega predpražnika.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
sanjaanja napisal/-a:Folk, če hočete izpasti odrasli, samostojni, finančno podkovani, izselite se na svoje. Saj ni važno, če s tujim denarjem, če greste potem k mami na kosilo, če mami nesete oprat in zlikat, samo da ste na svojem pa vas bo večina na forumu drugače obravnavala. Pa še ena prednost bo, nič vam ne bo treba delat doma, ker pač niste več doma, ampak na svojem. Tako bodo drugi delali namesto vas.
ja luba gela, od kod si pa zdaj to vse pobrala?
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
jullia_ napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Ona kuha, lika in pospravlja vse razen spalnic, torej tudi pomiva tla in stopnice. In grem stavit tri prste leve roke, da pranje cunj paše k likanju, pomivanje posode pa h kuhi.
Pospravi čez teden (pomete), tedensko čiščenje opravi mama. Čez vikend običajno kuha brat in ne ona. Pranje cunj je drugo kot likanje, če še ne veš. In pere očitno tudi mama.
Potem pa sploh ni kakšne bistvene razlike med prvim in drugim primerom, ker je tudi v prvi zgodbi cel kup gospodinjskih opravil, ki jih nisi naštela, samo da si tam poudarila tiste, ki jih opravljajo starši, tukaj pa delo hčerke.
Ta tema je v bistvu spet samo ena moraliziranja polna babja štrena.
Na prvi pogled res ne, ampak pozabila si bistvo. V prvem primeru ostali potem lenarijo cele popoldneve, otroke po možnosti pustijo do večera pri starih starših v varstvu.
V drugem pa dela cela družina, imajo ostali druge obveznosti. Sicer o ostalih nisem napisala, da delajo drugo. To pa zato, ker sem hotla prikazat razliko, da ena, ki še živi doma zna in je pripravljena opravljat hišna opravila, druga, ki pa je kao "na svojem" pa tega ne zna in noče delat, oz. se naučit.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
red_rose napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:Saj tudi jaz nisem mislila, da jo rabiš ti, ampak pač tisti, ki jo rabi.
pa ce si mi napisala:sanjaanja napisal/-a:Očitno ne, če rabiš čistilko. Jaz osebno pa rajši zlikam kot, da bi morala plačevati najemnino za stanovanje staršem. Pač enim se ne da, ker ste preveč leni.
Ja no in kje je omenjeno tvoje ime? In ti si množina?
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
sanjaanja napisal/-a:Folk, če hočete izpasti odrasli, samostojni, finančno podkovani, izselite se na svoje. Saj ni važno, če s tujim denarjem, če greste potem k mami na kosilo, če mami nesete oprat in zlikat, samo da ste na svojem pa vas bo večina na forumu drugače obravnavala. Pa še ena prednost bo, nič vam ne bo treba delat doma, ker pač niste več doma, ampak na svojem. Tako bodo drugi delali namesto vas.
Se mi ni več dalo komentirat, ampak tole pa moram. V parih stavkih ti je uspelo povedat povzetek celotne zgodbe + še kake druge teme zravn.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
red_rose napisal/-a:meni si odgovarjala v 2.osebi slovenjščina pa to ?
Ne ti meni o slovenščini
Kolikokrat naj še povem, da nisem odgovarjala tebi, čeprav sem odgovarjala na tvoj post.
Sem že večkrat zasledila, da imaš pri večih probleme z razumevanjem.
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
v čem je tvoj problem? ... ker to kar sedaj pišeš deluje kot nek ventil za neke hudo resne travme in frustracije...
a se ne bi raje izjasnila kdo te je tako hudo prizadel in v čem je resničen problem, kot pa da na slepo pripisuješ kr neke teze folku z foruma.
konec koncev preden napišeš tako neumnost, kot si jo zdaj pripisala pod mojim nickom se raje prvo pozanimaj kakšno je moje stališče o neodvisnosti ter kak življenski stil živim itd
...
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
puma napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:Folk, če hočete izpasti odrasli, samostojni, finančno podkovani, izselite se na svoje. Saj ni važno, če s tujim denarjem, če greste potem k mami na kosilo, če mami nesete oprat in zlikat, samo da ste na svojem pa vas bo večina na forumu drugače obravnavala. Pa še ena prednost bo, nič vam ne bo treba delat doma, ker pač niste več doma, ampak na svojem. Tako bodo drugi delali namesto vas.
v čem je tvoj problem? ... ker to kar sedaj pišeš deluje kot nek ventil za neke hudo resne travme in frustracije...
a se ne bi raje izjasnila kdo te je tako hudo prizadel in v čem je resničen problem, kot pa da na slepo pripisuješ kr neke teze folku z foruma.
konec koncev preden napišeš tako neumnost, kot si jo zdaj pripisala pod mojim nickom se raje prvo pozanimaj kakšno je moje stališče o neodvisnosti ter kak življenski stil živim itd
...
Mojega problema ni
Izražam svoje mnenje tako kot ti.
In neumnost je? Bi bila bolj jasna?
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Pohvalno, samo ne vem če razumejo. Ampak obnašajo se dobesedno tako. Sploh ne vedo kaj pišejo. Važno pa je, da je v nasprotju s temo in da folk skregajo.
Drugače pa:
prvi primer - punca je en velik zajedalec in enako tudi njen mož, ki ga sploh še ni nihče komentiral. Lahko bi tudi od kdaj odzignil svojo rit. Kaj bodo pa potem, ko staršev več ne bo, če nič ne znajo?
drugi primer - zame povsem normalen primer
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
sanjaanja napisal/-a:
Mojega problema ni
Izražam svoje mnenje tako kot ti.
In neumnost je? Bi bila bolj jasna?
kako lahko izraziš svoje mnenje o meni, če me sploh ne poznaš? ... sklepaš, da živijo vsi pri starših, sklepaš da so vsi lenuhi in to samo zato, kr si podala dva totalno enaka primera, ampak ker ti pač ne vidiš razlike deluješ kakor da so vsi, ki se s tabo v vseh točkah ne strinjajo, da so vsi ti pri starših in jih izkoriščajo.
In to je neumnost...
po drugi strani pa ...kaj te tebe briga kako kdo živi ... če ti soseda pride vsak dan jamrat kako je boga in kako jo otroci izkoriščajo, je to njen problem, saj so njeni otroci pa naj se sama z njimi zmeni... namesto tega pa tebe uporablja za ventil in ti kao zdaj moraliziraš kaj je samostojnost, ker se ti je ona zasmismila.
Ti predlagam, da ko se naslednjič potoži ji omeni naj sama uredi družinske razmere in naj trača o svojih otrocih kje drugje, pa me zanima koliko krat bo še prišla na kavo.
prav tako vsak človek drugače dojema samostojnost ... ni univerzalnega recepta ... kdo pa pravi, da to kar samostojnost predstavlja tebi mora predstavljati tudi meni?
eni imamo to srečo pa lahko živimo na različih koncih sveta... drugi nimajo te opcije in živijo pri starših, pa še to ne pomeni, da so ta drugi manj samostoji kot prvi ...
... prav tako imaš starše, ki svojih otrok ne tretirajo kot otrok, in imaš starše, ki ne morejo dojeti, da so njihovi otroci odrasle osebe in hočejo na vsak način posegat v njihove odločitve in videnje sveta... torej kdo je zdaj samostojna oseba tisti, ki dovoli staršu da mu non stop se vmešava al tisti ki to ne dovoli?
... ni vse črno belo
...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]